Krátkodobý pronájem plachetnic

Zajímavosti, ceny, lokality apod. firem z oboru

Moderátoři: Pepa, david, vilma

Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Krátkodobý pronájem plachetnic

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon kvě 21, 2007 7:02 pm

Nemáte někdo tip, kde by si mohl Pražák krátkodobě půjčit plachetnici?
Všude jsou nabídky na kajutovou plachetnici na víkend nebo na týden, ale hledám něco jako že když mám náladu, zajedu a na odpoledne si půjčím loď. Nebo na sobotu.
Sám, příp. s nějakou babou :D
Našel jsem akorát Vaurieny na Lipně, ale jednak to je trochu z ruky, abych tam jel z Prahy na odpoledne, jednak mi to připadá poněkud…drahé, oproti těm kajutovkám u konkurence.
O katamaránech v Praze od Vltava Charteru vím, ale já bych radši normální loď (a nenašel jsem u nich ceník).
Napadají mě Žernoseky, ale ani tam pro jistotu nemají na webu ceník :(
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pon kvě 21, 2007 7:58 pm

My s tím taky bojujeme. Zatím všechny kontakty máme na pronájem plachetnice minimálně na 2 dny. Jednodenní pronájmy by měli dělat: http://www.svetplachetnic.cz/ . U motorových lodí je to malinko lepší, ale to tě asi nezajímá ...
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon kvě 21, 2007 8:23 pm

Díky. Ale to jsou zase kajutovky a 1800,- za den je pěkná pecka. Dá se pochopit, samozřejmě, ale...
Hrome když někdo půjčuje motorák na odpoledne na Císařské louce pod Vyšehradem, to nemůže mít taky nějakého jetého piráta či něco podobného?
Asi bude fakt nejlevnější nějakého prcka koupit nebo postavit. Já se teda zamiloval do téhle krasavice, ale je to drahá kráska.
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » pon kvě 21, 2007 9:26 pm

Strýčku, http://www.lipno.info/yacht.php. Jó, na Lipně je krásně :)
A ty jejich plachetnice jsou relativně OK ...
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon kvě 21, 2007 9:38 pm

Na Lipně je nádherně, ale daleko :(
Vranská přehrada, Slapy, Roudnice nad Labem, Máchovo jezero, pískovny u Poděbrad či Brandýsa nad Labem... NIC
Hrome když jsem byl v Lake District v Anglii, tak v každé prťavé půjčovně měli dřevenou veslici, laminátovej motorák a dřevěnou plachetnici. Která stála v přepočtu pětistovku na půl dne pronájmu...
Naposledy upravil(a) Strycek_Bidlo dne stř bře 17, 2010 12:26 pm, celkem upraveno 2 x.
karel
Macher
Reputace: 14

Příspěvekod karel » úte kvě 22, 2007 9:27 am

Ahoj Strýčku

půjčovnu na Mácháči jsem na internetu nenašel , ale předminulí víkend jsem byl v Doksech , a objevil jsem tam hotel Port , kde půjčují plastové těžké katamarány s malou hlavní plachtou a bez kosatky, takže se sice turisti nepřevrátěj , ale ani pořádně nesvezou.Mě se při křižování proti větru vůbec nepodařilo udělat obrat proti větru :roll: a to docela foukalo.Na hodinu chtěli 140 Kč. Kuchyň měli daleko lepší než lodě ,super oběd.
http://www.hotelport.cz/cz/fotogalerie. ... ting&id=84
Na Orlíku je půjčovna ELISPORT , a tam mají půjčovat malé plachetnice ( finn 505 2,4 ).Jak to funguje nevím , já si tam půjčuji kajutové lodě , mají i Solinga to je okruhová závodní kýlová plachetnice a jachting na ní je docela zážitek :D ,zvlášť když fouká vítr . Já jsem se tam vždy v pohodě domluvil.
http://www.sport-eli.cz/?P%F9j%E8ovna:Cen%EDk
Akrastan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

CERE?

Příspěvekod Akrastan » čtv dub 28, 2011 3:36 pm

Myslím, že po dohodě by vám zapůjčili v Praze nějakou loďku v CERE...
jelen
nováček na fóru
nováček na fóru

Katamarány na Lipně

Příspěvekod jelen » stř kvě 17, 2017 10:57 am

Ahoj
První muj příspěvek, pokud se sluší někde představit, tak jsem to neudělal, nikoliv z arogance, leč z nevědomosti. Taky nevim, jak se tady koukáte na necroposting, no radši jsem to přidal na starý vlákno, než abych zakládal nový, to by asi někdo huboval. Čiliže, doufám, že timhle neporušim nějakou slušnost.

K dotazu. Řešim podobnou úlohu jako je v úvodnim postu. Jsem absolutně netknutej plachetnicema (umim uvázat lodní smyčku, jestli se to počítá a prohlídnul jsem si takovej ten obrázek, že plachta má bejt zhruba kolmá na osu úhlu mezi větrem a směrem lodi, domnívám se, že jsem ho rámcově pochopil). No rád bych si pučil něco malýho a vyzkoušel si to, abych, no řekněme, zjistil, jestli je to taková zábava, jako na obrázku. Všude pučujou akorát velký lodě a minimálně na den. Já bych si chtěl vyzkoušet něco malýho, ideálně blbuvzdornýho, nejlíp nerozbitnýho, co se dá půjčit na půl dne a nemusí se to objednávat tři měsíce dopředu, nepotřebuju průkazky a tak dál. Nepotřebuju, aby to jezdilo rychle, to bych si stejně netroufnul.

Našel jsem tohle
http://katamarany.visitlipno.cz/
Je to relevantní směrem k zadání? Má někdo s touhle půjčovnou nějakou zkušenost? Ten web je poměrně skoupej na informace.
Lachtan
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Re: Krátkodobý pronájem plachetnic

Příspěvekod Lachtan » stř kvě 17, 2017 11:25 am

Ahoj, měli by ti k tomu rozhodně něco říci a bez motoru raději nepluj daleko /pádla jsou?/. Dobrý na poznání je i surf při slabém neporyvovém větru a teplém vzduchu a vodě. Alespoň se člověk naučí principy fungování hlavní plachty a změn těžiště plováku/lodě/ a plachty často intuitivně a rozdíl mezi plavbou proti a po větru. Na bočák je to krásné, ale vono se člověk potřebuje taky někdy vrátit na základnu.
jelen
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod jelen » stř kvě 17, 2017 11:39 am

Motor nevim, ale předpokládám, že ne. Pádla nevim, ale asi se musí nějak řešit, když přestane foukat vítr. Možná jsou schopný pro člověka někam dojet něčim motorovym, nebo tak něco. Ale to s tim počítam, že proti větru to asi de blbě, takže sem měl v úmyslu zkusit to nejdřív proti, abych se pak uměl vrátit. Spíš mě jde o tenhle typ lodě.
Kolegyně mě radila tohleto
http://www.proyachting.cz/jachting-na-l ... etnic.html tu vision. Ale to je jednak poměrně drahý a druhak řikala, že toho budu mít po dvou hodinách plný kecky. No kvůli dvoum hodinám se mi uplně nechce plácat se až do Jižních Čech. Teda byla i ve hře varianta pučit si to ve větší partě na celej den a prostřídat se...
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 98

Příspěvekod RACEK » stř kvě 17, 2017 1:22 pm

RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 98

Příspěvekod RACEK » stř kvě 17, 2017 1:26 pm