Za ten překlep se omlouvám....Prosím o vysvětlení,co je na lovu sportovního...???I když úlovek pustím..Kterej kreten tomuhle dal název sport...???Na lovu nikdy nic sportovního nebylo,není a nikdy nebude...Sportovní rybolov je něco jako sportovní teologie...Taky pěkná kravina,že.....S těmahle kecama už nezačínejte zase...Chcu li lovit,lovím a úlovek zežeru...Nechci li úlovek sežrat,lov postrádá významu a je to spíše zhovadilost,trápit něco živého jenom kvůli zábavě...Tohle dělá,až na nepatrné výjimky,jenom člověk a je to "choré".Nechcu li jíst,nelovím....Vezmu si foťák a raději fotím....No nic... Tady vidíš,proč jsem to sem vybalil v "botanickejch pojmech".Každej si to najde na netu...Zcela jednoduše...Měl bych li užít názvú českých(které mimochodem někdy ani neznám),moc by jsi toho nenašel...Už jenom třeba překleplej pagrus pagrus má asi pět českejch názvů(synonym)...Pražma obecná,v tebou udaném atlasu ryb nemá nic společného s pražmou obecnou,co se prodává i u nás v krámech...A teď se v tom vyznej....Ale to se tady už jednou probíralo,tak si to najdi....
Mimochodem...Znám dvě plachetnice jménem Kirke...Jedna ocel cca 14m ketch,druhá starej laminát 8m,obě,pokud vím pořád v Hr.(Murter)...Že by někde třetí Kirke...???
P.S.:...Zapoměl jsem v tom fofru asi na nejčastěji a nejhojněji se vyskytujícího dicentrarchus labrax.Maso výtečné kvality,když se umí udělat.Česky myslím Morčák,Mořskej okoun a co já vím co ještě.....Jinak Italsky spigola nebo branzin,Hr. lubin nebo brancin,Fr.loup/mediterán/ nebo bar/atlantik/,Španělsky robalo,lubina nebo mero....Si vybere každej,co se mu líbí....