Ukotvení lodě pro rybaření

Některým z našich uživatelů chybělo spojení jachtingu s rybařením a věcí kolem chytání ryb. Zde mají možnost zveřejnit své názory a postřehy. A také možnost prezentovat svoje úlovky.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

vasaditkavasa
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Ukotvení lodě pro rybaření

Příspěvekod vasaditkavasa » pát kvě 06, 2011 7:13 pm

Ahoj, prosím o radu, jak ukotvujete loď při rybaření? Zkoušel jsem spustit závaží na přídi a závaží na zádi, ale loď se vždy větrem či proudem různě točí a lov na položenou není možný. Jakým způsobem loď kotvíte vy?? Kolik kotevního lana vypouštíte a jaké závaží používáte? Kolik kotev je potřeba nebo v čem je ten fígl? Díky a lovu zdar Venca
karel
Macher
Reputace: 14

Příspěvekod karel » pát kvě 06, 2011 7:42 pm

závaží nebo kotvy nejde jen spustit pod loď . Na přídi jsme měli dlouhý lano , od kotvy jsme pomalu odveslovali a když se lano dostalo do tahu tak jsme házeli zadní kotvu , to jak daleko chce asi zkusit , na sázavě jsme zadní závaží jen spustily pod loď protože nás kotvilo jen proti větru (příď proti proudu) , tam kde voda stojí bych házel tak dva metry za záď . Kotevní lana by neměli být úplně napnutý . Už je to dávno co jsem chodil s tátou na ryby na loď :hmm:
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » pát kvě 06, 2011 9:59 pm

kazdy to dela jinak-me se osvedcilo-prid proti proudu,2kotvy(zavazi) po stranachtak 6-8m od sebe abyjsi tvoril s lodi trojuhelnik a ze zadi kotvu pod sebe-takhle to pouzivam na labi-vetsinou na houpacku-musis si to vyzkouset
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

Příspěvekod fishmaster » pát kvě 06, 2011 11:59 pm

To je potřeba s lodí splynout a záběr ryby poznáš hned.I na jedný kotvě. ;)
PEPO
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 13

Příspěvekod PEPO » ned led 01, 2012 6:31 pm

packa píše:kazdy to dela jinak-me se osvedcilo-prid proti proudu,2kotvy(zavazi) po stranachtak 6-8m od sebe abyjsi tvoril s lodi trojuhelnik a ze zadi kotvu pod sebe-takhle to pouzivam na labi-vetsinou na houpacku-musis si to vyzkouset

To je pravda že by to tak malo byť ;) ;) ;) s tým súhlasím.
No ale každá jedna väčšia ryba skončí v niektorom z tých lán :( :( .
Zatial sa mi ako najideálnejšie osvedčilo predok lode zakotviť proti prudu-vlnám .Tá predná kotva mi drží vzdialenosť .Pri zadnú časť lode si kladivom zatlčiem na dno kôl .O kôl som nebol prichytený na pevno aby pri vlnách pekne chodil len smerom hore a dolu ale nie do strán.
Problém som mal ked bola hlbka cca cez 2 metre a na nádržiach kde kôli výrobe elelktriny poklesla alebo stúpla hladina za noc aj o 50 a viac cm :x .Teraz ked mám trochu iný čln,tak sa pokúsim dať vyrobiť môjmu veľmi šikovnému švagrovi zopár druhov kotiev a uvidím ktorá z nich najlepšie obstojí ;) .
Najradšej lovím sumcov-na trhačku ;) ;) .A ked na člne ešte budú ešte ťahať cca 3-4 udice opačným smerom ako hlavná kotva-to budem asi musieť vyrobiť dať niečo fakt veľmi dobré :? :? .
clif13
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod clif13 » stř led 23, 2013 7:18 pm

Závaží musí být plošné nejlépe litinový rastl pokud chceč chytat kapry a jdeto tak dvě kotevní tyče
a je to

Obrázek

Zpět na