Hezký den,
koukám, že jsem rozproudil bouřlivé rozmlouvání.
Ten nápad jsem sem hodil asi i kvůli tomu aby mě někdo usadil zpátky na zem .
to provizorni:
- psal jsem, že to jsou pouze zobrazené představy bez jakéhokoli technického podkladu
- to, že se profil v průběhu mění vím (stále se jedná pouze o grafiku, k tomu ještě první pokusy, nic jsem nepočítal)
- za odkaz na program děkuji, pokud máš i jiné nápady na návrhářské programy, tak je sem klidně hoď, angličtina nevadí
- nosníků se trochu bojím od začátku, budu se muset někde inspirovat, odvodit to a případně trochu nadhodnotit (nemám moc jak to spočítat), taky budou nejspíš z hliníku (nejvíc se bojím kroucení trupů - třeba tlak na jednom na špičce a na druhém na zádi)
- nějaké inzeráty jsem již viděl, a nejsem si jist, že to všichni počítali a spíš někteří koukali na zjednodušení při konstrukci. Neříkám tím, že jsem nějaký génius, co to navrhne od oka líp, ani se nestrefuji do profi designu. Jen si s tím rád vyhraju, času mám relativně dost a můžu se s tim patlat i několik let.
- úpravám něčího designu moc nefandím, na tom by se dalo víc zkazit než vylepšit
- jak jsem se již zmínil výše, ještě nemám materiál a nestavím, takže jinou cestu (koupi ježděnky / plánů i spodporou) nevylučuji.
- hezký návrh
- jen připomenu - nejde mi o závodní výkony, jde mi o turistický katamaran na popojíždění po přehradách a jezerech (ze zátoky do zátoky, kempování na břehu / opuštěných ostrůvcích, ...)
to Corwin:
- ač mám omezené prostředky, tak cena není na prvním místě
- času mám dost (tolik kolik se rozhodnu tomu obětovat)
- nejdůležitější prioritou nejsou závratné plavební schopnosti (tak jak se dneska staví závodní katamarany)
- to, že výsledek nebude perfektní chápu a jsem s tím smířený, stačí obstojný (jak ty píšeš "rozumný")
- kreslit detailnější plány a rozepisovat rozpočet se chystám (vím, že mám tendence, že když mě něco napadne, tak překotně realizuji a to potom moc dlouho nevydrží) -> plány (alespoň do středních detailů) jsou nutnost
- půjčit si nějaký katamaran nebo loďku a zkusit si to je rozhodně dobrý nápad
- tvary jsou pouze výplody mé fantazie a laické představy o proudění vody atd., velmi pravděpodobně bude výsledek jiný až začnu kreslit podrobnější (realitě bližší) plány
- ploutev nechci - upřednostňuji jednoduchost při manipulaci, nejde mi o výkonný trup (viz třeba návrh provizorni-ho)
- konstrukční postup jsem ještě neupřesnil -
žebra (jak jsem popsal výše) přilepím / přišroubuji na překližkovou desku (s vyříznutým vnitřním profilem) která bude tvořit horní obrubu (hranu mezi bokem a palubou) a podobným postupem zhotovený kýl), do mezer vyřežu a vlepím polystyrenové desky tak aby přesahovaly ven (případně i další výztuhy), ty ořežu a obrousím do požadovaného oblého tvaru a nakonec potáhnu laminátem (možná sem přijde i vrstva slabé překližky, ale nechci moc zvýšit hmotnost). Čili vše zůstane součástí konstrukce. (pouze první nápad -
kritizujte 
).
- oplachtění se pokusím vzít starší, nebo nejhůř ušít / nechat ušít
- finance budu počítat v průběhu podrobnějšího plánování.
- Pokouším se o realizaci vlastního návrhu právě proto, aby to zadání splňovalo co nejvíc
to RACEK:
- budu projektovat, ale model asi nebude
Díky všem za zpětnou vazbu a kritiku
Felmirien
PS: Pokud by člověka nikdo nekritizoval, tak zblbne.