Dotaz-)která pojišťovna pojistímalé plavidlo proti živelné ?
Moderátoři: Pepa, windward, vilma
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Dotaz-)která pojišťovna pojistímalé plavidlo proti živelné ?
Potřebuji poradit, která pojišťovna pojistí malé plavidlo proti živelné pohromě, odcizení, ...? Díky Pavel.
-
-
Anonymous píše:Napr. Allianz ma produkt "havarijne poistenie malych plavidiel", co je priblizne obdoba havarijnej poistky na auto - to je tak nahrubo povedane, ale kryje to aj rizika, na ktore sa pytas .
Bohuzel, pojistni jen, kdyz je lodi neco zpusobeno, ale majetkove a proti zivelne pohrome to nepojisti.
-
Vo vztahu k lodiam sa bezne daju poistit dva druhy poistenia:
1. vodne kasko - zodpovednost (zakonne poistnenie zodpovednosti)
2. vodne kasko - havaria
Poistenie 1. je obdoba zakonneho poistenia pri autach. T.j. ak ja niekomu sposobim skodu, tak tomu komu som skodu sposobil sa poskytne poistne plnenie. Ak rozbijem lod o suter, tak z tohto poistenia nedostanem nic. Ak do mna vrazi niekto iny, tak uhradu sposobenej skody si teoreticky mozem uplatnit z jeho poistenia. Obdobne ako pri autach aj tu existuje ekvivalent 'zelenej karty' pre cesty do zahranicia. U lodi je to tzv. MODRA KARTA - je to de-facto doklad, ktory hovori do akej vysky je poisteny kryty. Poistne sa urcuje podla limitu poistneho plnenia.
Poistenie 2. je obdoba havarijneho poistenia a vztahuje sa na lod, ktora je predmetom poistenia - t.j. ak niekde rozbijem lod o suter, tak mi vyplatia plnenie podla rozsahu skody. Ak do mna niekto narazi, mozem si narokovat uhradu skody plne s tohto poistenia a nasledne si poistovna eventualne moze vymahat cast krytia zo zakonnej poistky vinnika. Poistne sa pocita podla predovsetkym podla ceny lode.
P.S. nie som poistovak...))
mba
1. vodne kasko - zodpovednost (zakonne poistnenie zodpovednosti)
2. vodne kasko - havaria
Poistenie 1. je obdoba zakonneho poistenia pri autach. T.j. ak ja niekomu sposobim skodu, tak tomu komu som skodu sposobil sa poskytne poistne plnenie. Ak rozbijem lod o suter, tak z tohto poistenia nedostanem nic. Ak do mna vrazi niekto iny, tak uhradu sposobenej skody si teoreticky mozem uplatnit z jeho poistenia. Obdobne ako pri autach aj tu existuje ekvivalent 'zelenej karty' pre cesty do zahranicia. U lodi je to tzv. MODRA KARTA - je to de-facto doklad, ktory hovori do akej vysky je poisteny kryty. Poistne sa urcuje podla limitu poistneho plnenia.
Poistenie 2. je obdoba havarijneho poistenia a vztahuje sa na lod, ktora je predmetom poistenia - t.j. ak niekde rozbijem lod o suter, tak mi vyplatia plnenie podla rozsahu skody. Ak do mna niekto narazi, mozem si narokovat uhradu skody plne s tohto poistenia a nasledne si poistovna eventualne moze vymahat cast krytia zo zakonnej poistky vinnika. Poistne sa pocita podla predovsetkym podla ceny lode.
P.S. nie som poistovak...))
mba
-
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Re: Dotaz-)která poji??ovna pojistí...?
Skoč do Alianzu a uvidí?, ale objednaj sa dopredu, lebo lode nerobia v?etci pois?ováci. A ak ti to v Čechách nechcú poisti?, tak skús nejakú zahraničnú, resp. v cudzine, kde je pois?ovanie lodí be?né. ?eby Nemecko? Ale myslím, ?e nadnárodné spoločnosti budú ma? v?ade rovnakú firemnú kultúru. Neviem či Alianz pois?uje aj proti kráde?i. Ale prečo nie, lode sa kradnú menej ako autá.
- Standa*
- návštěvník fóra
Také jsem zjišťoval pro mne nejlepší pojištění lodě Alianz byla velice drahá mám loď pojištěnou u Německé pojišťovny má svého zástupce v ČR jmenuje se p.Parchomenko tel.777172816 zeptej se a uvidíš co Ti řekne ahoj Standa
Pavel píše:Potřebuji poradit, která poji??ovna pojistí malé plavidlo proti ?ivelné pohromě, odcizení, ...? Díky Pavel.
Já jsem pojistil loď u rakouské poji??ovny PANTENIUS, odpovědnost, ?ivel, havárii a odcizení včetně přívěsu pro ČR a Evropu. Podle mně nejlevněj?í pojistka s velkým rozsahem krytí. Poji?tění se vztahuje na vodu i na transport a zimování.
-
Standa* píše:Také jsem zji??oval pro mne nejlep?í poji?tění lodě Alianz byla velice drahá mám loď poji?těnou u Nemecké poji??ovny má svého zástupce v ČR jmenuje se p.Parchomenko tel.777172816 zeptej se a uvidí? co Ti řekne ahoj Standa
Diky moc, zkusim tam zavolat. Pavel
-
janovec píše:Pavel píše:Potřebuji poradit, která poji??ovna pojistí malé plavidlo proti ?ivelné pohromě, odcizení, ...? Díky Pavel.
Já jsem pojistil loď u rakouské poji??ovny PANTENIUS, odpovědnost, ?ivel, havárii a odcizení včetně přívěsu pro ČR a Evropu. Podle mně nejlevněj?í pojistka s velkým rozsahem krytí. Poji?tění se vztahuje na vodu i na transport a zimování.
Diky, kouknu se na net a urcite je zkusim zkontaktovat, zrovna dnes jsem to resil v Alianz znova, primo s clovekem, ktery ma na starost lode a rekl mi, ze tohle nedelaji. Pavel
-
Anonymous píše:janovec píše:Pavel píše:Potřebuji poradit, která poji??ovna pojistí malé plavidlo proti ?ivelné pohromě, odcizení, ...? Díky Pavel.
Diky, kouknu se na net a urcite je zkusim zkontaktovat, zrovna dnes jsem to resil v Alianz znova, primo s clovekem, ktery ma na starost lode a rekl mi, ze tohle nedelaji. Pavel
Prosim te, nemohu se nejak dopidit te pojistovny Pantenius, nemas nejaky odkaz?Pavel
Anonymous píše:Anonymous píše:janovec píše:Pavel píše:Potřebuji poradit, která poji??ovna pojistí malé plavidlo proti ?ivelné pohromě, odcizení, ...? Díky Pavel.
Prosim te, nemohu se nejak dopidit te pojistovny Pantenius, nemas nejaky odkaz?Pavel
Promiň. správně se pí?e Pantaenius.( www.pantaenius.com ).Já jsem to poji?toval přes TPS centrum, konkrétně pan Stejskal a byl jsem s ním spokojený. Cena je tak poloviční ne? u Kooperativy a Alianz, proto?e bonus Ti dají na začátku smlouvy a je to jejich specializace.
-
Ahoj. Bylo by mo?né uvést co je TPS centrum i s adresou a tel., případně rovnou tel. na pana Stejskala /. Na uvedených stránkách tuto podstatnou informaci nelze nalézt/.
-
Odpovím si sám a hlavně pro další případné zájemce.
TPS centrum . prodej, servis lodí atd. ..
Brno, Tůmova 17, tel. 543236753, Mob. na pana Stejskla 602724174
TPS centrum . prodej, servis lodí atd. ..
Brno, Tůmova 17, tel. 543236753, Mob. na pana Stejskla 602724174
Tak tady procitam ruzna vlakna ohledne pojisteni lode. Chci si nechat pojistit lod proti kradezi, vandalismu atd. Jenze na nasem trhnu snad neni pojistovna, ktera se timto zaobira. Zjistila jsem, ze tady existuje asi pet pojistoven, Allianz, Kooperativa, HDI Versicherung, Smarteo a jeste jedna, ale nemuzu si vzpomenout na jeji jmeno.
Pojistovnu Smarteo, jsem rovnou zamitla po precteni recenze na jinych strankach... pry pokud se neco stane, tak komunikace z jeji strany vazne.
HDI Versicherung vubec neodpovida na zadne maily.
No a zbyva Kooperativa a Allianz. Kdyz se zastavim na nejakou pobocku, tak na me koukaji, jak kdyz jsem spadla z nebe. Pry pojisteni lodi - plavidel nedelaji. Nebo se mnou vyplni predbeznou smlouvu, tu odeslou na centralu a nic se nedeje (tahne se to jiz nekolik mesicu).
Nevite nekdo o nejake "normalni " pobocce pojistovny, kde toto neni problem? Moc diky ...
Pojistovnu Smarteo, jsem rovnou zamitla po precteni recenze na jinych strankach... pry pokud se neco stane, tak komunikace z jeji strany vazne.
HDI Versicherung vubec neodpovida na zadne maily.
No a zbyva Kooperativa a Allianz. Kdyz se zastavim na nejakou pobocku, tak na me koukaji, jak kdyz jsem spadla z nebe. Pry pojisteni lodi - plavidel nedelaji. Nebo se mnou vyplni predbeznou smlouvu, tu odeslou na centralu a nic se nedeje (tahne se to jiz nekolik mesicu).
Nevite nekdo o nejake "normalni " pobocce pojistovny, kde toto neni problem? Moc diky ...
Naposledy upravil(a) Ave dne úte úno 08, 2011 9:52 am, celkem upraveno 1 x.
- designer
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
můžeš zavolat panu Josefovi Vejrychovi. Dělá pro Allianz, specializuje se na pojištění lodí.
tel: 604806583
josef.vejrych@iallianz.cz.
tel: 604806583
josef.vejrych@iallianz.cz.
- hula-m
- návštěvník fóra
Jako u každé jiné smlouvy platí: Stáhnout si smlouvu - tedy smluvní podmínky v četně všeobecných a pečlivě prostudovat. Naštěstí je mají už všichni na svých stránkách. Kdo nemá, tak rovnou vyloučit. Co není ve smlouvě, jsou jen babské povídačky. To že pojišťováci v první linii za moc nestojí může být často pravda(tím nechci hanit ty, kteří se o mě dobře postarali). Sám mám loď pojištěnou u Allianz. Zatím jen platím, a nikdy jsem nečerpal plnění (Bohu dík!). Takže jen částečná zkušenost.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Už se to tu někde řešilo,
Mám loď pojištěnou u pojišťovny BAVARIA-YACHT Munchen, "povinné" mám na 5.000.000,-EUR škody za 32,-EUR, a"havarijní" na cenu lodi 22.000,-EUR za 164,-EUR.
(Mám už ale 40% bonus, původně 260,-EUR) . Pojištění se vztahuje i na přepravu a jeřábování, zimování, krádež atd...
http://www.bavaria-yacht.de/
Mám loď pojištěnou u pojišťovny BAVARIA-YACHT Munchen, "povinné" mám na 5.000.000,-EUR škody za 32,-EUR, a"havarijní" na cenu lodi 22.000,-EUR za 164,-EUR.
(Mám už ale 40% bonus, původně 260,-EUR) . Pojištění se vztahuje i na přepravu a jeřábování, zimování, krádež atd...
http://www.bavaria-yacht.de/