Je něco nefukční?!

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: david, smike, windward, vilma, MARIS, Pepa

Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon led 26, 2009 9:47 pm

Mám od dnešního večera problém s češtinou v RSS.
Nedělalo se něco s nastavením? Vypadá to jako chyba v kódování.
OS WinXP, špatná čeština se projevuje jak v MSIE7, tak v Opera 9 a Firefox 3
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2402
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » pon led 26, 2009 10:22 pm

tak ac jsem tu rss delal, tak vubec nevim, ktera bije. na serveru se nic nemenilo, me rss jede normalne (zkousel jsem taky i operu a ie, normalne jedu ff).
ale tenhle problem znam, uz se mi to stalo taky. proste to najednou zacalo ignorovat nastavene kodovani a druhy den se to opravilo :mad:
(a ta ignorace byla vzdy na pouzivanem compu, ne na serveru)

co z toho plyne? ze tohle pravdepodobne v dohledne dobe neopravim :-( proste se to nejak musi vydrzet :hmm:
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon led 26, 2009 10:26 pm

Na MSIE už je čeština v pořádku, na Opeře a OhnivéLišce blbne furt.
Zvláštní.
Jednou nás ta výpočetní technika sežere :type:
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2402
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » úte led 27, 2009 12:04 am

tak mi to prece jenom nedalo a snad se mi to podarilo nasimulovat => a hlavne opravit. uz by to tedy nemelo nastat,
kodovani jsem nastavil uplne natvrdo - vypada to, ze predtim se - pri urcity konstalaci hvezd :P - nenacetlo nastaveni :-(
kdyby - uplne cirou nahodou krajne nepravdepodobnou - se to stalo znovu, tak zase napis .. :mad:
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » úte led 27, 2009 7:22 am

Tato politováníhodná událost se u nás stává tak jednou za deset let. Náš ústav se vám mým jménem omlouvá.... :rofl: :lool:
V sobotu by jste mě mohli mezi "Niagárou" a "Řeka hučí" o RSS něco říct. ;)
HugoIII
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 19
Registrován: stř úno 18, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Zbraslav u Brna

SZ

Příspěvekod HugoIII » úte úno 24, 2009 3:27 pm

Snad nejde o :offtopic: : včera jsem odeslal SZ (aspoň doufám) a při kontrole jsem zjistil, že není v odeslaných. Odešla nebo ne? Je to taky to Baharis: posílal jsem ji tobě.
Uživatelský avatar
vilma
moderátor
Příspěvky: 3055
Registrován: pon kvě 28, 2007 2:00 am
Reputace: 22
Bydliště: Olomoucko

Příspěvekod vilma » úte úno 24, 2009 5:10 pm

Než ji adresát vyzvedne, je v "Nedoručených", až se tak stane, bude v "Odeslaných". 8)
No a jestli jsi neodeslal, tak pak každá rada drahá :) .
HugoIII
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 19
Registrován: stř úno 18, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Zbraslav u Brna

Příspěvekod HugoIII » úte úno 24, 2009 7:13 pm

Tak tu radu asi nezaplatím ničím. Prostě není nikde. :? Učit se, učit se.....
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » úte úno 24, 2009 8:09 pm

Hugo, mě opravdu nic nedošlo. Když mě dojde SZ, mám nastavené že se mě po připojení na J.I. objeví vyskakovací okno. Takže o každé zprávě vím okamžitě.
Pokud to zkusíš ještě jednou a dopadne to, určitě rád odpovím.
HugoIII
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 19
Registrován: stř úno 18, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Zbraslav u Brna

Příspěvekod HugoIII » úte úno 24, 2009 8:54 pm

Psal jsem to celý znova a stejně mě to neodešlo. Když píšu odpověď do fóra, tak se potvrdí a SZ prostě nechce odejít. Asi něco dělám špatně. Ještě to zkusím. Jinak via e-mail.
Dík
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » ned bře 08, 2009 7:59 pm

Od 8. března 2009, 13:15:28 se mi neobjevilo nic nového v RSS.
Možná je RSS nemocné.
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2402
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » ned bře 08, 2009 8:40 pm

RSS opraveno, dostavali se tam pro XML neplatne znaky, uz se tak dit nebude 8)
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2402
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » ned bře 08, 2009 8:41 pm

HugoIII píše:Psal jsem to celý znova a stejně mě to neodešlo. Když píšu odpověď do fóra, tak se potvrdí a SZ prostě nechce odejít. Asi něco dělám špatně. Ještě to zkusím. Jinak via e-mail.
Dík


mozna to bude tim, ze si nevyplnil predmet zpravy :?
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 826
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

nejde se dostat do foto galerie

Příspěvekod Renda » pon bře 09, 2009 11:18 am

Stále mi nejde dostat se do fotogalerií viz např. níže. Nabízí mi to, abych se zaregistroval i když samozřejmě přihlášený jsem.
Děje se Vám to také? Už jsme to tu řešili, ale pak to usnulo... a problém přetrvává.
Mám dojem, že se lze dostat do galerií, které jsou otevřené pro všechny, ale jakmile je tam nějaké omezení, je problém.
Libor píše:Fotky z loňské plavby zde: modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=176&page=1&sort=

Letos už pomalu plánujeme novou plavbu. Vyplutí ve stejné sestavě ze stejného místa, tentokrát JV směr po cca Šoltu.
Naposledy upravil(a) Renda dne pon bře 09, 2009 12:19 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8196
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon bře 09, 2009 11:20 am

Galerie se liší jen v právu vkládání fotek do jednotlivých galerií - každý do své.
V prohlížení jsou všechny přístupné všem. V tomto asi nebude.
Uživatelský avatar
vilma
moderátor
Příspěvky: 3055
Registrován: pon kvě 28, 2007 2:00 am
Reputace: 22
Bydliště: Olomoucko

Re: nejde se dostat do foto galerie

Příspěvekod vilma » pon bře 09, 2009 11:24 am

Renda píše:Stále mi nejde dostat se do fotogalerií viz např. níže. Nabízí mi to, abych se zaregistroval i když samozřejmě přihlášený jsem. Děje se Vám to také? Už jsme to tu řešili, ale pak to usnulo...

Neděje.
Maximálně se někdy musím /neručím za to, že je to zrovna fotogalerie/ více krát přihlásit, když mě počítač nějak odhlásí nebo co, ale nedělá mi to v zásadě žádný problém.

Taktéž žádný problém B.
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 826
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

ach jo

Příspěvekod Renda » pon bře 09, 2009 11:35 am

No tak to je v háji... :cry: O to, že jsem přihlášen, není pochyb - jinak bych sem nemohl psát..
Píše mi:
[align=center]Pokusil(a) jste se vstoupit do chráněné oblasti serveru.
Omlouváme se, prohlížení této sekce je povoleno pouze Registrovaným uživatelům.
Zaregistrovat se můžete kliknutím zde, potom můžete do této sekce
vstoupit bez omezení. Děkujeme.
[ Zpět ][/align]
Uživatelský avatar
vilma
moderátor
Příspěvky: 3055
Registrován: pon kvě 28, 2007 2:00 am
Reputace: 22
Bydliště: Olomoucko

Příspěvekod vilma » pon bře 09, 2009 11:57 am

Ale no tak to se mi taky někdy stane, že toto uvidím, já pak kuknu jinam, pak támdle a pak už mi to jde. 8) Jestli Ti to dělá pořád, tak to máš teda fakt blbý. :x
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 826
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Renda » pon bře 09, 2009 12:09 pm

Vilmičko! :P jenže, mně se to u galerie stává furt a třeba u článků aj. v podstatě nikdy...

Zkoušel jsem to z různých počítačů a z různých připojení! Nic nepomáhá.
Uživatelský avatar
Fulda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 182
Registrován: pon lis 20, 2006 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň, Hracholusky, s/y Tea
Kontaktovat uživatele:

Re: ach jo

Příspěvekod Fulda » pon bře 09, 2009 1:59 pm

Renda píše:No tak to je v háji... :cry: O to, že jsem přihlášen, není pochyb - jinak bych sem nemohl psát..
Píše mi:
[align=center]Pokusil(a) jste se vstoupit do chráněné oblasti serveru.
Omlouváme se, prohlížení této sekce je povoleno pouze Registrovaným uživatelům.
Zaregistrovat se můžete kliknutím zde, potom můžete do této sekce
vstoupit bez omezení. Děkujeme.
[ Zpět ][/align]



Zdravím, mě se to stává taky, třeba u odkazů na články, ale když ty články spustím z plochy DOMů tak se mi otevřou.
Fulda
Uživatelský avatar
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 616
Registrován: ned led 21, 2007 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Praha

Příspěvekod Wlady » stř bře 11, 2009 2:55 am

dtto jako Renda a Fulda ...a už sakra dlouho :cry: Wlady
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » stř bře 11, 2009 7:17 am

Mě to dost často dělávalo dříve. Tak cca rok a půl nazpět. Ani ne tak ve foto, ale při přechodu z hlavní stránky do fóra.
Ale dá se říct, že od loňských prázdnin ani jednou. Dříve jsem používal hlavně MS, teď jedu výhradně na FF.
Uživatelský avatar
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 826
Registrován: pon úno 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

FF a MSIE

Příspěvekod Renda » stř bře 11, 2009 10:51 am

Baharis píše:Mě to dost často dělávalo dříve. Tak cca rok a půl nazpět. Ani ne tak ve foto, ale při přechodu z hlavní stránky do fóra.
Ale dá se říct, že od loňských prázdnin ani jednou. Dříve jsem používal hlavně MS, teď jedu výhradně na FF.
Tak to je super. Na základě Tvé poznámky jsem nerad pustil MSIE 7 a v něm se galerie otevře. V oblíbeném Firefox 3.0.7 však ne.
Bude to možná záviset na nějakém nastavení prohlížeče, ale na jakém???
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » stř bře 11, 2009 10:56 am

Mám pocit že Jerryx kdysi psal, že stránky jsou standardizované pro IE. (minule jsem omylem napsal MS)
Teď už dlouho používám FF, několikrát jsem za poslední dobu instaloval, a nic spešl jsem nenastavoval.
Je to něco mezi nebem a zemí... :?
Uživatelský avatar
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 616
Registrován: ned led 21, 2007 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Praha

Příspěvekod Wlady » stř bře 11, 2009 1:08 pm

Baharis píše:Mám pocit že Jerryx kdysi psal, že stránky jsou standardizované pro IE. (minule jsem omylem napsal MS)
Teď už dlouho používám FF, několikrát jsem za poslední dobu instaloval, a nic spešl jsem nenastavoval.
Je to něco mezi nebem a zemí... :?


S tou "vis maior" máš asi pravdu :( Já pravidelně aktualizovaný a nijak speciálně nenastavovaný FF používám prakticky výhradně a blbne mi to už dlouho. Nicméně je pravda, že nikoli každý den. OS mám XP Profi.

Wlady

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů