Pepa píše:Po těch fotkách jsou ty tvoje problémy jasnější.Ten typ kormidla, co jsem ti poslal na fotce tam asi lze těžko uplatnit. I když tak úplně bych se toho nevzdával pokud to budeš vymýšlet. Největší problém ale vidím /jen dle fotek/ ve velikosti kokpitu. Jak tam chceš dostat kormidelní kolo, sdět za ním, před ním a ještě zachovat prostor pro vlez do kajuty. Jedině vzít plazmu a něco vyřezat - jinak asi opravdu problém. Máš krásné fotky pod vodou, tak abych tě potěšil - něco co jsem naplácal já.
http://www.figaro55.wz.cz/galerie11/
Tenhle problém je zatím jenom v stádiu vymýšlení.Nejdřív jsem chtěl použít plazmu,ale pak jsem to zavrhnul.Moc práce .Musel by se dělat novej vlez do zadní hundekóje a s tím i předělávka interiéru a podobně.Zatím se mně jako nejschůdnější zdá uložit sloupek a kormidlo tak,jak to vídávám u některých starých anglických jolů.Ono,v kokpitu mně stejně nikdo nesedává,ale raději se válí po palubě,To je jedna z mála výhod lodí bez nadstavby.A před vlezem by mělo zůstat dosti místa pro pohodlné sezení dvou lidí a pohodlný vstup do lodě. Ale jak říkám,definitivně jsem se zatím nerozhodla více méně si zatím dělám představu,co by ta předělávka obnášela a jak by se to dalo udělat.Včetně technických úskalí.Ono je možné,že tam nakonec tu pínu nechám.Možná je to jenom síla zvyku,ale jezdí se mi s pínou líp.A taky nevím,jestli bych s kormidelním kolem byl schopen Albatrosa zvládnout na zpětný chod.Ono,při té velikosti kokpitu,babo raď.