tip na výlet - Orlík nebo jinam ?
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- livot
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
tip na výlet - Orlík nebo jinam ?
Ahoj, mohl by někdo poradit začátečníkovi nějaký tip na dvou - třídenní výlet člunem s 5 HP motorkem ? Myslel jsem na Orlík nebo radeji jet někam jinam ? Zajímalo by mě také, kde je možné zajet s přívěsem do vody a kde by bylo možné nechat zaparkované auto, aby bylo alespoň trochu pod dohledem... Budu vděčný za jakoukoliv radu v "tuzemsku", na oplátku mohu poradit ohledně delty Dunaje. Diky, L.
V týdnu jsem byl se ženou dva dny na Vltavě z Troja(Praha)-Štechovice, přespání kolem Skochovic a zpět a zcela jistě si to co nejdříve zopakuji. protože za PK Štěchovice (Svatojánské proudy) jsem se z časových důvodů nedostal, ale i tak to stálo za to.
S motorem 5HP nebyly problémy na stihnutí hodinových intervalů mezi komorami od Modřan po Štěchovice.
Nejsilnější provoz v PK Smíchov a směrem k PK Štvanice, ale bez problémů (naopak s tím mým prdítkem zábava)
Pokud Tě budou zajímat blizší informace tak se ozvi přes SZ. (Jak odstavení auta, tak přespání bylo neplánované a pro mne velmi vyhovující, ale nerad bych to zde zveřejňoval)
[b][u]Může mi někdo poradit kde lze odstavit auto na nějaký den v okolí PK Modřan, nebo v okolí ústí Berounky a jak daleko je splavná berounka ?
S motorem 5HP nebyly problémy na stihnutí hodinových intervalů mezi komorami od Modřan po Štěchovice.
Nejsilnější provoz v PK Smíchov a směrem k PK Štvanice, ale bez problémů (naopak s tím mým prdítkem zábava)
Pokud Tě budou zajímat blizší informace tak se ozvi přes SZ. (Jak odstavení auta, tak přespání bylo neplánované a pro mne velmi vyhovující, ale nerad bych to zde zveřejňoval)
[b][u]Může mi někdo poradit kde lze odstavit auto na nějaký den v okolí PK Modřan, nebo v okolí ústí Berounky a jak daleko je splavná berounka ?
- Finn
- aktívní jachtař

- Reputace: 16
Jak už výše píše alffa, taky doporučuji Orlík - Radavu. Teď sem tam taky byl a za auto s vlekem sem platil za 5dní asi 150,- Mohu trochu porovnat, protože sem tam zakončil moje loďkování s motoráčkem. Projel sem Vltavu, Vrané - Máslovice (přívoz, hospoda, dobrý spaní v lodi) a zpět do Vraného, auto sem měl v kempu Lávka ve Vraném. Potom sem byl na Slapech, auto s vlekem v kempu Rabyně, ale Orlík se mi líbí nejvíc, projel sem si i Lomnici po splav a samozřejmě Otavu po jez. Jen škoda, že je momentálně hodně vody, takže většina pláží je pod vodou.
- Finn
- aktívní jachtař

Jo sedivaku, přesně tak. To číslo sem hodím zítra, mám ho na účtence a ta je hozená v autě a v práci sem na kole. Ale můžu ti zodpovědně říct, že nic nahlašovat dopředu nemusíš, kemp je poloprázdnej, správce kempu je velmi sympatický starší pán, má rád lodě a dokonce mi dal i mapu orlíku, sice je určena pro rybáře, ale orientačně použitelná i pro nás. Kdyby na ni zapomněl, tak si ji vyžádej, má jich v recepci dost ale nejsou vystavený na očích. Jinak do té radavské zátoky je zákaz plutí, kvůli koupajícím se u pláže, ale spouštění lodí na pláži se toleruje, samozřejmě pokud tam nejezdíš na plnej plyn. Já tam jezdím na volnoběh těch 150metrů a i do hospody k Bohoušovi a nikdy žádný problém. Pokud je horko a na pláži plno lidí, je dobrý spouštět, nebo vytahovat ráno, nebo večer, takový instrukce mi dal i správce.
- Finn
- aktívní jachtař

Jo a voda, to víš, že kvete ale je to nafoukaný podle větru, takže se dá vybrat i solidní voda na koupání, z lodi to poznáš a určitě si vybereš. Ono je to teď všude podobný. Sem se stavoval na tři dni i na Dalešicích, jak sem jel zpátky na Moravu, ale tam to bylo oproti předpokladu úplně nejhorší, místy to bylo jak žabince, ale taky se dalo vybrat.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Taky jsem od neděle na Orlíku , ale na Velkém Víru. Přijeli jsme včera, dnes jsem spouštěl loď, s těmito výsledky
1. Počasí na h.....
2, Konečně jsm spustili loď,V jachtklubu Barandovl Při tom jsem na oktávce spálil spojku. Zítra mě odtáhnou do servisu..
3. Motor na lodi nešel. Splašil jsem chlapíka , co po dvou hodínách dosáhl alespoň to, že motor nastartoval, a hned po tom chípl. Předtím nebylo ani to Zitra bude pokračovat, pokud bude schopen nějaké práce potom, co odemne dostal flašku meruňkovice jako zálohu.
4. Zjistil jsem že mi chybí část kování , které upev%náje stěžeň. zítra zavolám do obchodu, aby mi poslali nový kus.
Jinak je celkem fajn A Tullamore Dew dobrá.
1. Počasí na h.....
2, Konečně jsm spustili loď,V jachtklubu Barandovl Při tom jsem na oktávce spálil spojku. Zítra mě odtáhnou do servisu..
3. Motor na lodi nešel. Splašil jsem chlapíka , co po dvou hodínách dosáhl alespoň to, že motor nastartoval, a hned po tom chípl. Předtím nebylo ani to Zitra bude pokračovat, pokud bude schopen nějaké práce potom, co odemne dostal flašku meruňkovice jako zálohu.
4. Zjistil jsem že mi chybí část kování , které upev%náje stěžeň. zítra zavolám do obchodu, aby mi poslali nový kus.
Jinak je celkem fajn A Tullamore Dew dobrá.

- sedivak
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 6
Finn píše:Jo sedivaku, přesně tak. To číslo sem hodím zítra, mám ho na účtence a ta je hozená v autě a v práci sem na kole. Ale můžu ti zodpovědně říct, že nic nahlašovat dopředu nemusíš, kemp je poloprázdnej, správce kempu je velmi sympatický starší pán, má rád lodě a dokonce mi dal i mapu orlíku, sice je určena pro rybáře, ale orientačně použitelná i pro nás. Kdyby na ni zapomněl, tak si ji vyžádej, má jich v recepci dost ale nejsou vystavený na očích. Jinak do té radavské zátoky je zákaz plutí, kvůli koupajícím se u pláže, ale spouštění lodí na pláži se toleruje, samozřejmě pokud tam nejezdíš na plnej plyn. Já tam jezdím na volnoběh těch 150metrů a i do hospody k Bohoušovi a nikdy žádný problém. Pokud je horko a na pláži plno lidí, je dobrý spouštět, nebo vytahovat ráno, nebo večer, takový instrukce mi dal i správce.
Tak to jsou všechno optimistické informace - děkuji za ně.
Jen mi zbývá nějak šikovně skloubit termínově dobré počasí a dny kdy si můžu vzít volno a vyrazit...
- Finn
- aktívní jachtař

Řekl bych to asi takhle. Do vesnice Chrást musíš dojet, ať jedeš odkudkoliv. Sem sem si naprogramoval i gps, Radavu mi to nebralo. V Chrástu je nějaká šipka RADAVA, pojedeš dle ní asfaltkou mezi poli, dojedeš k lesu a u něj se dáš doprava, je tam taky šipka, pojedeš s kopce po děravé asfaltce, les ti zůstane po levé straně, níže nalevo budeš mít nějaký rekreační středisko s chatkama a bazénem, tohle mineš a uvidíš před sebou závoru kempu s budkou. A asi 50m před tou závorou vlevo uvidíš na poslední chvíli "recepci" je to jen takový malinkatý stavení, trochu zastrčený asi 5m od cesty. Tak tam zastavíš, řekneš co chceš, zaplatíš, správce ti dá propustku na vjezd, projedeš závorou, kterou ti nějaká studentka zvedne a jedeš pořád dolů a jak uvidíš kontejnery na odpad, před nima se dáš vpravo a po asi 20m vlevo je ta pláž, kde se spouští. Je asi 20 - 30m dlouhá, dle stavu vody a má dost tvrdý povrch a spád akorát, takže se tam dobře spouští. Není to tedy pláž na poloostrově ale v zálivu a řekl bych, že je to východ. Když si stoupneš na pláž zády k vodě, tak máš přímo před sebou občerstvení se zahrádkou s konstrukcí na střechu, ale střecha tam není. Tenhle bufet je asi 50m od vody. Kdybys nezahýbal doleva k vodě - zálivu, tak asi po 100m je hospoda - lékárna U Bohouše, kde se výborně vaří a mají velmi solidní ceny, jedině tam chodím na pivo a jídlo. Jo a vlek s autem nechávám u toho kontejneru na odpad, pokud by tam nebylo už místo, tak o 100m výš nahoru na louku, kde se stanuje, nejlépe blízko té závory. Pokud přetáhnu počet dní, zajdu za správcem, doplatím a jedu. Poslední noc sem spal na té louce ve vlastním stanu, protože loď sem si naložil už večer, tak sem si zaplatil za stan a dva lidi, to bylo asi 105,- a hned ráno sem odjel. Jsou tam i sprchy na mince 20,-
Jo a pak tam je ještě to rekreační zařízení, co je i na webu a je tam ten blbej telefon, ale tam vůbec nedojedeš, je to ještě za bohoušovou hospodou. A víc až ani myslím nevím, jen to, že spávat sem většinou jezdil naproti přes vodu do zátoky na pravou stranu zátoky, je tam pěkný místo s plážičkou a ohništěm a bylo to blízko z hospody od Bohouše. Pokud sem teda nebyl zrovna někde u Kořenska. Přeji příjemnej pobyt. F.
Jo a pak tam je ještě to rekreační zařízení, co je i na webu a je tam ten blbej telefon, ale tam vůbec nedojedeš, je to ještě za bohoušovou hospodou. A víc až ani myslím nevím, jen to, že spávat sem většinou jezdil naproti přes vodu do zátoky na pravou stranu zátoky, je tam pěkný místo s plážičkou a ohništěm a bylo to blízko z hospody od Bohouše. Pokud sem teda nebyl zrovna někde u Kořenska. Přeji příjemnej pobyt. F.
- Olivero
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,mozno ti pomoze toto: http://www.marinanet.cz/orlik/. Uzi si to. Na orliku je fakt pekne aj ked zrovna teraz je vysoky stav vody a tym padom je malo plazi a miest na kupanie.
Jak tak pozeram, mozno nam cez vikend aj trochu fukne.
Od piatku som tam.
Od piatku som tam.
- sedivak
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 6
Olivero píše:Ahoj,mozno ti pomoze toto: http://www.marinanet.cz/orlik/. Uzi si to. Na orliku je fakt pekne aj ked zrovna teraz je vysoky stav vody a tym padom je malo plazi a miest na kupanie.
Od piatku som tam.
Dík za odkaz. Já budu na Orlíku asi až v půlce srpna. A že jsou pláže pod vodou mi ani nevadí, já se většinou koupu přímo z lodi.
, hlavně, aby voda nebyla zelená.