prosím o radu. Přestal mi ukazovat hloubkoměr. Mám starý VDO, potřeboval bych ho vyměnit, bo kotvit na neznámým místě, když dorazím v noci... mám vždycky jemné šimrání okolo žaludku.
Už jsem měl v Athénách vyhlídnutý Raymarine ST40, ale jsou to řekové. Jednou mi prodavač řekl, že by mohla fungovat stará sonda s novým zobrazovacím displayem, ale že je to potřeba odzkoušet. Další den tam byl jiný, ten to popřel, ale našel sondu, která by šla za tu moji vyměnit. No a když jsem to šel za týden koupit, tak tam byl zase jiný a ten mi ukázal dvě sondy a jiný že prý k tomu nejdou.
Já mám takovou tu klasiku, v trupu zamontovaná šachta a do ní se montuje sonda těsněná "O" kroužky, která se dá vytáhnout i když je loď na vodě, to samé sonda na rychlost - dá se vyndat a očistit kdykoli, jenom pár kapek vody šplouchne dovnitř.
Ucpávka na sondu hloubkoměru má průměr nějakých 4,1 cm. Viz obrázek.

Takže dotaz zní takto, nevíte, existuje přeci jenom k této sérii přístrojů ST4O tento typ sondy, nebo ne? Pokud ne, jaký hloubkoměr má tento typ sondy. Nemůžu si dovolit teď vytahovat loď z vody a dělat do ní díry, takže potřebuji využít stávající šachtu pro sondu.
Díky moc za rady!

) Takže teď hledám cokoli, co bude mít sondu, která se vejde do té mé šachty.