rybník Vavřinec

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

rafiz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

rybník Vavřinec

Příspěvekod rafiz » pon dub 27, 2009 4:12 pm

Rybník Vavřinec u Uhlířských Janovic je na české poměry docela velká vodní plocha, je na kopci, málo krytý stromy a v dobré dostupnosti od Prahy.
Obrázek
Díky poloze tam většinou pěkně fouká. Předpověď se dá sledovat na www.windguru.cz.
Přístup k vodě je ze silnice mezi obcemi Vavřinec a Hatě. Zaparkovat se tam dá asi deset aut, ale tolik jsem jich tam nikdy neviděl. Na zaparkovaná auta je téměř zcelého rybníka vidět.
Obrázek
Vstup do vody je pozvolný, je u něj dost prostoru na přípravu lodě ke spuštění na vodu. Rybník využívají hlavně serfaři, ale je vhodný pro malé skládací i jiné plachetnice.
Já tam rád jezdím testovat loď, zvlášť kvůli stabilnímu větru.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CwEv0enEd4A[/youtube]
Naposledy upravil(a) rafiz dne pon dub 27, 2009 10:38 pm, celkem upraveno 1 x.
Fulda
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fulda » pon dub 27, 2009 8:42 pm

Ahoj rafizi
Moc pěknej fičák. Podle výrazu tváře Tvé manželky, bych řekl, že to byl boj o přežití, než že by si to užívala.
Fulda
rafiz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rafiz » pon dub 27, 2009 9:11 pm

Není to manželka, ale kamarádka, která si to chtěla vyzkoušet. Většinu jízdy na zrefované plachty se smála. Já chtěl původně jezdit na plné plachty, ale ona se odmítala pustit stěžně a vyvažovat. Přitom jsem ji to nechal předtím vyzkoušet na břehu na suchu. Na plné plachty jsem ten rybník přejel jednou a byl jsem rád, že jsem to neotočil. Když jsem viděl, že vyvažování nebude, tak jsem se zapíchl do závětří a zrefoval. Pak už nebylo co vyvažovat. I tak naměřila GPS rychlost 13,4km/h. Rychlost větru byla podle windguru asi 8m/s. Když jsme balili loď, tak se kasala, že příště jede znova a už bude vyvažovat. Jen nevím, kde vezmem ten vítr. Mě by zajímalo, kolik by to frčelo na plný plachty. Zrefováno jsme měli asi na půlku. Hlavně jsem si ověřil, že větší nebezpečí než vítr je bojácná posádka.
Fulda
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fulda » pon dub 27, 2009 9:23 pm

Máš naprostou pravdu. Možná, to chtělo Fernet. On by jí ten připosraný postoj přešel a bylo by to v poho.Ta rychlost byla pěkná. Co vzpěry na plovácích, zdálo se mi, že se dost prohýbaly.
Petr
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pon dub 27, 2009 10:08 pm

no, pravda je, že děvčata obvykle od projížďky na yachtě očekávají něco jiného než mokrou prdel. ale držela se.
rafiz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rafiz » pon dub 27, 2009 10:29 pm

Plováky byly v pohodě. Ty mají jěště rezervu. Ona věděla do čeho jde a těšila se na to. Jen v tu chvíli to prostě nezvládla. Říká, že principielně je jí jasné, co má dělat, ale pud sebezáchovy jí špatně radí. Kdyby byl čas a mohli jsme se tam vozit ještě hodinu, tak by to dala. Jenže spěchala do Prahy. Na další jízdu se těší, jen si neuvědomuje, že na takovej vítr si pravděpodobně počká.
t0m
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod t0m » úte dub 28, 2009 6:43 pm

Člověče, to je nádhernej adrenalin! A ty vlastně testuješ loď i přítelkyni zároveň :lol:
Držím palce, aby obě vydržely!

Škoda, že už mám program, jinak bych se přihlásil na Lipno. Ale až nebudeš mít
balast na nějaký další test na Vavřinci, klidně pošli SZ. Jo, jen ten vítr, ještě dneska je slušnej...

Zpět na