Corveette 650 na prodej
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 174
- Kontaktovat uživatele:
Re: Corveette 650 na prodej
Zrovna jsem si na tebe nedávno vzpomněl... o kolik můžu slevit loď když ti prodám gumák.
Jeden ze zájemců mě "tlačí" od prodeje prázdné lodě, bez veškeré výbavy a doplňků..samozřejmě s další slevou...... Už si pro ni chtěl přijet.
Jeden ze zájemců mě "tlačí" od prodeje prázdné lodě, bez veškeré výbavy a doplňků..samozřejmě s další slevou...... Už si pro ni chtěl přijet.
No ja uz myslela, ze je prodana. Na Corvettu nedam dopustit! 

S tímhle přišla partnerka od svého táty:
Loď přinese radost hned dvakrát. Jednu nesmírnou při její koupi a druhou, možná ještě větší, pokud se ji podaří dobře prodat.
Loď přinese radost hned dvakrát. Jednu nesmírnou při její koupi a druhou, možná ještě větší, pokud se ji podaří dobře prodat.
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Málem byla prodaná velmi rychle. Jeden večer volá jeden, že druhý den přijede a odveze, platí na ruku.....jen holou loď. Nějak se mi to nezdálo, budu raději když si ji kupec nejprve prohlédne než se domluvíme.
Jo tu prupovídku znám. Ale nějak mě to nechává chladným, nemusím prodat abych měl na novou...
Jo tu prupovídku znám. Ale nějak mě to nechává chladným, nemusím prodat abych měl na novou...

-
- moderátor
- Reputace: 225
err_ píše:Loď přinese radost hned dvakrát. Jednu nesmírnou při její koupi a druhou, možná ještě větší, pokud se ji podaří dobře prodat.
Jo, to říkaj ti, co jim loď nic neříká, krom toho, že ji má soused, a myslej si, že se parkuje a používá jako auto.
Libor:
To je ta lepší varianta, když tebou nezmítá syndrom tří stop a přitom se nejprve nemusíš vypořádat s prodejem té starší.
david:
Myslím, že o tom to není. Spíš jsem to chápal jako posun k větší.
To je ta lepší varianta, když tebou nezmítá syndrom tří stop a přitom se nejprve nemusíš vypořádat s prodejem té starší.
david:
Myslím, že o tom to není. Spíš jsem to chápal jako posun k větší.
-
- radioamatér
- Reputace: 12
- Kontaktovat uživatele:
Libor zmenil rajon, Jadran za Balt, tak se hodi vetsi, aby byl vic skovanej.
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 405
- Kontaktovat uživatele:
err_ píše:Loď přinese radost hned dvakrát. Jednu nesmírnou při její koupi a druhou, možná ještě větší, pokud se ji podaří dobře prodat.
Vždycky jsem si myslel, že největší radost loď člověku dá, když se na ní plaví. Ale možná jsem naivní.

To nevím. Já to mám jinak. Má radost z plavby je vždy několikanásobně umocněná tím, že pluji na své lodi. Prostě pocit, že jsem na ní doma, že nemusím do termínu nic vracet a pod., ta volnost, ticho, vítra a voda, ptáci a tuleni, z kokpitu s teplým zázvorovým čajem ... neskutečný. Často se ptám, jak jsem to vlastně dokázal, čím jsem si to zasloužil. A vlastně jsi doma kamkoli připluješ a kdekoli chceš.
Tohle mi to vše umocňuje. Plavit se můžeš i v rámci charteru. Ale vlastní loď je alespoň dle mého pořádné plus k tomu všemu navíc.
Tohle mi to vše umocňuje. Plavit se můžeš i v rámci charteru. Ale vlastní loď je alespoň dle mého pořádné plus k tomu všemu navíc.
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 405
- Kontaktovat uživatele:
No, a přesně o tom píšu.
To není ani koupě, ani prodej.

To není ani koupě, ani prodej.
-
- moderátor
- Reputace: 225
err_ píše:To nevím. Já to mám jinak. Má radost z plavby je vždy několikanásobně umocněná tím, že pluji na své lodi. Prostě pocit, že jsem na ní doma, že nemusím do termínu nic vracet a pod., ta volnost, ticho, vítra a voda, ptáci a tuleni, z kokpitu s teplým zázvorovým čajem ... neskutečný. Často se ptám, jak jsem to vlastně dokázal, čím jsem si to zasloužil. A vlastně jsi doma kamkoli připluješ a kdekoli chceš.
A když tuhle loď, potom cos na ní zažil, budeš prodávat, navíc Bůh ví komu s obavou, že ji zmrví, tak budeš veselej? Veselejší, než když si ji kupoval? To mi nejde do palice, to se mi ještě nepovedlo.
david:
Což o to, já ji asi nikdy neprodám. Jsem rád za to co mám. Ale umím si představit, že pokud má někdo 6m loď a má sen obeplout Svět, nemá peněz nazbyt, nakonec je rád, pokud dobře první loď prodá a koupí novou, větší.
Což o to, já ji asi nikdy neprodám. Jsem rád za to co mám. Ale umím si představit, že pokud má někdo 6m loď a má sen obeplout Svět, nemá peněz nazbyt, nakonec je rád, pokud dobře první loď prodá a koupí novou, větší.
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 98
Já teda nechápu, že po takové době není ještě prodaná
Rozměrem idealní, s vybavením, motorem, člunem, vlekem. Stojí připravená v Čechách.
To se u nás už plachetnice vůbec nekupují? Nebo má ošklivý interier?
Kolik by stála podobná v Polsku? Kolik by stála doprava sem?

Rozměrem idealní, s vybavením, motorem, člunem, vlekem. Stojí připravená v Čechách.
To se u nás už plachetnice vůbec nekupují? Nebo má ošklivý interier?
Kolik by stála podobná v Polsku? Kolik by stála doprava sem?
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 72
Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale drtivá většina lidí u nás kupuje podle ceny.
Vezmou si délku lodě a prodejní cenu a podle toho se rozhodují. Stav a vybavení už vůbec neřeší. Málokdo už v makovici pobere, že sice koupí levně, ale pak tu loď musí opravit a dovybavit. Nikdo už si nespočítá, že má k lodi vybavení x tisíc.
Raději koupí vylítanou hujdu za "super" peníze. Pak koukaji, že na lodi nic nefunguje, spousta věcí chybí a začnou do toho sypat peníze horem dolem. Většinou několikrát, protože tomu nerozumí a napoprvé zase koupí něco sice levnýho, ale nepoužitelnýho, tak to kupují znova a znova.
Nakonec zaplatí mnohem a mnohem víc, než kdyby si rovnou koupili pěknej a dobře udržovanej kousek s kompletním vybavením od slušnýho člověka.
Vezmou si délku lodě a prodejní cenu a podle toho se rozhodují. Stav a vybavení už vůbec neřeší. Málokdo už v makovici pobere, že sice koupí levně, ale pak tu loď musí opravit a dovybavit. Nikdo už si nespočítá, že má k lodi vybavení x tisíc.
Raději koupí vylítanou hujdu za "super" peníze. Pak koukaji, že na lodi nic nefunguje, spousta věcí chybí a začnou do toho sypat peníze horem dolem. Většinou několikrát, protože tomu nerozumí a napoprvé zase koupí něco sice levnýho, ale nepoužitelnýho, tak to kupují znova a znova.
Nakonec zaplatí mnohem a mnohem víc, než kdyby si rovnou koupili pěknej a dobře udržovanej kousek s kompletním vybavením od slušnýho člověka.
Zdenda12345 píše:Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale drtivá většina lidí u nás kupuje podle ceny.
Tak, tak... Staré, známé: Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci.
- Surcouf
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 2
Liborku, Ami se mi líbí čím dál víc. JJR
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Zdenda12345 píše:Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale drtivá většina lidí u nás kupuje podle ceny.
Tak já se třeba podobnou cestou vydal, i když loď co jsem kupoval nebyla v nijak tragickym stavu, ale práce na ní bylo dost a ještě pořád je. Šel jsem hlavně po ceně, i když jsem mohl koupit pěknou, perfektně vybavenou, za víc než dvojnásobek, ale ty peníze na ni prostě nebyly, zatím co na tu v horším stavu byly včetně nutných oprav a ty zatím tři sezony jsme si na ní perfektně užili a to je k nezaplacení - kdybych čekal na to, až na tu loď v top stavu budou peníze, tak bych se taky možná ani nedočkal. A pokud vím, tak ty Zdendo si taky nekupoval zrovna loď v top stavu.
Jinak Amy se mi moc líbí, být v kajutě víc místa na výšku tak bych asi hodně uvažoval. Moc pěkný trailersailer a hlavně je to téměř nová a odzkoušená loď připravená vyplout.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 72
Máš naprostou pravdu, já jsem koupil prakticky necky. Už 2x.
Takže vim, že se to finančně nevyplatí. Ale máš pravdu, že místo šetření jsem mohl hned jachtat. Navíc práce na lodích mě baví. Musim přiznat, že další roli u nás hrálo i to, že bych těžko doma vysvětloval, že má smysl dát 150 tis. do lodě.
Teď už by to sice doma průchodný bylo.... ale stejně koukam po neckách za pár korun, který si pak vysocham podle svých představ.
To co se nám líbí, se bohužel nevyrábí.

Teď už by to sice doma průchodný bylo.... ale stejně koukam po neckách za pár korun, který si pak vysocham podle svých představ.

- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 231
- Kontaktovat uživatele:
Každý jsme jiný. My odešli do Stockholmu kvůli plachtění. První loď jsme koupili levně 8m trup a palubu, kde bylo kopyto na formu na laminátový vnitřek. Následovalo vybourat a dostavět.
Pak na výstavě lodí 1973 jsme dostali prospekt na 11m. Po domluvě s firmou jsem oznámil Lídě, že budeme stavět větší loď. Nevěřila a smála se. Za několik dní přišla faktura za pronájem forem a haly. Pochopila. Za několik týdnů se objevila na zahradě hromada 3 kubíků teaku. Chodili jsme po výstavách lodí a kopírovali dobrá řešení. Loď jsme postavili podle svých představ. Polovina hobby je stavba a údržba lodě a druhá polovina je plachtění. Jak píše Zdenda je to náš druhý domov, ve stavu podle našich představ. Nás ledacos neuspokojí, jsme oba perfekcionisti a naše děti také.
Pak na výstavě lodí 1973 jsme dostali prospekt na 11m. Po domluvě s firmou jsem oznámil Lídě, že budeme stavět větší loď. Nevěřila a smála se. Za několik dní přišla faktura za pronájem forem a haly. Pochopila. Za několik týdnů se objevila na zahradě hromada 3 kubíků teaku. Chodili jsme po výstavách lodí a kopírovali dobrá řešení. Loď jsme postavili podle svých představ. Polovina hobby je stavba a údržba lodě a druhá polovina je plachtění. Jak píše Zdenda je to náš druhý domov, ve stavu podle našich představ. Nás ledacos neuspokojí, jsme oba perfekcionisti a naše děti také.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Joo a jestli si nekdo klade otazku - to by mi zajimalo kolikatou manzelku ten blb s lodema ma. Ujistuji Vas ze prvni seznamili jsme se 1962 v CYK v Podoli a 1970 jsme se vzali ve Svycarsku. Mame se skvele i s nasima mladatama.
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Hezky jste to zesumírovali s levnou versus drahou věcí....
Ano, také jsem k tomu nějak dospěl.
Někomu to trvá krátce, někomu déle a někomu to nedojde nikdy.
Pravdou ovšem také je, že když si člověk kupuje loď, málokdo dokáže hned uvažovat nad tím jak ji jednou bude také prodávat. Většinou ji kupujeme s tím že nám už zůstane.
Ano, také jsem k tomu nějak dospěl.
Někomu to trvá krátce, někomu déle a někomu to nedojde nikdy.
Pravdou ovšem také je, že když si člověk kupuje loď, málokdo dokáže hned uvažovat nad tím jak ji jednou bude také prodávat. Většinou ji kupujeme s tím že nám už zůstane.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Nooo my stavěli loď pro sebe a podle našich představ. Zvolili jsme konstrukci známého dobrého konstruktéra, Olle Enderlein.
Důležitý byl klasický a ladný tvar lodě, který v dnešní době moderních lodí stále víc lidí zaujme a zvedne nám palec když se míjíme s komentářem.. máte krásnou loď.
Nebo - to je nová loď, kdo jí stavěl? Stavěli jsme jí sami v roce 1973. Hovor naváže nové přátelství.
Chodili jsme po výstavách a fotili dobrý řešení. Ptali jsme se výrobců lodí. Moc jsme toho nevymýšleli. Nemysleli jsme na to, že loď budeme prodávat a asi to tak nedopadne, naše děti už čekají, až loď převezmou.
Asi i tady jsme zvláštní. Jsou ale vynálezci a taky kaziloďkové, kteří vymýšlí vynalezené, tvoří a vymýšlí. Vzniká z toho lidová tvořivost, někdy i děsnost. Prodat něco takového může být problém.
Důležitý byl klasický a ladný tvar lodě, který v dnešní době moderních lodí stále víc lidí zaujme a zvedne nám palec když se míjíme s komentářem.. máte krásnou loď.
Nebo - to je nová loď, kdo jí stavěl? Stavěli jsme jí sami v roce 1973. Hovor naváže nové přátelství.
Chodili jsme po výstavách a fotili dobrý řešení. Ptali jsme se výrobců lodí. Moc jsme toho nevymýšleli. Nemysleli jsme na to, že loď budeme prodávat a asi to tak nedopadne, naše děti už čekají, až loď převezmou.
Asi i tady jsme zvláštní. Jsou ale vynálezci a taky kaziloďkové, kteří vymýšlí vynalezené, tvoří a vymýšlí. Vzniká z toho lidová tvořivost, někdy i děsnost. Prodat něco takového může být problém.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Každý jsme jiný. My bychom určitě raději koupili levnou loď, kde základ je dobrý a zrenovovali si jí podle našich představ. Koupili bychom loď klasických ladných tvarů s dobrými vlastnostmi a ne modernu nebo extrémního závodního koně.
Platit za „dobrou loď“, skoro dobrý matrace děsných barev, zastaralou elektroniku, skoro dobrý vytahaný plachty, skoro udržovanou loď kterou nejde už vyleštit a musí se nastříkat, motor co mele z posledního.. to dohromady může přijít draho.
Ale někomu stačí cokoli, jen když to plave. A moře je krásný tak jako tak.. přeci
Platit za „dobrou loď“, skoro dobrý matrace děsných barev, zastaralou elektroniku, skoro dobrý vytahaný plachty, skoro udržovanou loď kterou nejde už vyleštit a musí se nastříkat, motor co mele z posledního.. to dohromady může přijít draho.
Ale někomu stačí cokoli, jen když to plave. A moře je krásný tak jako tak.. přeci
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Každý jsme jiný. Pokud nechceš shánět a platit nový matrace, měnit elektroniku, plachty jsou dobrý, loď je udržovaná a vyleštěná, motor funkční.. a nechceš měnit manželku.... pak je třeba Liborova loď alternativou. Zapřáhneš a jedeš na vodu. ..
Náhodně jsme se sešli tady na souostroví Stora Nassa s Liborem a Standou Bílkem. Loď je skvělá.
A moře je v takový lodi ještě krásnější..
Náhodně jsme se sešli tady na souostroví Stora Nassa s Liborem a Standou Bílkem. Loď je skvělá.
A moře je v takový lodi ještě krásnější..
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
prvý príspevok z roku 2005. To ju fakt už 11 rokov predávaš?