Mapy
Moderátoři: Pepa, windward, vilma
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Re: Mapy
Ahojky přátelé, jsem začátečník z Ostravy. Potřeboval bych nám. mapy Baltu, hlavně střední část, od Bornholmu na západ, jižní okraj Norska a Švédska, Dánsko, Polsko od Kolobrzegu na západ, Rujana a pobřeží Německa, případně též severní okraj Německa, Belgie, Holandska v Sev. moři a Holandské kanály...V ofic. prodeji tyto oblasto moc nejsou, tam dominuje Jadran...Bral bych papírové provedení, zapůjčení na zkopírování atd.., klidně po sev. Moravě přijedu, nebo též SW které by běžely na Win, nebo Android. Pokud možno ale off line ( moc se v tom ještě nevyznám, a Garmin zatím neplánuju..) Může být i starší provedení, moc změn tam snad nebude...Děkuji za info, odměna samozřejmá, Honza.
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 74
- Kontaktovat uživatele:
Jako low cost řešení bych doporučil stáhnout Navionics. Je to off line, platba je sice jenom na rok, ale stáhnuté mapy nezmizí, pouze nebudou aktualizované. Navionics má sice své (podle mě závažné) mouchy, jako že nezobrazuje při malém rozlišení některé ostrovy apod, ale za tu cenu...
Ahoj, pluji v lokalitě. Zrovna jsem na vodě a tak se mi nechce psát z mobilu, ale zkus nv.charts a imray jako kapitanku. Budeš mít nv.charts lokální papírové mapy, totéž od nich digitálně v ceně bez omezení na počet zařízení a pak tu kapitanku. Takže papír, třeba tablet do kokpitu a notebook s open cpn pro kurz.
Já je pouzivam a zatím dobrý. Jsem spokojen, jsou přesné.
Já je pouzivam a zatím dobrý. Jsem spokojen, jsou přesné.
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
Pro danou oblast, mně osobně připadají nejvhodnější NV charts (https://eu.nvcharts.com/). Na ebay.de jsou koupit starší verze za zlomek ceny.
Já jsem svoje mapy pro domácí přípravu získal tak, že charterovku od níž jsem si loď v baltských vodách půjčil jsem oslovil s žádostí o prodání starší verze map (oni celou sadu map v půjčovaných lodích 1x za sezonu maximálně 2 sezony stejně mění). Komplet papírové verze včetně elektronických mi nečekaně poslali zdarma
.
Já jsem svoje mapy pro domácí přípravu získal tak, že charterovku od níž jsem si loď v baltských vodách půjčil jsem oslovil s žádostí o prodání starší verze map (oni celou sadu map v půjčovaných lodích 1x za sezonu maximálně 2 sezony stejně mění). Komplet papírové verze včetně elektronických mi nečekaně poslali zdarma

-
- nováček na fóru
Díky moc kluci, hned se na to vrhnu...na to e-bay mrknu určitě, to mě netrklo. Dnes jsem si z Uložto stáhl celou sadu map Jadranu, ale tu už mám papírově..Bohužel Balt je jak zakletý". Ať se vám moc daří na plavbách, já vyrážím s 6m plachetnicí koncem května. Větší loď bude snad příští rok. Ahoj, Honza
K rceni, ze neni nic starsiho nez vcerejsi noviny bych pridal a lonske namorni mapy. Obzvlast tady, kde je kazdou chvili nova vetrna elektrarna, naleziste a vylovne prace vraku lodi a letadel z druhe svetove, apod. ...
Asi te bude zajimat i nejaky ten priliv a PROUDY! Jsou kolem 3kn, coz je pro 6m plachetnici (nejen pro ni) jiz celkem nazvazeni. Pri zapocitani snosu vitrem apod.
Mapy ber ty nejnovejsi. Jsou drahe, ale levnejsi nez oprava lode.
Asi te bude zajimat i nejaky ten priliv a PROUDY! Jsou kolem 3kn, coz je pro 6m plachetnici (nejen pro ni) jiz celkem nazvazeni. Pri zapocitani snosu vitrem apod.
Mapy ber ty nejnovejsi. Jsou drahe, ale levnejsi nez oprava lode.
-
- nováček na fóru
Jo to je fakt, dík. Já byl na Baltu jen v posádce na 13m lodi...S tou stávající se tam zrovna moc nehrnu", počítám s koupí větší napřesrok. Nechal bych ji asi ve Swinousti, nebo v ústí Odry na tom velkém jezeře, někde v maríně. Prý i cenově je to tam OK. Na e-bay jsem už našel mapu na SD celého severu, i se Skandinávií, Německem, Hol. a Belgií...za asi 1000 Kč...Jede to na Garminu, tak bych ještě musel ten HW. Jsou z r. 2017. Ale na navigaci musím stejně sehnat papírovou...ahoj, Honza
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 174
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ještě potřebuješ něco k elektronickým mapám tak jsem dovezl pár map z lodi pro tutu oblast.
Sám používám elektronické (Navionics) pro nejnovější informace a starší papírové jako přehledné pro větší oblasti.
Kupoval jsem je už jako staré od jiného člena tohoto fóra, myslím po 150,-Kč za kus. Jestli chceš přenechám ti je. Už tam se svou lodí nepopluji.
- Ostsee Peenestrom Nordlicher Teil , mapa č.1512 , měřítko 1 : 25 000
- Ostsee Oderbucht Kolobrzeg bis Arkona, map č.151, měřítko 1 : 25 000
- Ostsee Greifswalder Bodden Ostansteuerung Stralsund, mapa č.1511, měřítko : 50 000
- polská mapa 105 Baltyk od Dornbusch do Swinoujscia, měřítko 1 : 100 000 (ve folii)
Sám používám elektronické (Navionics) pro nejnovější informace a starší papírové jako přehledné pro větší oblasti.
Kupoval jsem je už jako staré od jiného člena tohoto fóra, myslím po 150,-Kč za kus. Jestli chceš přenechám ti je. Už tam se svou lodí nepopluji.
- Ostsee Peenestrom Nordlicher Teil , mapa č.1512 , měřítko 1 : 25 000
- Ostsee Oderbucht Kolobrzeg bis Arkona, map č.151, měřítko 1 : 25 000
- Ostsee Greifswalder Bodden Ostansteuerung Stralsund, mapa č.1511, měřítko : 50 000
- polská mapa 105 Baltyk od Dornbusch do Swinoujscia, měřítko 1 : 100 000 (ve folii)
-
- nováček na fóru
Ahoj Libore, díky moc za nabídku map, já byl celé léto na jezerech a řekách..asi změním záměr..a nechám loď v maríně někde na Vlt. kaskádě, a po Labi bych se dostal na hodně Evropských jezer a kanálů, taky kolem Hamburku atd..A vždy bych se k někomu 1x za sezonu přidal na moře do posádky, ať nezapomenu na pořádné plachtění...Sám na moře..už to asi nedám..věk atd. Ty poznávací plavby na řekách jsou taky celekm pěkné. Děkuji moc a přeji vše nej, Honza
Možná to někomu pomůže:
https://bhmw.gov.pl/pl/pages/morskie-ma ... 8-09-20-v/
https://bhmw.gov.pl/pl/pages/morskie-ma ... 8-09-20-v/
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 232
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj RB, kterou oblast potřebuješ? Ostsee je široký pojem. Pavel
- rb
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
Pavel-Sulc píše:Ahoj RB, kterou oblast potřebuješ? Ostsee je široký pojem. Pavel
Ahoj Pavle, hodila by se mi část západního Polska a východního Německa s Rujánou, primárně. Hodil by se i Bornholm.
Roman
- rb
- pravidelný návštěvník
Libor píše:rb píše:Ahoj, nemáte někdo na prodej mapy Ostsee? Libore už jsi prodal nebo ještě máš?
Neprodal, mám je ti ještě někde.
Když najdeš měl bych zájem. Dej prosím vědět, dík.
Roman
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 232
- Kontaktovat uživatele:
Romane mohu Ti dát mapy do Garmin.
- rb
- pravidelný návštěvník
Pavel-Sulc píše:Romane mohu Ti dát mapy do Garmin.
Ďěkuji za lákavou nabídku, ale nemám Garmina a na openCPN nevím jestli bych to rozchodil. Na lodi je plotr a budu sebou mít v mobilu navionics. Papírové mapy budu mít na hraní si s terestrickou navigací. Mám podezření že mapy do Garmina bych asi neupotřebil.