Berty

Moderátoři: MARIS, Pepa, windward, vilma
Ludek píše: Tady rikam, ze to legislativne spravne neni,protoze jako obcan CR musis mit take narodni prukaz k vedeni jachty a ten vydava jen a pouze MD CR. HR prukaz neni Tvym narodnim prukazem, protoze asi nebudes obcan HR. Samozrejme je to asi jine pro Chorvaty,pro ktere je ten jejich prukaz narodni.
A tak to je.
Ludek
marianb píše:Monty píše: ... a nikdo nikdy žádnej po mně nikde nechtěl....Ani pojišťovna.
Musel si nekdy resit nejakou pojistnou udalost Tebou zapricinenou?
Monty píše:To Simon:Nemáš tak docela pravdu.V teritoriálních vodách,kde nepotřebuješ mít k vedení plachetnice zádnej papír ho po tebe nemůže požadovat ani pojišťovna.Ani Česká pojišťovna.Možná v případě,že by jsi vedl Českou loď....Ale většina Českých nám.plachetnic je registrována na Slovenku.Proč asi...???
Pepa píše:Myslím, že v tomto zákoně je ještě jedna definice
rekreační jachta........nebo tak nějak, a to je definice, jež se spíše vztahuje na nás.
Pepa
rastod píše:Viacmenej je jasne ake papiere treba na charter do chorvatska a ake na vlastnu loď pod národnou vlajkou.
Ale čo v prípade, že chcem charter v Chorvátsku na preplavbu do Talianska? Loď je k dispozícii, ale ako s papiermi? Chorvátske nestačia, teda minimánlne slovenské "B" ?
Denis píše:Chorvátske papiere ti nestačia len v tom prípade, ak je na preukaze napísané že platia len vo výsostných vodách HR. Inak samozrejme B. Alebo si kúpiť vlastnú loď.
Monty píše:V Itálii nikdo po tobě papíry chtít nebude.Když jsem se i ptal Italů,jsou li nějaké papíry na plachetnici nutné,tak 80% mně odpovědělo že ne...Dokonce dva policajti a chlap od obsluhy v portu v Molfettě řekli,že jenom na motoráky.Takže předpokládám,že to bude jako ve Francii...Na plachetnici nic,na motorák papíry.Nikdo po mně v Itálii nikde a nikdy papíry k vedení plavidla nechtěl.Ani v portech ani CoastGuard a ani jednou policie.Ani na Severu ani na jihu ani na východní straně a ani na západní.Ani letos a ani před deseti lety.Chtěli pasy posádky,papíry od lodě a BlueCard.Toť vše.A kdyby někdo po tobě v Evropě i chtěl papíry na plachetnici,tak Ti na 99% bude stačit VMP.Já jednou dokonce na VMP přejel hranice do Švícarska.Ale to je jenom taková perlička.A ať se to nějakému zastánci kap.průkazů MD ČR líbí nebo ne,tak klidně i na lodích pod českou vlajkou budu jezdit bez následků bez papírů,nebo z Chorvatskýma papírama.Ale opakuju,všechno tohle funguje na soukromých lodích...Charterovka po tobě asi vždy něco požadovat bude,ale to ne proto,že jim to ukládá zákon,ale pojistné smlouvy.Ale v Itálii a ve Francii naši lidi normálně charterujou na VMP.Kdesi jsem slyšel,že nějaké potíže dělají Řeci,ale to všechno jenom z druhé ruky.Lidi co znám tam potíže neměli nikdy.No,ale je to furt jenom Balkán a tam bych se ničemu nedivil.Jinak po mně ani Řeci nikdy žádné oprávnění nechtěli....Ale nikdy jsem tam necharteroval,všechno byli lodě soukromé a nebo moje.No a u CoastGuard a policie furt stejná písnička:pasy,techničák a BlueCard.Ale jestli má někdo jiné zkušenosti,ať písne.Ať člověk ví,kde a co může čekat.
berty píše:Stejné zkušenosti pasy,techničák a BlueCard žádné papíryVMP po mě nechtěli ani na motorák a policati velmi ochotně asistovali při spouštění vlastní lodě na vodu. Jak na Sardinii tak na Corsice.
Berty
Monty píše:To Alffa:Alfe přesuň to sem prosím Tě jako příspěvky.Takhle je to blbě čitelný.Dík
alffa píše:Monty píše:Kdesi jsem slyšel,že nějaké potíže dělají Řeci,ale to všechno jenom z druhé ruky.Lidi co znám tam potíže neměli nikdy.No,ale je to furt jenom Balkán a tam bych se ničemu nedivil.Jinak po mně ani Řeci nikdy žádné oprávnění nechtěli....Ale nikdy jsem tam necharteroval,všechno byli lodě soukromé a nebo moje.No a u CoastGuard a policie furt stejná písnička:pasy,techničák a BlueCard.Ale jestli má někdo jiné zkušenosti,ať písne.Ať člověk ví,kde a co může čekat.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti