Dobré konoby, restaurace, hospůdky

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: Pepa, smike, vilma

1thais
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod 1thais » sob srp 18, 2007 11:26 pm

Denis píše:Konoba je krčma a jedinú skutočnú konobu čo som v chorvátsku videl a navštívil je u Jozefi v Primoštene. Je to v podstate vinný sklípek, popíja sa crno vino medzi sudmi, sedí sa na laviciach a nad hlavou ti visia pršuty a slanina. Víno stálo liter za 18 kuna, nalieva stará pani Jozefa, peniaze hádže do krabice. Víno má z vlastných vinohradov. A vlny sú tam vždy večšie ako boli na mori a vietor tam tiež fúka silnejšie.

...tak tohle mi nedalo a musím i já (vlastně novicka) naprosto souhlasit. Před 3lety jsem otce,no prostě celou naši rodinku vyvezla na moře a náš potapěč kamarád nás do této nalévárny dovedl. Můj chlap se tam tak "unavil"z crno,že už nebyl schopen podniknout naše noční šnorchlování(na které se celý týden těšil)Takže neviděl žádnou chobotnici,ani listorožce,ale na tento krásný den v konobě-nalévárně vzpomíná dodnes.(jinak opravdu nepije!) :good:
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Biševo.

Příspěvekod Ferdinand » úte srp 21, 2007 9:10 am

Nedoporučuji: ,, Fastfood,, u Krešimira na Biševu.
Pomalá obsluha, gumové lignje na žaru. Dobré lahvové Karlovačko. :mad:
erar
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod erar » sob bře 08, 2008 3:57 pm

Žirje, zátoka Stupica, parkování na bojce poplatek 50kn za bojku. Jídlo je potřeba objednat dopředu v 18hod otevřeno od 19hod ( ryba na grylu štouchaný brambory s cibulí a salát) pivo Karlovačko, sezení venku cca. pro 50 jachtařů. Supr supr :good: :good:

O V.Stupici psal už vloni v srpnu Skipper. Ale nic se neděje, berme to jako doplňující informace. Stejně tam má psané že kotvení je zdarma a platí se jen za odvoz odpadků. Dle mých zkušeností se za kotvení platí a jako služba je odvezení odpadků. Podobně jako jinde. B.

Sory, přehlídnuto :oops: :oops:
Dudo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Dudo » pon kvě 05, 2008 2:35 pm

Mozem potvrdit, pipo je fajn, ale hned vedla je mala restika, majitel sa vola Rade a peču tam super jahnacinu, ligje a vsetko mozne, skvele crno. Chodim tam uz pravidelne.
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » pon kvě 05, 2008 6:33 pm

Mam cerstve zkusenosti, prijel jsem predevcirem.

Veli Iz - hospoda hned za kostelem, nevim uz jak se jmenuje - maji vyvesni stit od tuborgu - musim rici SUPER!! Jedna z velmi dobrych hospod, obsluha perfektni - zdarma nakladane rybicky na chut a ke kave susene fiky jako pozornost. Ve dvou dospelacich a dvou detech byla utarat je necelych 400 kun.

Sali - ten pristav nemam moc rad, ale byli jsme tentokrat s detma, takze zadny velky jezdeni - hospod je tam spoustu, ale vetsinou takove ty pasti na turisty. Nasli jsme ale super hospudku - v pristavu najdete cukrarnu ( nelze minout ) - a nechte ji po prave strane a jdete ostre do kopce, porad nahoru, minete skolu a na samem vrcholu kopce je po leve strane mala konoba - jidlo venku, nebo v patre, vino a piti zase v prizemi. Jednoducha kuchyne - ale opravdu verte - domaci! Chobotnicovy salat jsem hodnotil jako druhy nejlepsi co jsem kdy jedl. Ligne - pohadkove.
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Macek0585 » pon kvě 19, 2008 12:37 pm

Nevím, jestli tady někde není, ale docela rád jezdím do Soline (SW pobřeží ostrova Pašman). CCa 15 bójek (letos se mi zdály dost neudržované), 2 restaurace s výběrem rybí/vepřové menu (slanečci, salát, toust, hlavní jídlo s přílohou, palačinky). Za stání na bójkách jsem platil jenom v sezoně, když přijedu dříve (mám loď v Biogradu, takže sem jedu třeba na oběd před koncem dovolené) tak jsou schopni zapálit gril třeba i pro tři lidi bez viditelného remcání. Byl jsem tady od roku 2005 minimálně 5 x a vždycky spokojenost
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » úte kvě 20, 2008 2:20 am

Ahoj.
Potvrzuji zkušenost jirkyM za Sali, včetně toho chobotnicového salátu. A to jsem tam byl cca před třemi lety, takže je vidět, že se drží. Ten kopec je teda hroznej, ale za vyšlápnutí vážně stojí .... i mě ... a to jsem línej jak vandrák v červenci :mad:
Tu cukrárnu vážně minout nelze. Je v hloubi městské zátoky a hlavně, je tam jediná.
Wlady
jojoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Zákaz kouření na veřejných místech v Chorvatsku

Příspěvekod jojoch » úte lis 11, 2008 2:33 pm

Zákaz kouření na veřejných místech v Chorvatsku
10.11.2008

Chorvatsko se připojilo k mnoha evropským zemím, které se rozhodly značně omezit kouření ve veřejných prostorách.

Od 6. listopadu 2008 platí v Chorvatsku zákaz kouření na veřejných místech - ve zdravotnických zařízeních, školách, sportovních, kulturních a uměleckých zařízeních, na nádražích, zastávkách a dalších veřejných místech.

Za půl roku přijde na řadu i zákaz koření v barech a restauracích. Do března příštího roku mají provozovatelé těchto podniků čas na přípravu. Kouření bude možné pouze na otevřených terasách a ve vnitřních prostorách velmi omezeně. Majitelé restaurací budou muset zajistit zvláštní prostor pro kuřáky, v němž si však nebude možno objednat jídlo ani pití.

Pokuta za porušení zákazu je 1000 kun!

Zdroj informací:
Slobodna Dalmacija: www.slobodnadalmacija.hr

převzato ze zdroje: www.chorvatsko.cz
zdendaSzER
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod zdendaSzER » úte lis 11, 2008 8:51 pm

doporučuji laungusty od správce majáku na Palagruže.
Levné, čerstvé, velmi chutné.
Large
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Large » pát led 23, 2009 11:09 am

Large píše:
Denis píše:Konoba je krčma a jedinú skutočnú konobu čo som v chorvátsku videl a navštívil je u Jozefi v Primoštene. Je to v podstate vinný sklípek, popíja sa crno vino medzi sudmi, sedí sa na laviciach a nad hlavou ti visia pršuty a slanina. Víno stálo liter za 18 kuna, nalieva stará pani Jozefa, peniaze hádže do krabice. Víno má z vlastných vinohradov. A vlny sú tam vždy večšie ako boli na mori a vietor tam tiež fúka silnejšie.

Nemam to overene, vraj to tam prerobili a konoba u Jozefi tam uz nie je, co by bola velka skoda. Ak ste tam niekto teraz bol, dajte vediet. Tie prsuty nad hlavou boli fakt uzasne.
Vyborne ryby su u Antonija v Rogoznici, (skuste carpaccio) pri rybarskom mole.

Tak sa ospravedlnujem, mal som to z druhej ruky, konoba u Jozefi funguje, zazil som tam maly gurmansky a enologicky zazitok v juni 08. Dokonca som tam stretol pana kapitana Ladu, co ma ucil na kurze v Rogoznici a tuto konobu nam vtedy ukazal.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod simon » čtv říj 01, 2009 5:13 pm

Mljet, zatoka Okuklje - konoba Maran, v 808 velmi vychvalovana, chorvatsko-svycarsky par, atd ... vysledek byl klasicka chorvatska okradacka. Ceny nahore, na uctu pripsano i nekoliko veci ktere tam byt nemely, dlouha cekacka, obsluha pomala. kvalita jidla prumerna a tudiz cene neodpovidajici....nicmene mezinarodne narvano, vsichni ctou stejnou knizku :)

takze Maran rozhodne nedoporucuju.
AdsBot [Google]

Re: Jih

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon dub 05, 2010 10:11 pm

dumber píše:Polace (Mljet) - restaurace Ogigija - mooringy s elektrinou. Velice prijemna obsluha domaci pan dokonce nabizel kolo, kdybychom meli zajem. Skvele jidlo, cepovane pivo, grappa od kuce. Neni nutno ,aby sla cela posadka na veceri, staci kdyz se nekdo zastavi aspon na to pivo ( ja jsem vsak tem skvelym rybam neodolal, a zbytek posadky po case zopakoval to same ;)
Sapulnara (Mljet) - restaurace Kod Ante - stani na boji, domaci pan zabezpeci odvoz na lod, i z lodi. Prijemna obsluha, jedine co bych vytknul je to, ze zatoka je spatne chranena z more, takze se pak spatne spi. V noci jsem zachytil 4 lode, ktere museli prekotvit a rano mi cast posadky delala ekologii

V Sapulnare jsem kotvil loni v srpnu, co se týká neklidného moře v otevřené zátoce, souhlasím zcela s předchozím příspěvkem. Co se týká pana domácího z restaurace Ante, mám zcela opačnou zkušennost. Sice opravdu zabezpečil odvoz z lodi, ale za cestu zpět požadoval 100 kn za osobu, teprve když viděl že jsme opravdu hodně naštvaní a začali jsme se svlékat, že k lodi doplaveme, tak nás odvezl i zpět. V restauraci nám předložil jídelní lístek, aby nám na všechny položky řekl, že již nemá a nabídl nám pouze jedinou rybu, která na jídelním lístku nebyla. Po večeři za ní (menu pro 2 osoby) požadoval 1 200 kn a to se pak ještě nerozpakoval požadovat za odvoz zpět k lodi. Je pravda, že se choval i se svoji paní nejdříve velmi mile a přátelsky. Dokonakle nás oblbnul. :) Takže sem již nikdy!
AdsBot [Google]

Re: Šćedro, Lovišće

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon dub 05, 2010 10:20 pm

Libor píše:Zprostředkovaná zkušenost:
Dobrá restaurace / konoba v zátoce Lovišće na Šćedru.
Obrázek

Majitel Rato plyně mluví německy, velmi příjemný a ochotný.
Na druhou stranu od jiných bylo slyšet, že před sezónou a po sézoně měl několikrát říct, že pro pár lidí nebude zapalovat gril. :(
Kvalitní a velké porce (nejen ryby a maso), ceny z letošního července např.:
pivo 17 Kun
Calamari Busara 60 Kun + příloha
Rumsteak 70 Kun + příloha
Palačinky má vyhlášené...
Obrázek

V zátoce Lovišče zastavuji pravidelně a souhlasím zcela s Liborem. Majitel Rato (mimochodem mluví plyně nejen německy, ale i česky - pracoval 7 let v Brně) je sice trochu svérazný a "drsný", ale velmi ochotný a přátelský. Na všech pěti návštěvách jsem byl opravdu spokojený. A mimochodem, jednou mě v zátoce bura "uvěznila" na tři dny, ale projít si ostrov pěšky stojí opravdu za drobné zdržení. :)
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » pon dub 12, 2010 4:26 pm

simon píše:Mljet, zatoka Okuklje - konoba Maran, v 808 velmi vychvalovana, chorvatsko-svycarsky par, atd ... vysledek byl klasicka chorvatska okradacka. Ceny nahore, na uctu pripsano i nekoliko veci ktere tam byt nemely, dlouha cekacka, obsluha pomala. kvalita jidla prumerna a tudiz cene neodpovidajici....nicmene mezinarodne narvano, vsichni ctou stejnou knizku :)

takze Maran rozhodne nedoporucuju.

Bolo treba sa posunúť trochu ďalej do severo-východného kúta zátoky vedľa Porto Camara (808). Obyčajný domček, žiadna krikľavá reklama, klídek, pohoda. Keby tam chlap nedržal v ruke muring, tak by ma ani nenapadlo, že sa tam s BA44 vôbec vojdem. Majiteľ sa spýtal čo by sme si želali na večeru a po spísaní objednávky vyrazil na more. Neviem kde to zohnal, ale asi to mal v pasci na mori, lebo ti morské príšery (chobotnica, mušle a ligne) boli čerstvé, vynikajúco chutili, bolo toho veľa a za neporovnateľné nižšie ceny ako v Dubrovníku. :)
Moc dobrý, odporúčam.
Luboson
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Šćedro, Lovišće

Příspěvekod Luboson » pon dub 12, 2010 4:46 pm

Courchevel píše:
Libor píše:Zprostředkovaná zkušenost:
Dobrá restaurace / konoba v zátoce Lovišće na Šćedru.
Obrázek

Majitel Rato plyně mluví německy, velmi příjemný a ochotný.
Na druhou stranu od jiných bylo slyšet, že před sezónou a po sézoně měl několikrát říct, že pro pár lidí nebude zapalovat gril. :(
Kvalitní a velké porce (nejen ryby a maso), ceny z letošního července např.:
pivo 17 Kun
Calamari Busara 60 Kun + příloha
Rumsteak 70 Kun + příloha
Palačinky má vyhlášené...
Obrázek

V zátoce Lovišče zastavuji pravidelně a souhlasím zcela s Liborem. Majitel Rato (mimochodem mluví plyně nejen německy, ale i česky - pracoval 7 let v Brně) je sice trochu svérazný a "drsný", ale velmi ochotný a přátelský. Na všech pěti návštěvách jsem byl opravdu spokojený. A mimochodem, jednou mě v zátoce bura "uvěznila" na tři dny, ale projít si ostrov pěšky stojí opravdu za drobné zdržení. :)

Protože jsem na tomto fóru svoji chybou byl zaregistrován 2x, případné dotazy, či reakce prosím směřovat na nick "Luboson" :idea:
Luboson
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luboson » pon dub 12, 2010 5:34 pm

Zkusím přispět také se svoji troškou do mlýna.
Kornat - Kravljačica-konoba U Bebana. Nádherná zátoka, vlastní molo s mourningy, výborné pivo, romantické posezení a velký výběr dobrých jídel. Navíc po úzké stezce možnost večerní procházky na hřeben Kornatu, fakt stojí za to.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Žut - zátoka Hiljača. Stání na bojích, velmi příjemný majitel, suprová kuchyně. Dle mého soudu nejlepší chobotnicový salát v Chorvatsku.
Obrázek
Obrázek
Kdybych pochopil systém vkládání obrázků na těchto stránkách, tak přidám i fotky. Ale protože jsem jen blbý uživatel a nemám na to školy, tak jsem to včera po hodině snažení vzdal. Takže jen písmenka.
Naposledy upravil(a) Luboson dne úte dub 13, 2010 12:38 am, celkem upraveno 1 x.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon dub 12, 2010 6:07 pm

Netřeba škol, stačí zde trochu číst. :hmm:

Máme tu sekci "Návody, rady jak co udělat ve fóru či na webu" a tam Jak vložit příspěvek do fora i s obrázkem. Tam můžeš začít a když něčemu nebudeš rozumět, tak se prát.

Standardně se zde přidávají obrázky přes ImageShack.
Luboson
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luboson » pon dub 12, 2010 7:05 pm

Baharis píše:Netřeba škol, stačí zde trochu číst. :hmm:

Máme tu sekci "Návody, rady jak co udělat ve fóru či na webu" a tam Jak vložit příspěvek do fora i s obrázkem. Tam můžeš začít a když něčemu nebudeš rozumět, tak se prát.

Dík za typ Baharisi, zkusím podle návodu. Ale včera jsem to právě zkoušel přes ten ImageShack,ale neúspěšně..Na čtení je toho tady opravdu hodně a i když bych si rád přečetl úplně vše, nezvládám to, takže jen vyzobávám, co zaujme. Tudíž se omlouvám, že jsem si sekce "Návody, rady jak co udělat ve fóru či na webu" nevšimnul. Jako moderátor máš jistě vše co na webu je v malíčku, takže se to pak zdá snadné býti. :)
Luboson
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luboson » úte dub 13, 2010 12:43 am

Baharis píše:Netřeba škol, stačí zde trochu číst. :hmm:

Uff, povedlo se! :jupi:
Paráda! :thmbup: B.
TomasJel
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Zaglav, Konoba Roko

Příspěvekod TomasJel » úte dub 13, 2010 7:37 pm

... už 7 let jezdím opakovaně do Konoby Roko v Zaglavu na Dugi Otoku. Není to sice žádná romantika, ale přijemné místo na večerní dojetí, vyvázání se na mooring (jsou zde 3 místa, platí se jen v sezóně), načerpání vody, dobití baterek (přechodně) a případné nabrání nafty. V Konobě Roko, přímo za malým bazénkem pro místní čluny, je hezké posezení v češko-chorvatském koutku. Jídlo je tu vynikající, obsluha příjemná a potkáte tu většinou pouze jachtaře. Jezdím sem především na ryby, které si jako jinde vyberete z ledového tácu. Na požádání se můžete účastnit přípravy ryb na grilu. Rakija je samozřejmostí. Ceny průměrné.

Drobný nákup můžete udělat v mini obchůdku (resp. přestavěné garáži) cca 50 m nad přístavním molem. Rychlá loď ze Zadaru tu kotví na noc a tak je třeba počítat s hlukem okolo 22 a 5 h....

Před molem je cca 2,5 m (pilot uvádí 2 m), jen pozor na kormidlo, u břehu se dno prudce zvedá....
dagee
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dagee » úte dub 13, 2010 9:26 pm

[font=Tahoma]TROGIR - KONOBA ŠKRAPA
Projdeš přesně středem starého města až na druhou stranu před kanál, který odděluje pevninu ...
Jídlo i víno je super, když jsme v Trogiru, nikdy nevynecháme
Majitele určitě nepřehlédneš ...[/font]
kon-tiki
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kon-tiki » stř dub 14, 2010 10:27 am

Škradin - Konoba Tony - vynikající jajetina ispod peke - nutné objednat ráno - jehněčí a telecí kolínka pečené v kamenině spolu se zeleninou pod uhlíky, nutno projít Škradinem až na konec města
Vodice - Santa Maria - nádherný interiér, ary ararauny přímo mezi hosty, na stole buráky, která jim můžete házet, výborná paella
Veli Iž - Rodinná restaurace vedle kostela - skvělé bifteky a rumpsteaky, pozor u mola na hloubku
Žirje - Vela Stupica - dědkova ryba na žaru
Murter - Hramina - Konoba Boba - na hlavní silnici 200m od maríny, nejlepší volba pokud odsud vyplouváte
Vis - Komiža - konoba Bako - svého času nejlepší Jadranská restaurace
Vis - Komiža - Jastožera - vjezd dinghym přímo do restaurace tunelem v základech
Sv. Kliment - Palmižana - výborné a levné snídaně v Captain's clubu
pcworker
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Mljet - Prožura - konoba Marijina

Příspěvekod pcworker » sob kvě 29, 2010 3:50 pm

Mljet - Prožura - konoba Marijina
V zátoke sú pre návštevníkov konoby 4 bóje.
Predjedlo: pršut - 3 porcie, kozí syr - 3 porcie. Večera: rizoto s plodmi mora - 2 porcie, makrela na žaru + zemiaky + blitva - 2 porcie, hobotnica iz podpeke + zemiaky - 2 porcie. Karlovačko 0,33l - 15x, víno biele 0,5l, víno červené 0,5l, loza 6x, mrča 6x. Všetko spolu 182€. Večera bola vynikajúca, ale na jej prípravu bolo treba dlhšie čakať aj keď konoba nebola naplnená ani na polovičnú kapacitu. WC čisté, večer veľa komárov.
Zaujímavosť: v roku 2006 konobu navštívil BONO VOX z U2. Na stene visí zarámovaná fotografia a niečo ako vlastnoručne napísané (nakreslené) poďakovanie s autogramom.
Podľa slov obsluhy reštaurácia BARBA v západnej časti zátoky je asi mesiac zatvorená.
HoPrahok
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Konoby

Příspěvekod HoPrahok » čtv črc 08, 2010 10:46 pm

ZLARIN - KONOBA ALDURA, NA KONCI MOLA. VYBORNA KUCHYNE, DOBRE CENY
lodnikladka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lodnikladka » sob črc 10, 2010 1:10 am