PLAVBA KAPITÁNŮ 2008 HR
Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma
PLAVBA KAPITÁNŮ 2008 HR
Jsme teda schopni, ti co si povídají aniž by se většinou osobně znali, udělat nějakou akci? Plavba virtuálních kamarádů z internetu... 

Naposledy upravil(a) Anonym dne úte pro 11, 2007 8:37 pm, celkem upraveno 1 x.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 177
- Kontaktovat uživatele:
Re: PLAVBA KAPITÁNŮ (r.2009?)
Baharis píše:PLAVBA KAPITÁNŮ 2008
Vidím, že jsis pro sichr dal pořádnýho fóra. Ale to má každý dost času si to rozmyslet a je velká šance na úspěch.
Naposledy upravil(a) Libor dne úte úno 13, 2007 6:30 pm, celkem upraveno 1 x.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 177
- Kontaktovat uživatele:
ficcus píše:Já to naopak tlačím k tomu, abych jezdil s rodinou a v třeba se ve stejném termínu někde s někým potkal.
Je pro mne teď nereálný, abych vyšetřil ještě týden na tuto, dozajista vydařenou, plavbu.
A přátelé, letos nebudu na lodi ani 1 týden. To je masakr ...
Tvůj příspěvěk si poněkud protiřečí. Buď jedeš s rodinou, nebo jedeš s někým jiným.
Ale pokud nejdeš vůbec? No dobrá, každý je strůjcem svého štěstí.
(děláš velkou chybu, mám zprávy, že ročník 2007 bude mimořádně vydařený

- ficcus
- zkušený harcovník
- Reputace: 39
- Kontaktovat uživatele:
Libor píše:ficcus píše:Já to naopak tlačím k tomu, abych jezdil s rodinou a v třeba se ve stejném termínu někde s někým potkal.
Je pro mne teď nereálný, abych vyšetřil ještě týden na tuto, dozajista vydařenou, plavbu.
A přátelé, letos nebudu na lodi ani 1 týden. To je masakr ...
Tvůj příspěvěk si poněkud protiřečí. Buď jedeš s rodinou, nebo jedeš s někým jiným.
Ale pokud nejdeš vůbec? No dobrá, každý je strůjcem svého štěstí.
(děláš velkou chybu, mám zprávy, že ročník 2007 bude mimořádně vydařený)
Ale kdeže. Myšleno tak, že veškerá má letošní "dovolená" padne na něco jiného, než na jakoukoliv plavbu

A pokud popluju v roce 2009, tak s rodinou a rád Vás někde potkám

- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Re: PLAVBA KAPITÁNŮ (r.2009?)
Baharis píše:Jsme teda schopni, ti co si povídají aniž by se většinou osobně znali, udělat nějakou akci? Plavba virtuálních kamarádů z internetu...
Ahoj všem,
Už jsem chtěl reagovat na ty nabídky pro letošní jaro. Jsem taková impulzivní povaha.
No uvědomil jsem si, že musím nejprve dostavět tu PAVII. (už to táhnu pátý rok).
Tak jsem zase zklidnil hormon. Docela to dalo fachu, sám sebe ukáznit.

Tenhle nadsazený termín mě vyhovuje. No možná by se dalo uvažovat i o roce 2008

Ona je v tom totiž neskutečná poezie. Pár lidiček, co se nikdy neviděli, se slétnou v nějakém bodě na kouli a společně vyrazí,…………kamsi.
Takže jsem 100% pro

To jsem opravdu zvědav, kolik toho na té lodi, za ten případný týden, co bedeme na moři, uděláš. Asi mi odpovíš, že nejde ani tak o čas, jako spíše o peníze, že to jde z jedné hromádky.
Já ti odpovím a to s vahou své celoživotní zkušenosti. Deset hodin každý den poslouchám proč to či ono nejde. Když /si/ budu chtít zdůvodnit proč to či ono nejde, tak to určitě vždy dokáži. Jen málo kdy to bývá opravdu nemožné. je to je otázka postavených priorit, velikosti touhy věc dokázat a ochoty tomu něco obětovat. Tento názor berte v obecné rovině. není již perzonifikován na alfu. Je míněn upřímě a v dobré víře, že mnohé i neskutečné jde, tak, ať se vám to všem daří.
Já ti odpovím a to s vahou své celoživotní zkušenosti. Deset hodin každý den poslouchám proč to či ono nejde. Když /si/ budu chtít zdůvodnit proč to či ono nejde, tak to určitě vždy dokáži. Jen málo kdy to bývá opravdu nemožné. je to je otázka postavených priorit, velikosti touhy věc dokázat a ochoty tomu něco obětovat. Tento názor berte v obecné rovině. není již perzonifikován na alfu. Je míněn upřímě a v dobré víře, že mnohé i neskutečné jde, tak, ať se vám to všem daří.
Naposledy upravil(a) Pepa dne úte úno 13, 2007 4:05 pm, celkem upraveno 1 x.
Tak to jsem Františku nějak nepobral. Kdo a jaký výcvik má vést? Ale jsi již druhý, kdo připouští i rok 2008, já jsem třetí... To mě těší, třeba to téma ještě přejmenujeme.
Viděl bych to tak někdy koncem dubna, začátkem května. A vymyslet si nějakou zajímavou a náročnou trasu, která se nedá s rodinou nebo s posádkou která je na lodi poprvé absolovovat. Nějaká non-stop plavba nebo tak něco. Když už bude ta zvýšená koncentrace kapitánů.....
Viděl bych to tak někdy koncem dubna, začátkem května. A vymyslet si nějakou zajímavou a náročnou trasu, která se nedá s rodinou nebo s posádkou která je na lodi poprvé absolovovat. Nějaká non-stop plavba nebo tak něco. Když už bude ta zvýšená koncentrace kapitánů.....

- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
František vtipne napísal, že organizovať jarnú plavbu na rok 2007 je neskoro, lebo už má obsadený JANUAR 2008, to je ten prvý mesiac v roku a ty hneď povieš že pôjdeme teda v roku 2009. To je blbosť, ak to skúsiť, tak jeseň 2007 alebo jar 2008. Osobne som pesimista, ale za nereálne to nepovažujem.
Mám kamaráda skipra čo jazdí za prachy, v podstate všetok volný čas čo má je obsadený plavbami za prašule. On nejde len tak na vodu s kamarátmi, lebo on je skiper a skipri sú profíci a tý jazdia za prachy. A je to.
Dosť kapitánov je takých čo jazdia zadarmo, ale posádka platí loď, jedlo, dopravu a ostatné náklady. Čiže taký poloprofíci a keď má loď 4x do roka zadara, tak načo by ju platil.
A potom sme tu my ostatný, čo si to všetko zacvaknú sami, 1x na jar a 1x na jeseň more, 1x v zime na lyže a zvyšné volno v lete s rodinou niekam.
Ale keď už budem v tom akože dúchode s loďou na mori, tak môžete potom chodiť ku mne, super som to vymyslel, nie?
Mám kamaráda skipra čo jazdí za prachy, v podstate všetok volný čas čo má je obsadený plavbami za prašule. On nejde len tak na vodu s kamarátmi, lebo on je skiper a skipri sú profíci a tý jazdia za prachy. A je to.

Dosť kapitánov je takých čo jazdia zadarmo, ale posádka platí loď, jedlo, dopravu a ostatné náklady. Čiže taký poloprofíci a keď má loď 4x do roka zadara, tak načo by ju platil.

A potom sme tu my ostatný, čo si to všetko zacvaknú sami, 1x na jar a 1x na jeseň more, 1x v zime na lyže a zvyšné volno v lete s rodinou niekam.

Ale keď už budem v tom akože dúchode s loďou na mori, tak môžete potom chodiť ku mne, super som to vymyslel, nie?

PLAVBA KAPITÁNŮ 2008
To byla Denisi tzv. zdravá nadsázka a snaha rozvířit stojaté vody. Což se celkem zdařilo. Dobře. Přejmenujeme to teda na PLAVBA KAPITÁNŮ 2008.
Se slovenštinou problémy nemám. Sám jsi viděl, jak daleko to je od hraniční řeky Moravy k nám do Hodonína. A s tvými rodáky tu máme dlouholeté dobré vztahy.
Co se týká placených/neplacených skipperů, já se řadím do střední třídy a ještě se snažím, pokud je zájem, vyrazit s kamarády na pánskou jízdu, kde se samo podílím. Když jedu pro cizí, tak v podstatě za "ztrátu času" Ale byl jsem třeba na setkání Idioti (spíš ve srandě) napaden, že skipperům kazím ceny.
Se slovenštinou problémy nemám. Sám jsi viděl, jak daleko to je od hraniční řeky Moravy k nám do Hodonína. A s tvými rodáky tu máme dlouholeté dobré vztahy.
Co se týká placených/neplacených skipperů, já se řadím do střední třídy a ještě se snažím, pokud je zájem, vyrazit s kamarády na pánskou jízdu, kde se samo podílím. Když jedu pro cizí, tak v podstatě za "ztrátu času" Ale byl jsem třeba na setkání Idioti (spíš ve srandě) napaden, že skipperům kazím ceny.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
JANUAR bolo len lahučké nadsadenie. A prečo kazíš tie ceny? To naschvál?
Chcel som len trochu rozobrať zložitosť toho problému. Nie je to tak? Nechcem sa ťa dotknúť, ale keď na všetok čas čo ti práca a rodina dovolí máš zákazníkov, tak volný čas jednoducho nemáš. A to som nemyslel len teba špecialne.
Ale verím že pár ludí je schopných sa dať dokopy. Možno.

Chcel som len trochu rozobrať zložitosť toho problému. Nie je to tak? Nechcem sa ťa dotknúť, ale keď na všetok čas čo ti práca a rodina dovolí máš zákazníkov, tak volný čas jednoducho nemáš. A to som nemyslel len teba špecialne.
Ale verím že pár ludí je schopných sa dať dokopy. Možno.
Jezdím taky pro radost, jako vy všichni a jezdil bych klidně zdarma. Ale, máš doma ženu?Denis píše:A prečo kazíš tie ceny? To naschvál?

Když jsem doma, starám se o domácnost, o technický i ekonomický chod její ambulance, přes léto buduju naše zázemí na zahradě. Pokud jedu na moře, nic doma neudělám a všechy starosti jsou na ní. Proto máme dohodu, že když pojedu, dovezu jako náhradu ztráty času ten obolus, který mám v podmínkách. Jako bonus mám jednu pánskou jízdu v roce, na jejíž financování se podílím.
Tož tak to je.

V tom vlákně "Sailing team" jste trochu OT
Pánové. Máme tu 1400 registrovaných členů, vlákna Plavbu kapitánů 2007 až 2009 a stejně to je na nic. Toto téma jsem už dávno pohřbil a dál se v něm nemíním angažovat. Můžeme si tu pěkně pokecat, ale každý si hraje na svém vlastním písečku.
To o čem Denis ve výše uvedeném vlákně píše, je akce kterou začal on a já se přidal. Dva SASy39, termín 17.5.08. Já budu mít na palubě 3 CZ kapitány toužící po HR papírech (vč. mě) a dva slušné jachtaře bez papírů s tím samým cílem. Denis myslím bude mít dva adepty. Naše posádka je srozumněna s tím že budeme brát spinaker a pokud bude foukat, chceme udělat Palagružu. Denis mě psal tu SZ ohledně přeplavby do Itálie, mě se do toho nechce. Už jsme to probírali mnohokrát. Předpokládám že Denis bude mít loď od Asty, my od AC. Ani jedna společnost si myslím že opuštění vod nepovoluje. A i kdyby povolila, bude to za těžké love a navíc obrovská ztráta času při proclívání. Během jednoho týdne se 4x trefovat do jejich úředních hodin. A bez toho já nepopluji. Poruším kde co, někdy úplně fšecko, ale ve strachu nepopluji. Navíc náš cíl tam je také zaučit ty nové lidi, aby si udělali ty papíry a příště byli schopni sami vyplout.
Co se týká toho Řecka Pepo, to mě už nevyjde. Už teď mám týden v květnu, 3 týdny v červnu, a 2 týdny v červenci. Jenomže to je Elba a Řecko, takže červenec je celý pryč. A to se mě ještě neozvali některé staré posádky. S hrůzou čekám, jestli se mě trefí do zatím volného září. Pokud by se někdo chtěl přídat s další lodí na to Řecko (Pepo), jedeme autama, vyplouváme 5.7.08 z Atén, Elan40, a chtěli by na severní Sporady. Uvidíme, co Meltémi. Cesta i podmínky jsou popsány u mě v "Lodních denících".
No. Takže pokud se někdo chce přidat a uděláme z toho konečně Plavbu kapitánů, sednu na zadek, pokorně se omluvím a každá loď u Palagruže střelí sektem z mých zásob!!!

Pánové. Máme tu 1400 registrovaných členů, vlákna Plavbu kapitánů 2007 až 2009 a stejně to je na nic. Toto téma jsem už dávno pohřbil a dál se v něm nemíním angažovat. Můžeme si tu pěkně pokecat, ale každý si hraje na svém vlastním písečku.
To o čem Denis ve výše uvedeném vlákně píše, je akce kterou začal on a já se přidal. Dva SASy39, termín 17.5.08. Já budu mít na palubě 3 CZ kapitány toužící po HR papírech (vč. mě) a dva slušné jachtaře bez papírů s tím samým cílem. Denis myslím bude mít dva adepty. Naše posádka je srozumněna s tím že budeme brát spinaker a pokud bude foukat, chceme udělat Palagružu. Denis mě psal tu SZ ohledně přeplavby do Itálie, mě se do toho nechce. Už jsme to probírali mnohokrát. Předpokládám že Denis bude mít loď od Asty, my od AC. Ani jedna společnost si myslím že opuštění vod nepovoluje. A i kdyby povolila, bude to za těžké love a navíc obrovská ztráta času při proclívání. Během jednoho týdne se 4x trefovat do jejich úředních hodin. A bez toho já nepopluji. Poruším kde co, někdy úplně fšecko, ale ve strachu nepopluji. Navíc náš cíl tam je také zaučit ty nové lidi, aby si udělali ty papíry a příště byli schopni sami vyplout.
Co se týká toho Řecka Pepo, to mě už nevyjde. Už teď mám týden v květnu, 3 týdny v červnu, a 2 týdny v červenci. Jenomže to je Elba a Řecko, takže červenec je celý pryč. A to se mě ještě neozvali některé staré posádky. S hrůzou čekám, jestli se mě trefí do zatím volného září. Pokud by se někdo chtěl přídat s další lodí na to Řecko (Pepo), jedeme autama, vyplouváme 5.7.08 z Atén, Elan40, a chtěli by na severní Sporady. Uvidíme, co Meltémi. Cesta i podmínky jsou popsány u mě v "Lodních denících".
No. Takže pokud se někdo chce přidat a uděláme z toho konečně Plavbu kapitánů, sednu na zadek, pokorně se omluvím a každá loď u Palagruže střelí sektem z mých zásob!!!

- pecho
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
to Baharis
Někde jsem to tu už psal- opuštění chorvatských vod, pouze neměla námitky Asta Yachting a chtěla dvojnásobnou kauci, kterou nám pak vrátila, (cena za loď standard)celní odbavení-Vis na Visu, ráno jsme museli počkat až si tam ten ouřada dopije kafíčko a pak už žádný problém, vstup na Korfu, co je psáno v pilot Greek není pravda, tam v tom celním místě,co píše pilot je na břehu hromada kamení, jeli jsme do mariny asi 4 majle někam napravo, byla tam plavební dráha vyznačena bójkami, přijel na motoráku molák,ukázal kam dát loď a vyhnal nás taxikem do města na vyřízení formalit, pokračovali jsme pak na Lefkádu až do Vasiliki, nazpátek jsme se nikde neodhlašovali a mazali jsme ho nonstop na Lastovo do Uble a museli jsme počkat až odbaví trajekt, bouchl nám razítka do pasu, to bylo jediné razítko v pase, jinak nic. doplnili naftu a pak jsme zas nonstop pokračovali na Sukošan. Takže zas tak moc složité odbavování to nebylo. Zdraví Pecho
Baharis píše:... Dva SASy39, termín 17.5.08. Já budu mít na palubě 3 CZ kapitány toužící po HR papírech (vč. mě) a dva slušné jachtaře bez papírů s tím samým cílem. Denis myslím bude mít dva adepty. Naše posádka je srozumněna s tím že budeme brát spinaker a pokud bude foukat, chceme udělat Palagružu.
...
sekt ? z tvych zasob ? to je, ale velmi lakava nabidka

zatim ti nic neslibim, ale budu o tom vazne uvazovat (nebo resp. ja jsem rozhodnut, tak jeste uvidim co moje posadka). ja tam totiz v tehle dobe budu taky

Baharis píše:No. Takže pokud se někdo chce přidat a uděláme z toho konečně Plavbu kapitánů, sednu na zadek, pokorně se omluvím a každá loď u Palagruže střelí sektem z mých zásob!!!
Netvrdím, že to bude Palagruža /ten spinakr si také můžeme vzít/, ale velmi rád bych prověřil zásoby šampusu na lodi Baharise. Takže na 17.5.2008 objednám loď.
Už jsme čtyři, z toho dva adepti na chorvatský průkaz.
Ceny za nájem lodi
Elan 333-5 osob = á 4690,-
S.O. 35 – 6osob = á 5017
S.O. 37 – 6 osob = á 5413 ../7 osob = 4639/
Elan 45 – 8 osob = á 6666…/9 osob = 6033/
Do 8 osob auta zajištěna.
Je ještě někdo zvědavý na zásoby Baharise?
Případně si chce udělat chorvatské papíry?
Zdá se, že to nebude plavba, ale konvoj Jachting info.

Pepa
Hezkyyy !!!
To je slovo do pranice! Budu velmi rád Pepo. A neboj. Moravské sklípky jsou nevyčerpatelné. Pijeme domácí, suché. Hodně suché. Sám jsem panelákový, ale vím kde brát.
Tu Palagružu nechci lámat přes koleno, uvidíme podle počasí. Ale z Lastova to je cca 30 mil. Do večera posedět někde na jižní straně v zátoce, po setmění vyplout, trochu to tam prozkoumat a zpět, třeba na večeři do Zaklopatice.
Samozřejmě pokud bude třeba hlášené Jugo, spinaker asi brát nebudeme, to jsou vyhozené peníze. Vše se bude řešit operativně na místě. Loď plánuješ také ze Sukošanu?

To je slovo do pranice! Budu velmi rád Pepo. A neboj. Moravské sklípky jsou nevyčerpatelné. Pijeme domácí, suché. Hodně suché. Sám jsem panelákový, ale vím kde brát.
Tu Palagružu nechci lámat přes koleno, uvidíme podle počasí. Ale z Lastova to je cca 30 mil. Do večera posedět někde na jižní straně v zátoce, po setmění vyplout, trochu to tam prozkoumat a zpět, třeba na večeři do Zaklopatice.
Samozřejmě pokud bude třeba hlášené Jugo, spinaker asi brát nebudeme, to jsou vyhozené peníze. Vše se bude řešit operativně na místě. Loď plánuješ také ze Sukošanu?
Denisi, tak hlásím plnou posádku - 6 lidí.
Z toho určitě 5 má zájem o papíry. Teď ještě lidi od tebe, napadlo mě, jestli by nebylo vhodné se dopředu nahlásit. Protože to je hlavní důvod proč tam jedeme, nikomu se tam nechce jezdit sólo. A bylo by nemilé, kdyby nám řekli sorry, už je vás tady hodně...
A Pepo, jak to vypadá u tebe? Objednával jsi tu loď, nebo to padlo?
A Jerryx???
Z toho určitě 5 má zájem o papíry. Teď ještě lidi od tebe, napadlo mě, jestli by nebylo vhodné se dopředu nahlásit. Protože to je hlavní důvod proč tam jedeme, nikomu se tam nechce jezdit sólo. A bylo by nemilé, kdyby nám řekli sorry, už je vás tady hodně...
A Pepo, jak to vypadá u tebe? Objednával jsi tu loď, nebo to padlo?
A Jerryx???
HR papíry
ahoj, nechci vám do toho kecat, ale když zavoláte předem na kapitanát, nemůžete nic zkazit. Zažil jsem už mnohokrát, jak tam měli být zkušební komisaři a nebyli. To je pak k vzteku, protože se nepluje, alejen tak fláká a čeká na zkoušky. Můžete volat přímo na kapitanát v Zadaru, Capt. Denis LIVJANIČ, tel: +385 23 254880, nebo Denisův mobil +385 98 695449. Dá se s ním vždy domluvit. aHOJ
Naposledy upravil(a) Lakomec dne stř pro 12, 2007 7:13 pm, celkem upraveno 1 x.