jak si vzájemně být užitečný i mimo jachting

Pokec. Možnost prvního představení se na fóru.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

jak si vzájemně být užitečný i mimo jachting

Příspěvekod designer » úte úno 03, 2009 8:24 am

Při setkání JI u Baharise jsem narazil při povídání s Vilmou na jeden fakt. Komunita JI je pochopitelně složena z lidí všech možných profesí. A je velmi pravděpodobné, že někdo zrovna tu Vaši profesi bude potřebovat, s něčím poradit, Někdy to vyplyne ze samotných příspěvků, co kdo dělá. Ne vždy je to ale zřejmé.
Je to jenom idea, ale pokud by měl někdo zájem přiznat své schopnosti a zkušenosti i v jiném oboru než je jachtání, mohlo by to být užitečné.
Začnu tedy u sebe:
DESIGNER
návrhy a realizace bytů, obchodů, restaurací a hotelů.
3D vizualizace, projektová činnost, návrhy nábytkových prvků
atd
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » úte úno 03, 2009 8:57 am

Jo, to je fakt, mě už designer pomohl. Díky.
Ještě váhám, kterou svoji profesi zveřejním :) .
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte úno 03, 2009 9:35 am

zkus tu nejméně škodlivou :lol:
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » úte úno 03, 2009 12:53 pm

Je to hezký nápad, ale - a doufám, že mě teď všichni nebudete kamenovat - tohle je spíš reklama než diskuse, na tomhle serveru by to asi mělo být někde jinde, třeba někde v katalogu firem nebo něco podobného, co by tu admini mohli založit, základní info zdarma, něco navíc by asi měla být placená inzerce. Třeba bychom tím i trošku podpořili JI.

A když už jsme v tom: www.sporos.cz
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte úno 03, 2009 1:01 pm

dá se to možná pochopit jako reklama, bylo to myšleno ale jinak.Stejně tak, jako se tady dozvíš nezištné rady co a jak kolem jachtingu můžeš i poradit něco ve svém oboru. Nemyslím, tím že budeš schánět zakázky. Ale rada typu: zkus se obrátit na toho a toho, ujme se tě. Zavolej mu mým jménem, bude se ti věnovat..nebo tak nějak
Možná, že to není úplně nejlepší, nevím, jen mě to napadlo. Ať o tom třeba pouvažují admini, jaká forma by byla vhodná.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 03, 2009 1:12 pm

Já designerovi rozumím, část této diskuze jsem slyšel.

Ale komín má pravdu a brzy se to může zvrhnout na něco jako spam, nevyžádaná reklama atd.
T.j. buď limit kdo může inzerovat...a někam zvlášť. Nebo mám 2 návrhy.

Buď pod avatarem je, tedy byla rubrika povolání, kterou nakonec využili snad 4 lidi a použili jsme ji tedy na rubriku loď/revír.
To lze samozřejmě vrátit (a Loď/revír přidat).

Nebo už dříve jsem avízoval nový modul s pracovním názvem Profily.
Původně jen určený k vytvoření okruhu známých, spřízněných duší...jako ti co staví, ti co mají zájem o stejnou lokalitu, motoráře, hadráře, kamnáře atd.....
(Facebook, Spacebook v malém českém vydání). Tam si každý může napsat o sobě kolik chce a jak chce, včetně fotek. A druzí pokud shledají dotyčného jakkoliv pro svou osobu přínosného, si jej mohou zařadit mezi své "přátele", favority, oblíbence atd. Na překladech názvů se ještě může trochu s Vaší pomocí popracovat.

Toto vidím jako dobré využití modulu.

Jiank mám takové nepříjemné tušení, že se tu objeví registrace jen za účelem vložení reklamy na svou činnost atd.
To bychom vážně neradi....

Očekávám Vaše názory na mé návrhy.
Uvedení do života některého z řešení je otázkou hodin, max. dne.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte úno 03, 2009 1:16 pm

pro profily bych byl, vypadá to dobře :)
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod simon » úte úno 03, 2009 2:35 pm

Libor píše:Já designerovi rozumím, část této diskuze jsem slyšel.

Ale komín má pravdu a brzy se to může zvrhnout na něco jako spam, nevyžádaná reklama atd.
T.j. buď limit kdo může inzerovat...a někam zvlášť. Nebo mám 2 návrhy.

Buď pod avatarem je, tedy byla rubrika povolání, kterou nakonec využili snad 4 lidi a použili jsme ji tedy na rubriku loď/revír.
To lze samozřejmě vrátit (a Loď/revír přidat).

Nebo už dříve jsem avízoval nový modul s pracovním názvem Profily.
Původně jen určený k vytvoření okruhu známých, spřízněných duší...jako ti co staví, ti co mají zájem o stejnou lokalitu, motoráře, hadráře, kamnáře atd.....
(Facebook, Spacebook v malém českém vydání). Tam si každý může napsat o sobě kolik chce a jak chce, včetně fotek. A druzí pokud shledají dotyčného jakkoliv pro svou osobu přínosného, si jej mohou zařadit mezi své "přátele", favority, oblíbence atd. Na překladech názvů se ještě může trochu s Vaší pomocí popracovat.

Toto vidím jako dobré využití modulu.

Jiank mám takové nepříjemné tušení, že se tu objeví registrace jen za účelem vložení reklamy na svou činnost atd.
To bychom vážně neradi....

Očekávám Vaše názory na mé návrhy.
Uvedení do života některého z řešení je otázkou hodin, max. dne.

muzes nechat moznost zverejneni profese v sekci kam pustits jen grupu co ma nad 200 pispevku ve foru
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » úte úno 03, 2009 2:48 pm

simon píše:muzes nechat moznost zverejneni profese v sekci kam pustits jen grupu co ma nad 200 pispevku ve foru

Nebo třeba nad 60 :D
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 03, 2009 2:51 pm

To mě simone napadlo taky. Uvažoval jsem s nižším limitem. ;)
Ale něco podobného jsem si už zažil s jiným modulem portálu a každý limit vyvolá velkou polemiku, proč zrovna tolik a ne jinak.
A to je konec. Nemám čas psát donekonečna nějaké zdůvodnění atd.
To není zcela systémové řešení.
Nicméně je to také řešení a budu ho brát v potaz než se pro nějakou variantu rozhodnu.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 154

Příspěvekod Denis » úte úno 03, 2009 2:54 pm

Zapísať sa medzi ochotných pomôcť svojou profesiou by mal mať každý. Aj tak to budú zvečša konzultácie a kápne s toho málokedy. S praktických dôvodov ludia riešia bežné zákazky v svojom okolí, ale niekedy je človek tak zblbnutý z tých profesionálov, že to potrebuje s niekým konzultovať. A tu to je na konzultácie dobré, lebo je tu spriatelené prostredie a komerčne nezaintreresované.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » úte úno 03, 2009 3:00 pm

Denis píše: niekedy je človek tak zblbnutý z tých profesionálov, že to potrebuje s niekým konzultovať. A tu to je na konzultácie dobré, lebo je tu spriatelené prostredie a komerčne nezaintreresované.

Souhlas.
Navíc nevím co tady všichni řešíte. :shock:
Dejte si do svého profilu, co uznáte za vhodné.
Kdo to bude chtít vidět, tak se podívá. Žádný spešl modul a podobné špunprnágle k tomu nejsou třeba.
alffa
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » úte úno 03, 2009 3:09 pm

Jde asi právě o to, aby se to celé tak nějak komerčně nezainteresovalo. Vidím variantu i ponechat to zatím probíhat v tomto tématu. Pokud někdo řeší nějaký nejachtařský uzel, může zde téma nadhodit a kdo bude moci pomůže ať už radou či jakkoli jinak. Zařazení ve společenské rubrice je vyhovujíci tak snad jen přidat vzájemně si být užitečný i mimo oblast jachtingu.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 03, 2009 3:13 pm

alffe ten modul jsem dal do placu jen jako jeho další možné využití.
V žádném případě nehodlám dělat spešl aplikaci.... ;)

Zkuste otestovat jeho možné použití (i třeba pro jiné účely...je to dělané jako aplikace / doplněk námi používaného systému na něco jiného...)

Odkaz: http://jachting.info/modules.php?name=Personals
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte úno 03, 2009 4:32 pm

alffa píše:
Denis píše: niekedy je človek tak zblbnutý z tých profesionálov, že to potrebuje s niekým konzultovať. A tu to je na konzultácie dobré, lebo je tu spriatelené prostredie a komerčne nezaintreresované.

Souhlas.
Navíc nevím co tady všichni řešíte. :shock:
Kdo to bude chtít vidět, tak se podívá. Žádný spešl modul a podobné špunprnágle k tomu nejsou třeba.
alffa

to denis
já to přesně tak myslel
to alffa
v profilu to je dobrý, ale musíš projít každého, dokud nenarazíš na něco, co zrovna potřebuješ.
Kdyby třeba do tohoto vlákna každý, kdo by měl zájem napsal co dělá (třeba obecně) bez profi odkazů, tak budu v obraze.
Př.:
XY - stavím krby a kamna
otázka na XY (SZ):
Prosím tě XYne, stavím zrovna v baráku krb a ta firma tvrdí, že musím mít jenom tuhle krbovou vložku, jiný jsou horší.
Odpověď XY (SZ):
Ta co ti doporučujou je dobrá, ale stojí milión, stejnou službu ti udělá i jiná za polovinu. Zkus se podívat na tuhle stránku (v SZ).
Výsledek:
Díky XYne, řekl jsem jim to a byli dost překvapený, že nejsem takovej blbec...

Tak třeba nějak takhle jsem to myslel
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte úno 03, 2009 4:36 pm

Nevím zatím co by bylo nejlepší. Ještě jsem to nepřežvýkal. Myšlenka určitě dobrá.
Teď jde o to jak ji převést do praxe, aby sloužila. Vlákno se zatím jeví jako nejlepší i když se okamžitě zaplevelilo, jako vždy, ne odpovědí na otázku, ale dotazy, proč se na to vlastně ten člověk ptal... (příměr).Ve svém profilu to je celkem o ničem. Pokud bych hledal nějakou profesi, nejsem schopen projít všechny uživatele.
Pokud by na ty profese v profilu navazoval vyhledávač, mohlo by to fungovat. Otázkou je, kolik lidí by bylo ochotno dát své know-how v plen. Ale to by ukázala praxe. Věc přístupu. Neříkat proč to nejde, ale jak to udělat aby to šlo.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 7

Příspěvekod Renda » úte úno 03, 2009 4:44 pm

alffa píše:... nevím co tady všichni řešíte. :shock:
Přesně! Tuhle se tu řešilo kdo má jakou loď a kde jezdí, teď zase zaměstnání...
Lidi bděte, neblbněte! Na to je tady přeci profil! (=Osobní nastavení --- viz nahoře v Menu) Tam si můžete dát i odkaz na své vlastní www stránky ... a kolik lidí to využívá? (Nebývá tam ani email a to je chráněný proti spamu.)

Všechny tyto diskuze jsou vlastně jenom apelem:
Kdo chcete, vyplňte si profil, prosím. O svém zaměření lze psát do pole "Zájmy".

Pokud byste fakt zmíněná data ve větší míře zadávali, pevně věřím, že by admini ještě více vylepšili vyhledávání uživatelů tak, aby šlo například vypsat si všechny, kteří mají kolonku "Zájmy" nebo "Loď/revír" vyplněnou.
Naposledy upravil(a) Renda dne úte úno 03, 2009 5:36 pm, celkem upraveno 2 x.
mikiviki
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mikiviki » úte úno 03, 2009 4:51 pm

Tak třeba já: Podnikám v dekoraci skla a porcelánu. Mám spousty šikovných malířek a tak kdyby chtěl někdo namalovat hrneček, nebo něco jiného může se ozvat. ;)
Anonym
účet uživatele zrušen

Re: profil

Příspěvekod Anonym » úte úno 03, 2009 4:53 pm

Renda píše:Kdo to myslíte s JI vážně, vyplňte si profil, prosím. O svém zaměření lze psát do pole "Zájmy". Pokud byste fakt zmíněná data ve větší míře zadávali, pevně věřím, že by admini ještě více vylepšili vyhledávání uživatelů tak, aby šlo například vypsat si všechny, kteří mají kolonku "Zájmy" nebo "Loď/revír" vyplněnou.

Dle mého nesmysl. Nejdřív se musí vyřešit způsob hledání a pak lze zadávat údaje.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Renda » úte úno 03, 2009 5:02 pm

Baharis píše:Nejdřív se musí vyřešit způsob hledání a pak lze zadávat údaje.
Jo, já Ti rozumím, ale je dost velká pravděpodobnost, že by programování vyhledávání byla zbytečná práce, když to vyplní jenom pár lidí.
Proto to obrácené pořadí. Pokud budou data, dá se hledat. Já bych ani zatím neudával žádná klíčová slova, protože se obávám, že většina zůstane mlčící...
Úplně by stačilo vypsat si ty, co tam vůbec něco mají napsaného a jelikož takových nebude moc, půjde to přelítnout okem a až nepůjde, tak bude stát za to poprosit programátora, aby dodělal lepší hledání atd.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte úno 03, 2009 5:07 pm

Renda píše:
Baharis píše:.... protože se obávám, že většina zůstane mlčící...
To souhlasím. :D
Ale co chceš "přelítnout okem", když to nikde nebude, abych tak řekl, přehledně pod sebou. Jen na konci každého příspěvku. A něko přispívá více, někdo méně, někdo jen v některých sekcích, někdo má chvilkový útlum...
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » úte úno 03, 2009 5:15 pm

Renda píše:Všechny tyto diskuze jsou vlastně jenom apelem: Kdo to myslíte s JI vážně, vyplňte si profil, prosím.

A kdo to myslite vazne s navigaci, vyplnte prihlasku do namorni akademie, prosim. :)

Domnivam se, ze asi neni nutne prehanet. "Myslet to s JI vazne" se vyjadruje nikoliv vyplnenim nejakeho profilu, ale tim, jak sme na portalu smysluplne aktivni, nakolik cenne jsou nase prispevky, kolika lidem, kteri vstoupili s nami do diskuze, jsme pomoholi s vyresenim problemu, anebo s radou.

Je evidentni, ze pouhym vyplnenim profilu u nikoho nemuze vzniknout dojem, ze prislusny jedinec "to s JI mysli vazne". (Prispevek nebyl napsany kvuli rozvireni diskuze, ale ve snaze pripomenout samozrejmou vec. :) )

s uctou
windward
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

detailní výpis

Příspěvekod Renda » úte úno 03, 2009 5:33 pm

Baharisi, Ano.
Víš stejně jako já, že jediný, kdo může dodělat požadovaný výpis je jerryx. Já si prostě netroufám ho s tím obtěžovat, když jsem bez iluzí, kolik tam bude dat. Ti, co sem trochu píšeme se beztak už známe a někoho, kdo sem přijde a pak půl roku ne, je asi těžko se na něco ptát, protože se odpovědi nedočkáš.
Ale aby nevznikl omyl, že chci tu myšlenku zabít - to vůbec ne.

Představuji si to tak, že když dáš nahoře v menu "Seznam uživatelů", vyjede Ti to, co tam je (=uživatelé řazeni dle data registrace nebo podle abecedy s možností výběru dle počátečního písmene). No a tam by muselo přibýt tlačítko např. "Vypiš Loď/Revír a Zájmy"
a vypsali by se jen Ti, co mají v rubrice "Loď/Revír" nebo "Zájmy" něco napsané a tento výpis by na každém řádku měl jen:
Nick=přezdívku a zkrácený obsah oněch požadovaných rubrik.
Když by mě u někoho nějaká z položek zaujala, stačilo by na něj kliknout a vypsal by se jeho profil tak, jako teď.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » úte úno 03, 2009 5:38 pm

designere, designere, ty ty ty :D
Když jsi chtěl poradit s krbovkou mohl jsi to říci hned. Obecně platí, že stejnou práci ti odvede i vložka za třetinovou cenu, jde většinou o vzhled a pak už jen o značku, reklamu atd. atd. atd. Je to jako u aut nebo teda spíš dnes už u všeho, samozřejmě se v té změti dá najít i zcela výjímečný výrobek, ale rozhodně né podle obrázku a tvrzení prodejce. Toliko vyjádření XY k hypotetické otázce. :lol:
Do profilu se mi to všechno nevejde, takže to napíšu sem.
Jsem agent XY 0033(let)
- stavím krby a kamna a související topidla
- kreslím domy, t.j. zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení
- pracoval jsem ještě na izolacích staveb (ploché střechy, sklepy - všechny druhy mimo tlakových)
- otec má stavební firmu
- máma má stavebniny
- oba melou maso
- bratr je starosta sousední vesnice
- sestra, matka a bratr dělají soukromě účetnictví
- strýc má kamionovou dopravu a benzínku
- děda byl tesař, babička dojnice krav a taky mám spoustu kamarádů co kupodivu dělaj každej něco jinýho
Tak to jest zatím vše, vím není toho moc, ale pokud by jste kdokoliv, cokoliv potřeboval v těchto oblastech zjistit a nebudu kůli tomu muset studovat nějaký předpis nebo zákon pokusím se pomoci.

berte to prosím jako pokus o vtip, jsem ve velmi dobrém rozmaru, přesto uvedené skutečnosti jsou pravdivé a nabídka myslena vážně
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Renda » úte úno 03, 2009 5:40 pm

windward píše:Domnivam se, ze asi neni nutne prehanet. "Myslet to s JI vazne" se vyjadruje nikoliv vyplnenim nejakeho profilu, ale tim, jak sme na portalu smysluplne aktivni,...
Pardon. Ta formulace nebyla šťastná a už jsem ji opravil. Může to tak být?
Jenom - milý Windwarde, to nebylo jádrem mého sdělení. ;) S úctou Renda

Zpět na