Ahoj v?em,
nacházím se (snad) dlouhodobě na Novém Zélandu a tak mě napadlo, ?e bych mohl zkusit to, co jsem zatím v?dy jen zpovzdálí obdivoval - toti? plachtění.
Ano, absolutní "?těně", zatím procházím WEB a zji??uju co v?echno nevím.
Nará?ím při pročítání spousty zajímavých příspěvků na tomto foru i na spoustě stránek na zcela neznámé pojmy a ač jinak technického vzdělání, slova jako "rolref" a desítky dal?ích jsou mi stále záhadou.
Chtěl bych se teoreticky vybavit dříve ne? zajdu do 30km vzdálené maríny poptat se na mo?nost výuky na nějaké pidiplachetničce, tak?e .. nejspí? jsem jen ?patně hledal, ale na?el by se tu někdo "zlatý", kdo by měl sebrané odkazy na stránky, kde by se dala nějaká terminologie vyčíst? Zajímá mě jak če?tina, tak angličtina. Případně pokud má někdo tématicky zajímavou knihu v elektronické verzi zaslatelné emailem či sta?itelné z webu, byl bych opravdu vděčen.
Předem díky za jakékoli nasměrování, Dalibor.
Základy a terminologie - kde to vzít
Moderátor: vilma
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
To bude asi te?ké. V agličtině se?ene? takovou knihu v kterémkoliv obchodě co prodává potřeby pro jachtaře. V če?tině obecně mnoho není, nato? v elektronické podobě. Mám vvnikající knihu v pol?tině "Encyklopedie ?eglarstva", ale problém trochu časový to naskenovat. Mo?ná nebude od věci, kdy? napí?e? vyrázy co chce? znát a postupně to dáme dohoromady. Pi? to ale u? do webu na www.jachting.info Tady u? pracuji na přenosu dat. Mo?ná je?tě najdu v počítači něco v el. podobě. Připomeň se mi na e-mail.
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Základy a terminologie
Dík, po kní?kách se tu na krámech určitě kouknu. Určitě nic neskenuj, na to je to ?koda práce. Polsky sice trochu rozumím, ale na oborovou encyklopedii bych si asi netroufl
Promiň ?e to pí?u je?tě tady, ale na jachting.info stejně je?tě nejsou fora přenesená, je to prázdné. Zkusím tedy časem dát dohromady nějaký seznam výrazů a případně bychom mohli časem vytvořit i nějaký "výkladový slovník"
Promiň ?e to pí?u je?tě tady, ale na jachting.info stejně je?tě nejsou fora přenesená, je to prázdné. Zkusím tedy časem dát dohromady nějaký seznam výrazů a případně bychom mohli časem vytvořit i nějaký "výkladový slovník"
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Některé pojmy jsem u? dal do encyklopedie na nových stránkách http://jachting.info/modules.php?name=Encyclopedia
Snad se ozvou i dal?í a postupně to dopracujeme.
Snad se ozvou i dal?í a postupně to dopracujeme.
No dobře. Protože jsem tu nechtěl nadhazovat své stránky, posílal jsem už Dalosovi SZ. A Pecho to práskl...
V Downloadech sice je slovník, ale já jsem posílal odkaz SEM, kde se dozví co se na lodi jak jmenuje. A obecně pak na Moudra, kde mám pro své nováčky snad vše, co by mohli na své první plavbě potřebovat.
V Downloadech sice je slovník, ale já jsem posílal odkaz SEM, kde se dozví co se na lodi jak jmenuje. A obecně pak na Moudra, kde mám pro své nováčky snad vše, co by mohli na své první plavbě potřebovat.
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
vilma píše:ahoj všichni, někde tu na foru byly pokusy o překlady názvosloví ČJ-AJ,
kdo na to narazí, mohli byste sem příležitostně dát odkazy ?
Zkusíme nějak scelit či uspořádat tyto topiky, bude-li to účelné.
Něco jsem našel tady: http://jachting.info/modules.php?name=F ... opic&t=553