Tak koukám, že to tady nějak zamrzlo. Nebo spíš zavařilo v teplotních rekordech babího léta?
No to je fuk. Musím to chtě nechtě oživit, protože zima už buší nekompromisně na dveře, a já mám topení ještě v krabici.
Nejprve pro Charliho:
Charlie píše:Mě by zajímalo jak je u těch teplovzdušnejch bufíků na lodi řešený výfuk?? Přeci jen bude výfuk dost ohřátý a udělat pro něj prostup v laminátu. U motoru je mi to jasný, ten je chlazenej vodou, takže laminátem už prochází studenej, alë jak se to řeší u bufíka?
Vytáhnuto z manualu pro Breeze, ale myslím, že třeba ten sklon (kondenzát) atd. bude platit obecně.
Bohužel, jak to protáhnout laminátem, se tady nedozvíme.

Taky by mě to zajímalo. Chlapci s ocelovkama to neřeší. No asi to v laminátkách nikdo nemá.
Soudím tak podle ohlasu, na Tvůj dotaz.
Zřejmě nezbude, než vymyslet vlastní řešení.
Spaliny
Spaliny je nutno spolehliv_ odvést do míst, kde nemohou vniknout do topného ani spalovacího vzduchu.
Na výfuk topení musí být vždy nasazena ohebná trubka, která je sou_ástí soupravy. Tuto trubku je možné
zkrátit na délku minimáln_ 0,5m, pop_. m_že být prodloužena potrubím s minimální sv_tlostí 20 mm až o 1
m. Na její konec musí být nasazena koncovka výfuku. Výfukové potrubí je vhodné montovat s malým
trvalým spádem sm_rem k výstupu spalin. Pokud toto nelze dodržet, musí být v nejnižších místech
vyvrtány odvod_ovací otvory cca - 3 mm, aby vzniklá voda a kondenzát mohly voln_ odtéci.
Výstupní otvor spalin je t_eba orientovat tak, aby nesm__oval proti sm_ru jízdy a nemohlo docházet k jeho
zanášení blátem nebo sn_hem. Zárove_ je t_eba dbát na to, aby vedení spalin nep_esahovalo obrys
vozidla a neohrožovalo funkci d_ležitých _ástí vozidla ( vedení paliva, brzdy, hydraulika aj.). Není vhodné
p_ipev_ovat výfukovou trubku k plastovým _ástem automobilu, teplota výfukové trubky m_že dosáhnout až
200°C. Pokud leží ústí výfuku mén _ než 50cm nad úrovní vozovky dbejte na to , aby ústí výfuku
nesm__ovalo kolmo k vozovce, a tím nemohlo dojít k výstupu spalin sm_rem k zápalné látce. (suchá tráva,
sláma, piliny apod). Upozorn_te provozovatele topení na tuto skute_nost.
Tak teď já:
Sehnal jsem novodobého bufika. Obchodní název:
BREEZE.
Topení je celkem zánovní, jenže nevím jak ho zapojit. Návod k tomu pochopitelně žádný není.
Posháněl jsem jen na netu, všelijaké manualy. Ale většinou provozní. Mám dokonce i dvě servisní knihy (PDF) ale abych z toho byl nějak chytrej, to se nedá říct.
Seznam manuálů, co jsem posháněl:
Pokud by tedy někomu chyběl, ... stačí říct.
Potřeboval bych tedy poradit. Třeba to topení máte někdo v autě, nebo se vyznáte v elektrikářských schématech. Kdo ví, třeba je mezi námi přímo nějaký servisman.
Hlavně ta rada musí být dostatečně blbuvzdorná. Nejsem sice úplný dement, ale o elektrice vím jenom to, že kope.
Potíž je také v tom, že v těch manualech je popis připojení na různé ovládací krabičky, jen na tu mou pochopitelně ne.

Ten můj ovladač, je asi nějakej starší typ, nebo právě naopak. Fotka se Bohužel moc nepovedla, tak jsem vám to aspoň namaloval, aby byla nějaká základní představa:
Vypadá to tak trochu jako ciklovač na stěrače, ze staré Škodovky.

Funkci toho mého ovladače, jsem si vycucal z prstu. (jak by to asi mohlo fungovat).
Mezi ovladačem a topením vede 4 + 2 = 6 drátů. Trochu je to vidět na těch fotkách (nahoře).
+ další dva. Ty nepočítám, tam je to jasný. Napájení 24 V, z baterek.
No a jsme u toho. Jakej drát, na kterej konektor patří? Jak připojit 6 drátů, na 7 konektorů?
Tak jestli někdo něco víte, i dílčího, tak sem s tím. Třeba to nějak dáme dohromady.
Ahoj, alffa