Kam s fednry při plavbě +použití harnesů.

Různá témata kolem ovládání lodě a bezpečnosti plavby

Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma

Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » úte led 01, 2008 4:37 pm

Jak to bývá u myšáčka často, konečně názor a konstruktivní návod, jež zaslouží potlesk a slova uznání.
Tričko se vám suší na palubě a nikdo nemůže mít nejmenší připomínku, protože fendry v modrých obalech vozí na svých lodích i angličtí lordi a to jsou nějací páni námořníci.
Teď už mají problém jen ti, co si schovávají fendry do ložnice pod peřinu. :mad:
PS: už tuším otázku co dělat, když mám tričko žluto zelené :?
Pepa
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod Meryl » čtv led 03, 2008 3:33 pm

Děkuji za názor Maryse, Lakomce, Myšáčka a Pepy.
Nemaje komentáře jen tiše s úsměvem souhlasím.

Myšáčkovo sušení trička mne naprosto nadchlo - to musím vyzkoušet v praxi...
:good:

Meryl
Papito
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Papito » pát úno 22, 2008 1:09 am

Tak jsem se prolouskal všemi příspěvky v tomto topicu a mohu jenom konstatovat, že by se jachtař na moři i v přístavu měl vždy chovat podle dobré námořní praxe.
Teď jenom kde se to dá koupit? No, nikde, to je jako s Kinderstube. Buď to máte, nebo ne. Plavení se po oceánu (jehož jsou všechna moře součástí) je celoživotní škola, v níž se ze třídy do třídy postupuje docela pomalu. Na pomoc tu jsou knihy a "bájná vyprávění starců." Chce to trochu pokory a úcty k tradicím, což je samozřejmostí v zemích, kde tradice nikdo nelikvidoval a nevytvářel nové. My bychom se to všechno měli učit. Základní podmínkou pro učení je chtít se něco naučit. Dodržování nepsaných pravidel a tradic je zhusta méně pohodlné, nežli opak. Snadnější je říci "to nejde", nežli se pokusit to udělat. Moře je poslední prostor absolutní svobody na zeměkouli (mimo teritoriální vody) a tak se na něm každý chovejme podle svého vzoru dobré námořní praxe.
K harnesům - očekávám-li noční plavbu nebo hrubé moře, připevním kolem celé lodi life line. Zásadně by mělo být připevněno k bodům, které jsou prošroubovány skrze palubu. Nikdy ne na relink, např. Noční hlídky se vždy k lanu přicvaknou při opouštění kajuty, při hrubém moři to udělají všichni. Trocha nepohodlí při přecvakávání karabin se nedá srovnat s MOB
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » pát kvě 18, 2012 6:48 pm

Ahoj Ferenci. Po Liborově výtce jsem to dal jsem ;)

fendry boční sásadně do batysty a zadní uvážu ( 1x špatně ) na zádi k zábradlí :-) Ale vždy je uklízím. Snad jedině když vím že je přejezd kratčí pul hodiny tak je nechám, ale vytáhnu na palubu.
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » sob kvě 19, 2012 4:29 pm

mirinekk píše:Ahoj Ferenci. Po Liborově výtce jsem to dal jsem ;)

fendry boční sásadně do batysty a zadní uvážu ( 1x špatně ) na zádi k zábradlí :-) Ale vždy je uklízím. Snad jedině když vím že je přejezd kratčí pul hodiny tak je nechám, ale vytáhnu na palubu.

... veď som vravel že tam je to :offtopic:

Zpět na