Auta pro jachting
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Re: Auta pro jachting
Loni v létě jsem dělal první technickou na dvounápravovém vleku (3500kg) pod loď. Na STK pro osobáky se nevlezu - neprojedu linkou kvůli šířce vleku. Tak jsem byl na nákladní STK, tam mi říkal že můžu přijet buď prázdnej, nebo klidně naloženej (že je v tp zapsání nákladní přívěs speciální - přeprava lodě, tak že můžu i s lodí. Na válce mu kola nezapadly, ani na jedné nápravě, tak zatáhli ručku a popojeli dopředu, kola zablokovaný tak vše ok. Jedinej problém co jsme řešili nakonec byli odrazové desky vzadu na přívěsu - od výroby je tam nemám a že musej u vleků nad 8m délky být. Ukazoval mi to i v knize. Nakonec druhej technik našel nějaký doklad z Dekry, že když je vlek schválenej podle směrnice 2007/46/ES a je to i na výrobním štítku, tak desky být nemusí. Tak jsem si to nafotil pro příště a byl klídek. Ono co by taky hledali na 4roky starym vleku co najel asi 1000km.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Práveže na novom vleku hladajú, lebo brzdy treba po nábehu pár desiatok km dať skontrolovať a nadstaviť, nikto to nerobí, ja som to tiež nespravil, aj keď ma na to upozorňovali
- PEPO
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 13
Denis píše:Práveže na novom vleku hladajú, lebo brzdy treba po nábehu pár desiatok km dať skontrolovať a nadstaviť, nikto to nerobí, ja som to tiež nespravil, aj keď ma na to upozorňovali
Tak toto som nerobil a ani by ma to nenapadlo
Dobrý tip
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Jezdím na STK zásadně s prázdným vlekem, když je loď na vodě a nikdy po mě nepožadovali naložení. Ani bych se s výškou 3,3 m nevešel do vrat. S obyčejnou brzděnou kárkou taky nevyžadují pytle cementu na korbě...
.... ale toto je vlákno Auta pro jachting doporučuji případně pokračovat jinde...
.... ale toto je vlákno Auta pro jachting doporučuji případně pokračovat jinde...
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 39
Ja byl ted na tech.s vlekem. Rucni brzdila v pohode ,ale najezdovka se ani moc nepohnula protoze on vyjizdel hodne pomalu.do zadu. Ja rikam ma to velky kola a kdyz jedete pomalu.tak to nrma odpor a vlek je prazdnej. A on mi rekl ze maji novou metodiku a musi vyjizdet pomalu ne prudce. Chvili jsme.se dohadovali nakonec vyjel rychle a brzdilo to. Rekl jsem priste tam nrcham lod a on ze to bude lepsi
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Dálniční policie Würzburg-Biebelried zastavila minulý čtvrtek Maďarského řidiče vozu BMW cabrio s nebržděným vlekem s 3,5 tunovou plachetnicí. Jel z Belgie do Maďarska. Přivěs nebyl registrován a měl falešmou poznávací značku, řidič neměl ŘP ani pojištění. Auto mělo tažné zařízení na 600 kg.
- shooter
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 8
Koukal jsem na to. Podle policajtů mu hrozí až 10 000 e a možná obecné ohrožení. Je to Blb kdyby mu to někde uletělo tak si jde sednout. Němci se s tím moc nemažou. Jsem zvědavej jestli se někde dočteme jak to dopadlo. Šutrák
- LadaM
- aktívní jachtař
- Reputace: 97
Tipuju, že největší flastr dostane za chybějící pojištění
Blb, nebo alespoň totální zoufalec to je určitě, každopádně krásně ukazuje, jak hodně jsou od sebe vzdáleny svět fyzikálních zákonů a svět formulářů a štemplů. Našinec je vychován v přesvědčení, že to spolu nějak souvisí, ale ono vůbec. Stačí zajet trochu jižněji a míra šokovanosti z takovéto události se začne rapidně blížit nule.
PS: Nepoznáte někdo, co je to za loď? 3,5 t mi přijde jako trochu přehnaný odhad. Pokud ovšem není plná dalšího kontrabandu.
Blb, nebo alespoň totální zoufalec to je určitě, každopádně krásně ukazuje, jak hodně jsou od sebe vzdáleny svět fyzikálních zákonů a svět formulářů a štemplů. Našinec je vychován v přesvědčení, že to spolu nějak souvisí, ale ono vůbec. Stačí zajet trochu jižněji a míra šokovanosti z takovéto události se začne rapidně blížit nule.
PS: Nepoznáte někdo, co je to za loď? 3,5 t mi přijde jako trochu přehnaný odhad. Pokud ovšem není plná dalšího kontrabandu.