Male Karte 1 - 29
Moderátoři: Pepa, windward, vilma
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Male Karte 1 - 29
Mám připravené chorvatské mapy - sadu Male Karte , mapy 1 - 29.
Jsou ve formátu gif a zazipované dohromady cca 40MB. Jedna cca 2MB.
Pokud bude o ně zájem, uložím je jednotlivě do Downloadu ("Ke stažení") a všichni "pokročilí uživatelé" budou moci si je stáhnout dle potřeby.
Náhled na mapu 01_trieste-koper-izola-umag.gif (2225 x 3237px , 2,12MB)
Odkaz: http://jachting.info/Downloads/Mapy_Jad ... a-umag.gif
Jsou ve formátu gif a zazipované dohromady cca 40MB. Jedna cca 2MB.
Pokud bude o ně zájem, uložím je jednotlivě do Downloadu ("Ke stažení") a všichni "pokročilí uživatelé" budou moci si je stáhnout dle potřeby.
Náhled na mapu 01_trieste-koper-izola-umag.gif (2225 x 3237px , 2,12MB)
Odkaz: http://jachting.info/Downloads/Mapy_Jad ... a-umag.gif
Naposledy upravil(a) Libor dne ned kvě 06, 2007 1:51 pm, celkem upraveno 2 x.
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Libor píše:Bohužel jiné než v GIF je nemám a převodem do pdf se kvalita už nezlepší.
To je bohužel pravda. Nezlepší. Ale udrží
PDF je vektorový formát. Tudíž lze jakkoli zmenšovat, zvětšovat, beze ztráty kvality.
Klidně lze zvětšit třeba na A 0, a vytapetovat si obývák.
Můžete pak klidně plánovat plavby, vleže na divanu.
No teď trochu vážně.
Pokud by někdo skenoval nějakou mapu, dopručuji rozlišení alespoň 200 dpi.
Skener Vám asi sám nabýdne formát TIF. Nechte to tak.
Pokud nemáte sami možnost převést formát TIF do PDF, stačí nám to poslat.
Budeme se snažit, to co nejrychleji zpracovat a uploadnout.
ahoj, alffa
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Jaarek píše:Ahoj,
Male Karte ve formátu JPG (např. M15 má velikost 5766x4096x24). .
To Jarek,
Chyba nebude na vašem přijímači.
Chyba je někde v modulu FTP transfer. Už to zlobí delší dobu.
Pošli mě prosím jeden soubor té mapy. Juknu na to.
Nějak nerozumím tomu poslednímu údaji: x 24, to fakt nevím co by to mohlo být ???
Dík, alffa
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
xtomp píše:Libore ty Male Karte jsou ty co už tady kdysi kolovaly od nějakého Chorvata?
Ne. Tyhle se mi zdají v lepší kvalitě a jsou kompletní. Ten odkaz byl tady: http://www.oropila.com/Razno/navticne.htm
A stojí tam, že po upozornění Htvatskega Hidrografskega Inštituta, že nejsou aktuální a tím pádem nevhodné pro navigaci (důvod je však zřejmý), je z webu odstranili.
staré mapy
No jo, 13paja, škoda, že ty Liborovy mapy jsou dokonce z roku 1997,
jestli to tedy dobře čtu - víc jak 10 let starý...
Tedy přesně: oboje mapy jsou vydání z roku 1997, ale liší se datum dotisku.
Je to tak?
jestli to tedy dobře čtu - víc jak 10 let starý...
Tedy přesně: oboje mapy jsou vydání z roku 1997, ale liší se datum dotisku.
Je to tak?
- jojoch
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
chlapi, a co vám v těch starších mapách chybí, že vás to tak trápí?
že tam nejsou zakreslené nejnovější mariny? .. nevznikne jich víc jak jedna ročně
že tam nejsou nejnovější majáky? .. totéž
ostrovy jsou na stejném místě, zátoky taky, žádné nánosy, které by ovlivňovaly hloubku, se tam nekonají
stejně tak 777 či 808 .. mám okopírované třetí vydání někdy z kraje století a funguje naprosto bezpečně .. novinek bych napočítal na prstech jedné ruky ročně, a pokud mě to zajímá, nakreslím si ji do nich tužkou
dřív lidi plachtili podle map po dědečkovi, obrázku z časopisu, náčrtku od kamoša .. moc to žerete
mapa je samozřejmě nezbytný základ, čím novější a podrobnější, tím lepší .. ale je to jen obrázek naší matičky Země, a ta se až tak moc nemění
že tam nejsou zakreslené nejnovější mariny? .. nevznikne jich víc jak jedna ročně
že tam nejsou nejnovější majáky? .. totéž
ostrovy jsou na stejném místě, zátoky taky, žádné nánosy, které by ovlivňovaly hloubku, se tam nekonají
stejně tak 777 či 808 .. mám okopírované třetí vydání někdy z kraje století a funguje naprosto bezpečně .. novinek bych napočítal na prstech jedné ruky ročně, a pokud mě to zajímá, nakreslím si ji do nich tužkou
dřív lidi plachtili podle map po dědečkovi, obrázku z časopisu, náčrtku od kamoša .. moc to žerete
mapa je samozřejmě nezbytný základ, čím novější a podrobnější, tím lepší .. ale je to jen obrázek naší matičky Země, a ta se až tak moc nemění
mapy z Tullnu
to 13paja: Hele, Pájo, to mě zajímá. Můžeš se, prosím, podívat, jaké máš na těch nových mapách z Tullnu datum vydání a datum dotisku
- euromarina
- nováček na fóru
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Male Karte pro OZI Explorer
Ahoj. Prave dokoncuju kalibraci techto map na souradnicovy system standartni pro GPS.Pouziti v programu Ozi Explorer (PC i PDA). Jde zatim o oblast od Zadaru.po Dubrovnik). V cervnu jdu otestovat na miste. Pokud by to nekoho zajimalo a mel cestu pres Ostravu, vemte si sebou nejakou pametovou kartu. fillinger@euromarina.cz
kalibrace Male Karte
Myslím, že celé Male Karte zkalibrované existují. Včetně korekce na WGS 84.
Re: kalibrace Male Karte
Renda píše:Myslím, že celé Male Karte zkalibrované existují. Včetně korekce na WGS 84.
Jo no na jedny jsem na netu narazil klibrace pro OZI ale nejak jim to stejne nesedelo nejednoduší je si to udělat sám ... je to rychlé a jednoduché ....
Renda píše:All ships: Víte někdo, kde sehnat legendu k mapám Male karte
Já ji nikdy v jejich svazku nenašel a i když většinu zkratek, si myslím, jakž-takš chápu,
jasnou legendu bych rád.
K nautickym mapam nic, co by se dalo nazvat legendou, neexistuje. Veskere znaceni vsech (az na nepodstatne vyjimky, se kterymi do styku ihned tak neprijdete) chorvatskych map vcetne souboru Male Karte odpovida mezinarodnimu standardu schvalenemu IHO (International Hydrographic Organization) roku 1982.
Zmineny standard je v tistene podobe vydavan kazdym statem formou zvlastni publikace, ktere se obecne rika "mapa cislo 1" (angl. Chart 1). Chorvatsky nazev pridmetne publikace je "Znaci i kratice na hrvatskim pomorskim kartama (Karta I)". Vydal HHI (Hrvatski Hidrografski Institut), ISBN 953-6165-20-1. Dostupny je v chorvatsku v prakticky libovolne prodejne jachtarskych potreb.
HHI nic neprodava naprimo, je nutne veci kupovat pouze u autorizovanych dileru. Seznam dileru je na strankach HHI: www.hhi.hr
Protoze se jedna o mezinarodni standard, obsah publikace je az na drobne vyjimky steny, jako u podobnych publikaci jinych statu. Proto pro cteni chrovatsky map lze s uspechem pouzit i inglicke nebo americke vydani "Symbols and Abbreviations Used on Charts (INT 1)".