Ukotvení lodě pro rybaření
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- vasaditkavasa
- návštěvník fóra

- Reputace: 9
Ukotvení lodě pro rybaření
Ahoj, prosím o radu, jak ukotvujete loď při rybaření? Zkoušel jsem spustit závaží na přídi a závaží na zádi, ale loď se vždy větrem či proudem různě točí a lov na položenou není možný. Jakým způsobem loď kotvíte vy?? Kolik kotevního lana vypouštíte a jaké závaží používáte? Kolik kotev je potřeba nebo v čem je ten fígl? Díky a lovu zdar Venca
- karel
- Macher
- Reputace: 14
závaží nebo kotvy nejde jen spustit pod loď . Na přídi jsme měli dlouhý lano , od kotvy jsme pomalu odveslovali a když se lano dostalo do tahu tak jsme házeli zadní kotvu , to jak daleko chce asi zkusit , na sázavě jsme zadní závaží jen spustily pod loď protože nás kotvilo jen proti větru (příď proti proudu) , tam kde voda stojí bych házel tak dva metry za záď . Kotevní lana by neměli být úplně napnutý . Už je to dávno co jsem chodil s tátou na ryby na loď 

- fishmaster
- aktívní jachtař

- Reputace: 0
- PEPO
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 13
packa píše:kazdy to dela jinak-me se osvedcilo-prid proti proudu,2kotvy(zavazi) po stranachtak 6-8m od sebe abyjsi tvoril s lodi trojuhelnik a ze zadi kotvu pod sebe-takhle to pouzivam na labi-vetsinou na houpacku-musis si to vyzkouset
To je pravda že by to tak malo byť
s tým súhlasím.
No ale každá jedna väčšia ryba skončí v niektorom z tých lán
.
Zatial sa mi ako najideálnejšie osvedčilo predok lode zakotviť proti prudu-vlnám .Tá predná kotva mi drží vzdialenosť .Pri zadnú časť lode si kladivom zatlčiem na dno kôl .O kôl som nebol prichytený na pevno aby pri vlnách pekne chodil len smerom hore a dolu ale nie do strán.
Problém som mal ked bola hlbka cca cez 2 metre a na nádržiach kde kôli výrobe elelktriny poklesla alebo stúpla hladina za noc aj o 50 a viac cm
.Teraz ked mám trochu iný čln,tak sa pokúsim dať vyrobiť môjmu veľmi šikovnému švagrovi zopár druhov kotiev a uvidím ktorá z nich najlepšie obstojí
.
Najradšej lovím sumcov-na trhačku
.A ked na člne ešte budú ešte ťahať cca 3-4 udice opačným smerom ako hlavná kotva-to budem asi musieť vyrobiť dať niečo fakt veľmi dobré
.Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů