Lipno

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: david, vilma, Pepa

Uživatelský avatar
gryf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: čtv led 27, 2011 1:00 am
Reputace: 4

Re: Lipno

Příspěvekod gryf » úte led 05, 2016 8:52 am

Pro Michala 123 - nějaký oficiální návod či popis Lipna pro jachtění jsem neviděl, ne že bych po něm nepátral, ale není. Pamětnicí Lipna před zatopením již prakticky nejsou. Když jsem na Lipně začínal, jezdil jsem s dlouholetými plachtaři, kteří Lipno projeli mnohokrát. Nejlepší máš přijet s lodí (nebo si najmout na víkend) a projet pár marín. Co se týká hloubky a nebezpečných míst, pár lidí má vlastní mapu se zakreslením a s naměřenou hloubkou. Pokud budeš chtít, od poloviny dubna jsem v marině v Černé - otevíráme 16/4.
Uživatelský avatar
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2323
Registrován: pon říj 01, 2007 2:00 am
Reputace: 78
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lipno

Příspěvekod lynx » úte led 05, 2016 3:58 pm

Mimochodem, elektronická turistická mapa TOPO Czech 2.0 v případě Lipna obsahuje hloubnice. Jak je zmapování přesné ovšem nevím. Zkoušel jste to někdo?
(Pokud o tom už někdo psal, omlouvám se – celé téma jsem nepročítal.)
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Re: Lipno

Příspěvekod Baharis » úte led 05, 2016 8:07 pm

Jsem si teď nainstaloval Topo Czech Pro 2015 (pro MapSource) a hloubnice tam nejsou. :?

Díval jsem se na specifikaci v. 2.0 a také jsem tam nic o hloubkách nenašel. Odkud máš ty informace?
Uživatelský avatar
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2323
Registrován: pon říj 01, 2007 2:00 am
Reputace: 78
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lipno

Příspěvekod lynx » úte led 05, 2016 8:28 pm

Tu informaci mám přímo ze své ručí mapové GPS, kde TOPO Czech z roku 2012 mám – mapu jsem koupil s přístrojem.
A hloubnice tam jsou. Myslím, že jde o verzi 2.01, ale jist si nejsem.
Uživatelský avatar
ferdas
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 434
Registrován: pon črc 16, 2007 2:00 am
Reputace: 6
Bydliště: Znojmo

Re: Lipno

Příspěvekod ferdas » úte led 05, 2016 8:33 pm

Garmin Nuvi 50 + Topo Czech 2013 = Lipno zobrazeno vč. hloubnic. Namátkově Orlík - nic..
Uživatelský avatar
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2323
Registrován: pon říj 01, 2007 2:00 am
Reputace: 78
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lipno

Příspěvekod lynx » úte led 05, 2016 8:44 pm

Přesně tak – na Orlíku hloubnice také nemám. :-(
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Re: Lipno

Příspěvekod Baharis » úte led 05, 2016 9:03 pm

Já nic. :(
Ne že bych to potřeboval, ale je to zajímavé. Musel jsem koupit Montanu650 v Chorvatsku a TopoCzech tam origo jako u nás koupené, nemám.
Pořídil jsem tu 2015 a není nic nainstalované v MapSource ani v přístroji. Ještě možná něco v nastavení, nemám ji tak úplně "v ruce".
Ale jo, nic se neděje. Kromě moře s ní stejně počítám jen do lesa nebo na motorku.
Uživatelský avatar
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 521
Registrován: ned kvě 28, 2006 11:00 am
Reputace: 15
Bydliště: Phobos 21 - Sole Mio

Re: Lipno

Příspěvekod tkruska » pát led 08, 2016 10:33 am

Kdyz jsem byl posledni dva roky na Lipne, koupil jsem si obycejnou turistickou mapu a zapisoval jsem si melciny a ostatni veci.
Nejhorsi byl stav vody v roce 2014, takze vody opravdu malo, odhadem tak 1.5-2m podstav.
Za rok 2015 to bylo uz lepsi, ale stejne tak 0.5m chybelo.

Naskenoval jsem ji, takze pokud mate zajem, stahujte zde (cca 9MB).

Vysvetlivky jsou tam take, ale pro jistotu uvedu jeste zde:

Cerne poznamky = rok 2014
Modre poznamky = rok 2015

* pisecna plaz
= koreny
tecka/puntik blato
ctverec kameny
ctverec s krizkem velke balvany

Dodatecne info:

- u privozu Frymbuk a Dolni Vltavice je tocena Opocenska zmrzlina
- kotveni u privozu Dolni Vltavice je zakazano na cca 25m z kazde strany, znacka je citelna pouze ze brehu :o
- bile bojky - zatoka kde se nesmi rybarit
- YC Cerna v Posumavi - moc prijemny spravce, hostovske kotvenu u pontony u jerabu, http://www.yccerna.eu/, spusteni lode (uz nevim presne) 150, jerab 250 v jednom smeru.
- Marina Lipno / Landal - pres den kotveni zdarma, pres noc 300Kc. Spusteni lode zdarma, vyborny skluz. http://www.landal.cz/parku/marina-lipno/info-a-kontakt
- V Lukovicke zatoce je privatni jachtak s jerabem, ale malo vody a nema platne revize, tudiz nelze pro verejnost.
- ostatni mariny jsem nezkousel, vzdy me prisli plne.
- rakovska zatoka je myslim polna parezu, Kdyz jsem si nebyl jisty, uvazal jsem si na kotvu lanko s bojkou. Ale to plati pro vice zatok.
- zakaz nocniho kotveni na Lipne neplati (pro rok 2015 urcite), protoze tam neni zadne oznacene verejne misto.

PS: Co pomuze je, vzdy se v marine slusne zeptat, kde muzu zakotvit. Jako na ostatnich revirech, nekde nemaji cizaky radi, protoze se tam chartruji lode a posadky jsou mnohdy nezkusene.

PPS: Lipno je krasne!
Uživatelský avatar
andrej
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 160
Registrován: pon kvě 17, 2010 2:00 am
Reputace: 3
Bydliště: Studienka

Re: Lipno

Příspěvekod andrej » pát led 08, 2016 8:48 pm

Ahoj, nejako mi to nejde stiahnuť/ resp. otvoriť vraj to má nejaké chyby?????? :? :? :? :?
S pozdravom Andrej
Uživatelský avatar
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 521
Registrován: ned kvě 28, 2006 11:00 am
Reputace: 15
Bydliště: Phobos 21 - Sole Mio

Re: Lipno

Příspěvekod tkruska » pát led 08, 2016 9:00 pm

Kurna, nejde mi editovat muj vlastni prispevek, proc??

Opravil jsem link aby tam nebyla mezera, takze zkus to znovu zde.
Beda
radioamatér
radioamatér
Příspěvky: 2127
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 5
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Lipno

Příspěvekod Beda » stř čer 08, 2016 10:11 am

Na Lipne byl spusten radioamatersky prevadec OK0BLI,
Je napojen na sit Echolink, tak je z rucky jako je Baofeng propojeni na prevadece site po celem svete z jachty.....
vice je na
viewtopic.php?f=88&t=9984
Tak kdo z vas to aktivuje z lodi a bude prvni....

Info take u VO OK1ZJV
jv@starnet.cz


Diky propojeni site pres Echolink ( pomoci internetu ) zacinaji se uvadet do provozu nove prevadece.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů