sextant -přes ebay.com

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: Pepa, windward, vilma

frog
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

sextant -přes ebay.com

Příspěvekod frog » ned kvě 20, 2007 9:47 pm

Ahoj, má někdo z Vás zkušenost s nákupem na ebay.com? Potřeboval bych pomoct s koupí sextantu a nejsem na ebay zaregistrován, nevím jak se přihazuje a hlavně se mi nechce zřizovat pro jeden nákup kartu s povolením nákupu na internetu. Jako protihodnotu nabízím plány(copy) na stavbu větrného kormidla typu servo - osvědčené pro loď kolem 30stop.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » pon kvě 21, 2007 11:24 am

Sákriš, .... který máš na mysli?
Je jich tam asi 120. :?:
frog
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod frog » pon kvě 21, 2007 2:01 pm

Když vyloučíš ty srandičky(čičky) na ozdobu(vintage, decorative), dál plastový hrůzy typu davis Mk25 - k sehnání i u nás cca 10-12 tisíc, kousky, který majitel nechce prodávat do zahraničí(only USA shiping), tak tam zbyde jeden a to je tenhle:
http://cgi.liveauctions.ebay.com/Brass- ... 7726QQrdZ1
slušnej stav, cena
solidní navigační instrument a ne paráda na zeď.
toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » úte kvě 22, 2007 12:06 pm

Ahoj
zrovna jsem ve stejné fázi nákupu sextantu jako ty. eBay – jinou cestu jak se rozumě propracovat k sextantu jsem zatím nenašel a zkušenosti s nákupem přes eBay mám také nulové. Problémy na které narážíš jsem se rozhodl řešit pomocí služby www.zasilkovasluzba.com doporučuji projít si jejich stránky je tam jak popis jak na eBay, tak služby které nabízejí. Koukal jsem po netu na reference a snad to je seriozní firma. Nicméně přivítal bych názor někoho kdo s nimi má zkušenost.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 174
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon led 28, 2008 9:00 am

to frogs, to toms

Jak jste dopadli pánové? Koupili jste sextant?

O víkendu jsem načal asi stejnou cestu. Teď mám nějaký zatím vyhraný, jeden mě přehodili a u jednoho licituji směrem dolů.
Založit učet na eBay a u PayPal není problém, dokonce jsou i návody v češtině (pokud někdo angličtinu neee). Výhodou je že na PayPal napojíte libovolnou kartu a účet PayPal se Vám plní až při platbě, není třeba na něm držet peníze. Je to bezpečné. Toto téma můžeme probrat, v případě zájmu, také.

Nejhorší ale bylo propojit tyto dva účty, protože Paypal vlastní eBay a je to prioritní způsob placení na eBay, je více než vhodné mít oba tyto účty a propojit je. Ale tady už v češtině návody nejsou a na eBay jsem se k tomuto moc nedočetl. Naštestí jsou i zahraniční fóra a dílo se zdárně povedlo. Není tedy dnes pro mě problém přihazovat a nakonec zaplatit. Drtivá většina prodávajicích trvá (má v podmínce), že přihazovat mohou jen majitelé s účtem Paypal. A na závěr přidám, protože to není zcela zřejmá věc, že pokud má někdo omezené zasílání vydražené věci (typicky jen USA), nemáte šanci přihodit, ani kdyby jste nabízeli kdovíjakou závratnou sumu. Jisté je to jen pokud je přímo uvedno zasílání do země: ČR (málokdy), EU, Evropa, nebo ideálně Worldwide.
Tolik moje dosavadní zkušenost vykoupená 1 víkendem...
skipper
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod skipper » pon led 28, 2008 10:00 pm

Ahoj, já mám účet na eBay v německé mutaci a před lety jsem tam vydražil PC. Dá se platit i převodem na účet, ale to záleží na prodávajícím co akceptuje a co ne. Balík dorazil cca za 2. týdny. :mad:
toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » úte led 29, 2008 8:29 am

Ahoj Libore,

tak já jsem si nakonec sextant přes eBay pořídil. Ne sice ten co jsem chtěl, ale vyskytla se tam nabídka na zánovní Tamayu kdy prodejce evidentně nevěděl co prodává (a byl ochoten poslat balík do Evropy) a tak jsem možná trochu zariskoval a koupil tenhle kus. A jsem spokojen. Občasnými pohledy na současné nabídky zjišťuji, že to byl asi cenově nejvýhodnější kup co jsem tam zahlídl. Na druhou stranu, ale trochu znehodnocený clem při dovozu.
Jinak výhody a nevýhody + výběr sextantu přes eBay jsme tu již s windwardem probíraly v tématu Kde koupit dobrý sextant? Každopádně třeba SNO-T těžko koupíš někde jinde než na eBay jestli tedy nemáš přímé vazby na ruské dodavatele.

K odchování na eBay. Na eBay jsem se vrhnul primárně za nákupem sextantu, ale od té doby jsem již její služby použil i k nákupu jiných věcí a bez problému. Propojení tvojí registrace na eBay s účtem na PayPal není problém proběhne automaticky při první platbě. Asi hlavní problém v obchodování na eBay je zasílání zboží mimo USA, většina prodejců se tomuto staví negativně a systém ti rovnou nedá šanci se dražby zúčastnit. Nevím zda obchodování na eBay patří zrovna na toto fórum, od toho jsou možná jiná fóra. Tak to tady nehodlám moc rozvádět. Každopádně se klidně Libore ozvy i na SZ.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte led 29, 2008 8:50 am

To toms
patří, nepatří, důležité je zda to někomu pomůže koupit sextant. Jinde než na eBay jsou šance minimální :hmm:
To propojení eBay a PayPal účtu je důležité už před první platbou, jinak nelze v některých aukcích přihazovat.

A jak moc sextant prodražilo to clo? Mám v užším výběru dva ze zámoří a jeden v rámci EU (to bych měl ušetřit na cle). Jsem zvědavý co se mi podaří vydražit, tak ať si můžu spočítat celkovou cenu...dík.
toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » úte led 29, 2008 10:45 am

To Libor

Tak clo bylo nějaké podivné číslo okolo 21%. Podivné protože jsem se ho nijak nemohl dopočítat. Nejspíš se jednalo o 19% DPH + něco. Co je to něco jsem se nikdy přesně nedopočítal. Clo a asi darovací daň protože zásilka byla deklarována jako gift. Při aplikaci celního sazebníku mi ale vždy nějaká desetina procenta chyběla nebo přebývala. No jestli máš něco ke koupi v EU tak je to asi výhodnější.

Každopádně já jsem eBay s PayPal účtem nijak nepropojoval, proběhlo mi to samo při platbě. Možná to bylo jedno s ohledem na to, že seller neměl zádné omezení a tak jsem nenarazil.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » úte led 29, 2008 10:54 am

Jednou jsem otravoval celnici ve snaze zjistit celni sazbu pro sextant. S panem celnikem jsme se dopracovali ke 2% z ceny bez DPH a dopravy. Okolnosti si nepamatuji.

Uvedenych 2% presne odpovida tomu celnimu dluhu, ktery uvedl Toms, tj. 21=19+2.

Celni dluh se sklada z DPH a cla. Pokud prodavajici je schopen napsat na celni deklaraci "gift - used sextant" s cenou neprekracujici EUR40 (prosba upresnit), pak zadny celni dluh nebude. Prodavajici nesmi vlozit dovnitr zadny ucet (invoce).

V nekterych pripadech celni posta pisemne vyzve kupujiciho, aby se vyjadril, zda to ma pro osobni spotrebu nebo k dalsimu prodeji. Staci pisemne prohlasit, ze pro osobni spotrebu. Pokud celnice bude chtit upresnit, co konkretne hodlate delat, je nutne napsat, ze pristroj je urcen k pozorovani hvezt, zejmena k mereni uhlu mezi hvezdami, coz vas velmi zajima, protoze se amatersky zajimate o astronomii.

Takove jsou moje zkusenosti.
toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » úte led 29, 2008 11:23 am

Já už si přesně nepamatuji položku celního sazebníku, navíc je letos nový. Ale překvapilo mě že jsem v něm nakonec našel i takovou věc jako sextant jmenovitě. Každopádně na webu celní správy je aplikace TARIC CZ kterou se dá celní dluh vypočítat.
Do jaké částky je zásilka od cla osvobozena číslo si teď nepamatují zde záleží jen na dohodě s prodejcem a jeho ochotě. A tu v případě Američanů nevidím zrovna příliš vysokou.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » úte led 29, 2008 2:06 pm

Dovolim si pouze nesouhlasit, ze v pripade Americanu je neochota vyhovet v tech popisech predmetu. Je pravda, ze American, ktery ma na prodej zivnost a obchoduje na eBay, urcite nebude ochotny deklarovat neco jineho, nez zbozi, ale i tak jsou tito vetsinou ochotni napsat cenu, o kterou si reknu. Americky profi zivnostnik nesmi napsat cokoliv jineho, nez mu uklada zakon.

Ale i tak, ted jsem kupoval nejake veci v USA. Po zaplaceni jsem rekl svoje prani, co napsat do deklarace a za jakou cenu. Obchodnik odpovedel, ze primo takto udelat nesmi, ale ze ma takove a takove moznosti. Vybral jsem si, co mi vyhovovalo nejvice a zbozi zde bylo za 2 dni bez cla a jakekoliv prodlevy na ceskych uradech. (Celni odvabeni trvalo 2 minuty, jak jsem se dozvedel z pack-trace.)

Jinak, tezko se kupuje sextant pres eBay novy od "radneho" obchodnika. V naproste vetsine pripadu jde o pouzity pristroj, ktery nekdo prodava soukrome. Takova osoba muze a je ochotna na deklaraci napsat cokoliv, pac ji je to suma-fuk.

Prodejci ostatnich statu v naproste vetsine s celni deklaraci nemaji vubec sebemensi problemy a mohou tam uvest, co se zlibi. Specialne rad objednavam z byvaleho SSSR a se ztavajici Ciny.

Na eBay nakupuji neustale.
xtomp
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod xtomp » úte led 29, 2008 7:58 pm

Tak jsem našel tu položku z celního sazebníku. Sextant po dotazu po dotazu na celní zprávě v Liberci zařadily pod položku 9014800000 nicméně je možné, že jinde to zařadí jinak. Prý se může jednat o subjektivní záležitost. Slovo sextant se prý v celním sazebníku neobjevuje. Tak kdo ví?. Současný celní sazebník uvádí pro tuto položku clo 3,7 %.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát úno 01, 2008 11:04 pm

Podařilo se mi vydražit na eBay sextant dle mých představ a i dnes zaplatit. Teď jen doufám, že mi přijde dřív než začne školení.
Ale zkraje to nevypadalo dobře a proto jsem se zůčastnil ještě dvou aukcí, které ještě běží. V jedné jde o nový DAVIS MARK 15 a v druhé špičková Tamaya.
Mohu přenechat aukci, nebo pro ty, co se u nás na ně nedostane, vydražit (pokud to půjde) a dovést přístroj až na školení. Kdo má zájem, nechť se ozve.
Poradím, pomůžu.
Naposledy upravil(a) Libor dne stř úno 13, 2008 10:06 am, celkem upraveno 1 x.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned úno 10, 2008 10:26 pm

Tak jen krátce pro případné následníky nákupu na eBay.
Ty jiné sextanty naštěstí vydražil někdo jiný.
Ale ten co jsem si vyhlídl, měl ohledně koupě a zaslání do ČR ve všech směrech skvělý průběh.
Napsal mi prodávající, že to podal na poště v sobotu (to jsem mu moc nevěřil) jako obyčejný balík (bohužel tedy nešlo sledovat on-line).
No že se tedy omlouvá, že to půjde z Litvy do ČR asi 7-10 dní.
V pátek odpoledne než jsem vyrazil do Libštátu to tu bylo. No prostě služby jak mají být-do týdne. Sextant byl perfektně zabalený, kompletní, naprosto odpovídal popisu i mailem vyžádané informace byly přesné :good:
Volil jsem ze všech možných záměrně tento sextant z Litvy - žádné clo v rámci EU. Nejen kvůli clu, ale hlavně časovému zdržení.
U ostaních nabídek předpokládám trochu zdlouhavější a komplikovanější postup. Ale také možný.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř úno 13, 2008 10:03 am

Pro ty co mají zájem o skvělý stroj SNO-T (CHO-T) na eBay končí za 1:30 hod aukce, kde se tento sextant zatím drží na 150,-USD a předpokladám, že se vydraží kolem 200 - 250,-USD.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... Y.m238.lVI

Edit: vydražil se za 240,50 (nespletl jsem se) a s poštovným za 90,- = 339,50,-USD -> cca 6000,-Kč
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » stř úno 13, 2008 11:42 am

Libor píše:Pro ty co mají zájem o skvělý stroj SNO-T (CHO-T) na eBay končí za 1:30 hod aukce, kde se tento sextant zatím drží na 150,-USD a předpokladám, že se vydraží kolem 200 - 250,-USD.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... Y.m238.lVI

Edit: vydražil se za 240,50 (nespletl jsem se) a s poštovným za 90,- = 339,50,-USD -> cca 6000,-Kč

Moc pěknej. Obrázek
No mám jenom 73 USD :cry:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř úno 20, 2008 9:37 am

No pokud někdo po takovém kouká, objevuje se nepravidelně pořád nějaký na eBay. Zrovna dnes jsem zahlídl jeden starší z roku 1978 za 199USD :?
http://cgi.ebay.com/USSR-Sextant-CHO-T- ... dZViewItem

a pak jeden novější, snad ještě nepoužitý za 349USD (vyšplhá se velmi pravděpodobně na 450USD):
http://cgi.ebay.com/BEST-Russian-sextan ... dZViewItem
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » stř úno 20, 2008 3:44 pm

Tak kdyby jsi zahlédl nějaký za 74 USD, tak jdu do něj.

................. Obrázek

Bohužel, to je celá moje momentální hotovost, ještě z lepších časů.

Obrázek

No; nesmějte se. :gun: Kdo ví ??? :? Třeba to někdy vyjde.
Tady byla například vyvolávačka US $49.00 To by možná vybylo i na poštovné. :lol:
Alespoň si nenápadně zopáknu kurz. Tentokrát na kovový sextant. ;) :whist:
Zdravím, alffa
palkit
návštěvník fóra
návštěvník fóra

v nabídce za 199USD

Příspěvekod palkit » stř úno 20, 2008 5:27 pm

Nazdar

Po kurzu mi palčivě chybí ta mašinka na sex (jak někdo podotkl)
a výpočty -cvičení bez měření se utěšeně lepší
a s koupí jsem u problému s aktivací Pay Pal zatím vše OK leč to po mně chce 4místný kód z výpisu a ten hned tak nebude

Nevíš náhodou libore v této věci něco z vlastních zkušeností na E bay

Díky Tomáš
edit: za malý L se omlouvám jsem nějak usextantěnej ;) a
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 406
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lynx » čtv úno 21, 2008 1:53 pm

Ahoj námořníci/nice,
zajímal by mě váš názor na koupi sextantu. Rozhoduji se mezi:
Buď SNO-T (eBay) rok výroby 1987, z Ukrajiny, cena + doprava + clo + poplatky bance cca 11000 Kč,
nebo Astra IIIB (Celestaire) nový, USA, cena + doprava + clo + poplatky bance cca 15000 Kč.

Dále: máte někdo zkušenost s prodávajícím na eBay, který se jmenuje Demaxgo? Preferuje platbu přímým převodem, ostatní metody (PayPal atd.) až po domluvě.

Dík za všechny podněty.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv úno 21, 2008 2:15 pm

to palkit
Kod PayPal najdeš ve výpisu, pokud nemáš online banking musíš počkat na poštu... :( A že ti chybí ta mašinka se vůbec nedivím.... :)
Jinak zkušenost je jednoduchá vydaží v aukci a zaplatíš přes PayPal. PayPal si pak zaplacenou částku inkasuje z tvého účtu ke kterému to máš nastavené, nic složitého. Myslím, že je to dobrý systém. Nokdo (kromě PayPal) nezná číslo tvého účtu, karty ani další údaje.

to lynx
Já už svůj výběr udělal ;)
Ale stejně bych volil zase SNO-T. Nejen kvůli ceně. A podle fotek vypadá ten sextant v excelentním stavu. Pokud to není imitace, tak snad ty okuláry nikdo neměl v ruce nebo u oka :)
Tebou vypočítané částky jsou nějak vysoké :? . Kolik je poplatek bance za převod? Zkusil bych se domluvit s prodávajícím určitě na PayPal. Clo se tu někde probíralo a je to malá částka v řádu pár procent.

Demaxgo asi hned tak tady nebude někdo znát. Ale při skore +201/-1 bych vůbec neměl nějaké pochyby. Prodal už od ledna 2006 přes 200 položek, to by jen tak nezrealizoval..Po této stránce v pohodě.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lynx » čtv úno 21, 2008 2:26 pm

Ahoj Libore,
dík za rychlou odpověď.
Možná jsem počítal špatně, ale myslím, že někde se tu píše, že clo a daň je dohromady 21%. Když vycházím z ceny cca 400 $ + 80 clo/daň + 75 doprava, pak je to něco málo přes 10 tisíc (dolar cca 18 Kč) no a poplatky a malá rezerva a je to 11.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv úno 21, 2008 2:50 pm

No zatím ještě není za 400 a i kdyby o pár řádků výš píše xtomp sazbu 3,7% což z 400 je nějakých 14,8 a s poštovným za 75 to je 490 x 17,5 (dnes střed 17,026) = 8575,-Kč a to je dobrá cena.
Jaká daň a z čeho by se měla platit? Je to použité zboží. :?
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lynx » čtv úno 21, 2008 2:55 pm

U takovéhleho sextantu se zvyšováním ceny počítám.
Nicméně, pokud je clo tak nízké a daň jsem spletl, tím lépe! :mad:

Zpět na