Je něco nefunkční?!
Moderátoři: MARIS, Pepa, david, smike, windward, vilma
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
kvuli novym tagum zadavanym pomoci ikonek musite:
mozna, ze jsem zapomnel nejaky mezikrok, tak muzete doplnit
- pouzivat normalni prohlizec s podporou javascriptu (napr. firefox)
- nebo starsi IE
- nebo pouzivate-li stupidni msie7, tak si musite povolit otevirani oken pomoci javascriptu,
ponevadz mrkvosoft zakazal kazdy prd (aby nebyly videt diry v ie )
- vlezete do Moznosti internetu (bud pres ovladaci panely nebo v otevrenem ie pres menu nastroje)
- karta Zabezpeceni
- vyberete ikonu Internet
- tlacitko Vlastni uroven
- a ve volbe Povolit zobrazovani vyzev pro zadani informaci pomoci oken oteviranych pomoci skriptu zadate Povolit
- pak uz jen vse odoukujete a melo by to fungovat
mozna, ze jsem zapomnel nejaky mezikrok, tak muzete doplnit
Baharis píše:Tak jak to popsal Uncle to nešlo. Vyzkoušel jsem všechny možné formáty povolených serverů a nic.
Tak jak to popsal Jerryx jsem to přesně udělal a funguje to. Díky. Jen těch řečí kolem IE ......
snad vim co delam, neee
a to ie & m$ si ty reci zaslouzi ...
to doporuceni alffy ohledne verze 6 nedoporucuji. 7 je opravdu lepsi, ale bohuzel ma moc prisne
vychozi nastaveni.
alffa píše:Mě stačí že moje banka, 7dmičku neuznává (nebere)!
Ale jo. KB měla také ze začátku na stránkách upozornění, že IE7 nebere. Ale snad už 1/2 roku to je v pořádku...
alffa píše:Každý nechť se zařídí dle svého rozumu.
Bingo!!!
Že je počáteční nastavení "přísné" snad nevadí. Důležité je, že ti jde změnit. Podobné to je třeba při pořízení platební karty. Také většina bank má implicitně zakázané nakupování přes internet. Je to prostě pro nejširší a méně "vzdělanou" veřejnost. Ten kdo to potřebuje si to prostě změní/povolí.
Mám povoleno alffa
alffa píše:Ono tam nyní něco nevyhovuje
ted by to melo fungovat jako jinde - tj. na co ses zvyklej, tzn. vyhovuje, ALE ..
alffa píše:O jaké úpravě IMAGESHACK to hovoříš?
.. ALE chtel jsem to upravit, aby se to chovalo jako ukazto, tzn. aby pri odeslani nevyskakovalo
to otravne okno a kod se napral rovnou do prispevku. vsak vis, jak s tim nekteri umi bojovat
proste aby to bylo trochu uzivatelstejsi .. - to byla dobra vec na ukazto.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
jerryx píše:opravil jsem nejake malickosti na webu:
ve vzhledu jyrx :
- nefungovalo webove rss : OPRAVENO
Jen jyrx nebo kód obecně?
I když teď jsem se přepnul na jyrx, v prohlížeči dal Alt+J (zobrazit kanály na této stránce...) a ukazuje to poslední věci z února 07, kdy to ještě fungovalo.
Nebo mluvíš o RSS jen pro fórum?
Libor píše:jerryx píše:opravil jsem nejake malickosti na webu:
ve vzhledu jyrx :
- nefungovalo webove rss : OPRAVENO
Jen jyrx nebo kód obecně?
I když teď jsem se přepnul na jyrx, v prohlížeči dal Alt+J (zobrazit kanály na této stránce...) a ukazuje to poslední věci z února 07, kdy to ještě fungovalo.
Nebo mluvíš o RSS jen pro fórum?
jen forum a jen primy pristup pomoci prohlizece. on si toho asi nikdo nevsimnul. neco sem tam proste zapomnel dodat - kdyz jsem delal kdysi rss
nicmene na to globalni bych se taky uz mohl mrknout co ?
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
alffa píše:O jaké úpravě IMAGESHACK to hovoříš?
.. ALE chtel jsem to upravit, aby se to chovalo jako ukazto, tzn. aby pri odeslani nevyskakovalo
to otravne okno a kod se napral rovnou do prispevku. vsak vis, jak s tim nekteri umi bojovat
proste aby to bylo trochu uzivatelstejsi .. - to byla dobra vec na ukazto.
Na přímé vkládání codu, funguje jeden cizozemský serwer (teď si rychle nevzpomenu na jméno, musel bych zapátrat.)
Má ale jednu podstatnou nevýhodu. Vkládá pouze náhledy.
To je nevýhodné. V případě přijatelné velikosti obrázku je lepší zadat plnou velikost a nenutit uživatele k dalšímu klikání.
Když například dělám nějaký návod, je tam třeba 10 obrázků.
Pokud tam bude 10 náhledů, stane se ten návod nepřehledným.
Atd. ble ble.........
Prostě možnost výběru je výhodou, ne zbytečností.
No a těm co s tím bojují MOC, ......... prostě pomůžeme. No a je,........ jeto.
alffa
provizorne jede globalni RSS (tedy na oznamovani clanku na webu).
adresa RSS kanalu je http://jachting.info/rss-20.xml
adresa RSS kanalu je http://jachting.info/rss-20.xml
drobnosti ve vzhledu fora
1 - uvozeni prispevku "Zaslal:" navrhuji nahradit necim jako Publikovano/Zaslano, kdyz je zatim hned datum.
2 - pekelne se musim soustredit (no trochu prehanim), ze datum prispevku je schovane v nevyraznem textu zahlavi. A ze to datum vedle prispevku, ktere vzdy vidim pekne zretelne vedle prispevku, je datum registrace uzivatele. Zadam o podporu ty co maji podobny pocit, ze datum prispevku by mel byt vyraznejsi nez datum registrace prispevatele.
2 - pekelne se musim soustredit (no trochu prehanim), ze datum prispevku je schovane v nevyraznem textu zahlavi. A ze to datum vedle prispevku, ktere vzdy vidim pekne zretelne vedle prispevku, je datum registrace uzivatele. Zadam o podporu ty co maji podobny pocit, ze datum prispevku by mel byt vyraznejsi nez datum registrace prispevatele.
- RadekS
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Mám tady jednu věc, která mi nefunguje. Není to nic zásadního, ale trochu mě to krká.
Když se v prohlížeči připojím na Jachting.info (v oblíbených mám uloženou titulní stranu fóra), tak vidím u všech témat kde bylo něco přidáno písmenko N jako informaci o novém příspěvku. Když vstoupím o úroveň níže, tak tam už většinou ta ikonka N nesvítí. To by mi ani tak nevadilo, aktuální příspěvky jsou nahoře. Ale když se vrátím na hlavní stránku, tak už tam žádný indikátor N nesvítí u žádného z těch témat, kde před chvílí ještě byl. Prostě jak kliknu na první téma, zmizí všecky a já pak musím koukat na datumy, abych odhalil kde se diskutuje. Přitom mi to ještě nedávno šlo.
Zkusil jsem promazat sušenky, odhlášení přihlášení a je to stejný. Tak by mě zajímalo, jestli dělám něco blbě já, nebo se změnilo nějaké nastavení? Dělá mi to už pár týdnů.
Předem děkuji za případnou pomoc.
Když se v prohlížeči připojím na Jachting.info (v oblíbených mám uloženou titulní stranu fóra), tak vidím u všech témat kde bylo něco přidáno písmenko N jako informaci o novém příspěvku. Když vstoupím o úroveň níže, tak tam už většinou ta ikonka N nesvítí. To by mi ani tak nevadilo, aktuální příspěvky jsou nahoře. Ale když se vrátím na hlavní stránku, tak už tam žádný indikátor N nesvítí u žádného z těch témat, kde před chvílí ještě byl. Prostě jak kliknu na první téma, zmizí všecky a já pak musím koukat na datumy, abych odhalil kde se diskutuje. Přitom mi to ještě nedávno šlo.
Zkusil jsem promazat sušenky, odhlášení přihlášení a je to stejný. Tak by mě zajímalo, jestli dělám něco blbě já, nebo se změnilo nějaké nastavení? Dělá mi to už pár týdnů.
Předem děkuji za případnou pomoc.
V informacích o uživateli neodpovídá počet příspěvků za den
Např. u windwarda http://jachting.info/modules.php?name=F ... ile&u=1402 mně vychází cca 4 příspěvky na den, kdežto v profilu je zobrazeno 0.02.
Kdyby to adminum pomohlo tak špatně počet příspěvků za den, v době psaní příspěvku, mají i uživatelé: alffa, Meryl, jerryx.
Správně to má spočítané například Libor a ficcus, kteří se registrovali již v roce 2005.
Kdyby to adminum pomohlo tak špatně počet příspěvků za den, v době psaní příspěvku, mají i uživatelé: alffa, Meryl, jerryx.
Správně to má spočítané například Libor a ficcus, kteří se registrovali již v roce 2005.
nejdou mi nahrát fota
Když chci uploudovad své fota do své fotogalerie, vždycky mě to vyhodí po chvíli a napíče fatal error???? copa je s tím používám firefox
Re: nejdou mi nahrát fota
FD68 píše:Když chci uploudovad své fota do své fotogalerie, vždycky mě to vyhodí po chvíli a napíče fatal error???? copa je s tím používám firefox
nechci si hrat na vedmu, ale tipnul bych si, ze ti to dava nejakou hlasku, tipoval bych asi takovouhle:
Nelze přesunout fotka.jpg do modules/coppermine/albums/userpics/<nejaky_cislo>/
tak kdyby si poslal i tu hlasku, tak by ti to uz fungovalo
jestli to teda tak je, tak posli tu hlasku pres SZ, at to tady nebordelime.
BTW uz jsem to tady psal mockrat, ze kazdy musi timto pozadat, ponevadz je chyba v kodu (resp. u providera) - ja to automaticky rucne udelam
tak to posílám
posílám ten link a prý to bude hned hotový
Kritická chyba Nelze přesunout 100_6400.JPG do modules/coppermine/albums/userpics/11202/ !
Kritická chyba Nelze přesunout 100_6400.JPG do modules/coppermine/albums/userpics/11202/ !
Re: tak to posílám
FD68 píše:posílám ten link a prý to bude hned hotový
mas to hotovy
jinak SZ je soukroma zprava
(to kdyby si nevedel ... nejsi ty nahodou z podebrad ? )
Re: V informacích o uživateli neodpovídá počet příspěvků za
PetrM píše:Např. u windwarda http://jachting.info/modules.php?name=F ... ile&u=1402 mně vychází cca 4 příspěvky na den, kdežto v profilu je zobrazeno 0.02.
dobry postreh
zase prace navic
uz jsem zjistil, ze ta chyba je v registracich asi od 1.11.2006 - mame dvoje ruzna data v db
zkusim to nak opravit ....