Stazen
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
Já to vždy vyzkouším na vzorku materiálu.
Ale nakopl jsi mě a když jsem se podíval na net, je to napsáno ve specifikaci nýtů, pro jak silný materiál jsou vhodné.
http://www.landsmann.cz/spojovaci-mater ... _c103.html
Ale nakopl jsi mě a když jsem se podíval na net, je to napsáno ve specifikaci nýtů, pro jak silný materiál jsou vhodné.
http://www.landsmann.cz/spojovaci-mater ... _c103.html
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Vyskúšať to na vzorke môžeš kolko chceš, keď nevieš ako má vyzerať správny výsledok. Ono nejak sa to spojí skoro vždy, ale dôležité je aby sa to spojilo čo najlepšie. Podla toho odkazu čo si sem dal to je 1,4-1,6 násobok hrúbky spájaných materialov. Takže Lucifere jeď. Nitovacie kliešte kúp v obchode kde sa môžeš spýtať znalého predavača. Do 5 mm veščinou s nitovaním nie je problém, ale 5 a vyššie už vyžadujú velkú silu a drahé kliešte, aké hrubé nity musíš kúpiť uvidíš podla pôvodných dier, ak sa budú dať použiť.
Lucifer píše:Moc prosím o radu - koupili jsme plachetnici a na stěžni je potřeba sundat vadné kladky, vazáky atd. a vyměnit za nové. Absolutně netuším co s tím, nýtování je prý jako nic, já však znám pouze nýtování cvočků na látky - to jsou kleště, kterými se sevře látka z obou stran a bací se do toho. Jak to je ale na stěžni - dostanu se nějak dovnitř nebo je jiná cesta?
Ahoj,nic nenýtuj,dej tam normální nerezové vruty.
- dfogel
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
-denis-
mas a nemas pravdu z vlastni skusenosti vim ze 3mm tloustky staci samozrejmne pokud to neni vrut sylnej 5mm.spise bych to vydel na samorezky z nizkym stoupani .
ale byla rec o nytovani.
muzu uklidnit -lucifer- ze to je opravdu nic.kleste koupis kdekoliv v zelezarstvi.kup si uz kvalitnejsi.k tomu vrtak.o desetinu nebo 2 sylnejsi nez je hlavicka nytu.nasadis pritlacis a stisknes na poprve se ti muze stat ze ho neucvaknes.nic se nedeje.povol kleste nyt dej nadoraz a znovu cvakni.jestli si opravdu nebudes rady.tak dady je male video.sice nema to nic spolecneho z lodi ale ten sistem a postup tam jde jasne vydet
http://www.youtube.com/watch?v=4PlE45Nztas
mas a nemas pravdu z vlastni skusenosti vim ze 3mm tloustky staci samozrejmne pokud to neni vrut sylnej 5mm.spise bych to vydel na samorezky z nizkym stoupani .
ale byla rec o nytovani.
muzu uklidnit -lucifer- ze to je opravdu nic.kleste koupis kdekoliv v zelezarstvi.kup si uz kvalitnejsi.k tomu vrtak.o desetinu nebo 2 sylnejsi nez je hlavicka nytu.nasadis pritlacis a stisknes na poprve se ti muze stat ze ho neucvaknes.nic se nedeje.povol kleste nyt dej nadoraz a znovu cvakni.jestli si opravdu nebudes rady.tak dady je male video.sice nema to nic spolecneho z lodi ale ten sistem a postup tam jde jasne vydet
http://www.youtube.com/watch?v=4PlE45Nztas
- dfogel
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Re: Stazen
Monty píše:Du?ane.Mám tady před sebou podobnejch stě?ňů Asi 15,ze starejch laminátovek.Ale jsu ve Francii.Takovéhle věci je nejlep?í hledat přímo u moře po marínách.Loni jsem zlámal taky stě?eň,ale ten měl 11 metrů.Kopil jsem ho hned v maríně,kda mi kotví loď,komletní,ale star?í za 900,- euro.V Avaru chtěli za novej,ale vymakanej a úplně komplet 130.000,-Kč.Prostě u moře není problém ho sehnat asi za dvě hodiny.Jo lidi,tady se někdy válí věcí,to by človek koukal
jeste koukam co napsal monty a vazne ta cena stezne byla takova,vzdyt nedavno byl ficcus v polsku pro stezne a cena byla nekde jinde
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
ficcus píše:... a když vyrazím trn, nesnížím tím podstatně pevnost spoje?
Trn by se měl utrhnout u hlavičky. Ve vlastním spoji, tedy vůbec není a nemá tam žádnou funkci. Snad jen, aby tam nefoukalo.
ficcus píše:... a při nýtování nerez kování na Al stěžeň musím styčnou plochu něčím "patlat" nebo proložit kvůli galvanickému oddělení materiálů?
U sladké vody bych to neřešil. Když to natřeš dobrou barvou, určitě nic nezkazíš.
alffa
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
JK píše:2 ficcus: Především používej nerezový trhací nejty. Jsou podstatně pevnější a trn nemusíš řešit. Prodává je třeba Akros.
Také bych použil nerezové nýty.
Nic méně, ficcus směřoval svůj dotaz na AL nýty.
V podstatě je to ale jedno. TRN, u žándého (trhacího) nýtu, nemá vliv na pevnost spoje.
Těsnost díry v nýtu, je nám u stěžně k ničemu. Spíš na škodu. Co větrá, to má i šanci vyschnout.
Jediný přínos vidím pro obchodníky. Těsnicí nýty jsou dražší.
alffa
Edit:
Jakýkoli nýt, poskytne pevnější (bezpečnější) spoj, než smořezný šroubek.
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Jak máte u paty stěžně uchycené kladky pro vedení lan ze stěžňě do organizérů? Dá se na to sehnat nějaké kování? Nebo nemáte nějaké foto uchycení? Přemýšlím nad nějakým držákem, ale nechci vrtat do stěžňě, takže bych asi udělal něco jen na obepnutí stěžně a stažení kolem něj, ale chybí inspirace, jaké kování se normálně používá.