Mapy
Moderátoři: Pepa, windward, vilma
Mapy
Kvalitni naskenovane mapy Chorvatska (a okolnich casti Stredomori), vcetne okotovanych verzi pro Ozi Explorer naleznete na http://www.oropila.com/karte/.
- ZdendaZ
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Re: Mapy
Mapy jsou super, postahoval jsem si je! Na jakou velikost je doporučujete vytisknout?
Baharis: To ?e má? mapy dost velký je technologií komprese, kterou jsi pou?il. Formát gif má v dne?ní době smysl na animace, obrázky je lep?í dát do jpg. Gif má sice kompresi v tom, ?e obrázek převede na 256 barev, ale jpg má zase lep?í kompresi v tom, ?e pou?ívá matice bodů. Ale to ti tu nebudu vysvětlovat:)! Zkus je (třeba pomocí programu xnview) převést na jpg a uvidí? jak klesne velikost při stejné kvalitě. Nebo je?tě je mo?ný PNG. Ten dost pou?ívám já, tam je komprese opravdu velmi dobrá!
Kdybys cokoli potřeboval, ozvi se na ICQ nebo na mejl, tvorbou webů se zabývám u? 4 roky, tak o tom dost vím.
Zdenda
Baharis: To ?e má? mapy dost velký je technologií komprese, kterou jsi pou?il. Formát gif má v dne?ní době smysl na animace, obrázky je lep?í dát do jpg. Gif má sice kompresi v tom, ?e obrázek převede na 256 barev, ale jpg má zase lep?í kompresi v tom, ?e pou?ívá matice bodů. Ale to ti tu nebudu vysvětlovat:)! Zkus je (třeba pomocí programu xnview) převést na jpg a uvidí? jak klesne velikost při stejné kvalitě. Nebo je?tě je mo?ný PNG. Ten dost pou?ívám já, tam je komprese opravdu velmi dobrá!
Kdybys cokoli potřeboval, ozvi se na ICQ nebo na mejl, tvorbou webů se zabývám u? 4 roky, tak o tom dost vím.
Zdenda
Velikost tisku map doporučuji co největ?í, ale s ohledem na mo?nost zalaminování. Ideální by byly tak A2. Na charterovkách bývají i vět?í, ale ty u? nejsou zalaminované a i kdy? jsou z kvalitního materiálu, tak jsou za chvíli jak kus hadru.
Jak jsem psal, ty moje mapy jsem já nijak neupravoval a ani se mě u? nechce. Jak jsem je dostal na CD, tak jsem je pou?il. Díky za nabídku pomoci, sem-tam s tím bojuji ve Photoshopu, ale kdy? je nejhůř, mám tu kontakty blí?, v okolí.
Jak jsem psal, ty moje mapy jsem já nijak neupravoval a ani se mě u? nechce. Jak jsem je dostal na CD, tak jsem je pou?il. Díky za nabídku pomoci, sem-tam s tím bojuji ve Photoshopu, ale kdy? je nejhůř, mám tu kontakty blí?, v okolí.
- ZdendaZ
- návštěvník fóra
Re: Mapy
Kdy? jsme u těch map, nevíte někdo kde sehnat námořní mapy ostatních středozemních států? Hlavně Řecko a Itálie? Ty ceny jsou hrozivý, jen na Jónské ostrovy potřebuju asi 6 map a ka?dá několik set
No řeknu vám, že ty mapy jsou super, ale proč je někdo zmrzačil tím, že je ořezal, to nevím. Jsem z toho dost zklamaný, člověk ani neví, ze kterého roku jsou (na jedné jsem tedy datum našel). A taky si na nich dost těžko něco změří, když na většině není ani růžice, ani z nich není možné odečíst souřadnice. Škoda, velké škoda, když už si s tím někdo dal takovou práci.
- Monty
- zkušený harcovník
- Reputace: 6
Všechny mapy celé koule jsou na webu...Vektor i raster...Včetně software k jejich prohlížení...Mnoho edicí...Jenom já mám BSB mapy skoro celé koule a nepoužívám je vůbec...Dohromady mám toho asi 60 Gb...Taky Mapmedie, a jiné...Software pro manipulaci a prohlížení,včetně plánování namátkou Offshore,Tsunamis,MaxSea,Fugawi a desítky dalších....Na webu jest vše....
- DonEmilio
- pravidelný návštěvník
Nazdar všichni, jsem tu zcela nový a pěkné mapy jsou i zde: http://www.avijacijabezgranica.com/karte/
Tak zatím dobré větry!
Tak zatím dobré větry!
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
DonEmilio píše:Nazdar všichni, jsem tu zcela nový a pěkné mapy jsou i zde: http://www.avijacijabezgranica.com/karte/
Tak zatím dobré větry!
Případně zde:
http://jachting.info/modules.php?name=F ... =5775#5775 vložil 23.5. jojoch
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Monty píše:Všechny mapy celé koule jsou na webu...Vektor i raster...Včetně software k jejich prohlížení...Mnoho edicí...Jenom já mám BSB mapy skoro celé koule a nepoužívám je vůbec...Dohromady mám toho asi 60 Gb...Taky Mapmedie, a jiné...Software pro manipulaci a prohlížení,včetně plánování namátkou Offshore,Tsunamis,MaxSea,Fugawi a desítky dalších....Na webu jest vše....
To Monty: A nemohl bys naznačit třeba do SZ, kde jsi to našel? Třeba by tam mohli být nějaké i vnitrozemské toky (Německo, Francie, Holandsko apod.)
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
jerryx píše:2 oba: muzu to zkusit, co mam hledat ?
Ahoj Libore,
Vím že na tom zeměpisu už nějaký pátek děláš.
Jako přehled to bude určitě dobré.
No existují i jiné mapy:
Dokonce spolupracují s GPS, jsou tam všechny potřebné plavební informace.
Některé jsou i v pdf.
No prostě každá trocha do mlejna dobrá.
Ahoj jerryx,
Hledat prostě západní Evropu.
Pro inspiraci mrkni třeba sem:
Inland ECDIS
http://www.lavdis.cz/index.php?action=p ... PA&lang=cz
alffa
libor.janko píše:Pro Jerryxe: Já bych bral mapy kanálů a splavných částí Holandska, Německa, Francie a případně Benátsko (Itálie).
ja taky, ale pod cim to mam hledat ? to si moc neporadil. kdyby jsi aspon vedel nazvy treba tech pilotbooku (resp. ono se to tusim jmenuje jinak, ale uz si nepamatuju jak )
alffa píše:..
Inland ECDIS
to je lepsi - neco konkretniho. to jsem nasel, ale bude za mooc dlouho a vubec nevim jestli to k necemu bude. ty spojeni jsou moc pomaly a nasel i naky mapy od mapmedie, ale taky to bude za mooc dlouho. pak dam vedet
alffa píše:Uznávám,
Zovlil jsem špatnou část mapy.
No domníval jsem se že to všem, jako příklad stačí.
Když už se bavíme o těch řekách a kanálech (plavebních).
Vidím že ne.
Jak tedy prosím vypadá v BlueCart, tato část mapy?
A ostatních řek a kanálů Evropy ??
Kde se dají sehnat ??
nerejpej, dyt moc dobre vis, ze tam ty mapy nema !
ta predchozi mapa je v maxsea taky
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Pro Jerryxe: Jde o tohlenc: http://www.hausboty.cz/shop_mapy.htm
Ale šak mě hned nebijte!!!
Nechtěl jsem rýpat, ani se předhánět. Jen jsem pro zajímavost a porovnání ukázal to mé. Praha tam smozřejmě není a ani ji nepotřebuji. Nemám papíry na vnitrozemské vody a ani se tam nechystám.
Ten má to a ten zas ono, každý podle svého. Když jste byli malí, taky jste si je ukazovali a porovnávali.....
Nechtěl jsem rýpat, ani se předhánět. Jen jsem pro zajímavost a porovnání ukázal to mé. Praha tam smozřejmě není a ani ji nepotřebuji. Nemám papíry na vnitrozemské vody a ani se tam nechystám.
Ten má to a ten zas ono, každý podle svého. Když jste byli malí, taky jste si je ukazovali a porovnávali.....