Modul 'Ke stažení' versus pokročilí uživatelé

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, Pepa, david, smike, windward, vilma

Libor
bez hodnocení
Reputace: 177
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř srp 15, 2007 2:25 pm

smike píše:Na druhou stranu je pravda ta, že hranice limitu mě vyburcovala k určité aktivitě. :)

To je to nejlepší co z předchozí debaty vyplynulo. :good:

Je vidět, že systém splnil účel.....

Asi se nic hned tak měnit nebude. Nejsem rovněž příznivec nějaké komercializace. Pravda provoz by se mohl nějak zaplatit. Ale od toho jsou tu dobrovolné příspěvky.
Dokonce si jeden uživatel, nebudu jmenovat (je ze zahraničí), požádal o číslo konta, že by rád příspěl. No když se jich ještě pár najde....nebude třeba vybírat členské příspěvky (neplatí pro důchodce a jejich klub, tam se budou kasírovat těžký many).
DB2
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Odkaz na www.yachnting.info

Příspěvekod DB2 » stř srp 15, 2007 2:42 pm

Libor píše:
DB2 píše:Na moju www stánku som dal na základe e-mailu admin... Logo yaching.info s odkazom na www.yachnting.info ,hneď na uvodnú stránku aj do odkazou ,tiež aktivita nie? ,čo iný?

Záslužný počin !!! :good:
Jen je to třeba vždy zkontrolovat. Tam to nikdo asi nepoužije, protože se to otevře v prťavém okénku (nelze maximalizovat), kde nikdo nic nepřečte a ne každý si z toho web adresu vypreparuje. ;)

OK !
Díky ,povolil som roztiahnutie zväčšenie okna .

Na našu firemnú www stránku http://www.saveexpressprofi.com
som dal teda odkaz tiež, keď chválite že ... treba "informovať"
Ahoj!
Naposledy upravil(a) DB2 dne stř srp 15, 2007 3:11 pm, celkem upraveno 2 x.
toms
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod toms » stř srp 15, 2007 2:52 pm

V modulu "Ke stažení" jsou užitečné a praktické soubory pro uživatele. Vše funguje ve smyslu "něco za něco". "Já udělám něco a vyměním to za něco co jsi udělal ty". Ne všichni, co vynaložili nějaké úsilí k získání či vytvoření takového souboru, souhlasí s jeho volným šířením. Chtějí za něj získat obdobnou hodnotu ve formě jiného souboru, či jiných materiálů a zkušeností.

Když se budeme držet hesla "Něco za něco"neměly by být body i za nahrání souboru? Teď jak jsem postřehl tak nejsou. Tedy jestli jsem něco nepřehlídl.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř srp 15, 2007 3:30 pm

toms píše:Když se budeme držet hesla "Něco za něco"neměly by být body i za nahrání souboru? Teď jak jsem postřehl tak nejsou. Tedy jestli jsem něco nepřehlídl.

Striktně vzato ano.
Ale to by si tu vyměňovali soubory 4-5 uživatelů a ostaní by přišli zkrátka. To by ti asi poděkovali za takové omezení.
Více těch co něco poslali se zatím neobjevilo :(
A tito dárci dat už dávno mají bodů na rozdávání.. ;)
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř srp 15, 2007 3:44 pm

Jenom doplním a zopakuji.
Nejde jenom o systém něco za něco. :!:
Především jde o to, alespoň trochu se dobrat toho, koho si pouštíme do kožichu.
Pokud to vyprovokuje někoho k větší aktivitě, tím lépe. ;)
Howg, alffa
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » stř srp 15, 2007 7:18 pm

Libor píše:
toms píše:Když se budeme držet hesla "Něco za něco"neměly by být body i za nahrání souboru? Teď jak jsem postřehl tak nejsou. Tedy jestli jsem něco nepřehlídl.

Striktně vzato ano.

urcite ano, ale musi to nekdo doprogramovat ... :lol:

Libor píše:Ale to by si tu vyměňovali soubory 4-5 uživatelů a ostaní by přišli zkrátka. To by ti asi poděkovali za takové omezení.

:?: to jsem nejak nepobral proc by si tu par lidi vymenovali soubory. nekdo posle soubor a
dostane bodik - teda az mu to admin schvali ;-)

Libor píše:Více těch co něco poslali se zatím neobjevilo :(
A tito dárci dat už dávno mají bodů na rozdávání.. ;)

nikomu nic rozdavat NEBUDU :bleble:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř srp 15, 2007 7:56 pm

Ale to by si tu vyměňovali soubory 4-5 uživatelů a ostaní by přišli zkrátka. To by ti asi poděkovali za takové omezení.

Míněno za stávajícího stavu bez hodnocení uživatelů, bátrový obchod, něco za něco, v ryzí podobě , kapišto..... :)
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » stř srp 15, 2007 8:14 pm

Libor píše:

Míněno za stávajícího stavu bez hodnocení uživatelů, bátrový obchod, něco za něco, v ryzí podobě , kapišto..... :)

:thankyou: za osviceni. uz si byl myslenkove o krok napred. ... hned se pozna, kdo je tady nejhlavnejsi :rofl: :P
KZV
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod KZV » stř srp 15, 2007 10:51 pm

Já si zase myslím, že zde zavedený systém je blbost. Necítím se být "sosač", na netu se pohybuju už hodně dlouho a co potřebuju si dokážu najít. Zavání mi to však elitářstvím, popř. diferencovaným přístupem s ohledem na autorská práva. Já třeba nevládnu dobře perem a navíc jako začínající motorář si netroufám a nemohu rozdávat zkušenosti. Necítím potřebu někoho poučovat, nebo diskutovat. Popř. diskutovat o ničem (i to se zde však objevuje!).
Počítače jsou mé druhé hobby i částečně má obživa. V lodi mám zabudované PC s dotykovou obrazovkou a ve spolupráci s kamarádem jsem vytvořil "lodní software" fungující i na PDA. Na mapě se zobrazuje poloha lodi, rychlost okamžitá, průměrná a překonaná vzdálenost za den. Dále spotřeba paliva okamžitá, průměrná a odhad zbytku paliva v nádrži. Dotykem tlačítek na obrazovce se dají ovládat různé přístroje (houkačka, světla atd.) a indikovat jejich stav.
Až bude fórum pro všechny, zkusím vytvořit popis hardware a zpřístupním k němu výše uvedený program.

Všem Vám přeju šťastnou plavbu

Vítek
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » stř srp 15, 2007 11:31 pm

KZV píše:...
Počítače jsou mé druhé hobby i částečně má obživa. V lodi mám zabudované PC s dotykovou obrazovkou a ve spolupráci s kamarádem jsem vytvořil "lodní software" fungující i na PDA. Na mapě se zobrazuje poloha lodi, rychlost okamžitá, průměrná a překonaná vzdálenost za den. Dále spotřeba paliva okamžitá, průměrná a odhad zbytku paliva v nádrži. Dotykem tlačítek na obrazovce se dají ovládat různé přístroje (houkačka, světla atd.) a indikovat jejich stav.

tak vidis, ze mas o cem psat ? ja jsem dostal nejdale k notebooku (i kdyz tomu rozumim),
kde mam taky vse (teda skoro) :lol:

KZV píše:Až bude fórum pro všechny, zkusím vytvořit popis hardware a zpřístupním k němu výše uvedený program.

nechci vyvolavat FLAME, ale od tebe je tohle alibismus: nejdriv mi dejte a pak dam ja vam!,
ale my uz davame!! prece si nemyslis, ze tohle forum je zadarmo. a zvlast kdyz tomu rozumis,
tak vis jak je to casove narocne treba neco programovat :?
.. a je to v podstate jedina restrikce na tomto webu, ktera nema co delat s nejakym elitarstvim,
ale ma byt jakymsi donucovacim prostredkem k zivotu zde.
[hr]
ja neodmitam diskuzi o tomhle - jestli zrusit omezene pristupy nebo ne.
ale za svoji osobu odmitam (a dost me krka :evil:) tvuj postoj - vyse uvedeny alibismus,
trochu mi to pripomina vydirani. :sorry:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř srp 15, 2007 11:32 pm

KZV píše:Až bude fórum pro všechny

Pozor. Aby nedošlo k nedorozumění.
Fórum bylo, je a bude vždy pro všechny.

PS jsou tu věci (a chystám další), které nikde jinde na netu ani jinde nenajdeš. Z toho pohledu je to tu elitní spolek ;)

Vidím, že máš hodně co psát. Nevím zda jsi četl http://jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=315 kde je 58 příspěvků, ale nějaký fukční závěr v nenkonečnu.
To by jsi všechny tam diskutující velmi potěšil
Nebo to můžeš zpracovat v článku jako návo...ale Pepa a jeho návrh plachetnice.

Ty si myslíš, že pro plný přístup za např. 10 komentářů, 20 příspěvků ve fóru a 3 články je příliš náročný, neproveditelný? Zrovna tak to může 40 komentářů, nebo 40 příspěvků ve fóru. Pokud se zapojíš do nějaké diskuze, je to za týden... :D
KZV
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod KZV » čtv srp 16, 2007 11:36 am

Omlouvám se, správně mělo být ...až bude tento portál pro všechny...
Přece jenom jsem starší sklerotický chlap.

Pro JERRYXe: Ale já nic nepotřebuji stahovat, tím méně vydírat. Jsem jen blázen kterého uráží vnášená nerovnost. Když jsem přicházel poprve mezi vodáky, vždy mě překvapovala a uchvacovala přátelská, kamarádská a nezištná pomoc, které se mi dostávalo. Troufám si tvrdit, že tento pocit lidské sounáležitosti podstatnou měrou přispívá k onomu nedefinovatelnému blahu, který nám pobyt na vodě přináší.

Šťastnou plavbu

Vítek
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » čtv srp 16, 2007 11:49 am

KZV píše:...až bude tento portál pro všechny...

kdyby nebyl pro vsechny, tak by si se tady nemohl jen tak prihlasit. bylo by to pouze na pozvanky ;-)

KZV píše:... Jsem jen blázen kterého uráží vnášená nerovnost.

tohle, ale neni nerovnost !! ale jestli to takhle chces brat, tak ocekavam tvuj financni prispevek
na provoz tohoto webu 8) a pak si budem uplne nejrovnejsi :lol:

KZV píše:Když jsem přicházel poprve mezi vodáky, vždy mě překvapovala a uchvacovala přátelská, kamarádská a nezištná pomoc, které se mi dostávalo.

sice nevim jak vodaci, ale jachtari by te poslali do :prdel:, kdyby sis tu nezistnou pomoc vymahal.
orko
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod orko » čtv srp 16, 2007 1:54 pm

To KZV

Koukám ,že tě "zakázaná zona" donutila k aktivitě už máš zase o příspěvek více a já díky tobě také to je fajn.Myslím že opravdu není třeba si něco vynucovat i když já bych použil jinou frázy (cítit se ublížený) není třeba vše se včas dozvíš až přijde správný okamžik.
A ten právě nastává už jsi se s námi podělil o tvé zkušenosti a dovednost i když nám je neřekneš my se budeme těšit na další tvé příspěvky a nakonec dojdem společně k blaženému cíli vědění a Libor nebo jerryx teď nevím kdo je ten klíčnik nám otevře 13 komnatu jachting.infa. :mad:
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » čtv srp 16, 2007 1:58 pm

orko píše:dojdem společně k blaženému cíli vědění a Libor nebo jerryx teď nevím kdo je ten klíčnik nám otevře 13 komnatu jachting.infa. :mad:

Klíčníkem je automat. ;)
orko
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod orko » čtv srp 16, 2007 2:36 pm

díky Alffa

Jsem rád že je to stroj ale někdo ho může třeba přeprogramovat a to je ten klíčník.

P.S. zatím nemám pocit že by se mělo něco na systému měnit a navrhuji tuto debatu končit ja fakt oničem.
marianb
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marianb » stř říj 24, 2007 3:34 pm

Libor píše:
marianb píše:... pak to bude ke stazeni pouze pro pokrocile.... :roll: , uz ne tak free.

Pokud tu nebudeš chodit jednou za 1/2 roku, tak budeš pokročilý zachvilinku :D
A samozřejmě je vždy možné u každého souboru nastavit free nebo pokročilí.... ;) , v tom tedy problém nevidím. Práva si volí ten kdo nahrává / dává soubor...

Nemyslim, ze pokazde kdyz skocim na tento web, musim hned neco a za kazdou cenu komentovat, abych ziskaval body.

Mozna se mylim, ale nemyslim si, ze vsechny soubory, ktere jsou tady ke stazeni, jsou od jejich originalnich autoru. A vygooglovat neco a dat to nekam na web s tim ze je spristupnim jenom nekomu, kdo ma dost bodiku, mi prijde pritazene za vlasy. Holt si je za tu cenu nikdy neprectu, neprohlidnu, neposlechnu :( .

Kdyz uz by mel byt nejak ocenovan zajem, tak jednoduse take tim, ze na web clovek zavita. nedela to proto, ze musi, ale ma zajem. I to je aktivita. Tak jenom navrh, za kazde nalogovani nejake body :mad: .
berty
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod berty » stř říj 24, 2007 3:52 pm

Jednou budeš mít dvě hvězdičky o potom zas jednu tak to chodí. ;) Asi se musí komentovat,kometova a řešit každou ptákovinu i když jí nerozumíš nebo je pod tvoji úrověň se k ní za každou cenu vyjadřovat. Tak se z nováčka stane pokročilý. Zase mám bodík, ale jinak mě je to jedno jestli pokročilý nebo začátečník pro mne se pravidla měnit nemusí. Každopádně připomínka je na zamyšlení nebo ne? Berte to s nadhledem.
Berty
Naposledy upravil(a) berty dne čtv říj 25, 2007 8:01 am, celkem upraveno 1 x.
kojot
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kojot » stř říj 24, 2007 7:38 pm

No taky musim reagovat (admini nás k tomu vlastně nutí) i když teď to dělám jen kvůli bodům,abych byl "pokročilý uživatel". :lol: No asi nejsem sám co tady občas plká jenom kvůli bodům.Já osobně v tom nevidím nic pokrokového,že zelenáči jako já, kteří hltají všechny informace maj omezený přístup. :P No ale když to tak musí být....
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » stř říj 24, 2007 9:04 pm

Libor píše:Ty si myslíš, že pro plný přístup za např. 10 komentářů, 20 příspěvků ve fóru a 3 články je příliš náročný, neproveditelný? Zrovna tak to může 40 komentářů, nebo 40 příspěvků ve fóru. Pokud se zapojíš do nějaké diskuze, je to za týden... :D

Možná se budeš divit, ale znám dost lidí, pro které je téměř nadlidský výkon poskládat pět smysluplných vět. A což teprv je napsat správně česky. Teda je fakt, že žádný z nich není aktivní jachtař. :D.
Samozřejmě je věcí toho, kdo informace poskytuje, komu a za jakých podmínek je poskytne. Jen mi přijde trochu úzký okruh těch, kteří podle tvých kriterií mají možnost ty informace tady získat. Alespoň pokud se podívám na jména těch, kteří se z bezmála 1300 uživatelů aktivně podílí na tvorbě těchto stránek.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř říj 24, 2007 9:06 pm

Pánové marianB, berty, kojot
Objevuje se to tady pořád dokola a já se budu dokola opakovat.
Váše diskuze patří sem, a ne aby jste zaneřádili topic o software. Nevím zda jste četli diskuzi výše v tomto topicu, kam jsem Vaše příspěvky přesunul.
Zájem o web je Vaše plus a jste dostatečně odměněni tím co zde naleznete, nebo ne? Za nalogování body nikdy nebudou a je zbytečné o tom polemizovat.
Už se opakuji, někteří vynaloží nemalé úsilí pro získání či lépe vytvoření určitých souborů a chtějí alespoň částečně protihodnotu. A nemyslete si, že všechno co tu je lze někde vy-Googlit (z počátku to tak možná bylo, ale postupně přibývá i materiálů co jinde nejsou a nebudou -> ještě máme dost materiálů co zaslouží naskenovat a zpracovat).
Jak jsem psal, přístupová práva si každý tvůrce/poskytovatel může zvolit dle libosti (to jste jistě postřehli).
Trochu si v této souvislosti vzpomínám na jiné dotčené tímto systémem a dnes jsou v klidu, v pohodě. Ono totiž jde jen o Vaši nedočkavost, netrpělivost či jak to nazvat. V dnešním informačním světě je člověk zvylý mít přístup ke všemu hned. Krásně to popsal alffa - jde taky o to vědět koho si pouštíme do kožichu :)
Pokud se někdo bude snažit pindat jen pro body, rychle skončí, v první fázi se budou příspěvky mazat (už jsem dělal), pak slučovat do jedno (taky jsem použil), dále je tu možnost banu nebo nastavení špatné karmy (uživatel je dočasně vyřazen/odstaven). Ale toto není smyslem ani zájmem čtenářů ani adminů.
Poznámka o hvezdičkách je pravdivá a už jsem ji snad dostatečně vysvětlil (přenastavení systému bylo nutné a už se nebude opakovat, možná budou jiné obrázky místo hvězdiček, ale systém zůstavá). Poznámka na okraj, původní hranice byla podstaně výš než 40 bodů....
Kojot si myslí, že admini ho nutí na všechno reagovat. To je blbost.
Vyjadřujte se jen když máte co říct

Místo stěžování zkuste myslet. Dám Vám jeden tip (našlo by se jich jistě více). Co tak se trochu zapojit - aktivně. Pomoci i jiným v orientaci. Nemyslím jen komentovat nebo známkovat.
Malé zamyšlení, na co asi jsou všechny komentáře, hodnocení a známkování? Aby ušetřili všem ostaním orientaci, seřadili kvalitu, pořadí prospěšnosti atd.
Nedávno jsem procházel Odkazy, je tam možnost každý odkaz ohodnotit: Kolik jich má nějaké ohodnocení? Jeden - ten co jsem udělal já. Podobně funguje známkování článků. Nečetli jste žádný? Ruku na srdce -kolik z Vás nějaký článek oznámkovalo?
Systém je to celkem dobrý, aktivní čtenáře trochu zvýhodňuje, opravdu jen trochu - dostanou se do Downloadu o něco dřív než ostaní.
Jsou ještě další možnosti, ale pro dnešek to k malému zamyšlení doufám stačí.
kojot
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kojot » stř říj 24, 2007 9:19 pm

To Libor. A co asi může psát o jachtingu úplný zelenáč,který ví o tom úplný prd?(podotýkám že mezi zelenáče patřím)tak zase skončím u toho plkání :? Přeci nemůžu ukrást nějaký odborný článek,přepsat ho a dát sem-bych si ani nedovolil :hmm:
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » stř říj 24, 2007 9:33 pm

Pánové, hezky jste se tady sešli a opřeli se do admina. Pocítili jste, že v kolektivu je síla. Je to hezký pocit – že.
Jenom zapomínáte – spíše vědomě – že život a veškeré dění není černobílé.
Je li nastaven nějaký systém, má asi nějaký smysl. Pláčete jak by jste si tu chtěli číst zajímavé věci / a také čtete/ , ale oni sem nepadají sami z nebe. Někdo je musí vymyslet a napsat – řečeno velmi jednoduše. Když budou všichni chtít jen číst – tak nebudou mít co. Toto je jen snaha o nějakou motivaci k prvnímu kroku a případně k dalšímu aktivnějšímu zapojení právě těch co by chtěli jen číst.
Když se nad tím zamyslíte, tak si sami odpovězte, je li to tak nesmyslné

Netvrdím , že to je systém nejlepší, ale tvrdím, že negativní kritika je to nejlacinější s čím se můžu předvést.

Napsat, že to není dobré, umí asi každý , napište, jak to udělat, aby to bylo lepší, aby jste mohli číst, aby byla nějaká motivace k zapojení se do informační produkce tohoto webu. Bez něho totiž umře – ať se vám to líbí nebo ne.
Nebo Vám je i toto jedno??

Dnes se tu objevil prográmek na výkresy – návrhy – lodních trupů. To je určitě hodně zajímavá věc a řada lidí by si to jistě ráda vyzkoušela včetně mně.
Co takhle český návod
Ukázkové zpracování jednoduché lodičky včetně fotek
Detailní, každému pochopitelný postup tvorby

Když to někdo udělá, nebo skupina osob, tak by měl dostat ne 10 ale třeba 50 bodů,. Protože rozhodně pro tento webík udělal více než 50 x napsat že souhlasím nebo nesouhlasím.
Něco podobného se tu dělo kolem programu na střih plachet a já ani nevím jak to dopadlo – což mně nectí /že střihat plachty nechci mně neomlouvá/ ale proč někdo nenapsal, já to dodělal, funguje to takto, tady je návod, tady vysvětlující obrázky, tady příklad výstupního produktu.

Ne každý je schopen dát tomuto webu věci opravdu hodnotné, je tedy přijímána i jeho ochota reagovat, zapojit se do diskuse, třeba nenechat ve štychu „chudáka“ jež vymyslí kvíz a pak se smutně dívá, že o něj nikdo nemá zájem.

Je více úhlů, jak se na tuto otázku dívat . Je li vám tu dobře, udělejte něco pro to, aby to vydrželo,nebo bylo i lépe.

V čem se jednoznačně mílím?? Co jsem špatně pochopil??

Pepa
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř říj 24, 2007 9:35 pm

To kojot
tys mě člověče vůbec nepochopil.
I když já tě chápu a rozumím ti, před ne zrovna dávným časem jsem byl na tom úplně stejně, i když nemůžu říct, že bych nebyl zelenáč, zas tak moc jsem nenaplul (a už vím že nic nevím), bohužel :( , zatím :( :)

Já Vás chtěl vyburcovat k aktivitě tam, kde nepotřebujete žádné znalosti, ale přesně naopak. Takových zelenáčů je a ještě bude. A vy jste o krok napřed, tak dělejte trasu, prošlapejte chodník těm po Vás. Tím že se vyjádříte k tomu co Vás zaujme, obohatí, poučí, ohodnotíte odkaz a nevím co ještě (já si to všechno co tu je nepamatuji v celku) usnadníte pohyb a orientaci následovníkům. K tomu nepotřebujete přeci nic. Nebo se mýlím?
dana
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dana » stř říj 24, 2007 9:54 pm

Libore sorry, ale ted s tebou nemuzu souhlasit. Paklize k necemu nemam co fundovaneho dodat, nedodavam radsi nic. Velka spousta temat me neoslovila natolik (a je jedno jestli tematem, ci jak tematu pristoupili aktivni uzivatele), aby me to nutilo k nim nejak prispet ;) Takze celkem chapu ze zde zaznivaji ohlasy na to aby veci ktere je mozno ziskat free, byly volne i zde.

Zpět na