Ale Pepi, proč bys mě "nepotěšil"? O každém názoru/myšlence se přeci dá diskutovat. Když muži mluví, zbraně mlčí.

Zbytečně jsi se čtyři hodiny užíral.
- Jsou tu stovky registrovaných, ale jen několik jedinců aktivních. S těmi si tu povídáme a ty bych chtěl já poznat osobně. Těch 30-40 lidí kteří tu sedí a nikdo o nich nic neví sice zvedá návštěvnost stránek, ale mě moc nezajímají. Dobře se baví se tím, že sledují naši diskuzi bez toho, aby byli ochotni byť jen napsat "Ahoj."
- Ti co jsou aktivní, ve velké většině jsou kapitáni a ti mě zajímají.
- Slovo "konfrontace" sice může znamenat souboj do první krve, nebo dokonce na život a na smrt, ale také prostou, nenásilnou výměměnu zkušeností. Jistě znáš význam výrazu "provozní slepota". Týdny a roky pluji/jeme s lidmi neznalými moře a vše co udělá kapitán, udělá správně. Já bych se vůbec nebránil tomu, jeden den ukázat jak vedu loď já a potom tiše sedět v záďovém koši, sledovat ostatní kapitány a říkat si: To je dobré, to není dobré, ale podívejme, ono to jde udělat i takto....."
- Není to v žádném případě touha dokazovat si, kdo je jepší, až nejlepší. Jde mě spíš o to poznat něco nového, něco se přiučit a hlavně si prostě pokecat v reále a ne jenom přes tu pitomou klávesnici.
- Ještě k těm stovkám návštěvníků stránek, co nebudou mít odvahu se přihlásit. Je tu sekce "Hledám posádku, volná místa na lodi"? Za celou dobu existence fantastických Liborových stránek, jsem nezaznamenal případ, kdy by někdo napsal, hledám posádku, chtěl bych plout. Vždy to je obráceně.
Co závěrem. Nemám patent na rozum. Všechny mé snahy (setkání v Brně, beseda Idioti) směřují k tomu, poznat lidi s kterými si tu píšeme. Jsem z generace která nevyrostla na internetu, ale zpívala písničky u táborových ohňů, vykládala příběhy a hlavně, tiskla si ruce a dívala se do očí. To se mě povedlo třeba u tebe, Libora, Denise a několika málo jiných a byl jsem velmi rád.
No, já nevím. Je to tak špatná myšlenka?