PLAVBA KAPITÁNŮ 2008 HR
Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 151
Jasné že zavoláme, ale myslíš že nestačí ak sa tam zahlásime týždeň dopredu osobne? Naposledy keď sme tam boli / v Zadare / tak podla informácií s kapitanátu skúšajú 3x týždenne. Koniec mája už je sezóna v plnom prúde. Akurát ma štve že skúšky v sobotu zrušili. Treba ísť v piatok a to je jeden deň plachtenia v kcheli. / a čo je to v kcheli? to je niečo ako v prdeli, ale slušne povedané
/

Párada Jerryxi !!!
Rychlé špunty budou nachystané.
Jinak u nás došlo v otázce posádky k malému posunu. Jeden člen vzhledem k zahraniční stáži nemůže. Pokud je ještě zájem Bilardosi, máš u nás místo. Pokud ne, obrátím se na okruh svých známých.
Připomínám že plujeme na SAS39 (02) ze Sukošanu, nechci obsazovat salon a posádka bude tedy šestičlenná, na mých stránkách máme pro sebe uzavřené diskusní fórum na domlouvání podrobností před odjezdem.

Rychlé špunty budou nachystané.
Jinak u nás došlo v otázce posádky k malému posunu. Jeden člen vzhledem k zahraniční stáži nemůže. Pokud je ještě zájem Bilardosi, máš u nás místo. Pokud ne, obrátím se na okruh svých známých.
Připomínám že plujeme na SAS39 (02) ze Sukošanu, nechci obsazovat salon a posádka bude tedy šestičlenná, na mých stránkách máme pro sebe uzavřené diskusní fórum na domlouvání podrobností před odjezdem.
Pohledem do kalendáře zjišťuji, že tento týden budu muset doplatit loď, navíc jsem nechal na sezonu plnit zásobu rychlých špuntů. Zatím dvě bedýnky.
Nepřepokládám nějaký nával, vlastně nepředpokládám vůbec nic, ale přesto se pro jistotu ptám: Přidá se k nám někdo?
Nakonec zůstaneme v posádce asi jen čtyři, ale nic to nemění na našem záměru. Předešlu mé prozatimní plány, nejsou dogma....
SO Vyplouváme ze Sukošanu a chceme dosáhnout oblasti Žirje.
NE Večer na Visu, asi Rogačic
PO Večer odpočinek na Sušaci nebo Lastově. V noci vyrazit na zteč směrem Palagruža
UT Dopledne prohlídka Palagruže, bublinky a odpoledne vyrazit směr Sv.Klement, Šolta, nebo V.Drvenik
ST Večer někde na Murteru
ČT Návrat do Sukošanu
PA Vzůru na kapitanát!
Plány lze měnit vzhledem k počasí, případně požadavkům sesterských posádek. Pokud to ještě platí, zatím se přihlásil Jerryx. Nepotáhnu s sebou bednu šampíčka, jestli se náhodou někdo objeví. Je prosím ještě někdo, kdo se přidá a vyslouží si s posádku flašku bublinek?

Nepřepokládám nějaký nával, vlastně nepředpokládám vůbec nic, ale přesto se pro jistotu ptám: Přidá se k nám někdo?
Nakonec zůstaneme v posádce asi jen čtyři, ale nic to nemění na našem záměru. Předešlu mé prozatimní plány, nejsou dogma....
SO Vyplouváme ze Sukošanu a chceme dosáhnout oblasti Žirje.
NE Večer na Visu, asi Rogačic
PO Večer odpočinek na Sušaci nebo Lastově. V noci vyrazit na zteč směrem Palagruža
UT Dopledne prohlídka Palagruže, bublinky a odpoledne vyrazit směr Sv.Klement, Šolta, nebo V.Drvenik
ST Večer někde na Murteru
ČT Návrat do Sukošanu
PA Vzůru na kapitanát!
Plány lze měnit vzhledem k počasí, případně požadavkům sesterských posádek. Pokud to ještě platí, zatím se přihlásil Jerryx. Nepotáhnu s sebou bednu šampíčka, jestli se náhodou někdo objeví. Je prosím ještě někdo, kdo se přidá a vyslouží si s posádku flašku bublinek?
Baharisi, té Palagruže jsem byl zpočátku nakloněn, ale když nad tím nyní přemýšlím, přikláním se k názoru, že to je trochu v rozporu s naším cílem. Ten týden bez pátku bude zoufale krátký. Navíc, strávit jej cca 1,5 dne plavbou na jednom kursu směr Palagruža a cca 1,5 dne na cestě zpět, není to nejlepší pro nějaký základní výcvik a seznámení se s manévry lodí. Myslím, že vhodnější by byl umírněnnější plán, například s cílem pouze Vis.
Samozřejmě mluvím o naší lodi. Vám nic nebrání doplout až na Palagružu.Šampus, pokud je podmíněn Palagružou, nezbyde než oželet.
Další neznámá je termín zkoušek, respektive jistota, že dopadne páteční termín v Zadaru. Mám dojem, že není oficiální a předpokládá to jej s úspěchem dojednat. K tomu by bylo vhodné zjistit přesnější počty adeptů a dohodnout, kdo na kapitanátu provede dotaz.
Pepa
Samozřejmě mluvím o naší lodi. Vám nic nebrání doplout až na Palagružu.Šampus, pokud je podmíněn Palagružou, nezbyde než oželet.
Další neznámá je termín zkoušek, respektive jistota, že dopadne páteční termín v Zadaru. Mám dojem, že není oficiální a předpokládá to jej s úspěchem dojednat. K tomu by bylo vhodné zjistit přesnější počty adeptů a dohodnout, kdo na kapitanátu provede dotaz.
Pepa
Díky Pepo za odpověď. Je jasné, že pokud je potřeba školit nováčky, potřebujete něco jiného. To samé mě už dříve napsal i Denis. U nás žádný nováček nebude, samí kapitáni.
Abych nevypadal jako škrťa, jsem ochotný se sejít i jinde. Předběžný rozpis kde kdy by jsme měli být jsem napsal a když se s Denim domluvíte, můžeme se setkat i někde na trase. No a pokud Jerryx dostojí svému prohlášení a popluje na Palagružu, budu jej muset nějak odškodnit. Řekl bych že zatupluji. Stejně psal, že jich bude jak psů. Ale ještě ani necekl.
Mezi námi, už jsem zažil v květnu týden bezvětří. Tak je také možné, že bublina splaskne a budeme chytat brízu někde kolem Murteru.
Ten pátek v Zadaru je tutáč. Máme to vykorespondované. I jsem o tom psal: http://jachting.info/modules.php?name=F ... 8&start=25 Od nás asi půjde jenom jeden. Byl jsem požádán, abych zaškolil praxi čerstvých absolventů HR papírů a využiji toho ke zkoušce také. Vyrážíme už za 14 dní, 24.4. Loď v Mandalině, zkoušky v Šibeniku. Je to naprosto čerstvá informace, teprve ze včerejška.
Abych nevypadal jako škrťa, jsem ochotný se sejít i jinde. Předběžný rozpis kde kdy by jsme měli být jsem napsal a když se s Denim domluvíte, můžeme se setkat i někde na trase. No a pokud Jerryx dostojí svému prohlášení a popluje na Palagružu, budu jej muset nějak odškodnit. Řekl bych že zatupluji. Stejně psal, že jich bude jak psů. Ale ještě ani necekl.
Mezi námi, už jsem zažil v květnu týden bezvětří. Tak je také možné, že bublina splaskne a budeme chytat brízu někde kolem Murteru.
Ten pátek v Zadaru je tutáč. Máme to vykorespondované. I jsem o tom psal: http://jachting.info/modules.php?name=F ... 8&start=25 Od nás asi půjde jenom jeden. Byl jsem požádán, abych zaškolil praxi čerstvých absolventů HR papírů a využiji toho ke zkoušce také. Vyrážíme už za 14 dní, 24.4. Loď v Mandalině, zkoušky v Šibeniku. Je to naprosto čerstvá informace, teprve ze včerejška.
Baharisi tvůj příspěvek ohledně pátečních termínů v Zadaru mi nějak unikl. Tedy přinesl jsi hodně dobrou zprávu. Díky za ni a ochotu korespodovat za nás.
Nepochybuj o tom, že si Vás někde najdu, spíše při cestě zpět z Palagruži.
K tvému předběžnému plánu mám hned jednu zásadní výhradu. Vrátit se do domovské maríny ve čtvrtek večer a tím vlastně ukončit pobyt na moři považuji za akt zoufalství. Proč bychom měli kvůli zkouškám sedět v přístavu.
Ve čtvrtek večer zakotvíme někde poblíž Zadaru. V pátek ráno připlujeme pře Zadar, provedeme výsadek adeptů na gumových člunech, kapitanát je první baráček hned u mostu /nebo hráze?/, odplujeme na nějaké blízké kotviště a v klidu na vodě budeme rokovat a rokovat. Výsadek zase sebereme a dle času se uvidí. Zavřít se v přístavu už ve čtvrtek večer je opravdu škoda.
Pepa
K tvému předběžnému plánu mám hned jednu zásadní výhradu. Vrátit se do domovské maríny ve čtvrtek večer a tím vlastně ukončit pobyt na moři považuji za akt zoufalství. Proč bychom měli kvůli zkouškám sedět v přístavu.
Ve čtvrtek večer zakotvíme někde poblíž Zadaru. V pátek ráno připlujeme pře Zadar, provedeme výsadek adeptů na gumových člunech, kapitanát je první baráček hned u mostu /nebo hráze?/, odplujeme na nějaké blízké kotviště a v klidu na vodě budeme rokovat a rokovat. Výsadek zase sebereme a dle času se uvidí. Zavřít se v přístavu už ve čtvrtek večer je opravdu škoda.
Pepa
Baharis píše:Abych nevypadal jako škrťa, jsem ochotný se sejít i jinde. Předběžný rozpis kde kdy by jsme měli být jsem napsal a když se s Denim domluvíte, můžeme se setkat i někde na trase. No a pokud Jerryx dostojí svému prohlášení a popluje na Palagružu, budu jej muset nějak odškodnit. Řekl bych že zatupluji. Stejně psal, že jich bude jak psů. Ale ještě ani necekl.
tak ja teda cekam nebo ceklam - nejak nevim jak to sklonovat, zatracena castina

me je to jedno, dyt do vas muzeme nabourat i jinde

ja tam proste budu a rad vas potkam kdekoliv (abych mohl taky rokovat

tedy kdyz nekdo vymysli neco jineho, kde by jsme se mohli srazit nejlepe vsichni, tak by to bylo super

- vilma
- moderátor
- Reputace: 46
Ještě že mě to kecání tak baví
: takže : ceknout je vid dokonavý, čili, jerryxi, se musíš držet ve vidu dokonaném /tj. jakože jednou a hotovo/, tj. on necekl, infinitiv ne/ceknout, 1. os : já ceknu. No je to prostě fuška ty jazyky
.
K tomu potkání se a vyplenění Baharisových zásob, které nám všem vnutil
:
určitě někde musí být, dyk já se tak těším !

K tomu potkání se a vyplenění Baharisových zásob, které nám všem vnutil

určitě někde musí být, dyk já se tak těším !
Vilmo, obávám se, aby tvé zklamání nebylo příliš veliké. Blížila se teprve zima, kdy nám Baharis na této plavbě vnucoval bedny šampusu, jak správně píšeš. Tehdá žil v naději, že k tomu nenůže dojít. Setkání se ale nyní jeví jako zcela reálné, tedy se již hovoří o jedné ucmundané lahvičce na posádku. A nyní již dokonce chce, abychom jej naháněli po celé střední Dalmácii, zatímco on bude vysílat svoje pozice. Naivně můžeme doufat, že ty skutečné......
Ještě že nemají v charteru ponorky.
Kdo ví, čeho se ještě dočkáme.
Pepa

Ještě že nemají v charteru ponorky.
Kdo ví, čeho se ještě dočkáme.

Pepa
Sprosťáci!!! Ukradnou prase a ještě by ho chtěli žrát bez chleba...
Protože je všechno zapsané, tak vám připomenu co jsem slíbil:
A jestli nejsou mé poslední návrhy ústupkem, tak se picnu. Napsal jsem že to nemusí být Palagruža a pokud jo, budou dvě. Co víc?
Ta bojovka byla pouze reakce slova Vilmy: určitě někde musí být, dyk já se tak těším ! Pokud si podle mě nedáme přesně den a zátoku, nemáme šanci se potkat. To myslím ale opravdu vážně.

Protože je všechno zapsané, tak vám připomenu co jsem slíbil:
Baharis píše:No. Takže pokud se někdo chce přidat a uděláme z toho konečně Plavbu kapitánů, sednu na zadek, pokorně se omluvím a každá loď u Palagruže střelí sekty z nekolika beden (min. 3 na hlavu)z mých zásob!!!
A jestli nejsou mé poslední návrhy ústupkem, tak se picnu. Napsal jsem že to nemusí být Palagruža a pokud jo, budou dvě. Co víc?
Ta bojovka byla pouze reakce slova Vilmy: určitě někde musí být, dyk já se tak těším ! Pokud si podle mě nedáme přesně den a zátoku, nemáme šanci se potkat. To myslím ale opravdu vážně.
- vilma
- moderátor
- Reputace: 46
Baharis píše:No. Takže pokud se někdo chce přidat a uděláme z toho konečně Plavbu kapitánů, sednu na zadek, pokorně se omluvím a každá loď u Palagruže střelí sekty z nekolika beden (min. 3 na hlavu)z mých zásob!!!
Skutečnost je ještě horší, než jsem si myslela.

Já jsem úplně zoufalá, jak já to zvládnu, 3 bedny na moji hlavu, to si nedokážu představit. To abych honem začla trénovat. I kdyby to byly 3 bedny na hlavu lodi (teď ve stressu honem nevím, kolik je flašek v bedně, ale je to dost), tak chudááák loď.
Baharisi, jestli Ty nebudeš mít nápadně velkej ponor a před marinou nebudeš potřebovat odlehčovací loď

Já Jerryxi vůbec netuším a ani nějak moc nedoufám. Už 8.4. jsem tu vystavil předběžný plán naší trasy, ale místo konstruktivních návrhů se tu řeší jestli jedna flaška, nebo tři, nebo zrovna tři bedny. Že?
Něco s sebou pro strýčka Příhodu mít budu, kdyby se něco povedlo a jinak tomu nechávám volný průběh. Je to na vás. Naše naplánovaná trasa se může podle předpovědi změnit. Motorovat za každou cenu nebudeme.
Jo, a když tam budeš ten týden dopředu, domluv nám trochu počasí. Ne aby jsi všechny větry vyplýtval na ptákoviny.
Něco s sebou pro strýčka Příhodu mít budu, kdyby se něco povedlo a jinak tomu nechávám volný průběh. Je to na vás. Naše naplánovaná trasa se může podle předpovědi změnit. Motorovat za každou cenu nebudeme.
Jo, a když tam budeš ten týden dopředu, domluv nám trochu počasí. Ne aby jsi všechny větry vyplýtval na ptákoviny.
Pepa píše:Baharisi tvůj příspěvek ohledně pátečních termínů v Zadaru mi nějak unikl. Tedy přinesl jsi hodně dobrou zprávu. Díky za ni a ochotu korespodovat za nás.
Pepa
Domnívám se, že za sebe jsem zde nějaký základní návrh dal. Zatím nebyla žádná odezva.
Pokusí se tedy na něj navázat.
Čtvrtek odpoledne nebo večer v okolí Zadaru se nabízí proto, že tam musíme být
kvůli zkouškám některých členů posádek. Tam bych navrhoval hlavní setkání. Nějaká jiná v průběhu plavby – pokud se to povede , tím nejsou vyloučena. Vše bude záležet na počasí a trasy jež lodě zvolí. Já budu držet trasu Biograd – Vis – zpět pře Kornaty do Zadaru.
K Zadaru
Tato místa neznám osobně a vybírám je jen dle mapy, sedmiček a googla.
Vidím 4 možnosti.
1/Zadar, hned za náspem před marinou Zadar jsou dle sedmiček umístěny bóje. To by bylo pohodlné pro ranní odchod ke zkouškám, dále dle dohody a počasí.
Vše ostatní na protějším ostrově UGLJAN, což vyžaduje ráno dovést zájemce o zkoušky před Zadar, vysadit je a odpoledne /po získání průkazů/ se pro ně vrátit.
Místa na Ugljanu.
2/Kotvit nad Preko za ostrůvkem Galovac. Preko má novou marínu, kterou rovněž neznám
3/dobře chráněná zátoka Sutomiščica , zde je ovšem vybudována rovněž nová marina /nebyl jsem/ je otázka, zda tam bude na kotvu dosti místa. Mohou tam být případně bóje. Jak známo, některé maríny mají i své bóje /??/
4/ zátoka Lukoran, trochu nejisté kotviště, údajná možnost vyvázání k molu.
Pepa