Dobré konoby, restaurace, hospůdky
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
- IvoK
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Otok Kaprije
Otok Kaprije - Výborná domácí hospoda, doporučuji domluvit se předem, jinak není jistota, že bude přesně to, co budete chtít. Obzvláště v případě chobotnic a olihní je třeba volat.
Kata Radovčić
tel1: 091 574 5354
tel2: 022 449 918
Pozice GPS: 43°41'18.68"N 15°42'35.31"E
Kata Radovčić
tel1: 091 574 5354
tel2: 022 449 918
Pozice GPS: 43°41'18.68"N 15°42'35.31"E
ZLARIN - iVANA
Macek0585 píše:Ještě k tomu Zlarinu - mnohem lepší je rest. Ivana cca 100 m od mola vpravo - Karlovačko a taky trochu jiná kuchyně než jinde, hřiště na petanque.. Jezdím tam x let.
ABSOLUTNÍ SOUHLAS - VÝBORNÝ RYBY I PŘÍSTUP. MAJITEL MÁ BRÁCHU S PIZZERIÍ U MĚSTSKÝHO MOLA V PRIMOŠTĚNU. MY TAM PILI DO RÁNA A DAL NÁM ODKAZ NA TOHO IVANA NA ZLARINU. TEN UŽ NÁS ČEKAL S RUNDOU PIV GRÁTIS JAKO UVÍTÁNÍ A PAK A TO BYLY LUKULSKÉ HODY. VÝBORNÉ LIGNJE MIMOCHODEM
Velký písmena
Ahoj Baharisi, díky za upozornění. Omlouvám se, důvod je naprosto prozaický - jakožto čerstvý nositel skel jsem nemohl v tu chvíli najít brýle a malý mršky se mi ztrácely na monitoru. HoPrahok
B.

Uploaded with ImageShack.us

Zdravím.Moje příjemná zkušenost s restaurací Kod IVE na Ščedru zátoka Lovišče.Dali jsme si vepřové i rybu dravou a bylo vše skvělé.Také doporučuji gemišt -víno s perlivou vodou.V roce 2010 nás v pět hodin odpoledne neobsloužili v prvni hospodě - myslím ,že doporučoval Libor-tak jsme zajeli vedle a vyplatilo se.5ekli nám ,že nám dají jídlo a pití až příjde více lidí.
Jinakještě kdo jezdíte na Istrii ve Vrsaru je skvělá restaurace Fančita je kousek od benzínové pumpy.Namor
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- Reputace: 8
Par poznatku z prave probehle rodino-kamaradske plavby, co se hospod a jidla tyka (28.5.-4.6.2011)
Ostrov Bisevo - Bisevska Luka - lod na bojich (neplatilo se) na brehu tri konoby. Jedina otevrena - "Kod Jakše". Dve dalsi zavrene (jedna z nich uz se druhy den rano tvarila jako funkcni). "Jakše" byl _naprosta SPICKA_ - pro 5 lidi misa a v ni "hafo" kusu tunaka - nejlepsiho, jakeho jsem kdy jedl. K tomu salat a misa domacich hranolek (tak je delavala babicka) z cerstvych brambor. Priprava trvala docela dlouho, ale chlapik tam byl sam a celou dobu to jidlo chystal. Vubec nam to nevadilo. Vyborne cervene vino. Pro me jedna z NEJ hospod v Chorvatsku. Info z vizitky - Jakša Vitalič, Uvala Porat, 091/5172675 099/8714763.
Lastovo - Skrivena Luka - stani u pekneho mola - bohuzel i dost draheho - plati i hoste restaurace. Hospoda hned nad molem je velka a vypadala pekne stylove, obsluha rychla a profesionalne prijemna, ale s "domaci konobou" to nema co delat. Navic jsem dostal NEJHNUSNEJSI salat z chobotnice, co jsem kdy a kde mel ! Zality nejakym estragonovym olejem (snad) ale vysledek chutnal jak benzin. Mozna to ani zadny estragon nebyl a jen se jim do toho jen nejaky benzin vylil. Proste hnus. Docela uchazejici jehneci. Zadny extra dojem. Sem pojedu znovu jen kvuli kotveni a na molo a konobu **** ....
Hvar - Stari Grad - hospudka na namesticku hned u mola s mooringy. Bohuzel si nepamatuju jmeno - ale je to hned vedle hospody Odysseus. Na fotce http://v5.cache5.c.bigcache.googleapis. ... _counter=1 je z hospody videt jen tabule (hned vlevo) s nabidkou jidel
Vynikajici chobotnicovy salat (temer se vyrovnal chobotnici z V.Drveniku) , vynikajici musle sv. Jakuba, vyborny stejk. Co je zvlastni tak nema tocene pivo ani preso. Uchazejici vino.
Zirje - zatoka Stupica - placene boje (150Kn). Na brehu velmi jednoducha hospoda a jednoduchou nabidkou - maso/ryba. Ryba byla jen nejaka obycejna bila, ale byla dobra. Dobre vino, dobry salat, prijemni lidi. Pozor - krasny ale docela vztekly kocour. Pote co ho nakrmite se necha hladit a pak vam najednou jednu "vytne" a jde k dalsimu stolu
Biograd n moru - konoba Cotonum - takova trosku "hoch" hospoda, lisici se nabidkou i vzhledem od ostatnich typu "ima vsetko, rybu i pizzu.." okolnich hospod. Zde maji na listku tak max 10 jidel. Vse skvele. Moc pekny interier - zavrena na vlastnim klidnem kamenem dvorku kousek od rusneho nabrezi. Pokud by mel nekdo zajem - nejlepsi je vydat se po nabrezi od lodni benzinky dal smerem pryc od mariny. Na nabrezi je rada hospudek a ulicek odbocujicich vlevo do centra stareho mesta. V jedne takove ulicce se skoro na rohu prodava zmrzlina a v ulicce visi dreveny poutac konoby - takze tam doleva a jeste jednou doleva a po 50m jste tam. Nasel jsem foto ulicky - dreveny poutac patri konobe - http://v1.cache3.c.bigcache.googleapis. ... _counter=1 . Nasel jsem i adresu : Ulica bana jelačića 2, 23210 Biograd na moru
Obecne - nebyt spatne zkusenosti s Lastovem, hodnotim konoby za 1. Ceny jsou pomerne vysoke, ale co uz .. je na kazdym aby se podival do penezenky a do listku na ceny a zvazil zda muze/nemuze, chce/nechce .... lidi kolem vsude mili a prijemni. Podotykam, ze jsem byl na klasickem charteru v HR asi po 3 letech a byl jsem velmi mile prekvapen.
Ostrov Bisevo - Bisevska Luka - lod na bojich (neplatilo se) na brehu tri konoby. Jedina otevrena - "Kod Jakše". Dve dalsi zavrene (jedna z nich uz se druhy den rano tvarila jako funkcni). "Jakše" byl _naprosta SPICKA_ - pro 5 lidi misa a v ni "hafo" kusu tunaka - nejlepsiho, jakeho jsem kdy jedl. K tomu salat a misa domacich hranolek (tak je delavala babicka) z cerstvych brambor. Priprava trvala docela dlouho, ale chlapik tam byl sam a celou dobu to jidlo chystal. Vubec nam to nevadilo. Vyborne cervene vino. Pro me jedna z NEJ hospod v Chorvatsku. Info z vizitky - Jakša Vitalič, Uvala Porat, 091/5172675 099/8714763.
Lastovo - Skrivena Luka - stani u pekneho mola - bohuzel i dost draheho - plati i hoste restaurace. Hospoda hned nad molem je velka a vypadala pekne stylove, obsluha rychla a profesionalne prijemna, ale s "domaci konobou" to nema co delat. Navic jsem dostal NEJHNUSNEJSI salat z chobotnice, co jsem kdy a kde mel ! Zality nejakym estragonovym olejem (snad) ale vysledek chutnal jak benzin. Mozna to ani zadny estragon nebyl a jen se jim do toho jen nejaky benzin vylil. Proste hnus. Docela uchazejici jehneci. Zadny extra dojem. Sem pojedu znovu jen kvuli kotveni a na molo a konobu **** ....
Hvar - Stari Grad - hospudka na namesticku hned u mola s mooringy. Bohuzel si nepamatuju jmeno - ale je to hned vedle hospody Odysseus. Na fotce http://v5.cache5.c.bigcache.googleapis. ... _counter=1 je z hospody videt jen tabule (hned vlevo) s nabidkou jidel

Zirje - zatoka Stupica - placene boje (150Kn). Na brehu velmi jednoducha hospoda a jednoduchou nabidkou - maso/ryba. Ryba byla jen nejaka obycejna bila, ale byla dobra. Dobre vino, dobry salat, prijemni lidi. Pozor - krasny ale docela vztekly kocour. Pote co ho nakrmite se necha hladit a pak vam najednou jednu "vytne" a jde k dalsimu stolu

Biograd n moru - konoba Cotonum - takova trosku "hoch" hospoda, lisici se nabidkou i vzhledem od ostatnich typu "ima vsetko, rybu i pizzu.." okolnich hospod. Zde maji na listku tak max 10 jidel. Vse skvele. Moc pekny interier - zavrena na vlastnim klidnem kamenem dvorku kousek od rusneho nabrezi. Pokud by mel nekdo zajem - nejlepsi je vydat se po nabrezi od lodni benzinky dal smerem pryc od mariny. Na nabrezi je rada hospudek a ulicek odbocujicich vlevo do centra stareho mesta. V jedne takove ulicce se skoro na rohu prodava zmrzlina a v ulicce visi dreveny poutac konoby - takze tam doleva a jeste jednou doleva a po 50m jste tam. Nasel jsem foto ulicky - dreveny poutac patri konobe - http://v1.cache3.c.bigcache.googleapis. ... _counter=1 . Nasel jsem i adresu : Ulica bana jelačića 2, 23210 Biograd na moru
Obecne - nebyt spatne zkusenosti s Lastovem, hodnotim konoby za 1. Ceny jsou pomerne vysoke, ale co uz .. je na kazdym aby se podival do penezenky a do listku na ceny a zvazil zda muze/nemuze, chce/nechce .... lidi kolem vsude mili a prijemni. Podotykam, ze jsem byl na klasickem charteru v HR asi po 3 letech a byl jsem velmi mile prekvapen.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 174
- Kontaktovat uživatele:
Vidím že u Jakša se nic nezměnilo.
Byl jsem tam asi před 3 lety v květnu kdy teprve otevíral novou sezónu, užili jsme i vypili. Byli jsme tam sami a stálo to za to.
Pro mě jedna z nejromantičtějších pláží s s full servisem / obsluhou co v HR je. Skončili jsme u tuňáka taky. Hranolky v množství dle libosti...
Rád se tam vrátím...
A pokud si pamatuji cena nebyla na rozdíl od jiných konob nijak přemrštěná....
Nabídka - steak z tuňáka 55kn, čerstvé hranolky ručně dělané 20kn, salát čerstvě připravený 20kn, pivo Karlovačko 15kn, 1l domácího vína 70kn (bylo výborné).
Detaily jsem si připomněl / našel v reportáži zde modules.php?name=News&file=article&sid=463
A jedno foto

Byl jsem tam asi před 3 lety v květnu kdy teprve otevíral novou sezónu, užili jsme i vypili. Byli jsme tam sami a stálo to za to.
Pro mě jedna z nejromantičtějších pláží s s full servisem / obsluhou co v HR je. Skončili jsme u tuňáka taky. Hranolky v množství dle libosti...
Rád se tam vrátím...
Nabídka - steak z tuňáka 55kn, čerstvé hranolky ručně dělané 20kn, salát čerstvě připravený 20kn, pivo Karlovačko 15kn, 1l domácího vína 70kn (bylo výborné).
Detaily jsem si připomněl / našel v reportáži zde modules.php?name=News&file=article&sid=463
A jedno foto

- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
za ten tip na tu zatoku a i tu Konobu vdecim Libore, Tobe
Diky ... pred odjezdem jsem si do 888 udelal par poznamek a hned prvni den exceloval vyberem teto lokality - samozrejme o tom, ze to mam opsany od nekoho dalsiho nepadlo ani slovo, pred zbytkem posadky jsem se proste tvaril jen jako znalec vsech opustenych zatok ve Stredomori
Ta zatoka je proste nadherna, boje jsou prijemnym zajistenim klidne noci a hospoda je opravdu 1***
Jedinym temnym momentem byl navrat ve clunu na lod, kdy jsem si mylne vylozil vyznam lana v ruce kamaradovy manzelky. Domnival jsem se, ze mi ho podava jako bezpecny uchop pro vstup na zad lodi ... omyl ..... pani drzela kus spagatu a nedrzela ho vubec pevne ... to jsem zjistil v okamziku, kdy jsem ho chytil a zabral .. pani rekla "Huhhhh ...." a lano pustila ... a ja vyzkousel jakaze je voda v zatoce
Byla docela tepla, ale obleceni studilo a vysledkem byla utopena krasna nova ksiltovka z muzea ponorek v Porthmoutu
NO co uz 

Jedinym temnym momentem byl navrat ve clunu na lod, kdy jsem si mylne vylozil vyznam lana v ruce kamaradovy manzelky. Domnival jsem se, ze mi ho podava jako bezpecny uchop pro vstup na zad lodi ... omyl ..... pani drzela kus spagatu a nedrzela ho vubec pevne ... to jsem zjistil v okamziku, kdy jsem ho chytil a zabral .. pani rekla "Huhhhh ...." a lano pustila ... a ja vyzkousel jakaze je voda v zatoce

- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- PerlaNegra
- návštěvník fóra
- Reputace: 2
Carpe Diem Beach
Mojim celkom oblubenym miestom na Hvare je Carbe Diem Beach alebo Stipanska - 43° 9'31.58"N 16°25'39.15"E. Je to celkom blizko Hvaru (mesta), blizsie ako Palmi¾ana - marina v ktorej som mal opakovane problemy. Taxiky na Hvar chodia dost casto, niekedy sa vam podari stopnut aj nejakeho rybara. Na ostove toho nie je vela ale je tam Carpe Diem Beach - patri to nemcom a je tam celkom prijemne. Je to cocktail bar a cez den sa tam da zahrat plazovy volejbal a vychutnat drinky na super pohodlnych kresielkach.
Skoro cele je to open air a posobi to dost hipisacky
Jedlo tam nebolo bohvie co, myslim ze robia len nejake sendvice alebo len nejaky drobny gril - skor je to o vecernej zabave. Zvykne tam hrat DJ ale cele to bolo celkom prijemne. Asi to nebude pre nadsencov Michala Davida a flasoveho piva ale pre mladu posadku ktora sa chce aj zabavit to je podla mna celkom prijemna volba.
Kotvil som tam s 43ft Cyclades aj s 40ft katamaranom a kotva sa mi za dva dni nepohla ani o centimeter. (niezeby som to meral ale pocit som mal celkom dobry. Na brehu trcia ocelove tyce o ktore sa da vyviazat, takto - kotva - breh sa tam kotvi dost casto.
Inac som tam stretol kotvit niekolko luxusnych jacht, najkrajsie co som tam videl bola J-Class Shamrock V.
Zopar fotiek z plaze a klubu:
edit: 7.6.2011 - uprava velkosti fotiek
Skoro cele je to open air a posobi to dost hipisacky

Kotvil som tam s 43ft Cyclades aj s 40ft katamaranom a kotva sa mi za dva dni nepohla ani o centimeter. (niezeby som to meral ale pocit som mal celkom dobry. Na brehu trcia ocelove tyce o ktore sa da vyviazat, takto - kotva - breh sa tam kotvi dost casto.
Inac som tam stretol kotvit niekolko luxusnych jacht, najkrajsie co som tam videl bola J-Class Shamrock V.
Zopar fotiek z plaze a klubu:

edit: 7.6.2011 - uprava velkosti fotiek
Naposledy upravil(a) PerlaNegra dne úte čer 07, 2011 10:22 am, celkem upraveno 3 x.
- PerlaNegra
- návštěvník fóra
- Reputace: 2
- Benji
- návštěvník fóra
jirkaM píše: . . . Sali - ten pristav nemam moc rad, ale byli jsme tentokrat s detma, takze zadny velky jezdeni - hospod je tam spoustu, ale vetsinou takove ty pasti na turisty. Nasli jsme ale super hospudku - v pristavu najdete cukrarnu ( nelze minout ) - a nechte ji po prave strane a jdete ostre do kopce, porad nahoru, minete skolu a na samem vrcholu kopce je po leve strane mala konoba - jidlo venku, nebo v patre, vino a piti zase v prizemi. Jednoducha kuchyne - ale opravdu verte - domaci! Chobotnicovy salat jsem hodnotil jako druhy nejlepsi co jsem kdy jedl. Ligne - pohadkove.
Tak ta konoba sa vola KOD SIPE a nasli ju presne podla predchadzajuceho popisu. Absolvovali sme tam veceru 6.7.2011 cela posadka,...a osobna skusenost NIKDY VIAC !!! Chobotnicovy salat co sme si so skiperom dali okrem zakladnych ingrediencii obsahoval . . . zenske vlasy. Ligne na zaru - chut ako gumenne bonbony a niektore casti boli totalne spalne ako uhlie
Libor píše:Vidím že u Jakša se nic nezměnilo.
Rád se tam vrátím...
A jedno foto
Bohužel musím konstatovat, že se změnilo úplně vše a k horšímu.

Oproti mé návštěvě před třemi lety, kdy to bylo super, tak 26.6. 2011 to byla katastrofa. Jídlo dvakrát dražší než ve Frapě a nic moc. Toalety katastrofa na 4.

Už jsem se o tuto zátoku/hospodu otřel v jiném vlákně, ale aby to bylo souhrnně:
Letos mám velmi dobré zkušenosti s hospůdkou v levé části zátoky Vučigrade na Murteru. Mají označené bóje nalevo od středu zátoky, kotvení zdarma, nutná konzumace. Úroveň stolování a obsluhy je na velmi vysoké a profesionální úrovni, včetně předehřívaných talířů, jídla chutná a relativně levná. Celkem bohatá večeře pro 12 lidí, včetně pití, kávy a desertů, vyšla na cca 1800 kun. (Něco podobného dva dny před tím, v restauraci Na vyhlídce v Primoštenu cca 3000 kun).
Příjemná zátoka, dobré koupání, pěkný výšlap nahoru k vysílači, (nebo i do Murteru), v plné sezoně trochu plný břeh rekreantů, ale oni večer odejdou a do odplutí druhý den ráno je klid...
Letos mám velmi dobré zkušenosti s hospůdkou v levé části zátoky Vučigrade na Murteru. Mají označené bóje nalevo od středu zátoky, kotvení zdarma, nutná konzumace. Úroveň stolování a obsluhy je na velmi vysoké a profesionální úrovni, včetně předehřívaných talířů, jídla chutná a relativně levná. Celkem bohatá večeře pro 12 lidí, včetně pití, kávy a desertů, vyšla na cca 1800 kun. (Něco podobného dva dny před tím, v restauraci Na vyhlídce v Primoštenu cca 3000 kun).
Příjemná zátoka, dobré koupání, pěkný výšlap nahoru k vysílači, (nebo i do Murteru), v plné sezoně trochu plný břeh rekreantů, ale oni večer odejdou a do odplutí druhý den ráno je klid...
- Lucifer
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem z těch, co by si na Chorvatsko chtěli stěžovat, mám to tam ráda, ale nyní přesto trošku musím:
Letos jsem narazila na jeden drobný nešvar v chorvatských hospůdkách. Dříve jsme si s oblibou dávali mušle - obyčejné černé slávky, porce stála 40-50 kun. Nebo rybu - porce cca 100-130 kun (1 ryba). Letos už jsem byla ve čtyřech různých konobách, někde jsem byla i dříve, a všude jsou na jídelním lístku udávány ceny za kilogram váhy - mušle 180 kun, rybu ještě rozdělují na divoké z moře a z farem (
) a ceny se pohybují od 250 kun do 380 kun za kilo. Výsledkem je, že se mi hospody letos zdály nějaký krapet dražší... a já vlastně ani předem nevím, kolik mne to bude stát.
Nicméně, všude, kde jsem letos byla, to bylo vynikající.
Letos jsem narazila na jeden drobný nešvar v chorvatských hospůdkách. Dříve jsme si s oblibou dávali mušle - obyčejné černé slávky, porce stála 40-50 kun. Nebo rybu - porce cca 100-130 kun (1 ryba). Letos už jsem byla ve čtyřech různých konobách, někde jsem byla i dříve, a všude jsou na jídelním lístku udávány ceny za kilogram váhy - mušle 180 kun, rybu ještě rozdělují na divoké z moře a z farem (

Nicméně, všude, kde jsem letos byla, to bylo vynikající.