Orlík
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
- Olivero
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Libore.J. tuto najses nejake info o tej radave:http://www.marinanet.cz/products/spousteni-lodi-orlik-radava/ na tvojom mieste by som sa toho moc nebal.
No a keby si bol v krize tak ma kontaktuj a pokusime sa nieco vymysliet.
No a keby si bol v krize tak ma kontaktuj a pokusime sa nieco vymysliet.
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Když stojíš na radavě proti vodě, tak od poloviny pláže doprava je to naprosto čisté, písčité. Ta polovina doleva je místy kamenitá, ale s vlekem se tam zajet dá dobře. A cca v polovině pláže jsou pod vodou dva pařezy, vychází to cca proti tomu jednomu karavanu co je na pláži stává u něj Audi Q7. Pokud tam pojedeš v sezóně, tak to chce přijet buď hned ráno, nebo až navečer, aby se tam zbytečně nepletli lidi co se koupou. Ale cesta do vody se tam najde vždy, jen si s těmi lidmi pak nemůžeš moc vybírat, ale i odpoledne tam zajížděl pán s otevřeným baylinerem a měl to zapřažené za Alhambrou s předním náhonem a jel v pohodě.
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc všem za informace a cenné rady. Omlouvám, že jsem se ptal jako ..., ale tenhle rok budu spouštět lodičku po 3. v životě, takže nemám tolik zkušeností jako ostřílení mořští vlci a pak se člověk raději zeptá.
Olivero dík za nabídku. Pošleš mi když tak do SZ telefon na tebe? Ty se vyskytuješ v sezóně někde poblíž Orlíku?
Olivero dík za nabídku. Pošleš mi když tak do SZ telefon na tebe? Ty se vyskytuješ v sezóně někde poblíž Orlíku?
- Josef
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
Libore tu Radavu ti také mohu jen doporučit. Pokud se bojíš zahrabání, tak já někdy používám na plážích kde je hlubší písek dlouhé silné lano, které na jedné straně přivážu za vlek a ruhý konec za kouli u auta. Délku zvolím tak, aby auto bylo už na pevném podkladě a loď tak bez problémů vytáhnu.
PS: Barandov má sice zpevněný skluz, ale je to strašný krpál a spojka dostává pěkně zabrat. Navíc tam, kde končí beton je docela pěkný schod. Pokud je mokro, tak cesta docela klouže.
PS: Barandov má sice zpevněný skluz, ale je to strašný krpál a spojka dostává pěkně zabrat. Navíc tam, kde končí beton je docela pěkný schod. Pokud je mokro, tak cesta docela klouže.
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Nejlepší je to po cestě přímo v Kamýku. Podle ponoru plavidla buď přikotvíš hned pod pumpou,( levý břeh) nebo zakotvíš naproti v kapse a přejdeš most. Na Orlíku je to dál. Z vlastní zkušenosti znám jen benzinku v Podolsku. Zakotvíš pod mostem na pravém břehu a buď po lesní cestě nebo přes kemp vyrazíš do kopce. K pumpě je to asi 1km, ( je na hlavní silnici Písek-Tábor)ale i tak se kanystr dost pronese. U pumpy je dobrý motorest. Pak je to blízko pro benzín ještě v Týně nad Vltavou.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Josef píše:PS: Barandov má sice zpevněný skluz, ale je to strašný krpál a spojka dostává pěkně zabrat. Navíc tam, kde končí beton je docela pěkný schod. Pokud je mokro, tak cesta docela klouže.
Potvrzuju, já tam loni zlikvidoval spojku na oktávce...
Je to docela klikaté, a neskušenému to může dělat problémy vytočit.
- sedivak
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 6
bobes píše:Nejlepší je to po cestě přímo v Kamýku. Podle ponoru plavidla buď přikotvíš hned pod pumpou,( levý břeh) nebo zakotvíš naproti v kapse a přejdeš most. Na Orlíku je to dál. Z vlastní zkušenosti znám jen benzinku v Podolsku. Zakotvíš pod mostem na pravém břehu a buď po lesní cestě nebo přes kemp vyrazíš do kopce. K pumpě je to asi 1km, ( je na hlavní silnici Písek-Tábor)ale i tak se kanystr dost pronese. U pumpy je dobrý motorest. Pak je to blízko pro benzín ještě v Týně nad Vltavou.
Děkuji Bobeši za tipy využiju určitě tu v Kamýku - ponor mám malý, tak přikotvím hned pod pumpou.

No a potom vypadá dobře ta v Týně-dle mapy je to taky kousek.
Plánuju velkou letní plavbu a tak chci obě přehrady pořádně proplout. Dá se zajet třeba i do Kolodějí nad Lužnicí? Kam až je Vltava splavná směr na Budějice - ponor mám malý, nerad bych ale urazil propeler

- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- mkovi
- návštěvník fóra
- Reputace: 2
Do Koloděj jsem dojel ještě kus za kemp (do zatáčky), ale už tam bylo málo vody a proud. Navíc v kolodějích je nízký most a ještě před nima je přes vodu kabel.
Naviják mám tento:
http://www.promacz.cz/stroje-naradi/Gar ... k-LNA-1350
dá se sehnat jinde i levněji. Ten se zahákne na tažný a loď utáhne. Musel jsem u auta zaklínovat všechny kola, abych to na Radavě vytáh, ale šlo to.
Naviják mám tento:
http://www.promacz.cz/stroje-naradi/Gar ... k-LNA-1350
dá se sehnat jinde i levněji. Ten se zahákne na tažný a loď utáhne. Musel jsem u auta zaklínovat všechny kola, abych to na Radavě vytáh, ale šlo to.
- wasserwolf
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Orlíkáři! Včera jsem zahájil cestu na Elbu, takže po mě zůstalo místo v marině na Orlíku. Je to hned ve druhé zátoce od přehrady na pravé straně (východní) "toku řeky". V blízkosti obce Hřebeny. Pokud byste měl někdo zájem nechat svou loď na cca 2 měsíce v klidné zátoce vyvázanou u mola kde je klid a bezpečno, můžete se na mě obrátit. Cena za měsíc je 1000 Kč (Já platím správci 18.000 Kč za sezonu - tedy za 7 měsíců). Nutno se ozvat rychle, 20.6. odjíždíme.
Ahoj Pepik
Ahoj Pepik
Orlík 2010
Zdravim
tak kdo letos brázdí orlické vody?S kým se letos budu moct potkat na vodě Orlické přehrady?
Já budu mít samozřejmě vlajku jachting.info . Tak jak to s Vámi vypadá?Mějte se. Lukáš .

Orlík
ahoj halladin, oki, tak to se tam myslím uvidíme
v tu dobu budu na plachetnici, pokecáme. Nebylo by špatné udělat sraz lidiček z Orlíku a z jachting.info. Minulý rok to bylo perfektní. Škoda, že jsem musel odject dříve
. Lukas

halladin píše:Já - poslední týden v červenci a první v srpnu.
Tam co loni.
Loni nám to setkání nějak nevyšlo, byl jsem dost zvadlej z těch průserů.
Letos to snad bude lepší, a Atol bude mít nový nátěr i nové jméno
- dfogel
- návštěvník fóra
Hledam na Orliku yacht klub nebo firmu,osobu ktera mne zasveti do ovladani plachet.chtel bych koncem srpna na Orlik.pujcit si plachetnici na vikend.nepocitam stim ze Orlik budu brazdit jako profik.ale odlepit se od brehu a projed se.zatim se jen ucim z knizek.v rijnu absolvuji VMP.Bohuzel kvuli praci to porad odkladam.Predem diky za tip.
David
David