Slapy
Moderátoři: Pepa, david, vilma
-
- Reputace: 0
Slapy
Na slapské přehradě se dá slu?ně zajet do vody hned vedle restaurace Zrůbek ( na trase mezi Příbrami a Sedlčanami cca 20 km od Příbrami), v současné době je na slapské přehradě asi o 1,0 m méně oproti normálu.
-
kotvení slapy
Poraďte, prosím, někdo s aktuálním kotvením na slapech, kdy? bude na palubě roční mimino. Hledám cca na týden klub, kde je slu?né zázemí (nejlépe i brouzdali?tě), nebo? obě dámy jsou na vodě poprvé. Díky moc za radu.
-
Loni bylo fajne v pristavu U Kozla. Par metru za nim je kemp s pozvolnym brehem. Primo na pristavnim pontonu je hospoda, kde take vari. Blizsi info www.slapy.cz
Pak je take pekne kotviste v zatoce pod Zivohostskym mostem. Nepohodlne je vystupovani z lodi, ale 100m vzdalena je pekna a prazdna plaz a 500m hospoda.
Pak je take pekne kotviste v zatoce pod Zivohostskym mostem. Nepohodlne je vystupovani z lodi, ale 100m vzdalena je pekna a prazdna plaz a 500m hospoda.
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
Máte někdo větší zkušenosti s jachtecem na Slapské přehradě? Mám tím na mysli třeba půjčovny kajutových plachetnic, půjčovny otevřených plachetek, bezpečné-volné kotvení v zátokách, možnosti jednodeního kotvení v marínách + jejich zázemí, bezpečnost plavby - na co si dát pozor, hloubka vody a podobně...
veselyroman píše:Máte někdo větší zkušenosti s jachtecem na Slapské přehradě? Mám tím na mysli třeba půjčovny kajutových plachetnic, půjčovny otevřených plachetek, bezpečné-volné kotvení v zátokách, možnosti jednodeního kotvení v marínách + jejich zázemí, bezpečnost plavby - na co si dát pozor, hloubka vody a podobně...
Romane, odpověď na tvé dvě věty by byla na celý topic a zdaleka by nebyla vyčerpávající. Mnohé zde je již napsáno. Slapy jsou hezké /stejně jako Orlík/ a nic lepšího či většího alespoň ve středních čechách není.
Myslím, že zde najdeš vše, na co se ptáš.
1/pújčovny lodí..jsou a fungujou, zadej do vyhledavače ...pronájem plachetnice na Slapech...určitě si vybereš
2/Míst pro volné a bezpečné kotvení je dost. Slpy jsou zatopená údolí, tedy žádný problém s hloubkou. Větěšinou se dostaneš ke břehu i s kýlem. Zrádnou mělčinu znám jednu, je hned u druhé zátoky od přehrady a je označena zelenou bójí. Mělčina je písková, takže i když do ní vjedeš, není to tak nebezpečné.
3/Marína se zázemím je např. Modrá loděnice - má vše, co můžeš znát např. z marín v Chorvatsku.
4/Pozor si musíš dát na vše, co může být problémové či nebezpečné. To se naučíš jedině tak, že si pujčíš loď nebo se k někomu přidáš, stačí na víkend a budeš toho vědět více, než po týdnu čtení.
Nezbývá než popřát šťastnou plovbu.
Pepa
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
Pepa píše:Romane, odpověď na tvé dvě věty by byla na celý topic a zdaleka by nebyla vyčerpávající. Mnohé zde je již napsáno. Slapy jsou hezké /stejně jako Orlík/ a nic lepšího či většího alespoň ve středních čechách není.
Myslím, že zde najdeš vše, na co se ptáš.
1/pújčovny lodí..jsou a fungujou, zadej do vyhledavače ...pronájem plachetnice na Slapech...určitě si vybereš
2/Míst pro volné a bezpečné kotvení je dost. Slpy jsou zatopená údolí, tedy žádný problém s hloubkou. Větěšinou se dostaneš ke břehu i s kýlem. Zrádnou mělčinu znám jednu, je hned u druhé zátoky od přehrady a je označena zelenou bójí. Mělčina je písková, takže i když do ní vjedeš, není to tak nebezpečné.
3/Marína se zázemím je např. Modrá loděnice - má vše, co můžeš znát např. z marín v Chorvatsku.
4/Pozor si musíš dát na vše, co může být problémové či nebezpečné. To se naučíš jedině tak, že si pujčíš loď nebo se k někomu přidáš, stačí na víkend a budeš toho vědět více, než po týdnu čtení.
Nezbývá než popřát šťastnou plovbu.
Pepa
Pepo, díky za odpověď. Nechápu ale tvoji poznámku o tom, že odpovědi na moje dotazy potřebují celý topic. Samozřejmě, že jej potřebují, právě proto jsem také své otázky umístil do topicu "Jachetní revíry v ČR - Slapy".
Orlík mám probádaný docela slušně, díky tomu jsem se také v obdobném topicu (věnovaném Orlické přehradě) mohl podělit o své zkušenosti s charterovkami, stejně tak jsme tam probírali i problémy s kotvením (pařezy vs. kotvy) a další věci.
Vím, že "pan Google" je šikovný partner a taktéž vím, že na mě jména pár chartrovek vychrlí, stejným způsobem se můžu podívat na mapu Vltavy, nebo si najít odkazy na pár Marín s popisem jejich zázemí. Ale o to mně nejde, já bych rád konkrétní zkušenosti, konkrétních jachtařů <- byl jsem přesvědčen, že právě kvůli tomuto bylo toto fórum zřízeno...
Takže ještě jednou: máte prosím někdo konkrétní zkušenosti se Slapskou přehradou a chcete se o ně podělit? Předem díky.
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
Svata píše:Ahoj Romane, kotvil jsem na Slapech 4 roky, 3 U Kozla a 1 v Modrý takže to tam mám docela najetý ale taky přesně nevím čím tě obohatit. Spíš se asi zeptej na něco konkrétního.
Ahoj Sváťo, díky za reakci.
Rozumím tomu tedy tak, že jsi každé ráno tvého "lodního" pobytu na Slapech vyplul od Kozla/z Modrý, přes den si plachtal po nádrži a večer se na kotvení zase vrátil ke Kozlovi/do Modrý?
Loď jsi měl předpokládám vlastní.
Jak je to s kotvením U Kozla i v Modrý loděnici - je tam dost míst na kotvení (nebyl třeba pozdě odpoledne/večer problém tam zakotvit/vyvázat se)?
- Svata
- nováček na fóru
Přespat mimo přístav můžeš skoro všude, břehy jsou v pohodě, téměř všude suchou nohou při ponoru 120cm. U Kozla i na Modrý jsem vždy měl své místo na sezonu, takže jsem to moc neřešil. Večer na pivko můžeš třeba na Oboz, mají své molo a jsou v pohodě, nebo na N. Živohošti k bílému molu, taky bez problémů. Jinak na Rabyni (molo u půjčovny až po zeptání, kdysi tam na mě někdo nepříjemně vyjel:-() Lidi jsou různí ale to je všude.
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
veselyroman píše:Super, díky! A jaké je dno? Pepa se ve svém příspěvku zmiňoval o písku, ale ten bude asi jen výjimkou, když je to zatopené údolí, je to tak? A co pařezy, nebo cokoliv jiného, co by mohlo číhat pod vodou?
Nic kritického nemusíš se bát. Nejlepší byla pro poznávání sezona 2003 po povodních , kdy byly Slapy o dva metry dole a všechny mělčiny a bunkry byly dobře vidět. Když začneme od hráze mělčina je při vjezdu do zátoky na Rovínku ( je tam boje), pak před pláží na Rabyni, pak při vjezdu ke Kozlovi ale blízko u pláže, v Mastníku tam kde býval Borákův mlýn( první zatáčka vpravo a pak další vlevo). Pak konce zátok obecně. Dále je pak mělčina ve Zvíroticích a za nimy pak pár potopených bunkrů Řopíků. Jeden je stejně s hladinou, někde je boje. Od Zrůbku nahoru ( až na Kamýk - Orlík) už je plavební dráha značena bojkami. Chce to hlavně v zátokách skledovat břeh. Jak to vypadá na břehu, tak to pokračuje pod vodou. ( strmý břeh - velká hloubka, pozvolný břeh-malá hloubka).
Jinak dnes jsem byl na Nové Živohosti u Kozla. Přístav k trvalému kotvení plný. Místa pro hosty volná. Vody uplně plno. Malinko začíná kvést.
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Svata píše:Ahoj Romane, kotvil jsem na Slapech 4 roky, 3 U Kozla a 1 v Modrý takže to tam mám docela najetý ale taky přesně nevím čím tě obohatit. Spíš se asi zeptej na něco konkrétního.
Co jsi měl za loď? Pátrám v paměti co stálo 3 roky u Kozla a rok na Modré. Napadá mě Janette ( ta s obrázkem černošky, stála přes zimu v Podolí) ), pak asi Primavera( tu jsem viděl loni na Orlíku) a pak už nevím.
pronájem plachetnice na slapech
Ahoj všem,
Hledal jsem pronájem plachetnice na slapech... Našel jsem SatrapaYachting a pak od p. Antonína Šimonky.. Oba dva mají plachetnici MOTÝLEK?? Na fotografiích úplně stejnou?? Nemáte ještě někdo jiné tipy na pronájem plachetnice na Slapech?
Předem moc díky
Hledal jsem pronájem plachetnice na slapech... Našel jsem SatrapaYachting a pak od p. Antonína Šimonky.. Oba dva mají plachetnici MOTÝLEK?? Na fotografiích úplně stejnou?? Nemáte ještě někdo jiné tipy na pronájem plachetnice na Slapech?
Předem moc díky
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
Re: pronájem plachetnice na slapech
ivik píše:Ahoj všem,
Předem moc díky
Ještě Yachtnet snad pronajímá dvě Delphie ( http://www.delphia-yachts.eu/download/letakSlapy.pdf) - tlf. pro objednání 733 577 142.
Osobní zkušenost bohužel nemám, taky bych rád vyrazil někdy na Slapy, ale moc možností tam zřejmě není