Orlík
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Sedivaku. Já na Radavě spouštěl plachetnici ve středu, moc se jim nechtělo mě tam pustit (přijeli jsme odpoledne, tak kvůli koupajícím) ale naši tam mají celoročně karavan, takže nás pustil. Platil jsem 90kč za spuštění/vytažení jinak za parkování vleku se platí 35kč/den - auto nevím. Pokud pojedeš o víkendu, doporučuji být tam hned ráno, ale s motoráčkem tě tam pustí v pohodě. O víkendu je tam mraky lidí, ale plně obsazeno není, v týdnu tam bylo na pláži pár lidí, takže jsme projeli v klidu do vody. A snaž se dostat více ke středu pláže, proti cestě na pláž je dost kamenů, pak už je to lepší.
Já o víkendu také jedu na orlík, budem stavět stěžeň a uklízet loď, atd, v úterý mi tam budou dělat technickou, tak aby to bylo.
Já o víkendu také jedu na orlík, budem stavět stěžeň a uklízet loď, atd, v úterý mi tam budou dělat technickou, tak aby to bylo.
sedivak píše:A ještě mám jeden dotaz. Dá se někde na Orlické přehradě jezdit ve skluzu, nebo je to plošně zakázaný? Stačil by mi i malý úsek vyhražený na lyžování, chci jen zkusit, zda dostanu naloženou lodičku věcma do skluzu.![]()
dík moc...
Ahoj Sedivaku, Co vim já, tak jezdit ve skluzu je celoplošně zakázané, ale jsou i místa, např. naproti Velkému Víru, kde jsou bojky vyznačené pro lyžováí - SKI , ale nejsem si úplně jistý, já mám 6m plachetnici a jak je to se skluzem opravdu přesně nevim. Jinak voda je relativně ještě dobrá, většina lidí se koupe, místy je už docela zelené, ale pořád se to docela dá. Jezdím hlavně kolem Trhovek, Radava, Velký Vír, lepší se mi to zdá u Velkého Víru, těžko říci jak to bude vypadat ted po dešti

Jinak ja jsem na Orlíku téměř pořád, tak klidně můžeme dát naky menší srázek a pokecat

Lukáš
podle novely vyhlášky c. 241/2002 Sb.,lze jet ve skluzu, ale za podmínky:
v úsecích povrchových vod uvedených v príloze c. 3 této vyhlášky ve vzdálenosti vetší než 25 m od brehu, není-li plavebními znaky stanoveno jinak, a jestliže pomer výkonu motoru ci motoru a výtlaku použitého plavidla je (roven nebo menší) 60; pomer výkon/výtlak se vypocte delením maximálního výkonu motoru ci motoru P (kW) výtlakem plavidla D (m³ nebo tuny), jenž
odpovídá maximálnímu povolenému zatížení: r=P/D,
v úsecích povrchových vod uvedených v príloze c. 3 této vyhlášky ve vzdálenosti vetší než 25 m od brehu, není-li plavebními znaky stanoveno jinak, a jestliže pomer výkonu motoru ci motoru a výtlaku použitého plavidla je (roven nebo menší) 60; pomer výkon/výtlak se vypocte delením maximálního výkonu motoru ci motoru P (kW) výtlakem plavidla D (m³ nebo tuny), jenž
odpovídá maximálnímu povolenému zatížení: r=P/D,
- Divizna
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Re: Orlík 2010
firewall píše:Zdravimtak kdo letos brázdí orlické vody?S kým se letos budu moct potkat na vodě Orlické přehrady?
Já budu mít samozřejmě vlajku jachting.info . Tak jak to s Vámi vypadá?Mějte se. Lukáš .
také zdravím! Já se na Orlíku plavím také, a znovu se budu plavit 31.7-1.8, vlajku Jachting.info mám také vždy vyvěšenou

- Divizna
- návštěvník fóra
sedivak píše:Kluci, jak to vypadá s kvalitou vody v Orlíku žádný řasy?, vetšinou to je až ke Zvíkovu dobrý, ale výš proti proudu to bývá zelený, tak jak to teď vypadá?
zelené kuličky - což předpokládám mohou být asi ty řasy - plavaly letos v Orlíku už v květnu, a to i u Loužku a u Popelíků. Naposled jsem tam byl koncem června a to tam byly pořád a jak znám Orlík, tak tam budou celé léto

Vlastně jsem nikdy neviděl Orlík bez zelených kuliček, ale je fakt že v zimě tam nejezdím

- Divizna
- návštěvník fóra
dfogel píše:Hledam na Orliku yacht klub nebo firmu,osobu ktera mne zasveti do ovladani plachet.chtel bych koncem srpna na Orlik.pujcit si plachetnici na vikend.nepocitam stim ze Orlik budu brazdit jako profik.ale odlepit se od brehu a projed se.zatim se jen ucim z knizek.v rijnu absolvuji VMP.Bohuzel kvuli praci to porad odkladam.Predem diky za tip.
David
ahoj, z vlastní zkušenosti ti mohu doporučit jednu školu jachtingu a vím že na druhém břehu je také jedna, ale více v SZ, abych sem necpal nevyžádanou reklamu

- Divizna
- návštěvník fóra
Já byl před týdnem také v Chorvatsku, Svetý Juraj v Kvarnerském zálivu, a také furt fučelo a studené moře. Ale mě studená voda nevadí, naopak.
Na Orlíku jsem teď nebyl, jedu tam až za 14 dní. Ale vzhledem k těm tropům bych tipnul, že se zelená.
btw., moje máma bydlí v Brandýse nad Labem, často za ní jezdím, to je kousek od tebe:-)
Na Orlíku jsem teď nebyl, jedu tam až za 14 dní. Ale vzhledem k těm tropům bych tipnul, že se zelená.
btw., moje máma bydlí v Brandýse nad Labem, často za ní jezdím, to je kousek od tebe:-)
Jízda ve skluzu
Jenom bych chtěl doplnit k citaci vyhlášky o jízdě ve skluzu odkaz na stránky Státní plavební správy kde je to ještě trochu upřesněno.
http://www.spspraha.cz/vodnicesty/kdeplout.asp
http://www.spspraha.cz/vodnicesty/kdeplout.asp