Ahoj vsem,
je to muj prvni prispevek po temer 4 denni procitani forum. A to hlavne v sekce "Stavba lode". Tak snad se povede prvni prispevek
Muzete mi nekdo povolanejsi nastinit rozpocet na lodi? Mam uz jasno co bych nejspise chtel stavet. Tedy pokud mi to financne i casove a schopnostne dovoli.
Chtel bych mit zhruba predstavu a naklady. Po cteni vsech forum jak EN CZ atd. jsem skoncil u meho idealni predstava o plech. respektive al. jachtu.
Na vyber mam 2 kandidaty:
Voyager DS 440 a Dix43 Pilot House. Zde je odkaz[nejspis uz o tom vite, ale radeji uvadim i pro ostatni jako ja]
Voyager DS 440
Dix 43 Pilot House
Stoprocentne vim, ze pokud budu muset prejit na mensi treba na 40, tak to budou ty same design od techto dvou panu.
Nyni prejdu k reseni a proces stavby dle meho moznosti a nazoru[doufam, ze mi zacnete oponovat a nasmerovat ke spravnemu smeru]:
1. Podle vseho mam za to, ze da se cokoliv pokazit, ale hlavni je pro zatim trupy lodi a kontrukcni prvky okolo.
Zpusob reseni je:
Nakup material primo doporucene od designera:
U B.R. je to jednoduche. U Dix je to pres firmu
Alumar Yachts
Jednu firmu sidlici v CR uz take postavil jednu Dix 43HD. Ale stranky nemaji v cestine

Asi vite o jake firmu se jedna.
Orientacni cena podle nich je za Al. 48.000 US za Dix 43PH a za ocel. to bude 2.5EUR*8800kg
To je cennove prijatelne a plus doprava atd. by vse max. do 1,3mil u hlińik. profily nebo 900tis. u ocel.profily.
Montaz, instalace, svareni atd.:
a)Sice mam moznost sehnat kvalitniho svarece, prevazne kamaradi atd. Ale problem je, ze nemaji zkusenosti pro neco podobneho.
Nevim jestli by s tim meli problem nebo ne. Hlavne kvalita prace je pro nejdulezitejsi a stale utvrzuji v tom,ze zde neni duvod setrit.
b)Tohle vseho sverit povolane firma v CR nebo aspon obcasne konzultace s nimi pri procesu sestaveni trup apod.
Combatra stavi docela hezky ocel. lodi. Akorat V495 je uz velky lod, snad ale mi pomuzou i s V440 pokud to bude zapotrebi.
Nejsem jesitny, ze jsem svuj lod nepostavil svepomoci sam. Hlavni je, ze chci byt u vseho. Vedet vse pri teto stavba.
A kdyz ten hrebik jsem tam nezatloukal, ale chci vedet, ze kdo to tam zatloukl a proc z jakeho duvodu atd.
2. Montaz a vystrojování lodě:
Tohle bych chtel uz v podstate sam. Chci mit prehled o lodi, fungovani a hlavne pokud se neco pokazi, tak presne vim kde opravit.
Urcite se nevyhnu konzultace s vami tady na forum i s odbornou firem. Ale tohle uz bych snad zvladnul sam a s kamaradi.
Podle me rozpocet zde muze prave vysplhnout klidne do nekolika mil. podle vlastni preferenci a potreby.
Urcite nejsem nejaky extremni jachtar, mam rad moderni techniku a pohodlni. Plavby budou take v chladnejsi pocasi, takze bude i topeni atak.
Rad se zde necham doporucit dobre firmy a hlavne vyzkousene.
3. Doprava:
Tohle jsem take tu cetl a sam jsem take posilal email na nekolika firem abych mel predstavu. "Snehurka" ma 1,50m a zvladla Labe az do Hamburk.
Dix bude mit 1,8 a Voyager 1,75m.
[Jo proklety kyl, ale twin nechci. Voyager ma klasiku a zamlouva se mi vic]
Neni to na Labe moc tech 1,75-1,95m? Ponuka na plavbe po Dunaji je take zajimave, ale jsem mladsiho razu a zrovna rustina neumim.
Nejhorsi by byla moznost dopraveni naklad po sousi az do Chorvatsko.
Tak ci onak. Snad mi v tom take poradite.
4.Tak jeste sehnat penize
Tak tady se necham poradit, ale to snad kazdy tady.
Jsme u stavby lodi, takze se prepoklad, ze majitel lodi ma aspon na ten trup, kdyz uz nic jineho.
Snad si tuhle tema ozivime. Hlavne by to chtelo, aby zdejsi stavitele take nam nastinili jejich postup, rozpocet, proces rozhodovani atd.
Je hrozna skoda, ze kdyz projedu weby majitele techto krasne lodi, tak nejsou vubec konkretnejsi informace.
Chapu, ze se nekde plavi a nemaji cas. Skoda...
Predem diky vsem za odpovedi a rady...
RedFox.