Charter plachetnice r.v.2000 až 2004
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Charter plachetnice r.v.2000 až 2004
Když se rozhodnu (nejspíš hlavně pro nižší cenu) pro plachetnici z let 2000 až 2004, menší typ pro max tak 56/ lidí, pravděpodobně Sun Odyssey, Elan nebo Bavaria, na co si mám jednak při výběru a jednak při samotném přebírání dát především pozor? Nepředpokládám, že bude u takových starších lodí všechno stoprocentně fungovat, ale uvítám každou i malou zkušenost návštěvníků tohoto fóra s takovým charterem ...
- Bilardos
- aktívní jachtař

- Reputace: 4
Myslím, že pročtením fóra je zřejmé, že je dobré se hlavně zaměřit na správnou firmu. U většiny jsou lodě velmi dobře udržované, ale dá se tady i výběrem správné firmy případné problémy mimimalizovat. Obecně bych ale řekl, že s takovým věberem není potřeba se něčoho obávat. A na co bych se při výběru (objednávání) truchu více zaměřil, je asi jen kontrola typu hlavní plachty. Pak už jsou to běžné věci jako místo, jaké poplatky po mě budou ještě chtít (úklid), zda je možno uzavřít pojištění na místě (pokud s tím počítám) apod.
- Ante
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 1
Skippy píše:Mal som SAS39 - Uran r.v.1998 od Adriatic charter a mozem povedat ze lod je velmi dobre udrziavana a motor slapal ako hodinky a vyzeral ako novy. Plachty boli tiez nove. Akurat mi vadila celkom dost velka vola kormidla co bolo pri silnejsom vetre celkom dost citit..
tak tu jsem měl taky před 14 dny, zdálo se že vše funguj, jen tekla pumpa na předním wc. U toho kormidla jsem se modlil aby upadlo až za týden
. Vše dopadlo dobře, ale už bych ta starou loď nechtěl, jen pořád myslíš na to co muže upadnout přestat fungovat a pokud jsi na lodi jediný kdo by to mohl alespoň zkusit opravit tak nic moc.Mam takovou zkusenost, ze u dobrych carterovych spolecnosti ldoe z let 2000-2004 jsou v hodne dobrem stavu. Casto jsou paradoxne v podstatne lepsim technickem stavu, nez lode stare 2-3 roky. specialne bych chtel doporucit Ecos v Zadaru, ktere maji na starsich lodich udelane kompletni generalky vcetne motoru (funguji pervektne) a porizene nove plachty, kocarky a "bikiny". Dokonce jdou tak daleko, ze na vsech svych lodich pred sezonou vzdy demontuji zachody s prislusnym potrubim a cisti je a dezinfekuji. Je to, prosim pekne, jak bych to rekl... velka socialni vyhoda.
Nenapada mne nic, co bylo nutne specialne kontrolovat. Snad jenom plynovy system, ale je to na kazde lodi (jak rika kapitan Ron). jak jiz bylo receno vyse, dulezite je nepidit se po nizke cene (nebo po zbytecne nizke cene) a radeji si trochu priplatit a vzit lod od velke spolecnosti, kde maji dostatek penez na udrzbu. Lide vynalezli dovolenou proto, aby odpocivali, ne aby resili pripadne opravy.
Nenapada mne nic, co bylo nutne specialne kontrolovat. Snad jenom plynovy system, ale je to na kazde lodi (jak rika kapitan Ron). jak jiz bylo receno vyse, dulezite je nepidit se po nizke cene (nebo po zbytecne nizke cene) a radeji si trochu priplatit a vzit lod od velke spolecnosti, kde maji dostatek penez na udrzbu. Lide vynalezli dovolenou proto, aby odpocivali, ne aby resili pripadne opravy.