Lipno
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Lipno
Ahoj,
tenhle rok bychom rádi vyrazili na 4 dny na Lipno, znáte nějaká hezká místa pro kotvení? Nejraději s molem. Moc děkuji za tipy.
tenhle rok bychom rádi vyrazili na 4 dny na Lipno, znáte nějaká hezká místa pro kotvení? Nejraději s molem. Moc děkuji za tipy.
- yvan
- nováček na fóru
- Kontaktovat uživatele:
Lipno mám hodně rád, ?koda, ?e je trochu z ruky!
Jednoznačně doporučuju Frymburk, tady je kontakt:
krpejs.v@seznam.cz.
případně:
Sofron.M@seznam.cz.
a pár fotek, třeba tě nalákají!
http://www.volny.cz/y.van/lipno/
Jednoznačně doporučuju Frymburk, tady je kontakt:
krpejs.v@seznam.cz.
případně:
Sofron.M@seznam.cz.
a pár fotek, třeba tě nalákají!
http://www.volny.cz/y.van/lipno/
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- yvan
- nováček na fóru
- Kontaktovat uživatele:
Jo přesně. Tam, kde je na fotkách dě?átko se zmrzlinkou je luxusní holandská marína v Lipně (kousek od hráze) a ty první fotky jsou z Frymburku. Mě a? po odeslání napadlo, ?e jsem to mohl trochu vyspecifikovat. Vláďu Krpej?e srdečně pozdravuju, jestli má? loď od něj, tak ti u? sám poví, které zátočky a co a jak.
Y.
Y.
- yvan
- nováček na fóru
- Kontaktovat uživatele:
Jenom je?tě: Heidi
http://www.volny.cz/y.van/lipno/source/22.html
je právě Vláďova loď, ale nevím, jestli si půjčuje? zrovna ji, má jich víc.
Y.
http://www.volny.cz/y.van/lipno/source/22.html
je právě Vláďova loď, ale nevím, jestli si půjčuje? zrovna ji, má jich víc.
Y.
-
- erny
- návštěvník fóra
Ahoj
taky se chystám na Lipno.Mám vlastní loď,takže marínám se normálně vyhýbám. Ale chtěl jsem se zeptat,jak to funguje na Frimburku nebo v Holanské maríně,když si chci přez den zajít na hoďku do místní restaurace.Můžu zakotvit u místního mola bezplatně tak,jak je to zvikem třeba v maríně Barandov na Orlíku?
taky se chystám na Lipno.Mám vlastní loď,takže marínám se normálně vyhýbám. Ale chtěl jsem se zeptat,jak to funguje na Frimburku nebo v Holanské maríně,když si chci přez den zajít na hoďku do místní restaurace.Můžu zakotvit u místního mola bezplatně tak,jak je to zvikem třeba v maríně Barandov na Orlíku?

molo přední výtoň
to molo i s bójema patří k hospodě "u starého vdovce" - majitel je pohodář a je s ním domluva .jurin
- erny
- návštěvník fóra
Pro Ficcuse
Na Barandově je to jak říkáš. Vše jeden provozovatel,takže tam můžeš zajed na pivko kdy chceš a kotvit jak dlouho chceš.Jen na noc musíš odplout jinak zaplatíš.
Na Lipno jedu poprvé,takže zdejší majitelské a provozovatelské vztahy jsou mi (zatím) cizí.
Jurij ale přináší první dobré zprávy.
Juriji
Díky za dobrý tip.
Na Barandově je to jak říkáš. Vše jeden provozovatel,takže tam můžeš zajed na pivko kdy chceš a kotvit jak dlouho chceš.Jen na noc musíš odplout jinak zaplatíš.
Na Lipno jedu poprvé,takže zdejší majitelské a provozovatelské vztahy jsou mi (zatím) cizí.
Jurij ale přináší první dobré zprávy.
Juriji
Díky za dobrý tip.
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Pro Ernyho:
My jsme kotvili v Holandské maríně minulý rok. Mám pocit, že je to tam trošku země nikoho
Pokud nebudeš chtít elektřinu ani nic jiného, tak za tebou nikdo nevystartuje. Ale nevím, jestli je to vhodné místo pro návštěvu hospůdky. Všude děsně draho, pivo stálo něco okolo 100, zmrzlina něco podobného. My jsme vždy jezdili alespoň do Frymburku, ale ani tam to nebyl žádný zázrak na náměstí byl jeden hotel, kde byly ceny celkem dobrý, ale jméno si už nepamatuji. Dobře vařili a cena šla. A měli výborný zmrzlinový poháry. Ten hotel byl když se šlo od přístaviště Frymburk na náměstí tak v horní polovině náměstí po levé straně. Měli tam ceduli s lákadlem na zmrzlinové poháry a nějaké posezení venku pod slunečníky.
My jsme kotvili v Holandské maríně minulý rok. Mám pocit, že je to tam trošku země nikoho

- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
To byl pravděpodobně hotel Vltava. Tam vždycky vařili dobře a za celkem rozumný ceny.
Ale tak idiotsky udělaný stránky, jako je mají teď, je ještě vloni neměli
Ale tak idiotsky udělaný stránky, jako je mají teď, je ještě vloni neměli

- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- erny
- návštěvník fóra
Jóó na přemrštěný ceny si hold budeme muset zviknout,vezmeme li v úvahu atraktivitu Lipna a taky jeho polohu.K němčourům je to vzdušnou čarou 10km a k rakušákům v jednom místě pouhých 100m od břehu.Ještě že v tomto místě není žádná hospoda.To by nám to pivko účtovali snad rovnou v šilincích.
Ale nekažme si náladu penězma.
Nedávno jsem sledoval v telce lipenskou regatu cadet a čtyrystadvacítek.
První dva dny jim foukalo až 70km/h(byl to slušnej šrumec).
Něco takového u nás na Orlíku nezažiju takže za týden vyrážím .
Doté doby budu vám všem vděčný za jakékoliv příspěvky týkající se kotvení v přírodě,restaurací kde dobře vaří,tábořiště, večerního povyražení,diskoték(v noci to tam prej žije),atd........ neboť jak všichni víme Štěstí přeje připraveným.

Ale nekažme si náladu penězma.
Nedávno jsem sledoval v telce lipenskou regatu cadet a čtyrystadvacítek.
První dva dny jim foukalo až 70km/h(byl to slušnej šrumec).
Něco takového u nás na Orlíku nezažiju takže za týden vyrážím .
Doté doby budu vám všem vděčný za jakékoliv příspěvky týkající se kotvení v přírodě,restaurací kde dobře vaří,tábořiště, večerního povyražení,diskoték(v noci to tam prej žije),atd........ neboť jak všichni víme Štěstí přeje připraveným.
Pánové , trochu vám ty informace o Lipně poopravím . Molo u hospody U vdovce , patří hospodě a boje jsou soukromé . Pokud budete ve Frymburku tak jste v nejhezčím mistě na celém Lipně . Najíst se můžete za 70 kč v hospodě Na rynku , nebo v nejlepší restauraci Pohoda za cca 120 kč a tady mají nejlepší pivo v celém Frymburku 18 kč . Kotvit můžete přímo ve Frymburku v YC za 20 kč na hodinu a 120 kč za noc . Nebo na kotvě a to je zadarmo .
- erny
- návštěvník fóra
No konečně slovo do pranice.
Vypadá to ,že i "chudý český yachtař" si bude moct dopřát nějaké to malé povyraženíčko.
V blízkosti obce Hůrka jsem viděl nějaké dva ostrovy. Dá se u nich kotvit?
Není to náhodou soukromé?
A co sinice? Na brněnské přehradě už prej omezují koupání.Nevíte někdo jaký je momentální stav na Lipně?
Vypadá to ,že i "chudý český yachtař" si bude moct dopřát nějaké to malé povyraženíčko.
A co sinice? Na brněnské přehradě už prej omezují koupání.Nevíte někdo jaký je momentální stav na Lipně?
- ficcus
- zkušený harcovník
- Reputace: 39
- Kontaktovat uživatele:
erny píše:No konečně slovo do pranice.
Ostrov "Taivan" býval legálně nepřístupný. Ale za totáče se tam jezdily opalovat východoněmecké soudružky. Jak je to teď nevím. Ty soudružky tam třeba ještě jsou. Ve vyhnanství.
Minulý týden žádné sinice. Což za tohoto teplého počasí nechápu.
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Taivan je prý rejdiště hadů. Nebyl jsem tam, tak nevým, jak se jim tam žije. Jinak na Lipně jsem byl minulý týden a bylo to super. Jen je trochu málo vody a ty bezpečné zátoky jsou odpoledne už dost plné, s větším ponorem je pak problém zakotvit na slušně chráněném místě. Sinice už trochu byly. Ve Frymburku je slušná restaurace v penzionu Stará škola - je to hned u vody nad přístavištěm parníku, pěkný výhled, slušné ceny.
Jednoznačně doporučuji marinu ve Frymburku. Myslím tu novou marinu, která vznikla před asi dvěma roky přímo pod novým wellnes hotelem. Obrovskou výhodou je, že je vše nové tj. super moderního plastového mola, zázemí (lednice, lodě na půjčení, písková pláž ....). Molo má stálou ostrahu, wi-fi připojení, rozvod vody, elektriky, nové WC, sprchy atd. Využívat lze i služby hotelu za super ceny.
Co mě přesvědčilo: Výborná parta lidí, večer výběr z několika hospod, obchody. Molo má kapacitu asi 30 lodí a když jsem si před týdnem u pana Sofroně chtěl rezervovat místo na stání, zjistil jsem, že mají docela plno. Tak čekám jestli mi potvrdí nebo ne?
Pokud chcete, koukněte na www.ycazura.cz
Co mě přesvědčilo: Výborná parta lidí, večer výběr z několika hospod, obchody. Molo má kapacitu asi 30 lodí a když jsem si před týdnem u pana Sofroně chtěl rezervovat místo na stání, zjistil jsem, že mají docela plno. Tak čekám jestli mi potvrdí nebo ne?
Pokud chcete, koukněte na www.ycazura.cz
Naposledy upravil(a) boskam dne čtv bře 12, 2009 6:53 pm, celkem upraveno 1 x.