Vibrace kormidla
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
Vibrace kormidla
Ahoj v?ichni. Mám problém na lodi typu -CARAWELLE. Při určité rychlosti se mi rozvibruje (rozdrnčí) kormidlo a to velmi hlučně. Je zavě?eno na zrcadle. Vůle v závěsu je minimální. I kdy? vůli vymezím do tuha rozvibruje to loď. Kormidlo a kýlová ploutev jsou v ose a povrch hladký. Díky za rady! Jirka
- ZdendaZ
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Re: Vibrace kormidla
Juj, koukám, ?e se to nějak blbě vlo?ilo, jedna část je tam dvakrát. Dám to sem znova jak to má být
!
Moc se v mechanice nevyznám, ale podle mne to mů?e být malou sílou materiálu, ze kterého je kormidlo. Při vy??í rychlosti se voda o kormidlo tře rychleji, nastanou vibrace a ty mohou být u některých materiálů dost sly?et, zvlá?tě u tvrdých a pru?ných kovů. Odpovídalo by i přená?ení energie na těleso lodi, kdy? to utahne?. Hledal bych chybu v síle (tlou??ce) materiálu ze kterého je vyroben.
PS: Je to jen teoretickej předpoklad, ale třeba pomů?e

Moc se v mechanice nevyznám, ale podle mne to mů?e být malou sílou materiálu, ze kterého je kormidlo. Při vy??í rychlosti se voda o kormidlo tře rychleji, nastanou vibrace a ty mohou být u některých materiálů dost sly?et, zvlá?tě u tvrdých a pru?ných kovů. Odpovídalo by i přená?ení energie na těleso lodi, kdy? to utahne?. Hledal bych chybu v síle (tlou??ce) materiálu ze kterého je vyroben.
PS: Je to jen teoretickej předpoklad, ale třeba pomů?e