WC
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 39
popravdě tak jen se chlastá a chlastá a žere v Ústí se naloží tak 4-5 sudů spousta lahví v 6 se vyjede a teče to proudem doplujem dejmetomu až do Kralup tam do šantánu druhý den do Tatranu pití nepřestává v Tatranu do šantánu tři dni a to samé zase zpátky co se cestou nevypije v ŽERNOSEKÁCH SE DORAZÍ A hupkydupky do klubu v Brné na dodělanou před loni posádka za 14dní nevystřízlivěla To jsem jel menší lodí tak jsme jely až pod Orlík no pár putyk máme zakázaných to joooo Musím podotknout pijí všichni až na mě a psa jo jo Modrá vlajka to zase jistí Však si s nima také užívám Však také jak točí kolečkem oni to se hned pozná je to jak vodní slalom
Pripojil jsem WC na tlakovou vodu a k me nemile radosti jsem zjistil, ze WC nema na vstupu elektromagneticky ventil, takze se misa plni vodou aniz je WC v cinnosti. Ma predstava je, ze do privodu vlozim elektromagneticky ventil, ktery se otevre jen pri chodu motoru WC. Potrebuji poradit vhodny elektromagneticky ventil na 12 V=, ktery by byl bez napeti uzavren idealne na 3/4 hadici.
Diky
Diky
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
No nevím jak u Vás, ale u nás v Kotárech nic takového nemáme, neznáme. Ani tu čističku... Nám tu nic nesmrdí....tady se tůristi na vodě skoro nevyskytují....
On stefin neuvedl kam to chce....přehrady, moře....
Ale teď jsme byli na lodi a ta měla předřazený fekální tank právě pro případ stání v maríně apod.... i když tam jsou i toalety na břehu.
Co jsi tím chtěl říci? A jakou to má souvislost s ventilem na tlakovou vodu?
Snažím se zjistit systém toho zapojení, protože takový neznám.
Pumpy k WC jsou ruční, nebo elektrické, bez ohledu na vřazený fekální tank či nikoliv....
Pokud by to mělo být s tlakovou vodou...to aby si tam dal klasický splachovací s plovákem v nádržce jako doma...
Tudy cesta nevede.
Proč někdo zase zkouší vymyslet již vymyšlené.....
Jirko píše ...chodu motoru WC.....musíš číst celé. Myslí asi elektrickou pumpu u WC...
On stefin neuvedl kam to chce....přehrady, moře....
Ale teď jsme byli na lodi a ta měla předřazený fekální tank právě pro případ stání v maríně apod.... i když tam jsou i toalety na břehu.
Co jsi tím chtěl říci? A jakou to má souvislost s ventilem na tlakovou vodu?
Snažím se zjistit systém toho zapojení, protože takový neznám.
Pumpy k WC jsou ruční, nebo elektrické, bez ohledu na vřazený fekální tank či nikoliv....
Pokud by to mělo být s tlakovou vodou...to aby si tam dal klasický splachovací s plovákem v nádržce jako doma...
Tudy cesta nevede.
Proč někdo zase zkouší vymyslet již vymyšlené.....
Jirko píše ...chodu motoru WC.....musíš číst celé. Myslí asi elektrickou pumpu u WC...
Diky za reakce i kdyz o ventilu jsem se moc nedozvedel. Popisu alespon jak jsem to myslel.
Lod je urcena prevazne na prehrady v CR (9m). Na lodi mam dva nezavisle tlakove okruhy vody automaticky tlakovane elektrickymi cerpadly, tlak je rizen tlakovym cidlem, ktere pri poklesu tlaku spusti motor, ktery vodu ihned dotlakuje.
Spinavy okruh, ktery nasava morskou ci prehradni vodu, je zaveden do drezu (druha baterie) a take je ukoncen vyvodem pro napojeni hadice na umyti lode.
Pouzivam beznou marine elektrickou toaletu. Nektere typy jsou urceny pro napajeni z tlakove vody o minimalnim tlaku 1,5 baru, ta ma k tomu urcena zrejme neni.
Je tady klasicka moznost zapojit tolatu tak, ze bude nasavat sama vodu, coz ale znamena zaradit do nasavani elektricky ovladany zavzdusnovaci ventil, pakovy ventil a mit dalsi diru v lodi a nebo toaletu pripojit primo na tlakovou vodu, coz se mi jevilo jako jednodussi, kdyz tam ten okruh jiz je. Ted potrebuji jen zajistit, aby tlakova voda sla do toalety jen v dobe, kdy je stisknuto tlacitko pro splachovani. K tomu potrebuji ten elektromagneticky ventil. Samozrejme, ze za elektromagnetickym ventilem je jeste zarazen klasicky pakovy ventil se kterym jsem jiz overil funkcnost reseni.
Lod je urcena prevazne na prehrady v CR (9m). Na lodi mam dva nezavisle tlakove okruhy vody automaticky tlakovane elektrickymi cerpadly, tlak je rizen tlakovym cidlem, ktere pri poklesu tlaku spusti motor, ktery vodu ihned dotlakuje.
Spinavy okruh, ktery nasava morskou ci prehradni vodu, je zaveden do drezu (druha baterie) a take je ukoncen vyvodem pro napojeni hadice na umyti lode.
Pouzivam beznou marine elektrickou toaletu. Nektere typy jsou urceny pro napajeni z tlakove vody o minimalnim tlaku 1,5 baru, ta ma k tomu urcena zrejme neni.
Je tady klasicka moznost zapojit tolatu tak, ze bude nasavat sama vodu, coz ale znamena zaradit do nasavani elektricky ovladany zavzdusnovaci ventil, pakovy ventil a mit dalsi diru v lodi a nebo toaletu pripojit primo na tlakovou vodu, coz se mi jevilo jako jednodussi, kdyz tam ten okruh jiz je. Ted potrebuji jen zajistit, aby tlakova voda sla do toalety jen v dobe, kdy je stisknuto tlacitko pro splachovani. K tomu potrebuji ten elektromagneticky ventil. Samozrejme, ze za elektromagnetickym ventilem je jeste zarazen klasicky pakovy ventil se kterym jsem jiz overil funkcnost reseni.
Davide diky, doufal jsem, ze se ozves. Mam trochu strach z nasledujiciho:
1. zachod je na urovni hladiny, bez zavzdusnovaciho ventilu bych mel strach, ze by to mohlo fungovat jako spojene nadoby
2. sani pro cerpadlo je na levoboku a toaleta na pravoboku, delka hadice od cerpani k toalete by byla cca 5 - 6 metru, nevim zda to neni moc
3. pokud dam zavzdusnovaci ventil, nebude cerpadlo tlakove vody prisavat pres nezavreny ventil vzduch ?
Opravdu je to s tim elektromagnetickym ventilem takova hloupost?
1. zachod je na urovni hladiny, bez zavzdusnovaciho ventilu bych mel strach, ze by to mohlo fungovat jako spojene nadoby
2. sani pro cerpadlo je na levoboku a toaleta na pravoboku, delka hadice od cerpani k toalete by byla cca 5 - 6 metru, nevim zda to neni moc
3. pokud dam zavzdusnovaci ventil, nebude cerpadlo tlakove vody prisavat pres nezavreny ventil vzduch ?
Opravdu je to s tim elektromagnetickym ventilem takova hloupost?
-
- moderátor
- Reputace: 232
na dálku se špatně radí, nevím jaké WC máš. pokud to, co já, tak:
1)WC má mimo čerpadla také vlastní mechanický ventil splachovací vody, ovládaný splachovacím tlačítkem - spínačem čerpadla. tenhle ventil je u mého WC 100% těsný a tedy zaplavení nehrozí ( pak by ale taky neměla téct voda z tlakového systému, jak popisuješ, nebo v něm je tak vysový tlak, že to péro ventilu neudrží )
2)hadice 5 -6m je opravdu velmi dlouhá, za teplých dnů v ní zahnívá voda a při spláchnutí pěkně a dlouho smrdí! – vyzkoušeno u mně. pokrátil jsem na cca 2m a je to OK
3)pokud to máš viz za 1) , zavzdušňovací ventil splachovací vody bych směle vynechal.
konec konců se to dá snadno vyzkoušet – vypni elektriku a stiskni splachování. přes impeller čerpadla by se trochu vody mohlo dostat, ale po uvolnění tlačítka musí přestat téct.
4)jestli to máš jinak, systémů splachování je několik, tak elmag. ventil bude dobré řešení
1)WC má mimo čerpadla také vlastní mechanický ventil splachovací vody, ovládaný splachovacím tlačítkem - spínačem čerpadla. tenhle ventil je u mého WC 100% těsný a tedy zaplavení nehrozí ( pak by ale taky neměla téct voda z tlakového systému, jak popisuješ, nebo v něm je tak vysový tlak, že to péro ventilu neudrží )
2)hadice 5 -6m je opravdu velmi dlouhá, za teplých dnů v ní zahnívá voda a při spláchnutí pěkně a dlouho smrdí! – vyzkoušeno u mně. pokrátil jsem na cca 2m a je to OK
3)pokud to máš viz za 1) , zavzdušňovací ventil splachovací vody bych směle vynechal.
konec konců se to dá snadno vyzkoušet – vypni elektriku a stiskni splachování. přes impeller čerpadla by se trochu vody mohlo dostat, ale po uvolnění tlačítka musí přestat téct.
4)jestli to máš jinak, systémů splachování je několik, tak elmag. ventil bude dobré řešení
Davide jeste jednou diky. To co pises mi dava smysl. Ja v ramci WC asi zadny ventil ovladany tlacitkem nemam (to asi budou mit jen modely s moznosti napojeni na tlakovou vodu). Nicmene zkusim pouzit Tve reseni s odbockou ze sani k cerpadlu s tim, ze odbocku udelam az tesne pred cerpadlem. Tim zkratim delku hadice na cca 2,5 metru. Jeste jsem to jednou kontroloval a k velke sve radosti jsem zjistil, ze WC je pri stani lodi mirne NAD hladinou(myslim dno misy), jeste do plnici hadice vlozim pred WC mechanicky ventil, kterym odpojim vodu pri naklonu lode. Pokud by to nevyslo, budu muset udelat separatni sani ci vlozit elektromagneticky ventil, tim ale nezkratim delku hadice.
- zodiac2
- nováček na fóru
- Reputace: 0
WC Corveette 650
Neporadí mi někdo (třeba Libor) jaké WC pasuje do Corveetty 650 z roku 2004? Mám tam výlisek ale nemohu rozměrově na žádné WC přijít. děkuji za rady