Cafte,
nevidel niekto na nete tkzv. hreben na stazen, ktory sluzi na predlzenie zadneho stehu -posun smerom od stazna tym je mozne zvacssit plochu plachty,zmena strihu v hornej casti.
Dik
Hreben na stazen
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Ono to je součástí vrcholového kování stěžně. Musí to tedy pasovat na daný typ stěžně, neboť základem je objímka nasazená na vrchol stěžně, /chtěl jsem vyfotit ten můj, ale nemohu jej najít/.
To znamení. že si to většinou každý vyrábí sám. Viděl jsem ale někde na polských stránkách dodavatelel stěžňů nabídku vrcholového kování na jejich profily. Ve fotogalerii jsou fotky loďi Franty /Karya/ a tam je detail tohoto kování.
Pepa
To znamení. že si to většinou každý vyrábí sám. Viděl jsem ale někde na polských stránkách dodavatelel stěžňů nabídku vrcholového kování na jejich profily. Ve fotogalerii jsou fotky loďi Franty /Karya/ a tam je detail tohoto kování.
Pepa
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Já mám to co píše Pepa. Nerezový U profil. Směrem dozadu se průřez zmenšuje. Osazen rolnami.
Tady je to trochu vidět:
Ale viděl jsem na závodních speciálech něco jako pružnou ostruhu, to je druhá verze.
Ale bez uchycení, resp. upřesnění vrcholu stěžně to asi nebude jednoduché koupit.
A plachtu budeš přešívat?
Tady je to trochu vidět:
Ale viděl jsem na závodních speciálech něco jako pružnou ostruhu, to je druhá verze.
Ale bez uchycení, resp. upřesnění vrcholu stěžně to asi nebude jednoduché koupit.
A plachtu budeš přešívat?

- Charlie
- zkušený harcovník

- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Já to mám uděláno s plocháče do tvaru jakoby trojúhelníku (dozadu jde více do ostra) a jsou v tom udělané odlehčovací díry. Do vrcholového kování je to vložené a zajištěné dvěma čepy. Fotku přidávám zatím takovou nekvalitní, ale můžu zítra zajít do sklepa a vyfotit celé to kování na stěžni. Jinak by neměl být problém si to nechat vyrobit z nerez plocháče, možná by stačil i pevnostní dural, záleží na jak velkou je to loď, a na jak masivní stěžeň, co je tam pak za síly při trimu stěžně, aby se to nedeformovalo.