zkoušky na chorvatské papíry
Moderátoři: MARIS, Pepa, windward, vilma
- pozri dnes sa da aj vysoka skola skoncit za dva roky. Ked zaplatis ani tam nemusis chodit.
O urovni takej skoly asi ten kto studoval 5 alebo 6 rokov normalnu vysku moze mat svoj nazor a ten z tej dvojrocky s nim suhlasit samozrejme nebude. Ja sa tu nechcem hadat. A viem, ze tu je vacsina ludi co so mnou nebude suhlasit a preto uz nebudem k tejto teme pisat nic viacej.
O urovni takej skoly asi ten kto studoval 5 alebo 6 rokov normalnu vysku moze mat svoj nazor a ten z tej dvojrocky s nim suhlasit samozrejme nebude. Ja sa tu nechcem hadat. A viem, ze tu je vacsina ludi co so mnou nebude suhlasit a preto uz nebudem k tejto teme pisat nic viacej.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Všeobecne sa hovorí, že škola Ťa pripravý na skúšky a nie na ŽIVOT!
asi to bude podobne aj so skúškami na rôzne papiere, či Chorvátské alebo aj na naše.
Predovšetkým ide o peniaze a to si myslím, že každému. keď firma nevie predať svoje služby za pôvodnú sumu, tak musí dať zľavu.
Holt, zima je dlhá...
asi to bude podobne aj so skúškami na rôzne papiere, či Chorvátské alebo aj na naše.
Predovšetkým ide o peniaze a to si myslím, že každému. keď firma nevie predať svoje služby za pôvodnú sumu, tak musí dať zľavu.
Holt, zima je dlhá...
- prikolica
- návštěvník fóra
- Reputace: -1
Uz som tu pisalchcem si spravit v chorvatsku skusky na jachtu.Kupil som si knihu Plachty a knihu Stante sa kapitanom.Postupne sa ucim z tychto ucebnic no nejake veci nie su mi jasne.Preto hladam nejakeho skuseneho jachtara z vychodneho slovenska ci by mi ndevedel pomoct a poradit v mojej priprave.Ak by sa niekto nasiel bol by som mu povdacny.Ak sa niekto najse tak sa moze ozvat aj cez SZ.Vopred dakujem.
- skyline
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Tak tiez mam uspesne za sebou skusky v Zadare...
Kedze Na vodu chodim uz tri roky a po kazde skusam samozrejme pod dohladom kamarata skuseneho skippera co najviac sa venovat vedeniu lodi a tak isto navigacii a vsetkemu co k tomu treba tak samotna skuska i ked som sa na nu riadne ucil nebola az taka narocna ale keby som sa neucil a nemal aku taku prax asi to nebude tak v pohode...
Otazok bolo celkom dost
Ale ako sa tu pisalo ked videl ze viem isiel hned na dalsiu...
Prebrali sme mapu... prednost... svetla... vetry... vysielacku... navigaciu...
P.S.
kolega z ciech co bol vedla mna toho moc nevedel vosiel tam skor ako ja a kedy vysiel to ani neviem... Skusajuci ho tam naozaj dost trapil...
Takze som bol rad ze som bol pripraveny tak ako som bol...
Uz aby som bol zasa na vode...
Kedze Na vodu chodim uz tri roky a po kazde skusam samozrejme pod dohladom kamarata skuseneho skippera co najviac sa venovat vedeniu lodi a tak isto navigacii a vsetkemu co k tomu treba tak samotna skuska i ked som sa na nu riadne ucil nebola az taka narocna ale keby som sa neucil a nemal aku taku prax asi to nebude tak v pohode...
Otazok bolo celkom dost
Ale ako sa tu pisalo ked videl ze viem isiel hned na dalsiu...
Prebrali sme mapu... prednost... svetla... vetry... vysielacku... navigaciu...
P.S.
kolega z ciech co bol vedla mna toho moc nevedel vosiel tam skor ako ja a kedy vysiel to ani neviem... Skusajuci ho tam naozaj dost trapil...
Takze som bol rad ze som bol pripraveny tak ako som bol...
Uz aby som bol zasa na vode...
Registrace na zkoušky v úterý od 12:00, co se týká 8.5., tak v Chorvatsku snad mají svátek jen 1.5., ale to nevím jistě. Nejlepší bude jim tam zavolat
Kontakt na kapitanát v Šibeniku
Kontakt na kapitanát v Šibeniku
- tomaskre
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
ahoj
napiš na tento mail....... Zvjezdanka.Mrsa@pomorstvo.hr.
paní odpovídá hned, max. do druhého dne.
akorát registrace je do 12 hodin, ne od....
lepší je přihlásit se co nejdřív ráno, pořadí dle přihlášených.
paní odpovídá hned, max. do druhého dne.
akorát registrace je do 12 hodin, ne od....
lepší je přihlásit se co nejdřív ráno, pořadí dle přihlášených.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Ja som potreboval ešte kolok na prihlášku. Najlepšie je zájsť si na najbližší kapitanát, tam Ti dajú prihlášku a vysvetlia čo všetko potrebuješ. My sme sa opýtali pondelok v Rogoznici a utorok sme išli do Šibeniku. Mali sme vyplnený formulár nakúpené kolky, žiadný stres pred skúškami. Držím Ti palce.
- webholding
- návštěvník fóra
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
TomasJel píše:díky moc,.. mail zafungoval perfektně,...
Prosímtě a s jakým úspěchem? Také se chystáme na 8.5. v šibeníku na zkoušky
- TomasJel
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
zkoušky 8.5.
zkoušky v Šibeniku 8.5.2012
registrace do 12 h.... zkoušky od 15 h...
registrace do 12 h.... zkoušky od 15 h...
- jakubsipek
- návštěvník fóra
Zadar, středa 4.7.2012.
Ahoj námořníci,
díky této diskusi jsem už také čerstvým držitelem kapitánského průkazu, tak přispívám svými poznatky.
Ve 12:45 jsem přišel a v 14:15 už jsem držel v ruce zalaminovný průkaz Boat skipper.
Bylo nás tam 12, šel jsem předposlední. Byla to opravdu rychlovka.
1) pas
2) 2ks foto
3) 855Kuna zajít nejprve zaplatit zde 44° 7'7.29"S 15°13'20.92"V (dveře č.8 úplně vzadu za posledním rohem)
4) s potvrzením o zaplacení se dostavit na 44° 7'4.82"S 15°13'27.13"V (přízemní červený domek kapitanátu cca 100m zpátky po nábřeží), kde se od 13hod dělají zkoušky
Parkování - jsou tam jen automaty, je potřeba mít hodně mincí:
Zóna1 = 12Kuna / hod řádově metry od kapitanátu
Zóna2 = 10Kuna / hod řádově desítky metrů od kapitanátu
Zóna3 = ? (na žádné jsem nenarazil)
Zóna4 = 2Kuna / hod řádově stovky metrů od kapitanátu (44° 6'37.82"S 15°13'51.70"V)
- orientace na mapě (určení polohy, kurzu). Deklinaci jsem spočítal, ale když viděl, že umím, tak okamžitě přešel na další otázku
- přednosti, vyhýbání (2motoráky proti sobě / kolmo na sebe, motorák a jachta proti sobě / kolmo na sebe).
- značky používané v mapách (podmořský kabel, kámen skrytý pod hladinou, přečíst maják)
- telefon na záchrannou službu na moři (NATIONAL COORDINATING CENTER FOR SEARCH AND RESCUE AT SEA) je 195 (9155 už neplatí)
- co znamená modrá barva kolem ostrovů (hloubka menší, než 10m)
- vyspelovat název ostrova "Pakostane" (Alfa, Bravo, Charlie ...)
- jaké volání použiju při požáru na palubě (MAY DAY)
- co znamenají zvukové signály 1krátký (měním kurz vpravo), 2krátké (vlevo), 3krátké (couvám)
- nouzové signály pro přivolání pomoci
- název větru vanoucího ze severovýchodního směru (bora)
Potvrzuji, že největší problém jsem měl s chorvatštinou.
Zkoušející sice česky rozuměl, ale otázky kladl ve své rodné řeči.
Ono se blbě odpovídá, když člověk neví, na co se ho ptají
Poučen diskusí jsem měl kalhoty a košili, ale zbytečně jsem tím vyčníval z davu, který přišel v šortkách, žabkách a nátělnících. Na dveřích žádné přeškrtnuté kra'tasy nebyly.
Nakonec nemohu nezmínit perfektně zpracovanou knížku Staňte se kapitánem od Romana Verby, ze které jsem všechna moudra čerpal.
Ahoj námořníci,
díky této diskusi jsem už také čerstvým držitelem kapitánského průkazu, tak přispívám svými poznatky.
Ve 12:45 jsem přišel a v 14:15 už jsem držel v ruce zalaminovný průkaz Boat skipper.
Bylo nás tam 12, šel jsem předposlední. Byla to opravdu rychlovka.
1) pas
2) 2ks foto
3) 855Kuna zajít nejprve zaplatit zde 44° 7'7.29"S 15°13'20.92"V (dveře č.8 úplně vzadu za posledním rohem)
4) s potvrzením o zaplacení se dostavit na 44° 7'4.82"S 15°13'27.13"V (přízemní červený domek kapitanátu cca 100m zpátky po nábřeží), kde se od 13hod dělají zkoušky
Parkování - jsou tam jen automaty, je potřeba mít hodně mincí:
Zóna1 = 12Kuna / hod řádově metry od kapitanátu
Zóna2 = 10Kuna / hod řádově desítky metrů od kapitanátu
Zóna3 = ? (na žádné jsem nenarazil)
Zóna4 = 2Kuna / hod řádově stovky metrů od kapitanátu (44° 6'37.82"S 15°13'51.70"V)
- orientace na mapě (určení polohy, kurzu). Deklinaci jsem spočítal, ale když viděl, že umím, tak okamžitě přešel na další otázku
- přednosti, vyhýbání (2motoráky proti sobě / kolmo na sebe, motorák a jachta proti sobě / kolmo na sebe).
- značky používané v mapách (podmořský kabel, kámen skrytý pod hladinou, přečíst maják)
- telefon na záchrannou službu na moři (NATIONAL COORDINATING CENTER FOR SEARCH AND RESCUE AT SEA) je 195 (9155 už neplatí)
- co znamená modrá barva kolem ostrovů (hloubka menší, než 10m)
- vyspelovat název ostrova "Pakostane" (Alfa, Bravo, Charlie ...)
- jaké volání použiju při požáru na palubě (MAY DAY)
- co znamenají zvukové signály 1krátký (měním kurz vpravo), 2krátké (vlevo), 3krátké (couvám)
- nouzové signály pro přivolání pomoci
- název větru vanoucího ze severovýchodního směru (bora)
Potvrzuji, že největší problém jsem měl s chorvatštinou.
Zkoušející sice česky rozuměl, ale otázky kladl ve své rodné řeči.
Ono se blbě odpovídá, když člověk neví, na co se ho ptají
Poučen diskusí jsem měl kalhoty a košili, ale zbytečně jsem tím vyčníval z davu, který přišel v šortkách, žabkách a nátělnících. Na dveřích žádné přeškrtnuté kra'tasy nebyly.
Nakonec nemohu nezmínit perfektně zpracovanou knížku Staňte se kapitánem od Romana Verby, ze které jsem všechna moudra čerpal.
Kapitánský průkaz Chorvatsko
Vážení,o jakém typu průkazu/zkoušek/ se zde vlastně bavíme?Jak jsem /možná špatně/ pochopil z chorvatských pramenů, jsou průkazy /zkoušky/ rozdělené do A,B,C, vody do I,II,III/IIIa,IIIb,IIIc/ IV. Na ,,hadr,, kdekoli musí být minim B, pro motor vody III/terit.moře/ taky B. takže ta nejjednodušší zkouška A je pro omezené III- tedy max do 6Nm, tedy o této zkoušce se bavíme???
Průkaz
On totiž popis zkoušky od ,,Laloucha,, přesně odpovídá skupině ,,A,, Pro skupinu ,,B,, je ještě ovládání radaru, uzly, lana,nauka o lodích apod. Na jachtu ,,B,, je 50hod, kurz. Chci si udělat průkaz v Šibeniku počátkem září, ta uvidím )
Jedna se o zkousku na Voditelj brodice, Kategoria B. Opravnuje ridit, krom jineho, motorovou nebo plachetni jachtu do 30 tun vytlaku, do 24m delky, do 12 lidi na palube, do 12 Nm od pobrezi pevniny nebo ostrova. Opravneni se vztahuje pro plavidlo bud soukrome, anebo pro plavidlo urcene k pronajmu bez posadky = bareboat charter. Bareboat charter je to ten zpusob, kterym pronajimaji plavidla charterove spolecnosti, kdyz si je bereme do pronajmu. To znamena zejmena, ze plavidlo je poskytovano bez posadky.