Je něco nefukční?!

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: david, smike, windward, vilma, MARIS, Pepa

Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1154
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pát srp 17, 2007 9:02 pm

Napiš tam http://*.jachting.info a bude to fungovat. Teda aspoň mě to v tomhle tvaru funguje
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » pát srp 17, 2007 9:16 pm

kvuli novym tagum zadavanym pomoci ikonek musite:
  1. pouzivat normalni prohlizec s podporou javascriptu (napr. firefox)
  2. nebo starsi IE
  3. nebo pouzivate-li stupidni msie7, tak si musite povolit otevirani oken pomoci javascriptu,
    ponevadz mrkvosoft zakazal kazdy prd (aby nebyly videt diry v ie :lol:)
tyka-li se vas ta posledni moznost, tak se to dela takhle:
  • vlezete do Moznosti internetu (bud pres ovladaci panely nebo v otevrenem ie pres menu nastroje)
  • karta Zabezpeceni
  • vyberete ikonu Internet
  • tlacitko Vlastni uroven
  • a ve volbe Povolit zobrazovani vyzev pro zadani informaci pomoci oken oteviranych pomoci skriptu zadate Povolit
  • pak uz jen vse odoukujete a melo by to fungovat 8)


mozna, ze jsem zapomnel nejaky mezikrok, tak muzete doplnit :D
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » pát srp 17, 2007 9:49 pm

Těm co z nějakých důvodů nechtějí opustit IE, doporučuji návrat k šestce.
Ta už je docela zazáplatovaná. Nebudete mít problémy. ;)
alffa
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » pát srp 17, 2007 10:15 pm

Tak jak to popsal Uncle to nešlo. Vyzkoušel jsem všechny možné formáty povolených serverů a nic.
Tak jak to popsal Jerryx jsem to přesně udělal a funguje to. Díky. Jen těch řečí kolem IE ...... :evil: ;)
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » pát srp 17, 2007 10:33 pm

Baharis píše:Tak jak to popsal Uncle to nešlo. Vyzkoušel jsem všechny možné formáty povolených serverů a nic.
Tak jak to popsal Jerryx jsem to přesně udělal a funguje to. Díky. Jen těch řečí kolem IE ......

snad vim co delam, neee 8) :P
a to ie & m$ si ty reci zaslouzi ...
to doporuceni alffy ohledne verze 6 nedoporucuji. 7 je opravdu lepsi, ale bohuzel ma moc prisne
vychozi nastaveni.
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » sob srp 18, 2007 12:24 am

Naštěstí na svá doporučení nepotřebuji jerryxovo schválení.

to doporuceni alffy ohledne verze 6 nedoporucuji.

Mě stačí že moje banka, 7dmičku neuznává (nebere)!
To je pro mě rozhodující.
Doporučení pochopitelně není vnucování.
Každý nechť se zařídí dle svého rozumu. :!:
alffa
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » sob srp 18, 2007 8:07 am

alffa píše:Mě stačí že moje banka, 7dmičku neuznává (nebere)!

Ale jo. KB měla také ze začátku na stránkách upozornění, že IE7 nebere. Ale snad už 1/2 roku to je v pořádku...

alffa píše:Každý nechť se zařídí dle svého rozumu. :!:

Bingo!!! :jupi:

Že je počáteční nastavení "přísné" snad nevadí. Důležité je, že ti jde změnit. Podobné to je třeba při pořízení platební karty. Také většina bank má implicitně zakázané nakupování přes internet. Je to prostě pro nejširší a méně "vzdělanou" veřejnost. Ten kdo to potřebuje si to prostě změní/povolí.
Mám povoleno :whist: alffa
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » ned říj 07, 2007 12:19 pm

opravil jsem nejake malickosti na webu:

ve vzhledu jyrx :
- nefungovalo webove rss : OPRAVENO
- musel jsem vymenit sluzbu ukazto zpet za imageshack (ukazto nejak nejede :-()

2 artusovci:P : slibovana uprava imageshack nebude :cry: nebo je minimalne odlozena (moc pracna zalezitost)
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » ned říj 07, 2007 12:31 pm

No zaplať PánBůh.:clap:
O jaké úpravě IMAGESHACK to hovoříš? :?:
Ono tam nyní něco nevyhovuje :?:
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » ned říj 07, 2007 12:44 pm

alffa píše:Ono tam nyní něco nevyhovuje :?:

ted by to melo fungovat jako jinde - tj. na co ses zvyklej, tzn. vyhovuje, ALE ..

alffa píše:O jaké úpravě IMAGESHACK to hovoříš? :?:

.. ALE chtel jsem to upravit, aby se to chovalo jako ukazto, tzn. aby pri odeslani nevyskakovalo
to otravne okno a kod se napral rovnou do prispevku. vsak vis, jak s tim nekteri umi bojovat ;-)
proste aby to bylo trochu uzivatelstejsi .. - to byla dobra vec na ukazto.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8199
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned říj 07, 2007 1:08 pm

jerryx píše:opravil jsem nejake malickosti na webu:

ve vzhledu jyrx :
- nefungovalo webove rss : OPRAVENO


Jen jyrx nebo kód obecně?
I když teď jsem se přepnul na jyrx, v prohlížeči dal Alt+J (zobrazit kanály na této stránce...) a ukazuje to poslední věci z února 07, kdy to ještě fungovalo.
Nebo mluvíš o RSS jen pro fórum?
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » ned říj 07, 2007 1:21 pm

Libor píše:
jerryx píše:opravil jsem nejake malickosti na webu:

ve vzhledu jyrx :
- nefungovalo webove rss : OPRAVENO


Jen jyrx nebo kód obecně?
I když teď jsem se přepnul na jyrx, v prohlížeči dal Alt+J (zobrazit kanály na této stránce...) a ukazuje to poslední věci z února 07, kdy to ještě fungovalo.
Nebo mluvíš o RSS jen pro fórum?


jen forum a jen primy pristup pomoci prohlizece. on si toho asi nikdo nevsimnul. neco sem tam proste zapomnel dodat - kdyz jsem delal kdysi rss :oops:

nicmene na to globalni bych se taky uz mohl mrknout co ? :P
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8199
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned říj 07, 2007 1:32 pm

o to by jsi tedy mohl... ;) Na to čekám dlouho, moc dobrá to věc....(pro všechny).
Uživatelský avatar
alffa
Site building team
Příspěvky: 3492
Registrován: úte led 16, 2007 1:00 am
Reputace: 1
Bydliště: LOĎ

Příspěvekod alffa » ned říj 07, 2007 1:41 pm

alffa píše:O jaké úpravě IMAGESHACK to hovoříš? :?:

.. ALE chtel jsem to upravit, aby se to chovalo jako ukazto, tzn. aby pri odeslani nevyskakovalo
to otravne okno a kod se napral rovnou do prispevku. vsak vis, jak s tim nekteri umi bojovat ;-)
proste aby to bylo trochu uzivatelstejsi .. - to byla dobra vec na ukazto.


Na přímé vkládání codu, funguje jeden cizozemský serwer (teď si rychle nevzpomenu na jméno, musel bych zapátrat.)
Má ale jednu podstatnou nevýhodu. Vkládá pouze náhledy. :!:
To je nevýhodné. V případě přijatelné velikosti obrázku je lepší zadat plnou velikost a nenutit uživatele k dalšímu klikání.
Když například dělám nějaký návod, je tam třeba 10 obrázků.
Pokud tam bude 10 náhledů, stane se ten návod nepřehledným.
Atd. ble ble......... :P
Prostě možnost výběru je výhodou, ne zbytečností.
No a těm co s tím bojují MOC, ......... prostě pomůžeme. No a je,........ jeto. ;)
alffa
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Příspěvekod jerryx » pon říj 08, 2007 9:36 pm

provizorne jede globalni RSS (tedy na oznamovani clanku na webu).
adresa RSS kanalu je http://jachting.info/rss-20.xml
Uživatelský avatar
PetrM
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 120
Registrován: sob lis 03, 2007 1:00 am
Reputace: 0

drobnosti ve vzhledu fora

Příspěvekod PetrM » sob lis 03, 2007 9:45 pm

1 - uvozeni prispevku "Zaslal:" navrhuji nahradit necim jako Publikovano/Zaslano, kdyz je zatim hned datum.
2 - pekelne se musim soustredit (no trochu prehanim), ze datum prispevku je schovane v nevyraznem textu zahlavi. A ze to datum vedle prispevku, ktere vzdy vidim pekne zretelne vedle prispevku, je datum registrace uzivatele. Zadam o podporu ty co maji podobny pocit, ze datum prispevku by mel byt vyraznejsi nez datum registrace prispevatele.
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 8199
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned lis 04, 2007 7:42 pm

To PetrM
Děkuji ti za dobrý postřeh. Jsem vděčný i za takové detaily. Je vidět, že si dobře všímáš :good: , jen tak dál...
Opravil jsem to na "Zasláno dne".
Pokud by jsi to chtěl zvýraznit (větší, tučné písmo), obrať se na jerryxe, ten to bude mít rychleji než já ;)
Uživatelský avatar
RadekS
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 253
Registrován: úte črc 10, 2007 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Žďár nad Sázavou

Příspěvekod RadekS » sob led 05, 2008 9:19 pm

Mám tady jednu věc, která mi nefunguje. Není to nic zásadního, ale trochu mě to krká. :x

Když se v prohlížeči připojím na Jachting.info (v oblíbených mám uloženou titulní stranu fóra), tak vidím u všech témat kde bylo něco přidáno písmenko N jako informaci o novém příspěvku. Když vstoupím o úroveň níže, tak tam už většinou ta ikonka N nesvítí. To by mi ani tak nevadilo, aktuální příspěvky jsou nahoře. Ale když se vrátím na hlavní stránku, tak už tam žádný indikátor N nesvítí u žádného z těch témat, kde před chvílí ještě byl. Prostě jak kliknu na první téma, zmizí všecky a já pak musím koukat na datumy, abych odhalil kde se diskutuje. Přitom mi to ještě nedávno šlo.

Zkusil jsem promazat sušenky, odhlášení přihlášení a je to stejný. Tak by mě zajímalo, jestli dělám něco blbě já, nebo se změnilo nějaké nastavení? Dělá mi to už pár týdnů.
Předem děkuji za případnou pomoc.
Uživatelský avatar
PetrM
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 120
Registrován: sob lis 03, 2007 1:00 am
Reputace: 0

V informacích o uživateli neodpovídá počet příspěvků za den

Příspěvekod PetrM » ned úno 03, 2008 9:16 pm

Např. u windwarda http://jachting.info/modules.php?name=F ... ile&u=1402 mně vychází cca 4 příspěvky na den, kdežto v profilu je zobrazeno 0.02.

Kdyby to adminum pomohlo tak špatně počet příspěvků za den, v době psaní příspěvku, mají i uživatelé: alffa, Meryl, jerryx.
Správně to má spočítané například Libor a ficcus, kteří se registrovali již v roce 2005.
Uživatelský avatar
FD68
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 33
Registrován: pát zář 28, 2007 2:00 am
Reputace: 0

nejdou mi nahrát fota

Příspěvekod FD68 » ned úno 03, 2008 9:25 pm

Když chci uploudovad své fota do své fotogalerie, vždycky mě to vyhodí po chvíli a napíče fatal error???? copa je s tím :gun: používám firefox
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7534
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 52

Příspěvekod Baharis » ned úno 03, 2008 9:27 pm

Musíš dodržet obě uvedené podmínky. Jak rozlišení, tak velikost.
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Re: nejdou mi nahrát fota

Příspěvekod jerryx » ned úno 03, 2008 9:51 pm

FD68 píše:Když chci uploudovad své fota do své fotogalerie, vždycky mě to vyhodí po chvíli a napíče fatal error???? copa je s tím používám firefox


nechci si hrat na vedmu, ale tipnul bych si, ze ti to dava nejakou hlasku, tipoval bych asi takovouhle:
Nelze přesunout fotka.jpg do modules/coppermine/albums/userpics/<nejaky_cislo>/
tak kdyby si poslal i tu hlasku, tak by ti to uz fungovalo :P

jestli to teda tak je, tak posli tu hlasku pres SZ, at to tady nebordelime.
BTW uz jsem to tady psal mockrat, ze kazdy musi timto pozadat, ponevadz je chyba v kodu (resp. u providera) - ja to automaticky rucne udelam :lol:
Uživatelský avatar
FD68
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 33
Registrován: pát zář 28, 2007 2:00 am
Reputace: 0

tak to posílám

Příspěvekod FD68 » ned úno 03, 2008 10:22 pm

posílám ten link a prý to bude hned hotový :gun:
Kritická chyba Nelze přesunout 100_6400.JPG do modules/coppermine/albums/userpics/11202/ ! :?
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Re: tak to posílám

Příspěvekod jerryx » ned úno 03, 2008 10:32 pm

FD68 píše:posílám ten link a prý to bude hned hotový :gun:
Kritická chyba Nelze přesunout 100_6400.JPG do modules/coppermine/albums/userpics/11202/ ! :?


mas to hotovy 8)
jinak SZ je soukroma zprava
(to kdyby si nevedel ... nejsi ty nahodou z podebrad ? :lol:)
Uživatelský avatar
jerryx
Site Admin
Příspěvky: 2403
Registrován: pát čer 16, 2006 12:00 am
Reputace: 54

Re: V informacích o uživateli neodpovídá počet příspěvků za

Příspěvekod jerryx » ned úno 03, 2008 10:48 pm

PetrM píše:Např. u windwarda http://jachting.info/modules.php?name=F ... ile&u=1402 mně vychází cca 4 příspěvky na den, kdežto v profilu je zobrazeno 0.02.

Kdyby to adminum pomohlo tak špatně počet příspěvků za den, v době psaní příspěvku, mají i uživatelé: alffa, Meryl, jerryx.
Správně to má spočítané například Libor a ficcus, kteří se registrovali již v roce 2005.


dobry postreh :good:
zase prace navic :evil:

uz jsem zjistil, ze ta chyba je v registracich asi od 1.11.2006 - mame dvoje ruzna data v db :roll:

zkusim to nak opravit ....

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů