Dovoz lodí z Polska - zkušenosti

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: Pepa, david, smike, vilma

pavlinka
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

clun D 385 comfort

Příspěvekod pavlinka » úte čer 16, 2015 6:53 pm

lidicky potrebovala bych sehnat tuto lod je to pry z polska nevite kde bych ji sehnala ??? clun D 385 comfort presne tento typ ? pokud ji nekdo zna mohl by mi nekdo napsat vice zkusenosti co si o tom myslite atd ?? budu jedine moc rada za vice info zkusenosti popripade kde ji sehnat dekuji mockfat
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » úte čer 16, 2015 8:30 pm

Tipuji to jako reakci na inzerát:
http://sport.hyperinzerce.cz/cluny/inze ... YBnHcats50

Podle všeho jsem ho našel:
http://ka-boats.pl/lodzie/
Boat 385
výrobce:
Ka-Boats
Aleja Wyszyńskiego 2
16-300 Augustów

Je to on? O firmě není nikde psáno, Stránky firmy taky nic moc - chybí historie, certifikáty, reference...
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Michal123 » úte čer 16, 2015 8:32 pm

Tady je přehled výrobců v Polsku:
http://mazury.info.pl/stocznie-jachtowe/
pavlinka
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod pavlinka » úte čer 16, 2015 8:42 pm

Michal123 píše:Tipuji to jako reakci na inzerát:
http://sport.hyperinzerce.cz/cluny/inze ... YBnHcats50

Podle všeho jsem ho našel:
http://ka-boats.pl/lodzie/
Boat 385
výrobce:
Ka-Boats
Aleja Wyszyńskiego 2
16-300 Augustów

Je to on? O firmě není nikde psáno, Stránky firmy taky nic moc - chybí historie, certifikáty, reference...

je to on, ale od tohoto cloveka to nechci chtela bych prave zjistit zda to nejdeč koupit od nejake firmy jine ci vylozene vyhledqt to v polsku, ale kde a jak koukala jsem na jejich stranky a nemohu nikam zadt ten typ toho clunu moc polsky nerozumim
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » úte čer 16, 2015 8:46 pm

Obrázek
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Michal123 » úte čer 16, 2015 10:24 pm

V Polsku se vyrábí některé lodě pod různými názvy u více firem, takže na název bych se nedíval. Spíše bych si vybral firmu blízko hranic a osobně bych se zajel domluvit, případně se podívat na kvalitu výroby.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 39

Příspěvekod geus » stř čer 17, 2015 8:46 am

To je nejake divne pavlinka pise jak polak ale cesky
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » stř čer 17, 2015 11:23 am

Výrobca je firma "ABCBOATS", Tomasz Odzioba, Goleniow
kontakt tu: http://www.abcboats.eu/kontakt/

a tu mas od nej nejake videa https://www.youtube.com/channel/UCIC70M ... zCA/videos
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UC2D7F1qgNE[/youtube]
barti
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Re: Dovoz lodí z Polska - zkušenosti

Příspěvekod barti » úte úno 09, 2016 8:56 am

Dobrý den,
měl bych prosbu. Koupil jsem plachetnici Solina 27 (800) od českého občana, který měl plachetnici registrovanou v polsku (stále je ragistrovaná v polsku). Kupní smlouvu jsme uzavřeli a nechal jsem úředně potvrdit podpisy. Nyní bych potřeboval provést odhlášku v poslku. Můžete mi poradit, popřípadě dát kontakt na někoho, kdo by mi s tím mohl pomoci, popřípadě clé vyřídit. Samozřejmě za finanční odměnu.
Děkuji.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 200
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » úte úno 09, 2016 9:37 am

V Polsku registruje lodě POLSKI ZWIAZEK ŽEGLARSKI, v techničáku najdeš, která organizace loď registrovala a tam Ti musí vystavit potvrzení o vyřazení z registrace. Možná by to mohl zařídit původní polský majitel. Pro Mazury je to myslím Olsztyn.
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod kapo » úte úno 09, 2016 1:38 pm

ahoj,dovezl jsem na podzim z Rynu na mazurách 7 let starýho phobose 24 po charteru,asi jsem neměl štěstí na prodávajícího,domluvili jsme si termín ale na poslední chvíli zavolal,že nemůže přijet,at si lod prohlídnem a pak se domluvíme-omlouvám se :mad: ,mám zlomenou ruku ,trochu to psaní zjednoduším-na prodej byl phobos 24,antila 24 ,nějaky tango-730 a 780.dorazili jsme do rynu ráno ve 4 hod,paní na recepci nás prvně nechtěla do areálu pustit .ani se ji nedivím,noc,tři dvoumetrový chlapi...bylo -5 stupnů,nakonec nás pustila do zavřeně hospody,donesla nám deky,uvařila čaj :) v 8 přijel správce mariny a ukázal nám lodě co jsou na prodej.antily měli špatný plachty a vevnitř slabší interier,tango jsem nechtěl kvůli malé výšce v kajutě.phobos byl i s motorem mercury 2 válec za dobrou cenu ale slabší výbava co se týče takeláže. zase měl hezkej interier,zavírací skřínky vnitřek trošku jetej ale žádný drámo.trochu jsme ještě smlouvali a nakonec jsme si plácli.lod byla na vodě a nechtěli ji vytáhnout,že nám ji pak naloží přímo na vlek až si pro ni přijedeme.trochu jsem měl strach z osmozy ale celá lod byla pevná ,lamináty tvrdý,co jsme mohli tak jsme ji naklonily ,antifouling samozřejmě dost strávenej ale trup v pohodě.s majitelem jsme komunikovali telefonem a tehdy nás dostal poprvé,jestli prý máme sebou peníze a vlek že přijede a můžem si lod odvézt :o nas :censored: .....ně jsme skočili do auta a jeli 860 km domů. další komunikaci s piotrem převzal prezident našeho yczn eda,který s poláky obchoduje a domluví se. takže dojednal termín,vlek ,volno v práci a 2 dny před odjezdem piotr volal že ten den nemůže ale určitě v úterý v 9 hod za 4 dny. takže všechno poměnit,v úterý ve 20 hod u nás před barákem přivěšujeme vlek a do toho volá piotr že nemůže v 9 hod ale až ve 13,prý se mu pokazilo auto.tak jsme vyjeli a v 9 dojeli do mariny,chtěli jsme po správci-tadeusz byl fajn-naložit lod,že ji pobalíme a po vyřízení notáře a peněz vyrazíme domů.volal piotrovi ale ten zakázal s lodí hýbat dokud nebude mít peníze.tak jsme jeli do gyzicka kde mělo vše proběhnout a dřímali v autě.zapoměl jsem se zmínit,že jsem mu poslal přes internetbanking 6000 zl jako zálohu,jako zbytek platby zvolil eura.po poledni se ozval že jede,setkali jsme se ,proběhlo představování a milý piotr se vydal hledat nějakého notariusa 8) to už jsme našeho michala museli nechat v autě,hrozila inzultace :evil: u notaře náhle zjistil,že nemá občanku,naštěstí ji měl v autě.to už jsme s edem vypnuli mozky a nechali se unášet dějem 8) při cestě do banky si piotr vzpoměl že nechce eura ale zlotky,takže do směnárny,měl jem sebou 7000 eur v pětistovkách,útlý balíček a za to jsem dostal igelitku stovek.tak konečně do banky,piotr si to chtěl dát na konto.paní pokladní asi nevěřila technice a začala tu hromadu počítat ručně :crazy: ale vše spělo k závěru,polák začal řešit nějaký převody na různý cizí účty,tak jsme mu vyškubli smlouvu ,rozloučili se a pelášili do rynu.tadeusz si ověřil že je lod zaplacená a mi se vrhli na lod-tak rychle jsem neměl sbalenýho ani fireballa když jsem jezdil závody :sorry: sklopit stěžen,jeřáb,motor, přikurtovat lod v 16 hod jsme razili směr brno.cesta byla tvrdá,únava,mlha,déšt,kamiony,jeli jsme pořád kole 110-110,někdy kolem 3 jsem se probral a eda s tajemným výrazem říká-víc jak 130 to nejede :whist: ale je doma,makáme na něm,brousím spodek na gelcoat,přijde tam osmoza a nový antif.vevnitř mám obroušený interier,podlážky jsem komplet zrenovoval i s imitací palubek,doufám že mi sundají koncem února sádru a budu moct pokračovat,pokusím se vložit fotky ale v tom novým to neumím.....
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod kapo » úte úno 09, 2016 1:49 pm

dsc02052_0.preview.jpg

tak se jaksi pokouším tam dát nějaký fotky.....ten vlek je jednonáprava ale speciální, nosnost 2 tuny,
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod kapo » úte úno 09, 2016 1:55 pm

P1030535.JPG
P1030534.JPG
Přílohy
P1030541.JPG
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod kapo » úte úno 09, 2016 2:05 pm

P1030572.JPG
WP_20160105_17_39_11_Pro.jpg
WP_20160105_17_40_18_Pro.jpg
Libor
bez hodnocení
Reputace: 174
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 09, 2016 2:58 pm

Pekna lod.
Pro Polaka typicky prubeh obchodu.To jsi dopadl celkem dobre.Me zase namontoval prislusenstvi, ktere jsem si neobjednal a taky nauctoval.Pozde vecer uz to nemelo cenu resit , kdyz to nestalo majlant.
Jura
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 19

Příspěvekod Jura » úte úno 09, 2016 3:13 pm

Blahopřeji Petře,
zdraví Tě Jura
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » úte úno 09, 2016 3:17 pm

Já mám zkušenost jen dobrou, dovezl jsem několik lodí a vždy bylo vše jak jsme se domluvili.....asi jsem měl vždycky štěstí... :good:
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod kapo » úte úno 09, 2016 5:07 pm

ten příběh má ještě druhý díl,syn prodal motorku a že si koupí taky plachetnici,takže jsme znovu lehli na net a někde u Krosna si našel sasanku 620 z vlekem a motorem za dobrý peníze,polákovi jsme volali at pošle víc fotek,psal že nima komputera,on stáryj a ludke bardzo dobra,przcycepa možet jechat na kraj svjota :P ,ke krosnu je to asi jen 500 km,což je na polský poměry za rohem,takže polsky mluvící kamarádi to domluvili a my ve 2 ráno vyjeli na východ.někdy kolem 8 jsme dorazili k domku a v zahradě stála lod,vlek totální šrot,nápravy na pružinách jak z kočáru,nebržděnej,lod z venku celkem šla ale vnitřek naprostá katastrofa .co nás dorazilo tak pán to inzeroval se spalovacím motorem a na zádi vysel elektromotor.když jsme dojeli tak s námi polák normálně mluvil-je to kousek na slovensko-ale jak začaly problémy tak naráz ničemu nerozuměl,byl tak tupej že v lodi nechal benzínovou nádrž ale pověsil tam elektromotor.tak jsme si odplivli a jeli domů.potom jsme dál hledali,telefonovali,mailovali...našli jsme tango 730 s vlekem za dobrou cenu ale majitel nechtěl k notáři,asi to neměl přepsaný na sebe,pak jsme našli tango u lodže ,jezierza vielikoje :? ,kamoši to protelefonovali,spoustu fotek,majitelka napsala že lod prohledl technik a vše je v pořádku,tak jsme vzali vlek,peníze a znovu směr varšava.když jsme dorazili na místo,v bahně v rákosí stál VRAK,vevnitř voda,laminát měkej,kolem uchycení takeláže 5 mm praskliny,všude rozpraskaný,no děs a hrůza.takže jsme majitelce řekli že ten vrak nechceme,přemlouvala nás,slevovala,jenže co s takovou lodí,to nebylo ani k celkové rekonstrukci.takže znovu domů poprázdnu.za pár dní se objevil na internetu inzerát s další velkou slevou,kde majitelka psala,že lod je v pořádku a at si lidi nemyslí že za ty prachy tam bude servírka nahoře bez míchat drinky :hmm: takže závěr co jsem si utvořil pro sebe,nikomu ho nenutím-lod z polska-určitě ano,mnohem víc lodí ,za dobrý ceny ale opatrně,objet toho víc a nekupovat za každou cenu, být připravenej na takový trochu jiný chování.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 159

Příspěvekod Omen » úte úno 09, 2016 5:45 pm

Já přivezl loď z Polska jen jednu, tu svoji.
Byla to v pořadí 4. loď, kterou jsem viděl. Žádná z nich nebyla v charteru, to byla moje podmínka.
Jedna byla ve Slezsku, moc hezká, za dobrou cenu, férové jednání, ale menší, než jsem chtěl (Bez 4).
Druhá na Mazurech (Olsztyn), NEférové jednání, samodomo konstrukce s dobastěným ploutvokýlem, vydávaná za tovární typ.
Třetí na Zegrzynském jezeře u Warszawy, férové jednání, loď technicky v pořádku, dobře vybavená, ale měl ji (pro mě sympaťák) "vlk samotář", kuřák - loď uvnitř ušmudlaná, zápach kouře - loďka neuspěla u mé ženy z estetických důvodů.
Čtvrtá loď poblíž Warszawy, velmi pěkná, dobrá cena, férové jednání, plácli jsme si.
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod kapo » úte úno 09, 2016 7:56 pm

tak jsem pročetl všechna vlákna o vařičích na lodi,v té mé je kuchynka s dvouplot.vařičem,přívod vede do zadní bakysty,kde je konec hadice s regulátorem plynu,který budu muset vyměnit a asi vařič nechat přetryskovat.samozřejmě nevím v jakým stavu je vedení plynu :? ,kuchynku na lodi chci,tak nevím jak to vyřešit aby to bylo bezpečné.... :?
barti
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod barti » úte úno 09, 2016 8:23 pm

Dobrý večer pánové,
pěkné čtení vašich zkušeností. Já se teď potýkám s velkým rozhodnutí. Jak jsem již psal, mám doklady (Techničák) od lodě registrované v Polsku. Původní majitel (čech) mi dnes volal, že si koupil novou loď a že má kontakt na poláka co mu přihlásí loď v polsku na jeho jméno i když on žije v Čechách (výhoda, že člověk nemusí dělat technickou prohlídku u SPS každých x let, ostatně toto jsem tu už probíral a mám to potvrzené od SPS). Volal mi jestli nechci taky takto provést v podstatě přepis na polském úřadě (v techničáku od lodě co jsem od něho kupoval je pořád uvedeno jeho jméno). Je ale nutné mu přivést originál techničáku, kopii OP a ověřenou kupní smlouvu + vyplněnou žádost. Druhou cestu, kterou jsem začal ověřovat, je odhlášení lodě z Polského registru a následně přihlásit u nás na SPS. Když jsem toto zjišťoval (viz GERONIMO) je nutné vyplnit formulář a zaslat jej s originálem techničáku na úřad do Polska. Fakt je, že úřednice reagovala na emaily celkem rychle. V současné době mám loď na dvoře, kupní smlouvu s ověřenými podpisy a techničák + doklad o zaplacení kupní ceny. Problém vidím v tom, že bych dal z ruky techničák, někdo ho ztratí (zapře) a já jsem dle mého názoru namydlenej. Prostě lidově, nevím jestli věřit a dát to přepsat a nebo to poslat na odhlášku a modlit se, že pošta a nebo úředník nic neztratí. Budu rád za každý názor, či radu. Předem díky
PS: Jinak loď je nádherná a zatím jsem se s tím původním majitelem vždy dohodl ( i když někdy to bylo jak popisujete a to nebudí moc důvěryhodnosti)
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » úte úno 09, 2016 8:58 pm

Pravda je, že jsem měl loď vždy buď doporučenou, nebo i prohlédnutou od některého z polských přátel. Situace v Polsku se za poslední roky trochu změnila. Nákupy lodí už nejsou tak výhodné jako dříve. Délka lodí, jak soukromých tak i v charteru narostla ze 6 - 7 metrů na 8 - 9 m, tím i šířka z námi oblíbené 2,55 m na nadrozměrné 3m a narostla tím úměrně i cena. Těch posledních pár "Sasanek" z roku 2000 už je těžko prodejných.
kapo...doporučuji ti 1. založit si vlákno " Moje současná loď " a tam pokračovat s popisem rekonstrukce lodi...
2. kup si lihový vařič.... :D
kapo
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod kapo » stř úno 10, 2016 1:28 pm

nepovažuji nějaký obroušení a nátěry + vylepšení takeláže za tak zásadní abych kvůli tomu zakládal zvlášť vlákno 8) ,víceméně jsem se rozhodl pro ten lihový vařič ORIGO,moje kosatnice chce 2 plotýnky tak je bude mít....ted se dívám kde ho koupit
copy
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod copy » úte kvě 31, 2016 2:08 am

je to možné, aby odregistrovanie lode v Polsku trvalo viacej ako mesiac?
Pavel-Sulc
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pavel-Sulc » úte kvě 31, 2016 5:18 am

Barti, tohle s registrací a techničákama neumím. Ale jestli je obdoba s autem, Ty mi dáš techničák, převedeš auto na mě, auto tedy bude jaksi moje, tak se pak nediv když ho třeba prodám a peníze si nechám... Aby jsi nedopadl s lodí obdobně. Zjisti jaký sviňárny by mohly nastat i když třeba teoreticky..

Zpět na