Auta pro jachting
Moderátoři: Pepa, david, vilma
Ahoj,,,sintra je vlastně kratší Chevrolet transport,pasuje na to většina dílů.Je to v podstatě nesmrtelný auto,transportů jsem vystřídal mnoho sice s motorem 3,1 a občas byl třeba jen repas automatu tak po 250t km.
Na té sintře by se nemělo nic podělat,jen bacha na utopení,jak píše kolega,to LPG bych klidně nemazal,najezdil jsem s LPG dost km a nikdy jsem to neměl.A i jsem LPG montoval a z cca 200 aut jsem to montoval jednou do jagoše.
Kdyby jsi (nedejbože) potřeboval nějaké díly z interieru,světla a přední dveře tak něco mám.T
Servis kde to auto má kluk zmáklé je v Praze na Chodově/hostivaři,,Ulice je v Horkách..no servis...dílna v garáži,ale udělal mraky transportů a nějaká sintra u nás taky byla.Montuje i LPG...je to bývalej parťák,,,já už auta nedělám.Telefon bych někde našel.
Na té sintře by se nemělo nic podělat,jen bacha na utopení,jak píše kolega,to LPG bych klidně nemazal,najezdil jsem s LPG dost km a nikdy jsem to neměl.A i jsem LPG montoval a z cca 200 aut jsem to montoval jednou do jagoše.
Kdyby jsi (nedejbože) potřeboval nějaké díly z interieru,světla a přední dveře tak něco mám.T
Servis kde to auto má kluk zmáklé je v Praze na Chodově/hostivaři,,Ulice je v Horkách..no servis...dílna v garáži,ale udělal mraky transportů a nějaká sintra u nás taky byla.Montuje i LPG...je to bývalej parťák,,,já už auta nedělám.Telefon bych někde našel.
- shooter
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 7
No servis garáž doma
shodou okolnosti jsme dělali hlavu řeťez na vodní pumpě a na rozvodech.On má tuhle motorizaci v zafiře tam je to ješťe umocněný tím že se tam k ničemu nemůže.Ale kontakt na šikovnýho motoráře na Oply mám.Jinak to přimazávání je dobrý dát hned protože tyhle 16 ventily žerou dost olej přes simerinky na ventilech ty vršky jsou prostě lochtivý.Já sám už jsem ventil upálil.
Šutrák

Šutrák
- vendelinek
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Re: Auta pro jachting
Ahoj, chtěl jsem přidat do téhle rubriky svůj příspěvek - letošní léto - z Plzně na Lipno a zpět, VW T4, 1,9TD, vlek s nákladem asi 1900 kg, bylo to docela dost náročný, motor měl v kopcích hodně co dělat, dvojka skoro nestíhala, motor pořád ve vyskokých otáčkých, no nic moc zážitek. Poohlížím se po alternativě s větším výkonem.
- jajarin
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 25
Výkon je výkon, ale obsah ničím nenahradíš. Stará pravda.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Poohlídni se po výrobci, kterej staví auta proto, aby to dobře jezdilo a ne proto, aby si to dobře povídalo s telefonem.
Zajímej se o převodový poměry, o průběhy výkonů a krouťáků. Nejen o jejich maximální hodnotu.

Zajímej se o převodový poměry, o průběhy výkonů a krouťáků. Nejen o jejich maximální hodnotu.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
No 1.9TD si s mobilem asi ještě moc nepokeca, to je stara dobra mechanicka mrcha, ne? Ale holt asi zadnej extra vykon, jestli to ma nejakejch 80kW, tak s 2t na kouli bude na tom asi podobne jako nalozena Avie. 
Edit: Když o tom tak premejslim, tak to asi bude podobny jako moje cesta před par lety na Slapy... to byly necely dve tuny na asitak 30kW vylagrovany 120ky na LPG. Prumerna rychlost 35km/h.

Edit: Když o tom tak premejslim, tak to asi bude podobny jako moje cesta před par lety na Slapy... to byly necely dve tuny na asitak 30kW vylagrovany 120ky na LPG. Prumerna rychlost 35km/h.
- jajarin
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 25
Proč 1,9, proč ne třeba 2,5 to už je něco jiného.
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Nemohu najít diskuzi o tom, že od 1. ledna 2016 je změněn výklad značky "Zákaz vjezdu nákladních aut". Vypadla poznámka "nad 3,5 tuny".
Prosím, pomozte najít.
Dík.
Prosím, pomozte najít.
Dík.
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Sintra sa dá kúpiť za pár šupiek.. ale toto ma odradilo. Viky, tak jazdi bezpečne. Radšej vždy s bezpečným odstupom.
Mimochodom, aký van (MPV) sa dá kúpiť s 4x4 - okrem VW Transporteru, ktorý nechcem?
http://www.youtube.com/watch?v=WgWglzAP-iw
Mimochodom, aký van (MPV) sa dá kúpiť s 4x4 - okrem VW Transporteru, ktorý nechcem?
http://www.youtube.com/watch?v=WgWglzAP-iw
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
- Reputace: 33
Chrysler Voyager, Grand Voyager, ideálne benzín, LPG, nafta je tam predhistorický talian, ideálne roky okolo 2001. Novšie sú už dosť ošudené na kvalite.
A.
A.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
copy píše:Sintra sa dá kúpiť za pár šupiek.. ale toto ma odradilo. Viky, tak jazdi bezpečne. Radšej vždy s bezpečným odstupom.
Jojo, vim o tom, ale vis co... jezdim se 120kou, jezdim s Formanem, a ruku na srdce, dopadly by lip? Tezko. Takze se snazim jezdit tak, abych to prezil.... aspoň občas.

- xiom
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Jarda885 píše:Nemohu najít diskuzi o tom, že od 1. ledna 2016 je změněn výklad značky "Zákaz vjezdu nákladních aut". Vypadla poznámka "nad 3,5 tuny".
Prosím, pomozte najít.
Dík.
viewtopic.php?f=75&t=9762
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Andrejjeep píše:Chrysler Voyager, Grand Voyager, ideálne benzín, LPG, nafta je tam predhistorický talian, ideálne roky okolo 2001. Novšie sú už dosť ošudené na kvalite.
A.
Európske nič? Ja sa s amerikami nejako nekamarátim.. ani s loďami americkými..
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
No Copy sklamem ja sa nekamarátim z európskymi autami, posledné bol favorit roku páne krista v minulom tisícročí.
Ono aj US autá sa robia pre Europu akurát do nich dávajú nezmyselné diesel motory. A jediné Vany čo sa tu tuším robia je od VW, potom tuším citroen robil nejaký van C8 či č o to bolo, kedysi Espace. Nakoľko tu nejako nieje v mode robiť autá na dlhšie trasy a tobôž aby si v aute aj niečo odviezol. všade inde nájdeš slušnú paletu aut pre prepravu ľudí, nákladu, s primeranou ťažnou silou, len u nás je povedomie čo je väčšie od fiatky je veľké auto.
hodne totiž záleží aj do akého roku si ochotný akceptovať staršie vozidlo.
Ináč Grand Voyager je najväčší van čo sa tu vyskytuje, sharan, alhambra sú ako chudobný príbuzný. O niečo lepšie sú teraz vany od fiatu, nakoľko majú základ v chryslery, ktorý spolu z Jeep kúpil fiat.
A.
Ono aj US autá sa robia pre Europu akurát do nich dávajú nezmyselné diesel motory. A jediné Vany čo sa tu tuším robia je od VW, potom tuším citroen robil nejaký van C8 či č o to bolo, kedysi Espace. Nakoľko tu nejako nieje v mode robiť autá na dlhšie trasy a tobôž aby si v aute aj niečo odviezol. všade inde nájdeš slušnú paletu aut pre prepravu ľudí, nákladu, s primeranou ťažnou silou, len u nás je povedomie čo je väčšie od fiatky je veľké auto.

Ináč Grand Voyager je najväčší van čo sa tu vyskytuje, sharan, alhambra sú ako chudobný príbuzný. O niečo lepšie sú teraz vany od fiatu, nakoľko majú základ v chryslery, ktorý spolu z Jeep kúpil fiat.
A.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Andrej, jeden Citroen C8 2.2 HDi mám, na guli má 1.900 kg, ale predsa len, je to predný náhon, zišlo by sa 4x4. A nechcem ísť do SUV, mal som tú česť s Nissan Pathfinder, to bolo utrpenie. Ten má síce až 3.5t písané na ťahanie, ale aj dvojtonový vozík ho vedel rozkmitať tak, že to bolo až nebezpečné.
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
Pathfinder je dosť karikatúra, čím novšie auto tým menší náklad potiahne.
Chrysler sa robí aj ako 4x4.
Keby nedošiel kamarát z rádia expres že chce predať svoj jeep, tak by som pravdepodobne kvôli komfortu kupoval Grnd Voyager. s kolegom som s tým bol po cestách nemecko a pod. max pohodlné, tovar až po strechu a pohoda klídek tabáčak. Ešte docela dobré sú KIA Carnival aspoň tie prvé, poznám chlapa čo to deria dennodenne a má to bez nejakých problémov. Nové ako na tom sú neviem nakoľko zrejme už do toho šli korejske komponenty. Starý carnival ma US nápravu prevodovku, kopiu mercedesu motora, vcelku vydarenú. akurát je to už docela stará búda.
A.
Chrysler sa robí aj ako 4x4.
Keby nedošiel kamarát z rádia expres že chce predať svoj jeep, tak by som pravdepodobne kvôli komfortu kupoval Grnd Voyager. s kolegom som s tým bol po cestách nemecko a pod. max pohodlné, tovar až po strechu a pohoda klídek tabáčak. Ešte docela dobré sú KIA Carnival aspoň tie prvé, poznám chlapa čo to deria dennodenne a má to bez nejakých problémov. Nové ako na tom sú neviem nakoľko zrejme už do toho šli korejske komponenty. Starý carnival ma US nápravu prevodovku, kopiu mercedesu motora, vcelku vydarenú. akurát je to už docela stará búda.
A.
- JaOCZ
- aktívní jachtař
- Reputace: 110
- Kontaktovat uživatele:
Mam jasno, na obou autech koule s nosnosti 3.5 tun :
)

)

- Andrejjeep
- aktívní jachtař
Nooooo
pravé orechové, apoň mojej krvnej skupine. Def je pracant, akurát v ľavostranke to je pre korejcov. Pravostranka je hodne pohodlnejšia a človek tam nesedí vykrútení.
Tiež na Jeep Grand Cherokee mám 3,5t na guli, takže mám hoodne veľkú rezervu a motor sis tým hravo poradí.
A.

Tiež na Jeep Grand Cherokee mám 3,5t na guli, takže mám hoodne veľkú rezervu a motor sis tým hravo poradí.
A.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Landroverov som si užil.. už ho nechcem ani vidieť
5 rokov som robil Hartmannovi zastúpenie. Vykrútený za volantom, otlčené kolená, a ešte s tou spevnenou zadnou nápravou, to bolo ozaj o platničky.

No a s tými autami? Voayger a Carnival? http://auto.pravda.sk/jazdene-auta/clan ... -do-pekla/
Jazdené autá: Kia Carnival – komfortná cesta do pekla
Ak máte početnú rodinu, obmedzený rozpočet, záložné auto v garáži a dobré známosti v servisoch, nemusí byť nákup Carnivalu úplnou hlúposťou.
Kia Carnival je stálicou všetkých známych rebríčkov spoľahlivosti. Stačí otvoriť časopisy so štatistikami porúch, prejsť prstom na koniec zoznamu a s istotou atómových hodín tam narazíte práve na tento veľký kórejský van.
Je zaujímavé, že Kórejci dokázali Carnival postaviť tak, aby dokázal v štatistikách poruchovosti jazdených áut „bodovať“ v akejkoľvek vekovej kategórii. To by sa im snáď nepodarilo, ani keby veľmi chceli. V štatistikách TUV Report sa lepšie umiestňujú dokonca aj „esá“ kalibru Chrysler PT Cruiser a Voyager (a to je už čo povedať).

No a s tými autami? Voayger a Carnival? http://auto.pravda.sk/jazdene-auta/clan ... -do-pekla/
Jazdené autá: Kia Carnival – komfortná cesta do pekla
Ak máte početnú rodinu, obmedzený rozpočet, záložné auto v garáži a dobré známosti v servisoch, nemusí byť nákup Carnivalu úplnou hlúposťou.
Kia Carnival je stálicou všetkých známych rebríčkov spoľahlivosti. Stačí otvoriť časopisy so štatistikami porúch, prejsť prstom na koniec zoznamu a s istotou atómových hodín tam narazíte práve na tento veľký kórejský van.
Je zaujímavé, že Kórejci dokázali Carnival postaviť tak, aby dokázal v štatistikách poruchovosti jazdených áut „bodovať“ v akejkoľvek vekovej kategórii. To by sa im snáď nepodarilo, ani keby veľmi chceli. V štatistikách TUV Report sa lepšie umiestňujú dokonca aj „esá“ kalibru Chrysler PT Cruiser a Voyager (a to je už čo povedať).
- kilda
- návštěvník fóra
- Reputace: 9
No Pathfindera mám uz sedm let, tahám za ním poměrně dost a ještě mě nezklamal. Tak když to tady čtu tak se ho musím zastat
Jasně má i své chyby např spojka,ale když se používá redukce anebo cit vydrží déle.
Defik je ikona, ale cítil jsem se v něm poněkud stísněne.Ale když už snít tak Mercedes třídy G a nejlépe ten na druhou

Defik je ikona, ale cítil jsem se v něm poněkud stísněne.Ale když už snít tak Mercedes třídy G a nejlépe ten na druhou

- seemann
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 4
Je zajímavé, že se tady vůbec nehodnotí Mitsubishi Pajero. Mám už druhé a NIKDY žádný problém až na žárovky. Tahám plachetnici 3T s vozíkem.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
My mame Pajera v praci uz treti generaci (L200 doublecab) a moc odvarenej z toho nejsem.
Mame verze bez mezinapravovyho diferaku a tahani neceho těžšího je docela trapeni, odstupnovani převodovky na 2H bylo strasny a na 4L se nedalo jet po silnici. I když to smi brzdenej vlek do 2700kg, tuhle verzi bych na lod nechtel ani nahodou.
Mame verze bez mezinapravovyho diferaku a tahani neceho těžšího je docela trapeni, odstupnovani převodovky na 2H bylo strasny a na 4L se nedalo jet po silnici. I když to smi brzdenej vlek do 2700kg, tuhle verzi bych na lod nechtel ani nahodou.