Platby za používání člunu.

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: Pepa, david, vilma

Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2

4 nebo 5kW

Příspěvekod Renda » úte dub 01, 2008 12:58 pm

to knoki: Ty 4 nebo 5kW soudíš podle našich nebo Chorvatských předpisů? Podle našich je to jasně 4kW=5HP, ale Chorvati, jsem myslel, mají hranici 5kW nebo se pletu?? :?
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » úte dub 01, 2008 1:24 pm

Mělo by to být takto: VMP + MPZ jako u nás. Tyto platí v Chorvatsku, pokud se pluje pod českou vlajkou.
Teď jsem ještě něco ve svých poznámkách našel: osoba, která velí plavidlu, je schopna řídit plavidlo shodně s předpisy země původu pod jejíž vlajkou pluje.
Z toho mi vyplývá, že v Chorvatsku ví, jak je to u nás a toto vyžadují. Ale vzhledem k různým výkladům si raději taky počkám na dubnový Yacht (ještě mi nedorazil, až vyjde, tak to tady napíšu i pro ty, kteří jej neodebírají)
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » úte dub 01, 2008 2:11 pm

to Knoki - řidičák musíš mít i na pidičluneček, pokud má motorový pidipohon. ;)
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

rekreační jachta

Příspěvekod Renda » úte dub 01, 2008 3:52 pm

Jak se díváte na to, že když jedete k moři s člunečkem větším jak 2,5metru s pidimotorkem nebo s plachtou, měli byste podstoupit proceduru minimálně pro rekreační jachtu? :shock: - viz článek z ministerstva dopravy:
http://www.mdcr.cz/cs/Vodni_doprava/Nam ... _rejstrik/
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152

Příspěvekod Denis » úte dub 01, 2008 6:10 pm

Na čln s motorom do 5 k vrátane netreba vodičák. Aspoň na Slovensku. A čln môže mať aj 8 m dĺžku.
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » úte dub 01, 2008 8:43 pm

Denisi - ani v Čechách aj na Morávě. Ale v Chorvatsku áno.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » úte dub 01, 2008 9:39 pm

Vážení.V Chorvatsku musíte být připraveni na vše.Zážitek z loňska:Šel jsem přihlásit člun a zakoupiit vinětu /gumák 3,6m motor 15k/.Chtěli po mě seznam osob,přitom podle novely jejich zákona z r.2006 seznam osob nemusí být na otevřených člunech,dále po mě chtěl zaplatit pojištění odpovědnosti.Strčil jsem mu pod nos vyhlášku,stáhnutou ze stránek jejich ministerstva,kde se píše,že pojištění se platí za motory od 15 kW a on na to kouká a povídá " co to je ,to je polsky".Jeho mladší kolega do něj strčí a povídá "to je naše".Tak jsem ušetřil,nevím kolik kuna,za pojištění.Přitom se mi nezdál,že by byl opilý.Takže dávat pozor a nenechet se oblbnout. vov
Libor
bez hodnocení
Reputace: 177
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte dub 01, 2008 10:02 pm

to vovsky
Můžeš to sem dát , nebo poslat, ať to nemusím hledat. Nehodlám další rok platit za modrou kartu zase 1400,-Kč
Nebo alespoň odkaz ke stažení, pak to sem asi šoupnem do souborů...
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 4

Příspěvekod tataS » úte dub 01, 2008 11:03 pm

Údajů o platbách jsem našel více. Ale co je asi základní informace ze které ostatní vycházejí pro letošní rok (navycentrum, naše ministerstvo a jiní) v brožůře Information for boates 2007/2008 i češtině: http://www.croatia.hr/English/Multimedija/Brosure.aspx
Jsou to jejich oficiální stránky ale není tam žádný odkaz na konkretní zákon ani datum od kdy to platí.
A tady jsem našel citaci chorvatského předpisu s datumem platnosti 15.5.2006 se jménem chorvata na našich stránkách z loňského
roku i když na oficiálních HR stránkách z letoška nic takového není: http://www.mdcr.cz/cs/Vodni_doprava/Nam ... %99ejnosti

odkazy opraveny ;-) jx
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Informace pro jachtaře v Chorvatsku 2007/2008

Příspěvekod Renda » stř dub 02, 2008 12:31 am

to tataS: :thankyou: ten odkaz:

http://www.croatia.hr/English/Multimedija/Brosure.aspx

je moc prima! Sice to do češtiny překládal asi nějaký Chorvat, ale rozumět tomu lze.
Jenom nerozumím, zda u člunu pod 3,0m musím platit poplatek za světla, za bezpečnost plavby atp. (Vinětu ne, to je jasné.)
..a pak ještě (viz výše v tomto fóru): jak je to s poplatkem českému ministerstvu dopravy za plavbu pod českou vlajkou?
Naposledy upravil(a) Renda dne stř dub 02, 2008 11:53 pm, celkem upraveno 1 x.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » stř dub 02, 2008 8:04 am

Osobně si myslím, že otázka vlajky je spojena s jachtami a jinými většími loděmi.
Ještě jsem si vzpomněl, že každý rok vydává na severu HR Turistické sdružení Kvarnerského regionu Kvarner info ve více jazycích a ten z roku 99 uvádí, že není třeba přihlášení (vždy se jedná o příjezd turistů a první přihlášení lodě) do 3 m a 4 Kw. V roce 02 totéž.
V roce 07 se uvádí, že není povinné mít plavidlo kratší než 3m a výkonu motorů menšího od 5 Kw vinětu. Toť přesná citace. Kdy došlo ke
změně výkonu motoru nevím, nemám všechny ročníky ale vždy se uvádí 3 metry. A bylo to tak ve všech jazykových variantách.
Já si to tam každý rok kontroluji, jelikož kolem toho bura denně chodím na večeři. Proto jsem vyměnil motor na 6 Hp, když jsem na něj měl. A také jsem to tak tvrdil lodi kapitanátu, když mě pérovali, že jedu blízko břehu. V předpisu je uvedena vzdálenost od pláže min.
150m. Oni na mě chtěli doklady a vinětu. Já jsem jim tvrdil, že mám loď 3m a motor 5Hp a tak mě nechali.
Naposledy upravil(a) tataS dne čtv dub 03, 2008 11:33 pm, celkem upraveno 2 x.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Rekreační jachta

Příspěvekod Renda » stř dub 02, 2008 8:35 am

Aha. Myslel jsem, že si ten článek,co na něj upozorňuji zde: (Zasláno dne: út 01. duben, 2008 15:52), přečtete.. :?
Tak ho sem dám, (protože nevím, jak sem vložit odkaz na Soubor, který by byl na našem serveru).
Ze článku mi připadá, že vyplývá, že i gumák nad 2,5m je Rekreační jachta... Pak by ovšem měla asi plout i pod vlajkou.. viz další články na stránkách Ministerstva dopravy: http://www.mdcr.cz/cs/Vodni_doprava/Nam ... rik_CR.htm
Tak co Vy na to :?:
=============
I N F O R M A C E O PODMÍNKÁCH ZÁPISU REKREAČNÍ JACHTY DO EVIDENCE REKREAČNÍCH JACHET
ve smyslu zákona č. 61/2000 Sb., o námořní plavbě a Vyhlášky MDS o rekreačních jachtách č. 149/2001 Sb.,
----------
Rekreační jachta je plavidlo, jehož délka trupu přesahuje 2,5 metrů a nepřesahuje 24 metrů, vybavené plachtami nebo motorem nebo obojím, určené k námořní plavbě pro sportovní nebo rekreační účely pro vlastní potřebu.

Provozovatel rekreační jachty může rekreační jachtu užívat za těchto podmínek :
a) technická způsobilost rekreační jachty byla schválena a byl vydán průkaz o způsobilosti rekreační jachty k plavbě,
b) rekreační jachta odpovídá požadavkům bezpečnosti a ochrany životního prostředí
c) rekreační jachta je evidována u Námořního úřadu nebo Úřadem pověřené právnické osoby a bylo jí přiděleno evidenční označení
d) provozovatel rekreační jachty je držitelem průkazu způsobilosti k vedení rekreační jachty.

Splnění podmínek technické způsobilosti jachty se prokazuje doklady předloženými Námořnímu úřadu (dále jen „Úřad“), a to lodním deníkem jachty, seznamem osob na jachtě a osvědčením o technické způsobilosti jachty vydaným Úřadem nebo právnickou osobou Úřadem pověřenou, které platí ode dne vystavení po dobu nejdéle pěti let.

Průkaz jachty se vystavuje na dobu platnosti osvědčení o technické způsobilosti. Před uplynutím doby platnosti průkazu jachty má vlastník jachty, který je zároveň jejím provozovatelem, (dále jen „vlastník“) možnost podat žádost o vystavení nového průkazu o způsobilosti rekreační jachty k námořní plavbě.

Žádost o zařazení rekreační jachty do Evidence rekreačních jachet podává vlastník.

Žádost musí být doložena:
a) dokladem osvědčujícím vlastnictví k jachtě,
b) čestným prohlášením, že jachta není zapsána v žádném námořním rejstříku,
c) osvědčením o technické způsobilosti jachty,
d) kopii povolení lodní stanice vydané ČTÚ na radiové vybavení dle Osvědčení o technické způsobilosti námořní jachty vyplývající z vyhlášky MDS o rekreačních jachtách č. 315/2000 Sb. § 7, odst. 1 a 3,
e) lodním deníkem jachty,
f) lodním certifikátem, prozatímním průvodním listem, rejstříkovým listem jachty nebo průkazem jachty dříve již na tuto jachtu vydaným, nejedná-li se o novostavbu,
g) seznam osob na jachtě za uplynulé tříleté období, nejedná-li se o novostavbu,
h) doklad o zaplacení správního poplatku.

Vlastník je povinen oznámit Úřadu všechny změny týkající se údajů a dokladů, které jsou stanoveny jako náležitosti o zařazení do Evidence a předložit o nich doklady do 30 dnů od vzniku změn. Úřad podle okolností případu provede změnu údajů v Evidenci nebo rozhodne o pozastavení platnosti průkazu jachty.

Evidenční číslo přidělené po zařazení jachty do Evidence je čtyřmístné a je mu předřazena zkratka CZE a přiřazeno písmeno R (CZE0000R).

Přidělené evidenční číslo, jméno jachty, název přístavu evidence jachty, kterým je PRAHA, vyznačí vlastník číslicemi o minimální výšce 10 centimetrů světlou barvou na tmavém podkladě či tmavou na světlém, na dobře viditelném místě na zádi jachty a na záchranném vybavení jachty. Jméno jachty vlastník navíc uvede na obou bocích přídě jachty. Jméno jachty vlastník navíc uvede na obou bocích přídě jachty.

Součástí dokladů předkládaných v cizím jazyce musí být jejich úředně ověřený překlad do českého jazyka (podle zákona č.36/1967 Sb.).

Doklady potřebné k řízení o zápis musí být předloženy v originále nebo notářsky ověřeném opise. Totéž platí v případě předložení plné moci pro zastupování v řízení (podle zákona č. 41/1993 Sb.).

Oblast povolené plavby rekreační jachty
Oblast povolené plavby rekreační jachty je pásmo pobřežního moře až po hranici nepřesahující 12 námořních mil měřených od základních linií určených v souladu s Úmluvou o mořském právu, stanovené pobřežním státem.

Správní poplatky
Vlastník uhradí správní poplatky ve smyslu zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích:
5 000,- Kč za zápis do evidence rekreačních jachet do 12 m délky včetně a vystavení osvědčení k plavbě
10 000,- Kč za zápis do evidence rekreačních jachet nad 12 m délky a vystavení osvědčení k plavbě
2 000,- Kč zápis o vyřazení rekreační jachty z evidence rekreačních jachet včetně potvrzení o vyřazení
1 000,- Kč vydání lodních listin (změny)
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod vovsky » stř dub 02, 2008 6:29 pm

To Libor.
Posílám Ti český překlad o vinětě a o pojištění. vov

POSTUP PRO ZÍSKÁNÍ PLAVEBNÍ NÁLEPKY = „VINĚTY“
V SOULADU S NAŘÍZENÍM O PODMÍNKÁCH PŘÍJEZDU A POBYTU CIZÍCH JACHET A
ČLUNŮ URČENÝCH PRO SPORT A ZÁBAVU VE VNÍTŘNÍCH MOŘSKÝCH VODÁCH A TERIOTORIÁLNÍM MOŘI CHORVATSKÉ REPUBLIKY

Vážení jachtaři,

Vítáme Vás ve vnitřních mořských vodách a teritoriálním moří Chorvatské republiky. Tímto návodem si Vás dovolujeme seznámit s našimi novými předpisy a způsobem jejich uplatnění, abychom Váš pobyt učinili pohodlnějším a bezpečnějším.

POSTUP:
Osoba která řídí cizí jachtu nebo člun (dále jen: plavidlo) je povinna při připlutí do vnitřních mořských vod a teritoriálního moře Chorvatské republiky doplout nejkratší cestou do nejbližšího přístavu otevřeného pro mezinárodní veřejnou dopravu za účelem provedení pohraniční kontroly a získání plavební nálepky (viněty) v přístavním kapitanátu nebo v jeho pobočce.
Cizí státní občan který do Chorvatské republiky přivezl plavidlo po souši nebo má plavidlo v Chorvatsku uskladněné, je rovněž povinný před vyplutím získat vinětu v příslušném kapitanátu nebo v jeho pobočce.

Přístavní kapitanát (nebo jeho pobočka) vydá vinětu na základě dokumentů kterou předloží osoba která řídí plavidlo, a to konkrétně:

1. Seznam posádky
obsahuje jména členů posádky a pasažérů který přístavní kapitanát/pobočka ověří podpisem a razítkem.
Jestliže osoba která řídí plavidlo nemá na úmyslu během pobytu V Chorvatských vodách po dobu platnosti vignetty posádku měnit, není povinna se dále přihlašovat v přístavním kapitanátu nebo jeho pobočce.
Osoba která řídí plavidlo může v Chorvatsku nalodit posádku, se kterou připlula z ciziny. V tomto případě musí přihlásit změnu posádky na kapitanátu a s takto přihlášenou posádkou smí vyplout z Chorvatské republiky.

2. Seznam osob
Jachtařům je umožněno, aby v Chorvatské republice měnili osazenstvo jachty ale s podmínkou, že před vyplutím, nebo před začátkem plavby vyplní tzv. „Seznam osob“. Celkový počet osob na Seznamu uvedených nesmí překročit dvojnásobek kapacity plavidla. Výjimečně, s povolením přístavního kapitanátu, se seznam osob může dále zvýšit maximálně o dalších 30% ze základního počtu osob registrovaného v dokladech plavidla, pokud se na plavidle nachází jeho majitel. Pokud v době získání viněty z oprávněných důvodů nemůžete do Seznamu osob napsat všechny osoby, které mají na plavidle pobývat během platnosti viněty, zapíšete s povolením přístavního kapitanátu veškeré další osoby do Seznamu během jejich prvního nalodění.

Majitel plavidla, který uvedl kompletní seznam osob (do povoleného počtu osob na palubě) do Seznamu osob, již nemusí dále hlásit v přístavním kapitanátu výměnu osob na palubě uvedených v Seznamu. Počet takových výměn osob uvedených v Seznamu není omezen.
Jestliže potřebujeme nalodit jinou osobu dosud v Seznamu neuvedenou, je nutno před vyplutím o tomto podat zprávu přístavnímu kapitanátu nebo jeho pobočce, kvůli odpovídající změně v Seznamu osob.
Osoby, které pobývají na Vašem plavidle pouze během pobytu v přístavu nebo na kotvišti, není nutné zvláště přihlašovat.

3. Osvědčení, že je plavidlo způsobilé plavby podle národních předpisů státu pod jehož vlajkou pluje.
Jestli plavidlo nemá doklad o způsobilosti k plavbě v souladu s národními předpisy mateřského státu, provede přístavní kapitanát /pobočka řádnou prohlídku plavidla v souladu s ustanovením Směrnic o člunech a jachtách;

4. Osvědčení, že je osoba která řídí plavidlo způsobilá k řízení plavidla
Osvědčení musí být v souladu s národními předpisy státu vlajku pod níž loď kterou pluje, jinými národními předpisy nebo s nařízeními Směrnic o člunech a jachtách. Cizí osoby, které dle národních předpisů státu, pod jehož vlajkou loď pluje nemusí být způsobilé k řízení plavidla, musí získat odpovídající osvědčení nebo průkaz způsobilostí v souladu s předpisy Chorvatské republiky nejpozději do 01. ledna 2006;

5. Potvrzení o pojištění odpovědnosti za škody způsobené plavidlem má-li plavidlo pohonný motor o výkonu větším než 15 kW.

6. Osvědčení o vlastnictví plavidla nebo plnou moc, na základě které je možné potvrdit že majitel souhlasí s půjčením plavidla jiné osobě.

Zakoupením viněty zaplatíte veškeré závazky, který zahrnují další poplatky:
a) bezpečnost plavby (na základě Nařízení o výšce poplatku pro bezpečnost plavby, kterou platí majitel cizího člunu nebo jachty)
b) využití objektů zabezpečujících plavbu (majáků) podle sazebníku společnosti Plovput d.o.o. - Split
c) námořní informační mapu (vydanou Chorvatským hydrografickým institutem)
d) správní poplatek (na základě Zákona o správních poplatcích)
Výška poplatků je předepsána Nařízením, které je uvedeno v příloze tohoto Návodu. Jak je vidět, ceny jsou zachovány na úrovni loňských sazeb, a zachován je také systém slev pro naše tradiční hosty.
Viněta se lepí na viditelné části trupu nebo nástavby plavidla, a ústřižek viněty se lepí na Seznam osob.
Všechny uvedené předpisy slouží především ke zvýšení Vašeho bezpečí při pobytu na moři.

Pro veškeré dodatečné informace se obraťte na e-mailovou adresu:
strane-jahte@pomorstvo.hr ????

Přejeme Vám klidné moře a bezpečnou plavbu a stejně tak příjemný pobyt v Chorvatské Republice!

M I N I S T R:
Božidar Kalmeta

link na min.dopravy

http://www.mdcr.cz/cs/Vodni_doprava/Nam ... efault.htm
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř dub 02, 2008 7:23 pm

To Renda
Já ti odpovím, protože jsem se před koupí lodě o to zajímal.
Loď u nás můžeš registrovat u námořního úřadu na MD a s tím co všechno k tomu patří, tj. i poplatek za právo vlajky.
Nebo loď eviduješ u SPS (státní plavební správa) a máš pokoj. Je to levnější.
Kde přesně je ta hranice se mě neptej, to už nevím. Co patří do námořného rejstříku a co pod SPS se tu někde možná už řešilo.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » pát dub 04, 2008 12:06 am

to vovsky: V tomto článku jsou pouze povšechné informace bez udání rozměrů. V odkazu u Rendy v brožuře (07 informace pro jachtaře)
je tam i čeština se uvádějí konkretní míry a ceny (všech poplatků). A tam se praví, že vinětu a přihlášení plavidla musí být od 3 metrů
délky a výkonu přes 5Kw. A to se opakuje ve všech informacích od roku 2006. Předpis na stránkách MDHR s datem podpisu 15.5.2006
ani jiné jejich předpisy s čísly předpisu neuvádějí od kdy platí. Ale změny jsou vydány vždy od 15.5..
Je s podivem, že se tento nový předpis začal objevovat jako novinka s platností od letošního roku, když originál i odkazy uvádějí 2006. Že by u nich trvalo uvedení do praxe tak dlouho? Info Kvarneru to uvádí vloni a možná už v roce 2006 ale to jsem ho již nesehnal,
protože jsme tam byli později.
Pokud jsem z příspěvků pochopil, tak o ty 3 metry tady jde hodně lidem. Je to sice směšná velikost ale mi jsme národ malých lidí.
Já osobně ty starosti s velkou lodí jejich majitelům moc nezávidím. Pokud nemám k dispozici dost vody pro pořádnou loď, tak na těch
20 dní u moře mě ta pidiloď stačí a pokud má někdo strach, tak si vinětu může koupit.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » pát dub 04, 2008 12:25 am

to Renda: Řekl bych, že poplatky za světla a jiné jsou spojeny s přihlážením plavidla a vinětou. Je škoda, že chorvati nectí rozměry
lodí ve stopách jako většina námořních státu a zvyklosti kolem lodí, protože 310 cm je 10 stop což většina výrobců (starších) ctí.
V HR v rámci turistického ruchu asi tento rozdíl zatím co jsem zažil tolerují. Paka se kterými se nedá mluvit jsou všude. Viděl jsem
jak večer při kontrole lodí na volném kotvišti odtáhli loď bez viněty němcům ale ta měla 4 metry a motor 30 Hp a mě vedle s 310 a
5 Hp si nevšimli.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

310cm

Příspěvekod Renda » pát dub 04, 2008 7:09 am

tataS píše: .....a mě vedle s 310 a 5 Hp si nevšimli.

Takže Ty jezdíš s 310kou bez viněty? :whist:
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod vovsky » pát dub 04, 2008 8:29 am

Jak jsem psal již dříve,oni Chorvati v tom mají pěkný bordel.přesvědčil jsem se,že úředníci na kapitanátech neznají ani své zákony a vyhlášky.Záleží na tom kterém úředníkovi podle toho jak se asi vyspí.Já sám jsem 6 let jezdil po Chorvatsku s gumákem 3,6, a 6K motor bez viněty s tím rizikem,že zaplatím pokutu,nebo,že mi seberou loď.Abych předešel podobným stresům jsem si koupil nový člun 3,6m 15kmotor,zaplatím vinětu a mám pokoj.Něco jsem slyšel,že za rok za dva s přistupováním HR do EU se mají viněty úplně zrušit protože na to začíná tlačit EU,které se to nelíbí.Bude to prý jako s autem.Máš loď,techničák,řidičák tak si jezdi kde chceš a kde to jde. vov
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » pát dub 04, 2008 9:45 pm

to vovsky: ČR je již chvíli v EU a ještě se tu u lodí nic nezměnilo a nevypadá to, že by se vbrzku mělo něco měnit. A že by HR
byla brzo v EU taky ne. Tak si myslím, že to chce klid a nohy v teple a hlavně dost větru do plachet.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod vovsky » sob dub 05, 2008 9:32 am

Netvrdím,že to bude pravda,jen,že jsem to slyšel.A pochází to zvenku EU.
kzeman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod kzeman » sob dub 05, 2008 12:06 pm

V r.2006 jsem si v jedné prodejně vzal na letáku nové předpisy v Chorvatsku, které jsou v češtině, údajně z nějakého semináře kde je s novými předpisy tehdy seznamoval zástupce z Chorvatska.

Kromě jednotlivých článků je zde uvedena tabulka poplatků za nálepku, která začíná:
Loď do 2,5m délky s pohonným zařízením o síle přes 5 kW .....140 kn
2,5-4 m..............................................................................210 kn
4-6 m.................................................................................290 kn
atd.

Domnívám se že nic neporušuji, když pro pohon slaší než 5 kW nestanovují cenu.
Nevím zda se od r.2006 předpisy znova upravovaly a taky netvrdím že nemohlo dojít k zde popisovaným situacím i když byl motor do 5kW, protože proti postižení chorvatskou policií se odvolává asi tak problematicky jak dříve u nás proti pokutování policistou na silnici, kdy měli jistou pravomoc a tomu odpovídal nejen jistý respekt ze strany řidičů, ale i odvolávání.

Již několikrát jsem zvažoval sem tyto předpisy vložit, ale leták není v kvalitě vhodné pro rozmnožení. (Bylo to v prodějně člunů a aut mezi Pardubicemi a Chrudimí, majitel prodejny asi p.Sýkora - prodával čluny SACHS)
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob dub 05, 2008 1:28 pm

Pořád dokola, bylo by dobré číst i v článcích , nejen ve fóru ;)
Tabulku se sazbami jsem vložitl - je na předchozí stránce.
Jinak ty předpisy jsem zde dával už v roce 2006 http://jachting.info/modules.php?name=N ... cle&sid=61
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Renda » sob dub 05, 2008 11:11 pm

Libor píše:Pořád dokola, bylo by dobré číst i v článcích , nejen ve fóru ;)
Tabulku se sazbami jsem vložitl - je na předchozí stránce.
Jinak ty předpisy jsem zde dával už v roce 2006 http://jachting.info/modules.php?name=N ... cle&sid=61

Libore - pozor! Oba předpisy,na které odkazuješ, jsou zastaralé! Změnila se např. délka člunu, za kterou nemusíš platit ze 2,5 na 3metry.
Uváděl to tu tataS a já ještě zdůrazňoval ten odkaz na novou příručku
dne: st 02. duben, 2008 0:31 Předmět: Informace pro jachtaře v Chorvatsku 2007/2008

to Baharis: koukal jsem do dubnového časopisu Yachting a bohužel i tam publikují tu zastaralou tabulku pro nákup viněty - takže jim člověk nemůže "fšecko" věřit ;)
Naposledy upravil(a) Renda dne sob dub 05, 2008 11:27 pm, celkem upraveno 1 x.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » sob dub 05, 2008 11:21 pm

to kzeman: Mám silné podezření, že jsi jako moje žena, která sebere kdejaký reklamní leták a potom se se mnou dohaduje, že
ty ceny jsou pravdivé vždy a všude. Zatím poslední a nejpřesnější se jeví odkaz u vovského na stránky MDCZ.cz, kde citují usnesení
a závěry chorvatského předsednictva vlády které vydává nařízení 970 ze dne 5.4. 2006 o příjezdu plavidel do chorvatska dle zákona o námořní plavbě 181/2004 a je to podepsané místopředsedou vlády Judr. Jadranka Kosor
Jeden z odstavců začína: vinětu nemusí mít plavidla o délce menší než 3 metry nebo o souhrném výkonu motorů menším než 5 Kw.
Doporučuji ti řídit se přesným zněním zákonů a nařízení v každé zemi kde pobýváš a možná se vyhneš problémům.
Osobně si myslím, že tyto zákony a nařízení jsou poslední co vyšly a nemá cenu toto dále rozebírat. Vzhledem k tomu, že chorvati
viněty na svých lodích nemají, jedná se o problém těch co tam přijíždějí. V jednom s těch předpisů se doslovně uvádí, že kromě
pokuty mohou dle námořního zákona přistoupit k zabavení lodě. Ve zdůvodnění zákona se uvádí, že tím chtějí (seznamy posádky)
zamezit černému půjčování lodí a charterům.
Hawk.
kzeman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod kzeman » ned dub 06, 2008 7:23 am

To tatas: Nic ve zlým, ale nejsem typ podléhající, reklamám, letákům, jiným podbídkám a vždy jsem se snažil dodržovat nejen zákony v zemých ve kterých se nacházím, ale ctít i tamní zvyky, zejména v zemích muslimských.
Kolik bych měl dle Tebe zaplatit za vinětu, když sazby mají OD 5kW nikoliv DO ?

Předcházející příspěvek jsem sem vkládal s nadějí, že budu upozorněn na neplatnost uváděných tabulek a upozorněn na změny. Omlouvám se všem kterých se dotýká že jsem se ozval, ale dle mého názoru v této diskuzi závěr chybí.

Zpět na