Pánové marianB, berty, kojot
Objevuje se to tady pořád dokola a já se budu dokola opakovat.
Váše diskuze patří sem, a ne aby jste zaneřádili topic o software. Nevím zda jste četli diskuzi výše v tomto topicu, kam jsem Vaše příspěvky přesunul.
Zájem o web je Vaše plus a jste dostatečně odměněni tím co zde naleznete, nebo ne? Za nalogování body nikdy nebudou a je zbytečné o tom polemizovat.
Už se opakuji, někteří vynaloží nemalé úsilí pro získání či lépe vytvoření určitých souborů a chtějí alespoň částečně protihodnotu. A nemyslete si, že všechno co tu je lze někde vy-Googlit (z počátku to tak možná bylo, ale postupně přibývá i materiálů co jinde nejsou a nebudou -> ještě máme dost materiálů co zaslouží naskenovat a zpracovat).
Jak jsem psal, přístupová práva si každý tvůrce/poskytovatel může zvolit dle libosti (to jste jistě postřehli).
Trochu si v této souvislosti vzpomínám na jiné dotčené tímto systémem a dnes jsou v klidu, v pohodě. Ono totiž jde jen o Vaši nedočkavost, netrpělivost či jak to nazvat. V dnešním informačním světě je člověk zvylý mít přístup ke všemu hned. Krásně to popsal alffa - jde taky o to vědět koho si pouštíme do kožichu
Pokud se někdo bude snažit pindat jen pro body, rychle skončí, v první fázi se budou příspěvky mazat (už jsem dělal), pak slučovat do jedno (taky jsem použil), dále je tu možnost banu nebo nastavení špatné karmy (uživatel je dočasně vyřazen/odstaven). Ale toto není smyslem ani zájmem čtenářů ani adminů.
Poznámka o hvezdičkách je pravdivá a už jsem ji snad dostatečně vysvětlil (přenastavení systému bylo nutné a už se nebude opakovat, možná budou jiné obrázky místo hvězdiček, ale systém zůstavá). Poznámka na okraj, původní hranice byla podstaně výš než 40 bodů....
Kojot si myslí, že admini ho nutí na všechno reagovat. To je blbost.
Vyjadřujte se jen když máte co říct
Místo stěžování zkuste myslet. Dám Vám jeden tip (našlo by se jich jistě více). Co tak se trochu zapojit - aktivně. Pomoci i jiným v orientaci. Nemyslím jen komentovat nebo známkovat.
Malé zamyšlení, na co asi jsou všechny komentáře, hodnocení a známkování? Aby ušetřili všem ostaním orientaci, seřadili kvalitu, pořadí prospěšnosti atd.
Nedávno jsem procházel
Odkazy, je tam možnost každý odkaz ohodnotit: Kolik jich má nějaké ohodnocení? Jeden - ten co jsem udělal já. Podobně funguje známkování článků. Nečetli jste žádný? Ruku na srdce -kolik z Vás nějaký článek oznámkovalo?
Systém je to celkem dobrý, aktivní čtenáře trochu zvýhodňuje, opravdu jen trochu - dostanou se do Downloadu o něco dřív než ostaní.
Jsou ještě další možnosti, ale pro dnešek to k malému zamyšlení doufám stačí.