Mapy hledám

Mapy námořní, řek a kanálů + odkazy ke stáhnutí. Ale také požadavky na hledané mapy. Třeba je někdo má.

Moderátoři: windward, vilma, Pepa

Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » čtv úno 21, 2008 12:33 am

DonEmilio píše: Za zkoušku nic nedám. Ale asi to nepůjde odemknout. Dám vědět... ;)

KDY :?:?:
Uživatelský avatar
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 238
Registrován: pon zář 24, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Tišnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karaya2 » čtv úno 21, 2008 1:20 am

Moje první přidání obrázku snad jsem to nepo.... :D Byl malej , tohle je lepší

Edit: Trochu jsem Ti to předělal. Uprav si to. Nech tam jenom ten správný obrázek. ;) a
...................... Obrázek
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » čtv úno 21, 2008 9:07 am

To karaya2,
Nějak mě uniklo v jakém kontextu jsi sem ten scren MapSource hodil. :?:
Můžeš to prosím doprovodit nějakým textem?

Pokud jsi si to potřeboval jenom vyzkoušet, tak na to tady máme
„PÍSKOVIŠTĚ, BÁBOVIČKY“.
Také jsou zde návody jak vkládat OBRÁZKY.
Ale také jak NEVKLÁDAT.
Pokud je obrázek veliký (zejména na šířku), vkládáme zásadně náhledy. ;)
Zdravím, alffa
Uživatelský avatar
DonEmilio
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 410
Registrován: úte čer 05, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa

mapy

Příspěvekod DonEmilio » čtv úno 21, 2008 9:20 am

Ahoj, Affo.
Pomiň, že jsem tady nepokračoval, ale mrkni do topicu GarminQue. Trošku jsem to řešil s Baharisem. Na PPC už mi to chodí. Nemusí se zadávat žádné klíče. Když připojím svůj MDA II compact se spuštěným GarminQue, tak normálně můžu vyměňovat data s MapSource včetně nahrávání vybraných map. Ale myslím, že Tě to zajímalo spíš kvůli pořádku v rubrice, tak se omlouvám a zdravím. DonEmilio.
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Re: mapy

Příspěvekod alffa » čtv úno 21, 2008 9:30 am

DonEmilio píše: myslím, že Tě to zajímalo spíš kvůli pořádku v rubrice, tak se omlouvám a zdravím. DonEmilio.

Ne ne,
zajímalo mě jestli MapSource funguje s GPS sondou a noutbukem. :)
alffa
Edit: Přes GarminQue :?
Uživatelský avatar
DonEmilio
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 410
Registrován: úte čer 05, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa

mapy

Příspěvekod DonEmilio » čtv úno 21, 2008 9:40 am

No taky mě to zajímalo, dokonce jsem si půjčil USB Bluetooth - čidlo, ale nepodařilo se mi v MS najít možnost hledat signál GPS. Možná jsem hledal blbě neb málo. Každopádně by to bylo dobré řešení. Ale jsou i jiné aplokace pro noťas s mapami, ale zase nevím, šly-li by tam otevřít mapy BC. Teď jsem v práci, ale dnes večer nebo zítra se pokusím to najít a poslat Ti informaci. Umí to právě taky vektorovky.
Uživatelský avatar
MartinB
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 964
Registrován: čtv led 19, 2006 8:02 pm
Reputace: 26
Bydliště: Praha

Příspěvekod MartinB » čtv úno 21, 2008 10:02 am

Mapsource neumí spolupracovat s GPS. Tedy přesněji umí jen požadovanou mapu přesunout do GPS.

Pro navigaci v počítači je nutno použít program nRoute, který je volně k stažení od Garminů www.garmin.com.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » čtv úno 21, 2008 10:49 am

Něco mě říká, že s kombinací elektr. mapy + notebook + GPS modul, má bohaté zkušenosti Monty. Jak se připojí, určitě se podělí o zkušenosti.
Uživatelský avatar
MartinB
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 964
Registrován: čtv led 19, 2006 8:02 pm
Reputace: 26
Bydliště: Praha

Příspěvekod MartinB » čtv úno 21, 2008 12:52 pm

Hmm, tak jsem to teď zkoušel s nRoute, abych to ověřil jak to funguje a ono to nechce ukázat detaily mapy.
Přitom bych dal krk na to, že když jsem to asi před měsícem nainstaloval tak tam detaily byly.
Takže pokud se k počítači s nRoute připojí GPS (Legend) tak to funguje uspokojivě, okamžitě se to "domluví" a ukáže aktuální pozici, ale rozlišení mapy je nepoužitelné. :(
Uživatelský avatar
DonEmilio
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 410
Registrován: úte čer 05, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa

mapy

Příspěvekod DonEmilio » čtv úno 21, 2008 1:22 pm

No to je to, co jsem myslel - nRoute. Ale že je problém v rozlišení jsem netušil. Ani jsem to nezkoušel. Možná něco v "properties"´, ale to Tě taky už určitě napadlo...Určitě OziExplorer v PC umí spolupracovat s GPS, ale to není to, co chceme. Možná ještě zkusit MemoryMaps pro PC. Ale nevím.
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Re: mapy

Příspěvekod jerryx » čtv úno 21, 2008 1:54 pm

DonEmilio píše:No taky mě to zajímalo, dokonce jsem si půjčil USB Bluetooth - čidlo, ale nepodařilo se mi v MS najít možnost hledat signál GPS. Možná jsem hledal blbě neb málo. Každopádně by to bylo dobré řešení.

M$ WIN nema zadnou vlastni aplikaci na GPS ...
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » čtv úno 21, 2008 2:01 pm

jeste k ty vasi kombinaci mapy + notebook + GPS modul ..
jestli budu :offtopic: tak :sorry:, ale nejak to asi nechapu :cry:, ponevadz jsem myslel, ze to uz ma pomalu kazdy ...
takze v tehle kombinaci funguje snad vsechno - to ze mapsource nefunguje, je pro mne novinka :?, ale zase tak mi to nevadi :lol:.
ale abych byl konkretni, tak treba maxsea, offshore navigator, ozi, ..
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » čtv úno 21, 2008 2:02 pm

Já teda, i když mě to je na nic jsem si nRoute stáhnul a nainstaloval. Připojil přes USB svou 276tku, protože jsem mimo dosah signálu jsem nastavil simulaci a mám pocit že to funguje. Má poslední pozice v Sukošanu se z GPS přesunula do PC.
A snad i ten detail mapy je dostatečný. To jsem na 150ti metrech, můžu jít i na 20m.
Obrázek
Uživatelský avatar
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 166
Registrován: čtv úno 15, 2007 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Re: mapy

Příspěvekod tomaskre » čtv úno 21, 2008 2:06 pm

DonEmilio píše:No to je to, co jsem myslel - nRoute. Ale že je problém v rozlišení jsem netušil. Ani jsem to nezkoušel. Možná něco v "properties"´, ale to Tě taky už určitě napadlo...Určitě OziExplorer v PC umí spolupracovat s GPS, ale to není to, co chceme. Možná ještě zkusit MemoryMaps pro PC. Ale nevím.


Ahoj,
do MemoryMap GPS připojím pomocí GPS Gate a vidím aktuální polohu, kurz, rychlost, apod. Záznam trasy, rychlosti a pro moře nepoužitelnou výšku nad mořem :) Taky nastavím Anchor Alarm, jak v PDA tak v NB. Osobně to spojuju kabelem, pač nemám BT v NB.

Ahoj Tom

P.S:Don Emilio zejtra Ti to odejde. viz SZ.
Uživatelský avatar
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 206
Registrován: pon bře 05, 2007 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Čelákovice - Roztoky - Liberec

Re: mapy

Příspěvekod Johna » čtv úno 21, 2008 2:08 pm

jerryx píše:M$ WIN nema zadnou vlastni aplikaci na GPS ...

...předpokládám že termínem MS byl míněn mapsource....
Uživatelský avatar
MartinB
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 964
Registrován: čtv led 19, 2006 8:02 pm
Reputace: 26
Bydliště: Praha

Příspěvekod MartinB » čtv úno 21, 2008 2:31 pm

Baharis píše:Já teda, i když mě to je na nic jsem si nRoute stáhnul a nainstaloval. ...........
A snad i ten detail mapy je dostatečný. To jsem na 150ti metrech, můžu jít i na 20m.


No tak to taky u mě bylo, podrobnosti byly, ale teď vidím podrobnosti jen v MapSource, ale v nRoute jen obrysy pevniny, žádné hloubky, boje,......
Tak jsem zkusil nRoute odinstalovat a nainstalovat a nic se nezměnilo :cry:
To sem teda dost otrávenej. :(
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » čtv úno 21, 2008 2:41 pm

MartinB píše: ... ale v nRoute jen obrysy pevniny, žádné hloubky, boje,......
A máš zaplou mapu? Vlevo nahoře jak mám na obrázku "BlueChart Atlan...."

EDIT: Teď jsem si s tím trochu hrál a také jsem si "odmazal" podrobnosti. Nahoře v liště "Zobrazit" a pak v roletce "Zobrazit podrobnost GPS mapy"
ZebyLenin? ;)
Uživatelský avatar
MartinB
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 964
Registrován: čtv led 19, 2006 8:02 pm
Reputace: 26
Bydliště: Praha

Příspěvekod MartinB » čtv úno 21, 2008 3:21 pm

Baharis píše:EDIT: Teď jsem si s tím trochu hrál a také jsem si "odmazal" podrobnosti. Nahoře v liště "Zobrazit" a pak v roletce "Zobrazit podrobnost GPS mapy"
ZebyLenin? ;)


No jo, měl jsi pravdu :clap: byly to "podrobnosti GPS mapy"

Jen mi není jasné jak jsem ty podrobnosti vypnul, asi zas byla ruka rychlejší než mozek a vypnul jsem to aniž jsem chtěl.
A to si na to dávám velký pozor, protože není nic horšího než cosi v počítači udělat a nevědět co vlastně dělám - to je cesta do pekel :evil: (ten čertík je fakt hezkej)
Uživatelský avatar
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 166
Registrován: čtv úno 15, 2007 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » čtv úno 21, 2008 6:06 pm

.... taky sem si dovolil taky stáhnout nRoute a vypadá to že to jede: ;)

Obrázek

teď zápasím co je lepší? Jestli MapSource? nRoute? a nebo MemoryMap?

U Garmina je lepší detail a u MM více funkcí a mapy vypadají líp.(pač sou naskenovaný)
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » čtv úno 21, 2008 7:08 pm

No vono záleží, na co to chceš používat a jaké máš možnosti.
MapSource je pro ty kdo mají GPS a odemklé mapy BlueChart, nRoute pro toho kdo si sehnal neodemklé mapy a chce navigovat podle notebooku. MemoryMap neznám, ale mě jsou příjemější ty elektronické. Kromě jiného v nich využívám přílivových tabulek, vyhledávání, textových informací o marínách a poslední verze 9,5 je rozšířena o pěkné detaily marín, mol a přístavů.
Naposledy upravil(a) Baharis dne čtv úno 21, 2008 10:35 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
DonEmilio
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 410
Registrován: úte čer 05, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa

mapy

Příspěvekod DonEmilio » čtv úno 21, 2008 10:06 pm

Tak jsem dorazil domů a zkouším. Mám nainstalovaný MS s odemklými mapami BCh. Nainstaloval jsem nRoute a hned po spuštění se mi zobrazilo něco hodně podobného jako MS i s už nainstalovanými a odemklými mapami. Vpodstatě si to při instalaci "šáhlo" do MS a vzalo jak mapy, tak nastavení. Normálně lze přepínat detaily až na úroveň 20m. Jenom se mi při startu objevila hláška, že při této úrovni odblokování nejde předprogramovat předem cesta přes několik WP(pokud jsem pochopil správně). To by snad bylo možné obejít vytvořením v MS a přetáhnutím. Ale to je jen rychlý nápad. Podobné omezení mám i v GarminQue v MDA (moc mě to zatím neomezuje).Pokud bych měl noťas a sondu, byl by asi nRoute solidní řešení. (ikdyž dobře zkalibrovaná mapa v OZIm také funguje dobře). Ale to už je věc osobní zkušenosti, pocitu atd...
Uživatelský avatar
DonEmilio
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 410
Registrován: úte čer 05, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Česká Lípa

Mapy

Příspěvekod DonEmilio » čtv úno 21, 2008 10:19 pm

To Tomaskre:
Ahoj, No podle toho, jak popisuješ MM, tak to funguje nemlich stejně jako OziExplorer. Asi grafika bude vypadat jinak, ale funkce a údaje budou +/- stejné. No jsem zvědav. Ozi taky nepoužívá. Příjem signálu si řeší nějak sám přes port COM7.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů