Šrouby a šroubování do laminátu, příp. jiné druhy uchycení
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- libor.janko
- aktívní jachtař

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Šrouby a šroubování do laminátu, příp. jiné druhy uchycení
Mám dotaz na zkušenější. Jak na šroubování do laminátu? Jaké šrouby? Jde mi o následující. Předcházející majitel odflákl montáž větrného štítu na našem motoráku a rádi bychom do dali do pořádku, ale máme strach, abychom tomu nějak neublížili. Poradíte nám někdo, kdo s tím má nějaké zkušenosti?
Moc díky.
Moc díky.
- tataS
- zkušený harcovník

- Reputace: 5
Pořád nejspolehlivější je šroub-matka v nerezu. Pokud již musíš použít vruty, tak šrouby do dřevotřísky s velkým stoupáním a hlubokou
drážkou ne kuželové vruty, těmi to strhneš a v nerezu. Ty samořezné do plechu jsou moc jemné. Dnes je mají kde všude. Nejjistější
je kombinace lepení a šrouby skrz, zespodu karosářské podložky. Pokud použiješ dural, tak je lepší koupit eloxovaný, mají jej
v Bauhausu, Hornbachu atp. pásky, uhelníky, trubky kruhové i čtvercové. v nerezu jsou i podložky na různé střešní krytiny s dírou
4-6mm, které jsou ve tvaru misek na kuželové hlavy šroubů a mají ze spodu nalepenou gumovou podložku na utěsnění v průměrech
20 a 25mm.
drážkou ne kuželové vruty, těmi to strhneš a v nerezu. Ty samořezné do plechu jsou moc jemné. Dnes je mají kde všude. Nejjistější
je kombinace lepení a šrouby skrz, zespodu karosářské podložky. Pokud použiješ dural, tak je lepší koupit eloxovaný, mají jej
v Bauhausu, Hornbachu atp. pásky, uhelníky, trubky kruhové i čtvercové. v nerezu jsou i podložky na různé střešní krytiny s dírou
4-6mm, které jsou ve tvaru misek na kuželové hlavy šroubů a mají ze spodu nalepenou gumovou podložku na utěsnění v průměrech
20 a 25mm.
- libor.janko
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
- tataS
- zkušený harcovník

Ty patenty mají v různých domácích dílnách a kutilských prodejnách ale ty jsou většinou max. niklované železné a ty bys měl dát alespoň niklovanou mosaz. Také se tam dávali takové oválné nahoře otočný oblouček a protikus v plachtě byla oválná díra ale
nevím jestli ještě existují. Já jsem přešel na suché zipy. Nereznou a snadno se mění. Existují v různých šířkách a barvách a mají je na
metry. Všechno na člunu mám na ně.
nevím jestli ještě existují. Já jsem přešel na suché zipy. Nereznou a snadno se mění. Existují v různých šířkách a barvách a mají je na
-
david
- moderátor
- Reputace: 234
tataS píše:. Já jsem přešel na suché zipy. Nereznou a snadno se mění. Existují v různých šířkách a barvách a mají je na
ale špatně se přišívají na laminát
nelepší vůbec, na přidělání pĺachty k lodi, jsou patentní patenty - s tahacím čudlíkem a kleštinou na straně plachty a s kuličkou na straně, co je na lodi. Kleština sevře kuličku a hotovo. Drží 100%, do plachty se připevňují tak, že vršek je šroub s integr. podložkou a proti je nízká široká matka, do lodi buď integrovaný samořez nebo šroub a matka. Zkusil bych Avar yacht, nebo Imramáka, ale nevím. Já to kupoval v Německu celkem běžně.
- libor.janko
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
-
david
- moderátor
libor.janko píše:Nemáš nějakou fotku, jak to vypadá? Nějak si to nedokážu představit. V Německu jsi to kupoval kde, v nějakém "Baumaxu"?
tenax, minax , dá se tím spojovat i textil - textil
mrkni na to, to si užiješ:
http://www.hogi99.de/_py_Drehverschlues ... 101-0-0-0/

- tataS
- zkušený harcovník

Tento sortiment vedou také od Allroudmarine v Czechmarine v Č.B. na: http://www.czmarine.cz/site/allroudmarin/Teil65.pdf a mají tam
také suché zipy s lepící páskou 3M po 12,5cm nebo v metráži černý a bílý. Ty super patentky se většinou dávají na rohy, nebo po cca
0,5m, jinak by u větší plachty jejich cena (od některých prodejců) přesáhla cenu plachty. Ovšem krásné jsou akorát nevím jak takovou
plachtu zajistit proti zcizení.
také suché zipy s lepící páskou 3M po 12,5cm nebo v metráži černý a bílý. Ty super patentky se většinou dávají na rohy, nebo po cca
0,5m, jinak by u větší plachty jejich cena (od některých prodejců) přesáhla cenu plachty. Ovšem krásné jsou akorát nevím jak takovou
-
david
- moderátor
tataS píše:Tento sortiment vedou také od Allroudmarine v Czechmarine v Č.B. na: http://www.czmarine.cz/site/allroudmarin/Teil65.pdf a mají tam
jo, od rakušáku u vídně
555230 St 1,65 Tenax Stoffschraube, Un- terteil für Tuch,Messing vernickelt
555231 St 1,45 Tenax-Unterteil Messing vernickelt mit Schraube aus Stahl, 4.2x10mm
555232 St 1,50 Tenax-Unterteil ohne Sockel,m.Gewinde M5x10 Messing vernickelt
555233 St 2,65 Tenax Oberteil mit Rändelkopf, Messing ver- nickelt
555235 St 0,50 Tenax Mutter M5 für 555232
555237 St 3,05 Tenax Oberteil mit Tellerkopf, Messing ver- nickelt
- libor.janko
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
- tataS
- zkušený harcovník

zadej: http://www.allmarin.de/kontakt.html tam jsou adresy a katalog
-
david
- moderátor
libor.janko píše:Kde prosím tě, u té Vídně sídlí a nemají nějaké webové stránky? Případně, jak tam jsou?
www.allroundmarin.de
- tataS
- zkušený harcovník

Věci na plachtu a pod má také: http://www.imramovsky-marine.cz a ceny jsou podobné. Pro někoho může být hlavní, že je v Praze
v Holešovickém přístavu a v Roudnici.
v Holešovickém přístavu a v Roudnici.
Nejsem vlastník/stavitel, ale dívám se na čem pluji. Poslední dobou sleduji, že k uchycení kočárků všichni začínají používat to, co v odkaze poslal David. http://www.hogi99.de/_py_Minax/c-737-25 ... 2008060222
Je to dobrý systém, spolehlivý, nekazí se, jen je při odkrytování potřeba dávat pozor na zadek. Ten malý nenápadný čudl, co zůstává na palubě, je při dosednutí hodně nepříjemný...
Je to dobrý systém, spolehlivý, nekazí se, jen je při odkrytování potřeba dávat pozor na zadek. Ten malý nenápadný čudl, co zůstává na palubě, je při dosednutí hodně nepříjemný...
- libor.janko
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele: