Slapy
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- orko
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Tak jsem s lodí jel minulou sobotu na slapy,byl docela velký proud ale nechá se to zvládnou,komory vynikající všude jseme byly proplaveni bez problémů a kosatnice zůstala na břehu a natočila pro Vás jak se přepravuje pod přehradou loď na traktoru tak se podívejte.
http://www.youtube.com/watch?v=bzS_PLAwb-Q
Možná to patří do videogalerie to nechávám na adminech
ahoj Petr
ahoj Petr
- orko
- návštěvník fóra
Nechtěl jsem to nějak rozvádět, ale pro upřesnění musím uvéct.Převážel mě pan Koza musí veřejně prohlásit,že je to člověk který velmi dobře ovládá nakládání lodí a vlek je úplně stejný jako má povodí.Jel jsem několikrát s oficiálním převozem, který provozuje povodí byla to hrůza pokaždé přijel nějaký mladík, měl spousta keců a byl úplně nezkušený a ani neměl snahu, spíše mě připadalo, že převáží lodě za trest. Byla to hrůza mu vysvětlit jak hluboko musí s vlekem do vody abych mohl najet. Pokud se mě týká raději zaplatím soukromou službu pana Kozy než abych riskoval rozbití lodě.
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
orko píše: vlek je úplně stejný jako má povodí.Jel jsem několikrát s oficiálním převozem, který provozuje povodí byla to hrůza pokaždé přijel nějaký mladík, měl spousta keců a byl úplně nezkušený a ani neměl snahu, spíše mě připadalo, že převáží lodě za trest. Byla to hrůza mu vysvětlit jak hluboko musí s vlekem do vody abych mohl najet. Pokud se mě týká raději zaplatím soukromou službu pana Kozy než abych riskoval rozbití lodě.
Já jel s POVODÍM. Vše na hydrauliku. Obsluha vůbec nemusela vylézt z traktoru.
Já stál, valník podjel. Žádný trefování z mé strany. Absolutní pohoda. Naprostá spokojenost

alffa
- orko
- návštěvník fóra
Jen si zapoměl zmínit s jakou lodí si jel, s ploutvou nebo s motorákem,nebo snad s gumákem, jistě ne s lodí co má 150 cm úzký kýl, Jak jsem psal nechci to rozvádět dostaneme se v debatě jinam. Možná, že tě převážel p.Koza je totiž zaměstnanec povodí a taky převáží v rámci své práce. Soukromě převáží ve svém volnu.
- Divizna
- návštěvník fóra
orko píše:Tak jsem s lodí jel minulou sobotu na slapy,byl docela velký proud ale nechá se to zvládnou,komory vynikající všude jseme byly proplaveni bez problémů a kosatnice zůstala na břehu a natočila pro Vás jak se přepravuje pod přehradou loď na traktoru tak se podívejte.
ahoj Petr
Moc zajímavé video, skouknul jsem i ty ostaní co ta máš

Přátelé, jsem tu zcela nový a proto omluvte mojí nevědomost.Po létech snění jsem si koupil člun 2,7m s motorem 6HP. Rád bych zjistil, kde mohu tento člun pustit na vodu na Slapech. V kempu na Rabyni za spuštění chtějí 100,-Kč a vstup na pláž a parkovné za auto. Jednou jsem jel na Slapy a všiml jsem si, že vrata na náplavce u hráze jsou otevřená a tak jsem i přes zákaz vjezdu složil člun tady. Jindy byla vrata už zavřená.Proto moje otázka zní: je možné po předchozí dohodě tento sjezd použít nebo jak to vlastně je?Případně poplatek?Díky za odpověď
- Gargi
- návštěvník fóra
Přidávám se k otázce uživatele premio.
Rádi bychom příští víkend zajížděli 2 nové čluny a motory.
Máte někdo čerstvé zprávy ze Slap?? Kde by se daly v pohodě zaparkovat 2-3 auta na celý den, prostor pro nafukování a běhání okolo člunů, pohodlný skluz do vody? (von 15k motor nebude úplně lehkej)
A kde by se dalo zároveň dobře najíst a napít a strávit den až budou motory brblat na volnoběh?
Máte někdo čerstvé zprávy ze Slap?? Kde by se daly v pohodě zaparkovat 2-3 auta na celý den, prostor pro nafukování a běhání okolo člunů, pohodlný skluz do vody? (von 15k motor nebude úplně lehkej)

A kde by se dalo zároveň dobře najíst a napít a strávit den až budou motory brblat na volnoběh?
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
premio píše:Přátelé, jsem tu zcela nový a proto omluvte mojí nevědomost.Po létech snění jsem si koupil člun 2,7m s motorem 6HP. Rád bych zjistil, kde mohu tento člun pustit na vodu na Slapech. V kempu na Rabyni za spuštění chtějí 100,-Kč a vstup na pláž a parkovné za auto. Jednou jsem jel na Slapy a všiml jsem si, že vrata na náplavce u hráze jsou otevřená a tak jsem i přes zákaz vjezdu složil člun tady. Jindy byla vrata už zavřená.Proto moje otázka zní: je možné po předchozí dohodě tento sjezd použít nebo jak to vlastně je?Případně poplatek?Díky za odpověď
Náplavku použít můžeš. Ale auto tam parkovat nenechávej, zaparkuj ho na cestě do Třebenic. Osamocené sjezdy do vody jsou na Slapech až kolem Zrůbku a v Kamýku. Jinak všude na sjezdech závory, všude kasírují. V kempech a na plážích jsou většinou lidi.
Naposledy upravil(a) bobes dne stř dub 28, 2010 11:35 am, celkem upraveno 1 x.
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Gargi píše:Přidávám se k otázce uživatele premio.
Máte někdo čerstvé zprávy ze Slap?? Kde by se daly v pohodě zaparkovat 2-3 auta na celý den, prostor pro nafukování a běhání okolo člunů, pohodlný skluz do vody? (von 15k motor nebude úplně lehkej)![]()
Teď v dubnu to nebude s hospodama přímo u vody asi nic moc. Možná o víkendech,ale všude se natírá, vylepšuje,prostě maká

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 174
- Kontaktovat uživatele:
Asi myslíš tuto zprávu:
Povodí Vltavy v sobotu 1. května opět mimořádně zvýší hladinu vodní nádrže Slapy, aby majitelům plavidel a plovoucích zařízení usnadnilo jejich spuštění na vodu na začátku letošní plavební sezony. ČTK to dnes sdělila mluvčí firmy Petra Krainová. Podobně firma postupovala i na podzim, kdy se lodě vytahovaly z řeky. Na jiné vltavské přehradě to z provozních důvodů není možné.
Zvýšení hladiny je podle Krainové v souladu s platným manipulačním řádem a Povodí Vltavy se tak snaží vyjít vstříc majitelům lodí. V letním období se totiž hladina v nádrži pohybuje s ohledem na aktuální hydrologickou a provozní situaci v rozmezí od 269,1 do 270,6 metru nad mořem. Některé lodě jsou ale přes zimu umístěny na březích nádrže nad úrovní maximální hladiny. Pro jejich majitele je pak technicky mnohem snazší lodě spustit zpět na vodu, když se hladina co nejvíce přiblíží maximu.
Povodí Vltavy v sobotu 1. května opět mimořádně zvýší hladinu vodní nádrže Slapy, aby majitelům plavidel a plovoucích zařízení usnadnilo jejich spuštění na vodu na začátku letošní plavební sezony. ČTK to dnes sdělila mluvčí firmy Petra Krainová. Podobně firma postupovala i na podzim, kdy se lodě vytahovaly z řeky. Na jiné vltavské přehradě to z provozních důvodů není možné.
Zvýšení hladiny je podle Krainové v souladu s platným manipulačním řádem a Povodí Vltavy se tak snaží vyjít vstříc majitelům lodí. V letním období se totiž hladina v nádrži pohybuje s ohledem na aktuální hydrologickou a provozní situaci v rozmezí od 269,1 do 270,6 metru nad mořem. Některé lodě jsou ale přes zimu umístěny na březích nádrže nad úrovní maximální hladiny. Pro jejich majitele je pak technicky mnohem snazší lodě spustit zpět na vodu, když se hladina co nejvíce přiblíží maximu.
- JardaF
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
malé bójky na Slapech
Přepluli jsme ted o víkendu celé Slapy a všimnul jsem si jedne veci, podél břehů jsou velmi často umístěny malé bójky, často více v řadě. Většinou je to kus polystyrenu nebo flaška od Dobré vody nebo tak něco. Někdy to zasahuje dost daleko do řeky, i více jak 50 metrů a někdy jsou ty bojky spojený mezi sebou vlascem. Nevíte někdo, co to má být?
- fishmaster
- aktívní jachtař
Tak to jsou stopro rybáři.Tento typ bójek není povolen rybářským řádem.Pokud vím tak PET lahev a neopracovaný kus polystyrenu se nesmí použít.Pokud jsou spojeny vlascem,tak jde o chytání \sumce tzv.na trhačku.Jinak bójka nesmí zasahovat víc jak za třetinu vodní plochy od břehu.Jinak normální samostatné značí krmné místo.Pokud jich je tam tolik,tak krmení stejně ztrácí smysl.
- JardaF
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Aha - to je tedy ftipný
- je tam toho vážně hodně. V podstatě člověk furt kouká, co to kde plave. Což o to, když jedu na motor, tak se tomu dá vyhnout, ale pod plachtama to dost značně snižuje prostor pro křižování. A co na to SPS? Když jsem dělal VMP, pochopil jsem, že úmyslná vodní překážka je zločin nejvážnější hned po vlastizradě...