Spojení převodovky s lodním hřídelem DUFOUR 1800

Zajímavosti o lodích, rady a tipy atd.

Moderátoři: smike, vilma, Pepa

Vladislav Ondráček
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: sob črc 01, 2006 10:54 am
Reputace: 0

Spojení převodovky s lodním hřídelem DUFOUR 1800

Příspěvekod Vladislav Ondráček » sob črc 01, 2006 11:20 am

Přivezl jsem z Rakouska plachetnici DUFOUR 1800 (váha 2T.) Byl z ní vymontován naftový motor FLAME 10K., proto?e jezdila na jezerech za Vídní na elektromotor. Nyní chci naf?ák namontovat zpět,ale chybí spojovací element (spojka) mezi una?ečem převodovky a lodní hřídelí ( průměr 25mm.). Jak to nejlépe a jednodu?e vyře?it. Motor je upevněn pod kokpitem na 4 gumových silenblocích. Vím, ?e dnes se pou?ívá systém upevnění motoru na stavitelných silenblocích, seřídí se přesně do osy lodního hřídele a spojí na pevno speciální spojkou. Můj případ je spí? pru?né spojení.
A je?tě jednu radu. Lodička nemá ?ádný TP, raku?ák tvrdil,?e ho nikdy nepotřeboval. Mám jen ověřenou kupní smlouvu, starý záruční list a na lodi je výrobní ?títek. Nezadělal jsem si na problémy při registraci??
Díky za radu a přeju dobrý vítr.
Vláďa
Uživatelský avatar
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 6976
Registrován: úte lis 08, 2005 5:21 pm
Reputace: 60
Bydliště: Bratislava

Re: Spojení převodovky s lodním hřídelem DUFOUR 1800

Příspěvekod Denis » sob črc 01, 2006 11:11 pm

Najlep?ie, najjedoduch?ie ale nie najlacnej?ie to vyrie?i?, ak kúpi? pru?nú spojku od Vetusu.
Vladislav Ondráček
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 2
Registrován: sob črc 01, 2006 10:54 am
Reputace: 0

Re: Spojení převodovky s lodním hřídelem DUFOUR 1800

Příspěvekod Vladislav Ondráček » ned črc 02, 2006 8:02 am

Díky, ale nemohl bys mi poslat kontakt na VETUS.
stránky www.imramovsky-motory.cz jsou nedostupné
Díky.
Uživatelský avatar
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 6976
Registrován: úte lis 08, 2005 5:21 pm
Reputace: 60
Bydliště: Bratislava

Re: Spojení převodovky s lodním hřídelem DUFOUR 1800

Příspěvekod Denis » ned črc 02, 2006 12:04 pm

Vetus je vrobca a nepredáva koncovým spotrebytelom. Obrá? sa na Jirku Paslera v Prahe, ten ti to zo?enie, poradí a poradi? vie, lebo osobne montuje lodné motory. Kontakt nájde? vo vyhladávači. Tá spojka stojí 250 - 300 Eur bez DPH. Vetus tie? nájde? vo vyhladávači. Ale zabezpečia to aj ostatný obchodníci ako Avar yacht, alebo Imramovský. Skladom to nikto nedr?í.
Nadstavitelné silenbloky stoja 1ks 43 Eur a e?te pevná spojka k tomu. Ale pozor , tá pru?ná spojka tie? ?iadny zázrak, max 2 stupne, nie je to kardanový krí?.
Volakedy sa to rie?ilo Hardy spojkou s ? 1203, ale kto by sa s tým dnes prplal.
Aký si tam mal elektromotor?
Prihlásenie lode by nemal by? problém, notársky overená kúpna zmluva je najdôle?itej?í doklad. Daj sem vedie? ako si pochodil pri prihlasovaní.
AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Re: Spojení převodovky s lodním hřídelem DUFOUR 1800

Příspěvekod AdsBot [Google] » ned črc 02, 2006 1:07 pm

AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon črc 03, 2006 9:10 pm

AdsBot [Google]
Příspěvky: 0
Registrován: ned říj 25, 2015 1:10 am
Reputace: 0

Re: Spojení převodovky s lodním hřídelem DUFOUR 1800

Příspěvekod AdsBot [Google] » úte črc 04, 2006 10:01 am

V?em děkujuji za pomoc,u? jsem v tom něco podnikl.
Mimramovský má spojku VETUS za 6000,- 50KW ,AQUA marine za 3,500,- 15KW, ale zdá se mi to stále moc tvrdé spojení. Kámo? mně vyrobí příruby a zkusím HARDY spojku (asi)
Stavil jsem se taky na SPS a registrace skutečně nebude problém.
Pouze se jim nezdálo,?e plachetka nebyla registrovaná.Stačí ov?em vyplnit čestné prohlá?ení,(?asnu).
Problém v?ak bude s TP. Nemají čas na cestu k nám (Přelouč).
Loď jsem toti? přivezl na speciálu HANOMAG, ale jen s Rakouskými převozními čísly. Ne? se mi to podaří dostat na veteránská tak to bude chvíli trvat. Nemá někdo na SPS známého,který by mi TP. udělal doma?? Samozřejmě bych se revan?oval.Myslel jsem toti?, ?e bych potom loď převezl načerno do Chvaletického přístavu-5km (Labe) tam ji posadil na vodu, a jel a? do ?alhostic (120 km). Tím bych vyzkou?el motor. Tam je z Labe vykopán průplav na jezero, kde je dnes ji? v provozu marína (Pí??any). No a tam jsem si chtěl u?ít dovolenou. Tou TP se mi to zkomplikovalo.
Zatím díky a ahoj Vláďa

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů