Dobré konoby, restaurace, hospůdky
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
Kontrolovat 12ti lidem talířky nebylo dost možné, navíc jsem neplatil. Ale každý si dal co mu libo, na korunu se nehledělo. Polévky, ryby, stejky, kalamare, ligně, víno, voda, Cole. Nějaké palačinky, zmrzlina, káva. Flaška travarice na závěr jako present, zbytek se odvezl na loď, ještě teď ji doma dopíjím (ostatním moc nejela)
Když jsi vzpomněl děti, také tam z toho bylo pět dětí 8-11 let. No ale jaký jsi měl celkový dojem? Líbilo se ti, chutnalo, byl jsi spokojený?
Když jsi vzpomněl děti, také tam z toho bylo pět dětí 8-11 let. No ale jaký jsi měl celkový dojem? Líbilo se ti, chutnalo, byl jsi spokojený?
- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
Baharis píše:Kontrolovat 12ti lidem talířky nebylo dost možné, navíc jsem neplatil. Ale každý si dal co mu libo, na korunu se nehledělo. Polévky, ryby, stejky, kalamare, ligně, víno, voda, Cole. Nějaké palačinky, zmrzlina, káva. Flaška travarice na závěr jako present, zbytek se odvezl na loď, ještě teď ji doma dopíjím (ostatním moc nejela)
Já jsem byl spokojený, už jsem na tuto konobu párkrát upozorňoval, jezdím tam vždy, když se motáme kolem Kornat,
pokaždé si dáme něco jiného,co si vzpomínám tak byl loni obrovský zubatec, jedl ho i zapřisáhlý odmítač ryb /lignje nedal/,v květnu jsme ke grilovaným ligním měli obalované podkovy ze žraloka, minulý týden pečený mořský ďas,
výborné víno mají pořád, já sem tu polohu plácnu ještě jednou

Uvala Strižnja 43°39´08 N 015°17´08 E Darko

OT tu slivovici jsem u Leguána pít neměl

Udávání cen za kilogram bylo v Chorvatsku vždy. Pouze ti osvícenější mívají cenu za porci. Ryby také dělí do kategorií. Já to řeším tak, že poprosím čísníka, aby mi ryby ukázal a zvážil. Obvykle jsou přístupní tyhle věci dělat. A u mušlí jim musíš říci kolik gramů chceš. Půl kila je pro dva ažaž, tedy na rozjezd.
- FerenCS
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
V Sukošane pri móle č.7 je reštaurácia a obchod. Chartrovkou sme boli upozornený, že market má slabý výber a vyššie ceny. Reštaurácia zívala prázdnotou a na naše posunky, že by sme si radi objednať, nás personál ignoroval. Tak sme išli do prvej reštaurácie TOMISLAV ulica dr., Franje Tudmana č.93, čo bola cez cestu za bránou maríny. Ceny primerané, obsluha rýchla, jedlo a pitie výborné. Z terasy na streche je nádherný výhľad na marínu, more a západ slnka. 

Naposledy upravil(a) FerenCS dne úte pro 04, 2012 12:07 pm, celkem upraveno 1 x.
- Lucifer
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ve Veli Ratu jsme byli v červnu. Jak se ta konoba jmenovala již nevím. Když se šlo z mariny Veli Rat, tak je na pravé straně, myslím že první nebo druhá. Má dvě terasy, spodní byla spíš na kafe a horní na jídlo. Na horní terase na zdi je velký vymalovaný vrak lodi co je nad Dugi otokem.
Jídlo bylo vynikající, škeble, ryba, rybu přinesli ukázat abychom si vybrali, prostředí hezké. Jen to bylo krapet dražší - 660kun za 2 osoby - ryby, mušle a víno. Již jsem někde dříve kritizovala rozšiřující se jev v chorvatských hospodách - účtovat dle váhy, takže člověk když si objednává neví, kolik zaplatí.
Jídlo bylo vynikající, škeble, ryba, rybu přinesli ukázat abychom si vybrali, prostředí hezké. Jen to bylo krapet dražší - 660kun za 2 osoby - ryby, mušle a víno. Již jsem někde dříve kritizovala rozšiřující se jev v chorvatských hospodách - účtovat dle váhy, takže člověk když si objednává neví, kolik zaplatí.
Jestli to tak zavedl, patřil by příspěvek do "Neplatilo se a už se platí". Zaplouval jsem tam v minulosti celkem často a nikdy se za mooring neplatilo. Brával za večeři tuším 180 kun za jednoho člena posádky a to celkem šlo...
A skásli tě aj správci parku?
A skásli tě aj správci parku?
- Martin88
- aktívní jachtař
Macek0585 píše:Máte někdo zkušenost s konobou Triton na Lastovu? Byl jsem celkem překvapený, když mi k večeři naúčtovali 150 kn za mooring (ostatní hospody v zátoce slibují mooring pro hosty zdarma).
V Tritonu jsem neplatil za mooring nikdy, zato ale vedle v Angostře k účtu přiložili účet za kotvení a elektriku,
takže se asi u Tritona nakazili.
-
- aktívní jachtař
Samozřejmě, že mne správci parku skásli, ještě jsem neměl pořádně ani přivázanou loď. Možná se jim v Tritonu zdálo, že zabírám více místa
. Nicméně jsme tam nechali přes 1.000 lasiček (já a dvě děcka, z toho jedno šestileté) což si myslím až tak málo není
.
Do sekce "neplatilo se a už se platí" to zas dávat nechci, dokud to nebude ověřeno více lidma.

Do sekce "neplatilo se a už se platí" to zas dávat nechci, dokud to nebude ověřeno více lidma.
- Lucifer
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Macek0585 píše:A podle čeho by Ti měli účtovat Lucinko??? Přece není problém se na váhu (hmotnost) vybrané rabičky zeptat... Nebo jezdi tak, kde mají cenu za porci a rybky tak plus mínus stejně velké
No ještě loni jsme si dávali slávky porci za 40-50 kun. Tak jsme si nyní objednali 2 porce, donesli nám toho sice hromadu, až moc, ale platili jsme za mušle 180 kun za oba. Já při objednávání nevím, jestli ta porce co nám dřív nosili za těch 50 kun vážila 20dkg nebo kilo.

Macek0585 píše:Samozřejmě, že mne správci parku skásli, ještě jsem neměl pořádně ani přivázanou loď. Možná se jim v Tritonu zdálo, že zabírám více místa![]()
. Nicméně jsme tam nechali přes 1.000 lasiček (já a dvě děcka, z toho jedno šestileté) což si myslím až tak málo není
![]()
![]()
.
Tak Triton potvrzuji - v řervnu 2011 poprvé 150 kn za mooring a vodu + 25 kn za osobu za vstup do NP.
Navíc neosobní přístup, úplná fabrika na prachy, dost se to tam změnilo.
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- Reputace: 8
skipper píše:Bohužel musím konstatovat, že se změnilo úplně vše a k horšímu.![]()
Oproti mé návštěvě před třemi lety, kdy to bylo super, tak 26.6. 2011 to byla katastrofa. Jídlo dvakrát dražší než ve Frapě a nic moc. Toalety katastrofa na 4.![]()
![]()
![]()
No bohuzel, po letosni navsteve (minuly tyden) Ti musim dat za pravdu. Cenu ani toalety neresim - beru to jako soucast koloritu, K "Jakšovi" jsme letos zase specialne zajeli a presvedcili zbytek posadky ze to stoji "za to". Bohuzel nestalo. Stalo to za prd. Majitel dorazil az navecer (coz by nam nevadilo), odsouhlasil tunaka, hranolky, salat (to same co loni). Nicmene tunak nebyl na grilu, vypadal jak smazeny na oleji, hranolky prumyslovy z mrazaku (kdeze ty domaci z lonska) a salat bez vyrazne chuti. Na rybe krome trosky petrzele nic - kdeze zaplava cesneku a rozmarynu z minuleho roku. Vysledek nebyl uplna katastrofa, ale slaby, hodne slaby prumer. Coz me fakt mrzelo ... protoze ten lonsky zazitek byl 101%. Letos tak 20%. Takze ja za sebe si napriste Bisevo a Jaksa asi rozmyslim, nebo navstivim jednu z tech dvou dalsich hospod co tam jsou .. obe byly otevreny.
Jinak na jizni strane zatoky pribylo maly betonovy molo, snad s mooringy. Nejake lode tam staly, ale v noci prejizdely k bojkam. Proc to netusim. Ta vecere me tak otravila, ze jsem ani nemel chut zkoumat novinky v zatoce.
Edit - doplneno : mozna jeste dodatek k Opatovi na Kornatech - od me posledni navstevy (snad 3 roky) tam pribyla nejaka betonova mola. Na dotaz ohledne hloubky mavala obsluha mooringu, ze je to naprosto OK. Pravda jen zcasti. Kyl bohate OK, ale dno tam docela rychle stoupa a pod kormidlem (lod 45 stop, vyvazana zadi) jsme meli necely metr. S ohledem na to, ze byla "plna voda"a v noci mel prijit "odliv" (podle tabulek 40cm, v realu tak 30cm) jsme lod pro jistotu na noc popustili asi 3 metry od mola na vodu. Pak vse OK. Pro vetsi lode je mozna dobry napad zajizdet predkem a hlavne obsluze proste neverit. JInak u Opata vylepsena terasa, omezena nabidka vyhradne na morske plody co den dal. Me se tam libilo, jednomu z posadky moc ne. Uprostred vecera se u vedlejsiho stolu jeden chlapik poblil. Z jidla to asi nebylo, protoze az do te doby na stole spal a co vim, nic nejedl:-) Cena i na HR pomery docela silena

- FerenCS
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Nie som veľmi na diskotéky, ale v každom väčšom meste cez sezónu, ako som si všimol, nie je problém. Na ulici je hudba časovo obmedzená, asi musia dodržiavať "nočný kľud". Ale potom zábava zvykne pokračovať vo vnútri, len treba trochu pohľadať. Ale pozor, na druhý deň doobedia bývajú tiché a plavbu nezvykne stáť za veľa. Ale možno plavba nie je až taká dôležitá...
Z toho čo si písal, tak mestá Vis, Hvar, Korčuľa a Trogir, tam sa dá, Šolta neviem.

Z toho čo si písal, tak mestá Vis, Hvar, Korčuľa a Trogir, tam sa dá, Šolta neviem.
- Martin88
- aktívní jachtař
v sezoně na Visu si přátelé disko určitě přijdou na své
před 3mi lety jsem tam o prázdninách zakotvil, od 15 hodin všechny mooringy plné, z lodí kolem,okamžitě po vyvázání,se linulo techno z jedné strany, z druhé hiphop,přijely dodávky s ledem a chlastem a do desíti večer k nám stříkalo pivo a víno,lítaly pecky z oliv a různí tanečníci se chodili přátelit,po 10té večer byl docela klid a všichni se přesunuli dělat bordel do města
tam je podniků dost

před 3mi lety jsem tam o prázdninách zakotvil, od 15 hodin všechny mooringy plné, z lodí kolem,okamžitě po vyvázání,se linulo techno z jedné strany, z druhé hiphop,přijely dodávky s ledem a chlastem a do desíti večer k nám stříkalo pivo a víno,lítaly pecky z oliv a různí tanečníci se chodili přátelit,po 10té večer byl docela klid a všichni se přesunuli dělat bordel do města

tam je podniků dost
...možná to byl yachtweek, plují přes týden po skupinách cca 5-10 lodí s vlajkama a pak se sjedou na jednom místě na velké párty, Letos v červenci na Šoltě (zátoka Šešulja) bylo 56 lodí. Odpolene připlula velká výletní loď, zakotvila, maník na gumáku nás vyhodil od bojek s tím že to mají celý každou středu pronajatatý. Skutečně do večera připlulo těch 56 plachetnic a začala techno party. Skippeři byli velmi mladí ale většinou velmi schopní, kotvilo se na kotvách, bojkách, vyvázaní k sobě. Přijíždělo dost lodí najednou ale vše probíhalo s velkým přehledem. Posádky se kotvení většinou nezúčastnily (občas někdo u kotvy) ale některé lodi kotvily jen skippeři. Koukal jsem na to s obdivem z hospůdky nahoře, než mě z ní vyhodily, že nemám reservační náramek. Vedle nás do cípu zátoky zakotvila rodina s dítětem a ty jsem v noci litoval. Byl to opravdu velký techno zážitek, spát samozřejmě nešlo...No a právě skupiny lodí z této párty jsem potkával před tím mimochodem i na Visu.
Yacht week můžu potvrdit - potkali jsme je v červenci na Visu a pak ještě v Palmižáně (zaplnili ji celou) a noc klidná rozhodně nebyla. Sever je z tohoto pohledu asi bezpečnější - menší ostrůvky tolik nelákají... jinak k původní otázce - Hvar je určitě dobrá destinace pro kalbu a pak taky Bol na Brači. Ještě bych si tipnul Supetar na Brači a Makarsku, ale tam jsem zatím nebyl, takže to je jenom odhad... Otázkou je, jestli se s takovou posádkou pouštět na Vis - předse jenom vlny a alkohol mohou dělat problémy...