Ja jsem na nejake take driv narazil, ale na more se delaji asi ve specielni uprave aby to nesezrala sul a jsou drazsi. Mate s tim nekdo zkusenost ??
U gelovek take zalezi na jejich teplote vyssi teplo0ta jim take zkracuje zivot, tak je dat az na spodek lode.
Dobíjení baterie.
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
-
- radioamatér
- Reputace: 12
- Kontaktovat uživatele:
O gelovkach je toto forum:
http://www.nakole.cz/diskuse/7961-gelove-aku.html
Ten vetrny generator na more by mel byt provedeni MARINE, aby to nesezrala sul. jsou drazsi. mate s tim nekdo zkusenost?
http://www.nakole.cz/diskuse/7961-gelove-aku.html
Ten vetrny generator na more by mel byt provedeni MARINE, aby to nesezrala sul. jsou drazsi. mate s tim nekdo zkusenost?
- kanic
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
marine verze
" Ja jsem na nejake take driv narazil, ale na more se delaji asi ve specielni uprave aby to nesezrala sul a jsou drazsi. Mate s tim nekdo zkusenost ?? "
Barva a štětec.
Barva a štětec.

Koupil jsem si nový ( teda starší) laminátový člun s motorem Yamaha 40PS. Zatím se sním seznamuji a narazil jsem na zajímavou ( tedy aspoň pro mně) věc. V lodi je jedna baterka a u ní je hlavní odpojovač, Když odpojovač vypnu tak se všechny spotřebiče odpojí jen motor zůstává pořád připojen ( funguje startér i el. trim), je to tak správně? Myslel jsem , že když vypnu odpojovač tak vypnu úplně vše, třeba jak v závodním autě. Do budoucna bych potom umístit do lodi ještě jednu záložní baterii pro případ startu při vybití hlavní baterie, je někde nějaké schéma jak to nejlépe zapojit?
- Olda
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
U gelovek take zalezi na jejich teplote vyssi teplo0ta jim take zkracuje zivot, tak je dat az na spodek lode
Na spodek lodě je dát musíš už kvůli stabilitě lodi. Těch pár kilo balastu se hodí.
Na druhou stranu jsem zažil, jak se rychle vybily baterky uložené v kýlu, když si kapitán nevšiml že jsou po bouři zalité slanou vodou.
Na spodek lodě je dát musíš už kvůli stabilitě lodi. Těch pár kilo balastu se hodí.
Na druhou stranu jsem zažil, jak se rychle vybily baterky uložené v kýlu, když si kapitán nevšiml že jsou po bouři zalité slanou vodou.