Chtěl bych si koupit gumový člun s motorem a řídící konzolí,něco staršího s cenou cca do 150.000 Kč. Už delší dobu koukám na jeden inzerát,který si dovoluji vložit pod tuto zprávu,mohl by mi někdo z vás zkušených poradit jestli má smysl kupovat tento kousek anebo napsat nějaké rady jestli se vyplatí kupovat starší techniku a jak moc starý člun a motor se ještě vyplatí kupovat, abych pak neměl víc starosti s opravami než radosti z plavby.Člun bych chtěl pro plavby na našich přehradách,ale také pro plavbu na moři. Díky moc
Inzerát: "Člun Eurovinil-Novus, délka 490cm, laminátový hluboký V-kýl (RIB), nafukovací dvojité plováky - vnitřní prostor jako u 6,5-metrového člunu. Konsole řízení - deska spínačů, sonar FishFinder Blue 160 (50/200kHz, profil dna, teplota, rychlost, napětí). Palivová nádrž 60 litrů v sedačce před konsolí. Podpalubní pumpa. Vybavení pro námořní plavbu např. v Itálii do 12nm - signalizační prostředky + záchr.vesty. Kotva + 50m lano + řetěz. Nerez. sklápěcí schůdky + držák na potápěčské lahve. Hlavní motor Evinrude BE70TLEO 70hp 2-takt 3-válec výr.1995, v zimě 2006/7 GO."

A jestli mám čistit loď o metr nebo dva delší, je přeci úplně fuk. Měl jsem gumáky do 4m s 5HP, 10HP a 15HP. Mě osobně to nevyhovovalo z hlediska výkonu a místa na lodi (při použití s rodinou+pes), na krátkodobé vyjížďky (na rybách) to bylo ale naprosto super. Já mám zase spoustu známích, kteří tyto čluny prodali a šli do větších a silnějších jen kvůli prostoru a výkonu. Jak už jsem psal, musíš sám vědět na co máš (rozpočet na koníčky) a na co to chceš používat. Psát, že větší loď je k ničemu, nebo to samé o menších lodích je holý nesmysl. Každý má jiné priority, jiné zájmy a každý je ochoten proto obětovat více či méně.
. Nějaké peníze vydělám, motorky jsem jako koníček už opustil a po desítkách plaveb na jachtách klasicky půjčených v marinách v Chorvatsku bych si chtěl udělat radost a zainvestovat do člunu, ale většího a silnějšího, aby mě plně uspokojil ( na jachtu zatím nemám
, s tím vlekem s tou schválenou rychlostí si to maluješ moc růžově a venku něco málo za spuštění lodi taky dáš i když ne všude.